Įkraunama...
Įkraunama...

Amerikiečių Stafordšyro terjerai

QUOTE(brytva @ 2012 11 05, 12:00)

man atrodo, kad tiesiog neesate susitvarkę hierarchijos laiptelių. Šuniui turi būti aišku,kad jis žemesnis už vaiką. Pabandykite pasiieškoti informacijos apie tai. Yra labai daug būdų vis parodyti tai. Pvz per duris turi pirma išeiti vaikas, tada šuo. Pirmiau valgo žmonės, tada šuo ir t.t.

Ar šuo guli ant lovos,kartu su vaiku? Gimus naujagimiui as bent jau pacioj pradzioj neleisciau suniui gulet ant lovos, ant kurios pvz buna padetas kudikis. Arba leisti tik su leidimu. Taip turetu suprasti,kad vaikas ,,gaujoj'' yra aukščiau ir jam galima.

Grantee, nežinau, bet man tai atrodo normalu,kad šuniui įdomu tai,ko jūs jam nerodot, laikot rankose, sukinėjat, o dar jei pradeda tas kažkas verkti, nu tai visai įdomu pasidaro. Šiaip kiek tekę domėtis tai nereikia nei iš ligoninės naujo šeimos nario kvapo parnešinėt, nei dar ten kažką, jūs turite būti toks stiprus gaujos lyderis,kad jūs ir tik jūs vienareikšmiškai nusprendžiat kas ir kada ateina į jūsų ,,gaują''.
Atsakyti
Suns i lova neleidziam...nebent leidziam kartais dukrai pas save pasikviest ant sofos kai esam visi kartu. Jei esu as salia, tai ir vyras ir dukra gali ant suns ir kojas uzdet...o siaip urzgia...tada yra nuvaroma. Tuos visus triukus naudojam del hierarchijos...

Valgo veliausia arba siaip kai niekas nevalgo...pirma katinas valgo, o paskui jai idedam...bet ji laukdama taip dreba, nervuojasi, teka seiles...jokio susivaldymo...o jei uzsimirses iseini is virtuves...girdi kaip laizomas katino edalas...

Kas liecia guoli...guli jame kai jauciasi kalta...o siaip guli kur papuola...o siaip eina ant sofos...jei leidziam dienos metu...kadangi duru nera i ta patalpa...beprasmiska jai aiskint, kad ant jos negalima, nes kai ji viena namie ar nakti...vis tiek nueina ir atsigula...
Aisku miegamojo lova tabu...bet kai tenka uzdaryt ja miegamajam del sveciu...aisku isiknisa tarp pagalviu...negi ant zemes miegos...

Nebutu su suniu problemu, jei neurgstu ant vaiko...uz tai ir kyla mintys visokios...bet panaikint gaila, juk auginau nuo triju savaiciu...su pipete nakti seriau...seimos nare vis del to...

Baisiai idomu, kaip kitiems...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brytva: 05 lapkričio 2012 - 11:41
QUOTE(Grantee @ 2012 11 05, 11:07)
sakau,gal kokia verkianči lėlę nusipirkti ir pratinti  g.gif
lėlė yra lėlė, šuo ne toks kvailas, kad nematytų skirtumo tarp lėlės ir gyvo vaiko.
tuo labiau, kad didžiausias darbas auklėjant prasidės, kai vaikutis ūgtels ir pradės ropoti, vaikščioti, pažinti pasaulį.
čia panašiai, kaip tie testai, atliekami užsienyje, su dirbtine ranka, bandant atimti gyvūno maistą doh.gif nežinau, kaip kitų šunys, bet maniškei tai tikrai būtų žaislas biggrin.gif

brytva,
hierarchija tai nėra vien tik išėjimo iš patalpos ir valgymo eiliškumas, tai labiau yra vidinė būsena ir santykis su gyvūnu. Pati rašėt, kad šuo katiną ilgainiui "nusodino", krūtine spaudžia prie žemės - čia yra hierarchiniai manevrai. Katės dažnai pačios išlaiko aukštesnę poziciją prieš šunis, tai spėju, kad jūsiškis šuo iš "kietesnių". Iš tiesų jums reikėtų gero dresuotojo, kuris gyvai įvertinęs jūsų individualią situaciją, patartų geriausius metodus, nes internetu tokie patarimai nelabai dalinami - yra rizika duoti netinkamą patarimą ir taip dar labiau pabloginti padėtį.
Atsakyti
QUOTE(tati @ 2012 11 05, 12:57)

čia panašiai, kaip tie testai, atliekami užsienyje, su dirbtine ranka, bandant atimti gyvūno maistą  doh.gif nežinau, kaip kitų šunys, bet maniškei tai tikrai būtų žaislas biggrin.gif

