As irgi i foruma uzsukau del info...tik kazkaip tos info nelabai...tai tada mergikes konkreciais pavyzdziais sakykit...pvz.man buvo taip anaip...dariau ta ir ta...juk zinau, kad suo priklauso nuo auklejimo...ne nuo veisles, bet veisles bruozai, nori nenori vistiek pas kiekviena skirtingi...del to ir uzsukau i jusu tema...nes jus turit tokius konkreciai sunis...ne bokseri, ne kaukaza, ne snauceri ar pan.
Tai pasipasakokit apie konkrecius atvejus, o ne aplamai kazka moralizuot ir tiek...ir bus kuo puikiausias bendravimas...o dabar tik nesiemet jokiu veiksmu...patys kalti..
Nugi ne leninas kaltas...suni tai mes auginam...kam dar baksnot...ir aciu turbut pirmiem dresuotojam, kurie pamoke, kad toki suni reikia mest ant sono ir kitaip rodyt savo galia (ir jusu manymu kaip galia turejo rodyti keturiu metu vaikas?)..o ne eiti prie charakterio bruozu...kur jau dirbame dabar...
aciu uz nuorodas, kas idejot...cia bent jau atsakymas i viena ir i kita klausima...
Nesijauciu puolama, mergytes, tik tas jusu moralizavimas nervuoja...kad istoriju buna ivairiu tai juk irgi zinau...ir geru ir blogu....taigi ne vakar gimiau...buvo siaip idomu suzinot, kaip ir kuo kiti gyvena...
Suniui trys metai...
QUOTE(brytva @ 2012 11 06, 16:37)
As irgi i foruma uzsukau del info...tik kazkaip tos info nelabai...tai tada mergikes konkreciais pavyzdziais sakykit...pvz.man buvo taip anaip...dariau ta ir ta...juk zinau, kad suo priklauso nuo auklejimo...ne nuo veisles, bet veisles bruozai, nori nenori vistiek pas kiekviena skirtingi...del to ir uzsukau i jusu tema...nes jus turit tokius konkreciai sunis...ne bokseri, ne kaukaza, ne snauceri ar pan.
Tai pasipasakokit apie konkrecius atvejus, o ne aplamai kazka moralizuot ir tiek...ir bus kuo puikiausias bendravimas...o dabar tik nesiemet jokiu veiksmu...patys kalti..
Nugi ne leninas kaltas...suni tai mes auginam...kam dar baksnot...ir aciu turbut pirmiem dresuotojam, kurie pamoke, kad toki suni reikia mest ant sono ir kitaip rodyt savo galia (ir jusu manymu kaip galia turejo rodyti keturiu metu vaikas?)..o ne eiti prie charakterio bruozu...kur jau dirbame dabar...
aciu uz nuorodas, kas idejot...cia bent jau atsakymas i viena ir i kita klausima...
Blyn - patarimų krūva, tik naudokitės. Dresūros temoj net kontaktai dresuotojų yra. Skambinkit - kalbėkit, susitikit, aiškinkitės. Forume niekas nedresuoja. Dresuot reikia matant kiekvieną individualiai.
QUOTE(brytva @ 2012 11 06, 16:37)
Čia sugyvena su visais vaikais puikiai.Nieko nereikėjo daryt, jie buvo tINKAMAI auklėjami nuo mažens.O jūs savo šunį turit parodyti dar keliems dresuotojams ir spręsti,ar tai įgimtas charakterio bruožas,kurį sunkiai eis pakeisti,jei išvis eis,ar tiesiog įmanoma šunį perrauklėti.Nes su esama situacija,pasikartosiu,bent aš asmeniškai nerizikuočiau.
Jei bus nuspręsta,kad šuo perauklėjamas,tai investuokit pinigų ir laiko,ir turėsit rezultatą.Jei bus diagnozuota įgimtas charakteris,šunį išvežkit pas ką nors kitą.
Pst.;trumpa santrauka jums.
QUOTE(Agnnyte @ 2012 11 06, 15:41)
Blyn - patarimų krūva, tik naudokitės. Dresūros temoj net kontaktai dresuotojų yra. Skambinkit - kalbėkit, susitikit, aiškinkitės. Forume niekas nedresuoja. Dresuot reikia matant kiekvieną individualiai.
Taip aciu, nezinojau, kad dresuojama individualiai...
Toks jausmas, kad as jusu klausiau, ka man daryti dar permeciau savo postus...nu tokio klausim nebuvo...tai kam taip grubiai?
Ir dziaugiuosi, kad niekas is jusu neusidure su panasiom problemom ir tiek
kilo klausimas, kam tada reikėjo leistis į asmeniškumus , guostis, viską dėstyt, pasakot apie šeimą, apie šunį kad urzgia, kad dresuotas, jei pagalbos nereikia,o reikalinga tik nuomonė apie sugyvenimą su vaikais? juk turėjot nujaust,kad sureaguosim į tai vienaip ar kitaip jau rašydama. Jei reikėjo tik pasakojimų apie vaikus tai kodėl tik to ir neklausėt, o viską išpasakojot?
paprasčiaussiai tai per svarbūs momentai,kad juos galima būtų praleisti pro akis...
