Įkraunama...
Įkraunama...

Amerikiečių Stafordšyro terjerai

Laba, aš nauja šioje temoje. Bet man irgi iškilo klusimas, Nes aš paveldėjau stafuką su butu ir jis yra registruotas, visi dokumentai sutvarkyti senų šeimininkų vardu. Bet dabar jie yra išvykę gyventi į užsieni ir realiai mes su draugu auginam dabar jau mūsų stafuką smile.gif Tai vistiek reiktų perregistruoti ant savęs? Aš kažkaip biški domėjausi, tai šunį perregistruoti galima tik ant vieno žmogaus, o tada niekas kitas negali jo vedžioti. Tai jei mano draugas užsiregistruoja šuniuką ant savęs, tai aš jau jo į lauka išvesti kaip ir negaliu. O jei draugas išvažiuos į komandiruote, tai ką vargšas mano šunis liks be lauko? Nes mano šunis gal ir būtų likęs neregistruotas, bet kaimynai išskundė, kad čia gyvena "agresyvus" šuva, tai tie buvę šeimininkai ir baudas visas jau susimokėjo.... doh.gif Tai dabar su draugu galvojame ką daryti, nes kaip ir neturim teisės net gyventi su šuniuku viename bute.... doh.gif
Atsakyti
manau reikėtų kažkuriam persiregistruoti ant savęs. Na, o visa kita teorijos, kurios realybėj gi realiai kartais ir prasilenkia su tikrove... nežinau iki kokio lygio turėtų būti priekabumas, kad jei šuo registruotas, yra leidimas gilintųsi dar ar tikrai tas vedžioja. Dažniausiai užtenka,kad apskritai yra tas leidimas ir tiek. Ant savęs sakau užsirašyti todėl,kad esant kažkokiems ginčams galėsite patys pastovėti, atstovauti, o ne šeimininkai užsienyje. Tik va klausimas ar norint perregistruoti nereikės anų šeimininkų sutikimo kokio, ar parašo. Na, bet ir tai viskas gi padaroma
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2013 03 19, 09:59)
manau reikėtų kažkuriam persiregistruoti ant savęs. Na, o visa kita teorijos, kurios realybėj gi realiai kartais ir prasilenkia su tikrove... nežinau iki kokio lygio turėtų būti priekabumas, kad jei šuo registruotas, yra leidimas gilintųsi dar ar tikrai tas vedžioja. Dažniausiai užtenka,kad apskritai yra tas leidimas ir tiek. Ant savęs sakau užsirašyti todėl,kad esant kažkokiems ginčams galėsite patys pastovėti, atstovauti, o ne šeimininkai užsienyje. Tik va klausimas ar norint perregistruoti nereikės anų šeimininkų sutikimo kokio, ar parašo. Na, bet ir tai viskas gi padaroma

Na ištikro padaroma, nes tie šeimininkai yra mano draugo brolis. Aš tai spaudžiu draugą persiregistruoti, bet jis vis laiko neturi, na jam būtų paprasčiau išsiimti dokumentus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasaa123 @ 2013 03 19, 09:14)
Na ištikro padaroma, nes tie šeimininkai yra mano draugo brolis. Aš tai spaudžiu draugą persiregistruoti, bet jis vis laiko neturi, na jam būtų paprasčiau išsiimti dokumentus.  smile.gif

Man dėl šuns persirašymo savo vardu dabar irgi buvo klausimas, tai vetklinikoje pasakė, kad būtinas arba buvusio šeimininko dalyvavimas perrašyme, arba reikia turėti dovanojimo arba gyvūno įsigyjimo raštą. smile.gif keliausiu rytoj persirašyti šuns savo vardu. O tada tikėsiuos, kad niekas iš kaimynų nesiskųs iki balandžio pabaigos, kai vyks kursai. Ir dar labiau tikėsiuos, kad man leis įregistruoti šunį, nes čia kuo toliau į mišką, tuo daugiau medžių...
Atsakyti
va va, įsakymą paleido, o atsakymų nėra doh.gif. bent jau pajury tai gilus liūdesys, neaišku į ką kreiptis..

ar niekas nesidomėjot, ar galima tiesiog susitvarkyti leidimą laikyti, bet konkretaus šuns neregistruoti? nes šuo registruotas kaip mišrūnas, o prisikabinus kam nors rimčiau - leidimas laikyti šunį yra, nesvarbu, kad tam leidimui šuo nepriskirtas smile.gif ar negalima taip?
Atsakyti
QUOTE(EirJ @ 2013 03 19, 16:28)
ar niekas nesidomėjot, ar galima tiesiog susitvarkyti leidimą laikyti, bet konkretaus šuns neregistruoti? nes šuo registruotas kaip mišrūnas, o prisikabinus kam nors rimčiau - leidimas laikyti šunį yra, nesvarbu, kad tam leidimui šuo nepriskirtas smile.gif ar negalima taip?

turi būti užregistruotas šuo. biggrin.gif Ir esmė, kad pirma įsigyt turi šunį, o paskui tik išsiimt leidimą... šita dalis prasilenkia su logika stipriai. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mistica @ 2013 03 19, 16:59)
turi būti užregistruotas šuo.  biggrin.gif Ir esmė, kad pirma įsigyt turi šunį, o paskui tik išsiimt leidimą... šita dalis prasilenkia su logika stipriai.  biggrin.gif

