QUOTE(dianita @ 2013 04 10, 15:08)
takemyscars - o jūs daug laiko praleidžiate namie, ar dirbate dieną? ta prasme, ar jūsų stafukė būna viena, ar jai reikia daugiau dėmesio ir krūvio (aš dirbu dienos metu iki vakaro). Minėjote, kad eisite į dresūros pamokas, kokios maždaug kainos? Įdomu, ar paėmus šunį iš prieglaudos taikomos kažkokios nuolaidos?
Dar klausimas - ar kas nors jūsų esate vienu metu auginę ir kitą šuniuką be stafuko? Ar sutaria su kitais šunimis (žinau kad tai individualu, bet vis tiek domina kaip dažniau būna)..
Dirbu visiškai pilną darbo dieną, kitų gyventojų bute neturiu. Kartais darau pamainas po 12 valandų, bet tada atsigriebiu ilgesniais savaitgaliais. Kito šuns nesu turėjusi - teko tik laikinai pagloboti pažįstamų stafą ir pituką. Tiesą sakant, visada norėjau tokio šuns ir dvejojau - tai laiko atseit nerasčiau, tai dar anksti, tai butas nuomojamas. Ir va... nukrito iš dangaus globotinė, nutiko meilė, nuomotoja per stebuklą leido auginti, prisiėmiau šitą atsakomybę. Savaitę praleidusi su Naida supratau, kad tikrai užtenka laiko viskam
Naida be problemų būna namie, kol aš darbe, nieko nėra pridirbusi, bet vis dėlto jau trys metai šuniui. Vienintelė nuodėmė - kai manęs nėra, žinau, kad guli ant sofos
gaila, aišku, kad ji tiek laiko viena tupi, bet, manau, skiriu pakankamai laiko lauke - darbo dienomis ryte pusvalandį (išvedu reikaliukams, einam į miškelį-parkelį, ten paleidžiu laisvą, tada prikabinu padangą ir prasibėgam ratuką aplink parką abidvi, kad pavargtų - grįžus paėda ir iškart į guolį kiūtina ilsėtis), vakare valandą-dvi (kartais einam tiesiog kokį ~5-6 km maršrutą su pavadžiu, kartais paleidžiu laisvai parke bėgiot su kitais šunimis, kartais miksuojam laisvą bėgiojimą su padangos tampymu). Savaitgaliais daugiau laiko praleidžiam kartu, pvz, aną šeštadienį kai išėjom 13 h, tai grįžom faktiškai tik vidurnaktį - palakstėm parke, tada nuėjom iki mano draugų, parėjom namo užkąsti, viešuoju (!) nuvažiavom į centrą, pasivaikščiojom kokias ~4-5 h su mano draugais ir vėlai vakare namo).
beje, su kitais šunimis maniškė pakankamai sutaria. Tik būna, kad kai kurios kalaitės ant jos užsipuola, bet ji kol kas į peštynes nesivelia: arba atsuka nugarą, arba tiesiog pradeda gąsdinti urgzdama ir lodama. Bet pasišaukiu pas save ir ji palieka konfliktinę situaciją. O šiaip kaip ir žmonės su žmonėm, taip ir šunys su šunim - su vienais žaidžia, kitus ignoruoja, pro trečius skersai praeina
Dėl dresūros - ten, kur eisim su Naida, yra nuolaidos prieglaudinukams, reikia turėti dovanojimo raštą - pusė kainos tada. Aš mokėsiu 200 Lt už 8 pamokas, Jūsų atveju būtų 100 Lt. Manau, tikrai nėra daug.