Veislė mano ne ta, bet panaši. Pas mus nebuvo išvis problemos, kad šuo urzgia ant savų žmonių. Namuose, šeimos aplinkoje jeigu šuo nepatenkintas žmonių elgesiu su juo - šuo pasišalina, arba ateina pas mane "pasiskūsti". O vaikai išvis reikalas šventas - jokie urzgimai išvis negalimi. Bet aišku genų pirštu nenutrinsi - gali šunį išmokinti, priversti, liepti nedaryti nieko, bet nepriversi džiaugtis ir mylėti. Mano trys bulterjerės eina iš proto dėl vaikų. Šymet netikėtai teko patikrinti kaip jos reaguoja, kai aš kiaurą dieną su mažu vaikeliu ant rankų - nebuvo jokių urzgimų ar atstumimo reakcijų. Kalės uositnėjo leliuką, laižė rankytes, stengdavosi užsiropšti man ant kelių šalia vaiko arba susiraityti ant storo kailio šalia ropinėjančio vaikelio. Teko saugoti, kad neužliptų ar neatsigultų kaip ant šuniuko
dabar pagrindinė tramdytoja paaugus ir užsiima bushido su šunimis, taip pat juos šukuoja, maudo, šluosto, šeria ir t.t.
dabar pagrindinė tramdytoja paaugus ir užsiima bushido su šunimis, taip pat juos šukuoja, maudo, šluosto, šeria ir t.t.
canine fantastika ar čia pažįstamų/giminaičių kūdikis ?
brytva,
kad jūs neklausote, ką žmonės jums šneka. jūsų atveju kalta ne veislė, o konkretaus šuns charakteris ir norėdama išgirsti įvairių konkrečių istorijų turite rašyti atitinkamoje temoje - porą nuorodų gavote. šioje temoje dalyvių nėra tiek jau daug, o tuo labiau tokių, kurie turėdami šunį susilaukė vaikelio, tad nesuprantu, ko jūs tikiktės toliau klausimus keldama? galų gale ir iš tų konkrečių istorijų naudos nebus - jums reikia dirbti su savu šuniu. kas kitiems tiko vienoje ar kitoje situaicjoje nebūtinai tiks jums.
Man asmeniškai toks urzgimas ant savo šeimos nario yra šiokia tokia anomalija, nes šitie baisieji visokiebulterjerai ( ) iš prigimties turėtų mylėti žmones, ypač vaikus. ir to pavyzdžių jau buvo pateikta, kai su vaikais negyvenantys šunys su jais sutaria gerai.
dėl voljero - nors ir būtų prižiūrimas, vedžiojamas, bet padėtis greičiausiai suprastėtų. su šuniu, ypač probleminiu, reikia stiprinti ryšį, gerinti kontaktą, o šitaip būtų pasielgta priešingai.
kad jūs neklausote, ką žmonės jums šneka. jūsų atveju kalta ne veislė, o konkretaus šuns charakteris ir norėdama išgirsti įvairių konkrečių istorijų turite rašyti atitinkamoje temoje - porą nuorodų gavote. šioje temoje dalyvių nėra tiek jau daug, o tuo labiau tokių, kurie turėdami šunį susilaukė vaikelio, tad nesuprantu, ko jūs tikiktės toliau klausimus keldama? galų gale ir iš tų konkrečių istorijų naudos nebus - jums reikia dirbti su savu šuniu. kas kitiems tiko vienoje ar kitoje situaicjoje nebūtinai tiks jums.
Man asmeniškai toks urzgimas ant savo šeimos nario yra šiokia tokia anomalija, nes šitie baisieji visokiebulterjerai ( ) iš prigimties turėtų mylėti žmones, ypač vaikus. ir to pavyzdžių jau buvo pateikta, kai su vaikais negyvenantys šunys su jais sutaria gerai.
dėl voljero - nors ir būtų prižiūrimas, vedžiojamas, bet padėtis greičiausiai suprastėtų. su šuniu, ypač probleminiu, reikia stiprinti ryšį, gerinti kontaktą, o šitaip būtų pasielgta priešingai.
Canine,maciau jus kitoje temoje:) tikrai zavios foto ir suniukai...smagi seimyna ir ne pikta...ko dar noret...
Tati, taip jus turbut teisi, kalta ne veisle, o charakteris...del voljero...taip, tai turbut irgi ne geriausia iseitis...sito pati labai nenoreciau...bet jau i diskusijas nebesivelsiu...nes kaip sakete, nera cia tiek daug nariu, kurie su vaikeliais (o as sito nenumaciau)...ir kurie galetu paidalinti konkrecia patirtimi...
Vsio...geru pokalbiu apie sunis...
Tati, taip jus turbut teisi, kalta ne veisle, o charakteris...del voljero...taip, tai turbut irgi ne geriausia iseitis...sito pati labai nenoreciau...bet jau i diskusijas nebesivelsiu...nes kaip sakete, nera cia tiek daug nariu, kurie su vaikeliais (o as sito nenumaciau)...ir kurie galetu paidalinti konkrecia patirtimi...
Vsio...geru pokalbiu apie sunis...
QUOTE(Lerikyte @ 2012 11 07, 09:27)
canine fantastika ar čia pažįstamų/giminaičių kūdikis ?
Lerikyte - pirmoj foto yra pusseserės naujagimis leliukas. Visiškai šviežutėlis tiesiai iš gimdymo namų ir jo auklytė Saulė, kuri leido kiauras dienas vaikelio kambaryje, prie lovos, prie jo mamos. Kitose foto yra mano dukterėčia, kuri kasdien po pusdienį praleidžia mano namuose su šunėm. Šiaip vaikų aplinkoje turim daug ir viai jie niurkosi su šunimis.
Kaip sakiau - pirmas TABU šuns gyvenime yra agresija žmonems. Bet man ir nereikėjo stengtis, Pūkutės nuoširdžiai myli žmones, o ypač vaikus, nes vaikai yra naudingi - jie nešiojasi maistą rankytėse ir jį dalina, be to niekad nepavargsta žaisti