Įkraunama...
Įkraunama...

Amerikiečių Stafordšyro terjerai

QUOTE(adrija @ 2012 11 05, 13:49)
O jūs palaukit ir pažiūrėsit.Jei iš tiesų.......

Jau galvojam lauke voljera daryt, jei ka...tik uzsikauks vargse...gi pratus siltai miegot:)
vat su atidavimu tai atkrenta...nes tevai tik mylet temoka...grieztumo jokio...is burnos kasni vos ne atima...irgi ne variantas...

QUOTE(Mistica @ 2012 11 05, 14:19)
na mus sekasi.........

Smagu girdet:) nebutinai viskas turi but blogai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brytva: 05 lapkričio 2012 - 15:02
QUOTE(Mistica @ 2012 11 05, 15:19)
na mus sekasi gerai. Pradžioj irgi labai bijojau... Bet.. Kai grįžom namo, pirmiausia buvo pasakyta ATSARGIAI ir viskas. Padėjau kėdutę ant žemės ir leidau pauostyt. o tai darė per didelį atstumą.  lotuliukas.gif Bet Gucci visą dieną labai stresavo, vaikas verkia, ji irgi cypia, atlekia pažiūrėt ar neskriaudžiam. Dabar nerodo didelio susidomėjimo jam. Kai grįžtam, pasidžiaugia, pauosto, aną dieną ranką jam palaižė, bet per daug nelenda. Jei verkia, neša savo žaislus jam.  doh.gif Į lovą pradėjo pati nelipt, sėdi ir laukia kol pakviesim. Kai jis musikuoja rankom ir kojom ji nuo jo pasitraukia iškart, nes porą kartų nuo jo gavo per nosį, kai bandė uostyt. tai ji tik atsiduso.  lotuliukas.gif Esmė, kad neatsirado pas mus, kad šuniui, vos pasirodžius leliukui, viskas draudžiama, kas anksčiau buvo leidžiama. Jei leliukas ant lovos, tai žiūrim, kad lipdama neužgautų ir pan. bet nevarom šuns iš lovos. Neaišku kaip bus kai pradės šliaužiot, vaikščiot, bet tikiuosi viskas ir toliau bus gerai.

Nu bet viršūnė lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Pas jus viskas bus labai gerai 4u.gif smile.gif

QUOTE(brytva @ 2012 11 05, 15:59)
Jau galvojam lauke voljera daryt, jei ka...tik uzsikauks vargse...gi pratus siltai miegot:)
vat su atidavimu tai atkrenta...nes tevai tik mylet temoka...grieztumo jokio...is burnos kasni vos ne atima...irgi ne variantas...
Smagu girdet:) nebutinai viskas turi but blogai...

Nu jau geriau pas tėvus,nei į voljerą....
Atsakyti
Lerikyte, visiškai sutinku,kad šunį dar labiau domina,kai ko neleidi ar neduodi..

mergaitės, gal koki dresuotoja parekomenduotumėt?

Mistica, smagu girdėti smile.gif
Atsakyti
Brytva, aš manau jūs ne šioje temoje turėtumėte ieškoti jus dominančios informacijos... nes čia jau ne veislei būdingas bruožas/yda , čia jau reikia apskritai domėtis apie šuns elgesį, o ne kažkurios veislės atstovo elgesį. Yra sm nemažai temų tokių kaip:
Agresyvus šuo puola visus ir savus
čia laikosi apskritai apie šunų elgesį išmanantys žmonės ir manau sulauksite tinkamų patarimų. smile.gif

Beje, toks klausimas kilo, jūsų šuo spėju be dokumentų?
Atsakyti
Lerikyte, taip, pagavot:)suo be dokumentu...taciau nenoreciau cia buti auklejama, kad auginu suni be dokumentu...mano suo tada yra misrunas tik su stafordsyro bruozais, jei taip geriau skamba...nors tiek dresuotojai, tiek veterinarai mate veisle ir normalia psichika, bet cia ne esme.
Man tik buvo idomu, pasidometi kaip jusu seimose su seimos pagausejimu ir pan. Ar yra buve kazkokiu situaciju...

nori nenori yra veisliu stereotipu ir nieko cia nepadarysi...o butent apie sia veisle ir prisiklausiau jau po laiko, kad jie pavydus ir su seimos nariais, kurie atsiranda po ju elgesiasi skirtingai...
O kas liecia kitas temas SM, taip buvau uzmetus aki ir toje skiltyje...kalba visai ten kita...ir kas liecia auklejima, manau, sutiksit su manim, internetu niekas neaukleja, nes kiekvienas suo ir miekviena situacija individuali...ten kaikurie patarimai, tiesiog, svelniai tariant nelogiski...
Nenoriu tersti jusu eterio, merginos su savo misrunu:) man buvo idomi tik jusu patirtis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brytva: 06 lapkričio 2012 - 08:27
Sveikos visos šių gražuolių augintojos 4u.gif