Iš tiesų jums reikėtų gero dresuotojo, kuris gyvai įvertinęs jūsų individualią situaciją, patartų geriausius metodus, nes internetu tokie patarimai nelabai dalinami - yra rizika duoti netinkamą patarimą ir taip dar labiau pabloginti padėtį.

kokie kvaili man tie testai... aisku, niekas nenori kist savo tikros rankos, bet tai tikrai nera tas pats....

o del antrosios pastraipos - pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Siaip esam atsakingi ir nuo mazens vazinejom pas dresuotoja...bet esu nusivylusi...aisku komandos salia, sest...gult cia juokai...pas mus, turiu omeny lietuva, nedirbama su suns charakteriu...pas mus per jega, per grieztuma...
Apart patarimu, kad nepalikt vaiko vieno su suniu, nesulaukiau nei is vieno dresuotojo...stebeti, ziureti ir pan....leisti vaikui aukleti...leidziam aukleti, klauso dukros visu komandu...ir pasiilgsta jos kai ji gryzta is kur nors ir palaizo ir pasidziaugia....bet vis tiek nera taip kaip pvz. Man...as bet kada galiu ja ir pastumt, ir paglostyt, ir atimti zaisliuka ar net kauliuka...
Atsakyti
QUOTE(brytva @ 2012 11 05, 13:33)
Siaip esam atsakingi ir nuo mazens vazinejom pas dresuotoja...bet esu nusivylusi...aisku komandos salia, sest...gult cia juokai...pas mus, turiu omeny lietuva, nedirbama su suns charakteriu...pas mus per jega, per grieztuma...

o tai su kiek dresuotojų jūs mokinotės,kad taip drąsiai teigiat,jog visi blogi? Ar tiesiog dresuotoją rinkotės pagal tai kur arčiausia?
Atsakyti
Nesakau, kad blogi, nereikia cia dabar jau pulti...ar ginti savo dresuotojus ar pazystamus dresuotojus:)...komandas ismoktint nera sunku...ir metodai skiriasi tu su kuriais bendravom...o draugavom su keturiais, jei taip idomu:) ir su policijos dresuotoju ir su privaciu ir t.t.

Man, kaip mamai labiausiai rupi, kitu sunu augintoju reali patirtis, kaip jie elgesi panasioje situacijoje ir kaip ju sunys elgiasi su naujais seimos nariais...o dresuotojas nepasiliks gyventi su seima koki menesi tam kad padarytu savo isvadas...isvadas vistiek darome mes, kurie gyvename su gyvunu...nes ir elgesys gyvuno skiriasi tiek per uzsiemimus tiek prie kitu gyvunu tiek prie svetimu tiek prie savu....nuo aplinkos ir pan.
Atsakyti
Kažką esu girdėjusi,kad ne visi dresuotojai su šia veisle užsiėma .Gal jūs pas tokį ir pataikėte?
Nueikit pas kitą ar čia gal kas rekomenduotų iš auginančių.Kad paskui nebūtų,kaip man.Mano aplinkoje auga kurčias stafas,tai man vienas veterinaras primygtinai ir be jokių išlygų liepė jį migdyti,nes nieko su juo tipo nebus,vien problemos ir bėdos.Gerai ,kad nepaklausiau,dabar auga nuostabus šuo.
Niekada nereikia pasikliauti viena nuomone.
Papildyta:
QUOTE(brytva @ 2012 11 05, 13:47)
Nesakau, kad blogi, nereikia cia dabar jau pulti...ar ginti savo dresuotojus ar pazystamus dresuotojus:)...komandas ismoktint nera sunku...ir metodai skiriasi tu su kuriais bendravom...o draugavom su keturiais, jei taip idomu:) ir su policijos dresuotoju ir su privaciu ir t.t.

Man, kaip mamai labiausiai rupi, kitu sunu augintoju reali patirtis, kaip jie elgesi panasioje situacijoje ir kaip ju sunys elgiasi su naujais seimos nariais...o dresuotojas nepasiliks gyventi su seima koki menesi tam kad padarytu savo isvadas...isvadas vistiek darome mes, kurie gyvename su gyvunu...nes ir elgesys gyvuno skiriasi tiek per uzsiemimus tiek prie kitu gyvunu tiek prie svetimu tiek prie savu....nuo aplinkos ir pan.

Kaip suprantu,jūs tiesiog užsiciklinusi tai baimei viduje ir bijot jį dabar auginti.Todėl ir ieškote to šiaudo čia,kad užsikabinti.Jums aiškina,kad auga vaikai su stafais,bet jūs vis tiek netikite.Jūs gyenate baimėje ir ją perduodate šuniui.Tai nėra gerai.Kažkodėl manau,kad jokios spec dresūros ir patarimai jums nepadės.
Atsakyti
Na kaip cia pasakius...pasak vieno is dresuotoju...nesvarbu, koks suo, svarbu, koks auklejimas...nes is kiemsikio galima padaryti zymiai agresivesni, nei koviniu prigimtis.