Tikrai taip - logikos nerasta. Nes oficialiai dabar dauguma sako, jog BE leidimo, žmogus neturi teisės pasiimt pavojingos veislės ar jos mišrūno šuns (dėl ko kyla problema, kad iš prieglaudos žmogus be leidimo negalėtų pasiimti tokio gyvūno). Tai vis dėlto, kas pirmesnis: višta ar kiaušinis? Jau rankos man svyra ir galvot nebesinori. Plauksim pasroviui, tvarkysimės, o jei neleis registruot... Tada jau nežinau.
Atsakyti
QUOTE(takemyscars @ 2013 03 19, 19:34)
Tikrai taip - logikos nerasta. Nes oficialiai dabar dauguma sako, jog BE leidimo, žmogus neturi teisės pasiimt pavojingos veislės ar jos mišrūno šuns (dėl ko kyla problema, kad iš prieglaudos žmogus be leidimo negalėtų pasiimti tokio gyvūno). Tai vis dėlto, kas pirmesnis: višta ar kiaušinis? Jau rankos man svyra ir galvot nebesinori. Plauksim pasroviui, tvarkysimės, o jei neleis registruot... Tada jau nežinau.

eisot tol kol leis arba sugalvosit kita varianta. kazkaip vistiek issispresit
Papildyta:
QUOTE(EirJ @ 2013 03 19, 17:28)
va va, įsakymą paleido, o atsakymų nėra  doh.gif. bent jau pajury tai gilus liūdesys, neaišku į ką kreiptis..

hmm gerai butu biggrin.gif
bet prie leidimo realu suni prikabina registtracija+cipas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2013 03 19, 18:42)

bet prie leidimo realu suni prikabina registtracija+cipas  g.gif

būtent... Nes aš klausinėjau anksčiau, kad noriu įsigyt šunį ir t.t. tai noriu tik leidimą gaut, o paskui jau registruosiu. Tai pareiškė, kad pirma įsigyčiau šunį. O kai klausiau, jei leidimo man neduos, kur tada šunį reikės dėt, tai neturėjo ką pasakyt.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mistica @ 2013 03 19, 20:22)
būtent... Nes aš klausinėjau anksčiau, kad noriu įsigyt šunį ir t.t. tai noriu tik leidimą gaut, o paskui jau registruosiu. Tai pareiškė, kad pirma įsigyčiau šunį. O kai klausiau, jei leidimo man neduos, kur tada šunį reikės dėt, tai neturėjo ką pasakyt..  doh.gif

blink.gif doh.gif

kaip seimyna? wub.gif
Atsakyti
Labutis 4u.gif

Kauno Nuaro prieglaudoje toks mielas vienerių metų liūdnas amerikiečių stafukas, taip norintis kad jį glostytų... stafai man visada labai patiko, teko bendrauti ir su jais, ir su pitbuliais, super šunys... vis pamąstau, gal pasiimti... bet tokio šuns nesu auginusi (auginau prancūzų aviganį briarą ir škotų terjero mišrūną) ir po paskutinių pokyčių įstatyme, net nežinau, kokius formalumus reikėtų tvarkyti pasiėmus stafą...
štai nuoroda: http://www.animal.lt...a47446a806bfa8b

gal galit patarti, kaip su naujais formalumais....

dar klausimas - ar jūs dresiruojate savo stafukus?

Jau paskaičiau šiek tiek čia.... atrodo be šansų.. aš ir daugiabučiame gyvenu...o pagal įstatymą negalima laikyti bute, ar ne? jetau, kaip gaila šuns verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dianita: 06 balandžio 2013 - 23:14
QUOTE(Lerikyte @ 2013 03 19, 19:44)
blink.gif  doh.gif
kaip seimyna? wub.gif

ot mano reakcija, tik dabar pamačiau... blush2.gif doh.gif Auga kaip ant mielių. Kai ramius vaikus dalino, pramiegojau. lotuliukas.gif Guccytė jam daug juoko suteikia. Valgo, laka ar kaulą graužia, mažius kvatojasi. lotuliukas.gif Šniūrą jos irgi palaiko. lotuliukas.gif nors šiaip Gucci jo prisibijo ir vengia. unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(dianita @ 2013 04 06, 23:04)
gal galit patarti, kaip su naujais formalumais....

dar klausimas - ar jūs dresiruojate savo stafukus?

Jau paskaičiau šiek tiek čia.... atrodo be šansų.. aš ir daugiabučiame gyvenu...o pagal įstatymą negalima laikyti bute, ar ne? jetau, kaip gaila šuns  verysad.gif

O aš, manau, kad labai norint įmanoma tikrai susitvarkyti tuos popierius. Nes realiai įstatymas viso labo popierinis... Tikrai jis neveikia. schmoll.gif

Dėl dresūros, tai vaikščiojom čia ne viena kartu. Dresūroj vienu metu stafai dominavo. biggrin.gif
Atsakyti