Apie stafo pirkimą mūsų šeimoje yra mąstoma jau apie 1 metus laiko. Tačiau šiam sprendimui vis dar bręstame smile.gif Todėl seku Jūsų temą ir tai apie ką kalbate.
Pati auginu šunį ("lia biglį" cool.gif ) ir negaliu neįsikišti į Jūsų paskutinių dienų dikusiją.
Mane tiesiog stebina ir pribloškia žmonių nesidomėjimas ir poto stebėjimasis kodėl tai vyksta.
brytvos atveju, juk patys Jūs kalti, kad šuo urzgia, rodo agresiją kitiems šeimoms nariams ir t.t. Šuniui reikia nuo mažens parodyti kokia yra šeimos hierarchija ir kas čia šeimininkas. Taip pat stebina požiūris į dresūrą. Jeigu iš tikro domėjotės šuns dresavimu, tai puikiai turėtumėte suprasti ir išmatyti šuns psichologiją ir visuos tuos niuansus kuriuos čia vardinate.
O sunkiausiai suprantamas dalykas tas, kad žmonės dėl savo nesidomėjimo ir trumparegiškumo poto mąsto tokius dalykus, kaip: tai ką čia dabar daryti? gal jau atiduoti? ar voljere uždaryti? g.gif
Norint išspręsti tokias problemas tieisog reikia pasidomėti ir vykti į dresūrą. Šiuo metu yra teikiamos ir tokiios paslaugos kaip dresuotojas į namus, kur jisai namų aplinkoje galės patarti kaip spręsti iškilusias problemas. Tiesiog reikia domėtis...
Atsakyti
Tikrai nenoriu gincytis...ir zinau, kad klaidu padaryta, kitaip neieskociau info. Vaikas buvo per mazas mokinti ir dresuoti suni kai suo buvo mazas...zaisti irgi nelabai leidom, nes galejo uzgaut, kad ir netycia...o cia ir buvo klaida, per zaidimus su musu prieziura, butu vaikas padeti turejes...mes su vyru problemu neturim, nes mes dalyvavom abu auklejime ir dresavime...mes esam vadai, nors juokingai skamba, bet taip yra. Vaikas dabar gavosi hierarchijoje zemiau, nors kai vaikas paaugo duodam ir vedziot ir komandas sakyt ir zaisti skatinam, kad atsirastu kitoks risys. Juk laiko atgal negrazinsi, dabar jei atsirastu musu augintine, tai dukra butu jau didele, kad dalyvautu auklejime ir viskas butu kitaip...dabar zinau, kad su stipresnio charakterio suniu, geriau kad vaikai butu didesni ir gebetu jau dalyvauti suns ugdyme...nes kaip jau buvo pamineta ugdyme turi dalyvauti visa seima...problema juk neatsirado iskart, atsirado tada kai dukra tapo didesne...
kazkaip idomiai cia pas jus, zmogus nori pasidalijimo patirtimi, o jus cia baksnojat ir auklejat...
taigi nesam asocialus kazkokie, o kad mastom del suns uzdarymo i voljera...negi geriau spjaut ir uzmigdyt, jei jau klaida padaryta ar geriau dirbti toliau su suniu, bet kad isvengt nelaimiu imtis kazkokiu priemoniu...idomiai, gi neklausiu, kas geriau ar voljeras, ar uzmigdymas, ar atidavimas....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brytva: 06 lapkričio 2012 - 09:21
QUOTE(brytva @ 2012 11 06, 10:18)
o kad mastom del suns uzdarymo i voljera...negi geriau spjaut ir uzmigdyt, jei jau klaida padaryta ar geriau dirbti toliau su suniu, bet kad isvengt nelaimiu imtis kazkokiu priemoniu...idomiai, gi neklausiu, kas geriau ar voljeras, ar uzmigdymas, ar atidavimas....

Voljere tuo labiau auklėjimo nebus. Kiek aš įtariu (na, kiek pažįstu draugės stafus), tai kontaktiniai šunys. Jiems reikia bendravimo su žmogumi. Voljere, man rodosi visai nudurnėtų toks šuo (o gal aš klystu, veislės žinovės pataisys mane).