Kad baime yra tai faktas, buciau turbut nalabai protinga, jei nebijociau...juk ir nuo katino reikes saugot naujagimi...kad neusdusintu su savo 10kg. meile... del to cia pas jus, mielosios ir uzsukau:) tai ir sakau, kad suo urzgia ant dukros, o tai kaip tada reaguos i naujagimi? Tai ir idomu suzinot, kaip pas kitus seimose...
Atsakyti
QUOTE(brytva @ 2012 11 05, 14:10)
Na kaip cia pasakius...pasak vieno is dresuotoju...nesvarbu, koks suo, svarbu, koks auklejimas...nes is kiemsikio galima padaryti zymiai agresivesni, nei koviniu prigimtis.

Kad baime yra tai faktas, buciau turbut nalabai protinga, jei nebijociau...juk ir nuo katino reikes saugot naujagimi...kad neusdusintu su savo 10kg. meile... del to cia pas jus, mielosios ir uzsukau:) tai ir sakau, kad suo urzgia ant dukros, o tai kaip tada reaguos i naujagimi? Tai ir idomu suzinot, kaip pas kitus seimose...

O jūs palaukit ir pažiūrėsit.Jei iš tiesų matysit kažkokią grėsmę,šunį laikinai juk galima apgyvendinti kažkur netoli savęs-,na,kad ir pas tėvus.
Rizika yra kvailas dalykas,aš tikrai nerizikuočiau.
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2012 11 05, 10:42)

Mistica berods jau turejo sulaukti seimos pagausejimo, idomu kaip sekasi jiems?

na mus sekasi gerai. Pradžioj irgi labai bijojau... Bet.. Kai grįžom namo, pirmiausia buvo pasakyta ATSARGIAI ir viskas. Padėjau kėdutę ant žemės ir leidau pauostyt. o tai darė per didelį atstumą. lotuliukas.gif Bet Gucci visą dieną labai stresavo, vaikas verkia, ji irgi cypia, atlekia pažiūrėt ar neskriaudžiam. Dabar nerodo didelio susidomėjimo jam. Kai grįžtam, pasidžiaugia, pauosto, aną dieną ranką jam palaižė, bet per daug nelenda. Jei verkia, neša savo žaislus jam. doh.gif Į lovą pradėjo pati nelipt, sėdi ir laukia kol pakviesim. Kai jis musikuoja rankom ir kojom ji nuo jo pasitraukia iškart, nes porą kartų nuo jo gavo per nosį, kai bandė uostyt. tai ji tik atsiduso. lotuliukas.gif Esmė, kad neatsirado pas mus, kad šuniui, vos pasirodžius leliukui, viskas draudžiama, kas anksčiau buvo leidžiama. Jei leliukas ant lovos, tai žiūrim, kad lipdama neužgautų ir pan. bet nevarom šuns iš lovos. Neaišku kaip bus kai pradės šliaužiot, vaikščiot, bet tikiuosi viskas ir toliau bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(Mistica @ 2012 11 05, 15:19)
na mus sekasi gerai. Pradžioj irgi labai bijojau... Bet.. Kai grįžom namo, pirmiausia buvo pasakyta ATSARGIAI ir viskas. Padėjau kėdutę ant žemės ir leidau pauostyt. o tai darė per didelį atstumą.  lotuliukas.gif Bet Gucci visą dieną labai stresavo, vaikas verkia, ji irgi cypia, atlekia pažiūrėt ar neskriaudžiam. Dabar nerodo didelio susidomėjimo jam. Kai grįžtam, pasidžiaugia, pauosto, aną dieną ranką jam palaižė, bet per daug nelenda. Jei verkia, neša savo žaislus jam.  doh.gif Į lovą pradėjo pati nelipt, sėdi ir laukia kol pakviesim. Kai jis musikuoja rankom ir kojom ji nuo jo pasitraukia iškart, nes porą kartų nuo jo gavo per nosį, kai bandė uostyt. tai ji tik atsiduso.  lotuliukas.gif Esmė, kad neatsirado pas mus, kad šuniui, vos pasirodžius leliukui, viskas draudžiama, kas anksčiau buvo leidžiama. Jei leliukas ant lovos, tai žiūrim, kad lipdama neužgautų ir pan. bet nevarom šuns iš lovos. Neaišku kaip bus kai pradės šliaužiot, vaikščiot, bet tikiuosi viskas ir toliau bus gerai.

super, įnešei gero vėjo wub.gif wub.gif
Atsakyti