Bet aš tikiu, kad jau šiandien Jūs turite bent 5 dresuotojų kontaktus, iš kurių su kokiais 3 susitiksite, išsirinksite labiausiai patikusį ir palengva problemas su šunimo išspręsite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(brytva @ 2012 11 06, 10:18)
kazkaip idomiai cia pas jus, zmogus nori pasidalijimo patirtimi, o jus cia baksnojat ir auklejat...
taigi nesam asocialus kazkokie, o kad mastom del suns uzdarymo i voljera...negi geriau spjaut ir uzmigdyt, jei jau klaida padaryta ar geriau dirbti toliau su suniu, bet kad isvengt nelaimiu imtis kazkokiu priemoniu...idomiai, gi neklausiu, kas geriau ar voljeras, ar uzmigdymas, ar atidavimas....

Tai Jūs renkatės tarp pačių lengviausių variantų - nedaryti nieko. Jei patys suvokiat, kad kaltė Jūsų, kad Jūs tiek laiko nesužiūrėjot hieratchijos šeimoj, leidot šuniui vadovaut paradui, tai gal tada reikėtų imtis atsakingų veiksmų? Juk suaugę žmonės esat, prisiėmėt atsakomybę už gyvūną, kuris negali pats savimi pasirūpinti. Tai gal geriau imtis ryžtingų sprendimų ir kažką keist iš pagrindų? O ne eiti lengviausiu keliu ir numest šunį kažkur, kai jis pasidaro nebereikalingas... Pavyzdį gerą savo vaikams turėtume rodyti, atsakomybę ugdyti.
Atsakyti
QUOTE(Rida_R @ 2012 11 06, 10:44)
Voljere tuo labiau auklėjimo nebus. Kiek aš įtariu (na, kiek pažįstu draugės stafus), tai kontaktiniai šunys. Jiems reikia bendravimo su žmogumi. Voljere, man rodosi visai nudurnėtų toks šuo (o gal aš klystu, veislės žinovės pataisys mane).

Bet aš tikiu, kad jau šiandien Jūs turite bent 5 dresuotojų kontaktus, iš kurių su kokiais 3 susitiksite, išsirinksite labiausiai patikusį ir palengva problemas su šunimo išspręsite  4u.gif

Nudurnėtų ir suagresyvėtų.
Atsakyti
QUOTE(Rida_R @ 2012 11 06, 10:44)

Tai kad bet kokį šunį uždaryk voljeran ir pamiršk - turėsi beprotį ant visko lojantį nestabilų padarą...
Atsakyti
Malonu, mergaites, kad taip i diskusija isiveliat:)
Tik cia yra toks zmogaus neisiklausimas...taigi kreipiausi pas jus ne su patarimu, ka daryt, kad urzgia ant vaiko ar kur det suni, nes jo nebenorim blink.gif ...patys zinom, kodel urzgia ir su tuo dabar dirbam...tik imames atsargumo priemoniu nepalikinet vieno suns su vaiku...juk ir mopsas moka kandziotis doh.gif ..tik dantys ne tokie dideli...

Klausimas buvo, kaip reaguoja stafordsyras i seimos pagausejima. Malonu, kad isgirdo mano klausima dvi mamytes, viena is kuriu nerimauja ir saugo, o kita dave pauostyt ir supazindino...aciu 4u.gif uz tokius pasisakymus, nes laukiau butent atsakymu i savo klausima.

Kas liecia voljera, konkreciai musu situacijoje, jei jau taip domina...suni vedziojame reguliariai ir i gamta vaziuojame, ir visaip ja isvarginame...ir su rogutem ziema ir prie vandens vasara....ir tai nereiskia, kad suo jei butu netycia uzdarytas i voljera, tik isgirskit mane, nesakau, kad taip ir bus, bus visiskai izoliuotas nuo seimos ir bendravimo...taip ir isivaizduoju kibiras vandens savaitei ir kibiras pasaro savaitei ir suni pamirsti....nu logikos tame visai nera schmoll.gif

Siaip ir nera tiksas nieko nedaryt, kaip cia kazkas sake...ai uzmigdom, dukrytei pasakai nepatiko uzmigdziau...kita pasiimkim...katinas per senas irgi uzmigdom...kam cia kankinti su pensininku...tai cia isvis ne variantas, tai kokiu antzmogiu cia mane palaiket biggrin.gif kad vaikui toki atsakomybes pavyzdi rodyciau...jei idomu, butent ir diskutuojam apie suns psichologija ir auklejima...ka ji turi daryt vienoje ar kitoje situacijoje...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brytva: 06 lapkričio 2012 - 10:25