Truputį pažaidžiau su google vertėju ir:
jeigu jau JAV žydų organizacija pripažino šiuos dažus košeriniu produktu tinkamu naudoti visus metus išskyrus žydų velykas tai gal tie dažai tikrai maistiniai
Tiesa šis sertifikatas galiojo tik iki 2010 12 31
QUOTE(Rasskee @ 2011 11 24, 15:29)
Aš irgi nelabai daugiau ką galiu pasakyt, bet ten, kur aš perku tuos dažus, tai rašo, kad dažai yra maistiniai ir saugūs naudojimui. Tai įrodantį sertifikatą galite pamatyti:
[O dėl maistinių ir nemaistinių dažų, tai reikia palyginti sudėtį Americolor dažų ir tu vadinamų maistinių. Kadangi tikrų taip vadinamų maistinių neturiu, tai neturiu su kuo palyginti.
[O dėl maistinių ir nemaistinių dažų, tai reikia palyginti sudėtį Americolor dažų ir tu vadinamų maistinių. Kadangi tikrų taip vadinamų maistinių neturiu, tai neturiu su kuo palyginti.
Jei turite americolor, gal galite parašyti pvz. raudonos (ar jos atspalvio) ir geltonos spalvų sudėtis. Man labai smalsu, nes kolegė sakė, kad ten sudėties nėra parašyta Bet sunku patikėti kad nebūtų.
O aš nusipirkau šių dažų kelias spalvytes http://www_cake-deco...c...6&Itemid=54
Tad galiu parašyti kurių nors sudėtį. Pvz: CYCLAMEN. Glucose Syrup, Water, Thickener: E1422 (stabilizatorius, tirštiklis), Colours:E129 ( http://www.food-info.net/lt/e/e129.htm ), E151( http://www.food-info.net/lt/e/e151.htm ), Acidity Regulator E260 ( http://www.food-info.net/lt/e/e260.htm )
QUOTE(dailele @ 2011 11 24, 15:48)
Truputį pažaidžiau su google vertėju ir:
jeigu jau JAV žydų organizacija pripažino šiuos dažus košeriniu produktu tinkamu naudoti visus metus išskyrus žydų velykas tai gal tie dažai tikrai maistiniai
Košerinis maistas man atrodo turi ten kažkokias higienos nuostatas, kažko jie su kažkuo nemaišo, lygtai pieno su mėsom ar pan. Dar ten ritualai ir maldos būna. Bet apie dažus tai nesu girdėjusi, kad juos kažkaip skirstytų. Greičiausiai jei dažuose nesumaišyta dešra su pienu, tai jie jau ir bus košeriniai Atleiskit už tokius pajuokavimus, bet manau čia reklaminiai triukai tie užrašai - tinka vegetarams, košerinis produktas ir t.t.
Ir išviso, gal pakanka čia tų diskusijų apie tuos dažus, užviriau aš čia tą košę savo nuomonę pareiškusi, bet manau kas naudojo tas naudos galvos nesukdami, o kiti pasirinks kitus ir taip pat sėkmingai naudos
Na pas mus irgi yra tu Americolor dazu,bet kazkodel visose kepyklose naudoja Sugarflair o ne americolor,tiesiog Sugarflair populiaresni cia. O gal ir del kitu dalyku nenaudoja,nezinau
QUOTE(Rasskee @ 2011 11 24, 13:29)
Taip pat, gal kas žino, kaip greit galima išdžiovinti nudažytas figūrėles?
Man kažkada reikejo džiovinti gėlės žiedą (pastilažo) tai aš su fenu pūčiau
pasakiškas, o kadangi mano mėgstamiausias ir man skaniausias, tai ypatingai dariau ir aš šiandien ir forma netgi tokia pat, tik rytoj aš jai priduosiu daugiau erotikos
simisimi84 cia sokolado tvorele tai sokoladas lietas istisai ir po to uzdetas nuo popieriaus? labai grazu...
ir paklausiau tai va gal kam idomu ir baigiam diskusija, nes pravis cia mus atsake:
sie dazai is Amerikos, Europoje siu dazu pardavimas yra gana sudetingas, nors jie populiarus visame pasaulyje. Kiek domejosi visos geriau zinomos Anglijos ir kai kurios Europos parduotuves siuos dazus taip pat parduoda kaip nemaistinius. Sake kad jiem si kompanija nepateike tu dazu sertifikato, bet yra garantinis dokumenta, kad dazai yra nekenksmingi. Be to reik siu dazu kaip maistinio produkto tvarkymo dokumento bet cia jei esi maista gaminanti imone. Zodziu paprascia parduoti sitaip Dar parase kad nerekomenduoju vartoti kaip maistiniu, o naudoti ivairioms kitoms reikmems. Taigi akis dazysim mielosios Spreskit pacios, nors as manau kad parduotuvej daugiau ... privalgom.
O dabar tikrai baigiu
QUOTE(akvilyte @ 2011 11 24, 14:29)
pardavejo paklauskit
ir paklausiau tai va gal kam idomu ir baigiam diskusija, nes pravis cia mus atsake:
sie dazai is Amerikos, Europoje siu dazu pardavimas yra gana sudetingas, nors jie populiarus visame pasaulyje. Kiek domejosi visos geriau zinomos Anglijos ir kai kurios Europos parduotuves siuos dazus taip pat parduoda kaip nemaistinius. Sake kad jiem si kompanija nepateike tu dazu sertifikato, bet yra garantinis dokumenta, kad dazai yra nekenksmingi. Be to reik siu dazu kaip maistinio produkto tvarkymo dokumento bet cia jei esi maista gaminanti imone. Zodziu paprascia parduoti sitaip Dar parase kad nerekomenduoju vartoti kaip maistiniu, o naudoti ivairioms kitoms reikmems. Taigi akis dazysim mielosios Spreskit pacios, nors as manau kad parduotuvej daugiau ... privalgom.
O dabar tikrai baigiu
QUOTE(ramune.v @ 2011 11 24, 16:14)
Spreskit pacios, nors as manau kad parduotuvej daugiau ... privalgom.[/color]
O dabar tikrai baigiu
O dabar tikrai baigiu
Jei atsizvelgt, kad maista, prifarsiruota ko tik nori, valgom kasdien, tai keli lasai dazu torte, kuri darom gimtadieniui, Kaledom ir Velykom, manau neturetu pakenkti labiau
Kaip cia kazkas rase - blankiu tortu nieks nenori. As is pradziu dariau isvis be dazu: baltus, rudus, ruzavus (burokeliai) oranzinius (morkos). Bet zmones rauke nosi, kodel nespalvoti ryskiai. O ryskiai naturaliai nudazyt nepakenkiant masei galima tik burokeliais. Visos kitos spalvos pastelines.
QUOTE(Nova @ 2011 11 24, 17:24)
Bet zmones rauke nosi, kodel nespalvoti ryskiai. O ryskiai naturaliai nudazyt nepakenkiant masei galima tik burokeliais. Visos kitos spalvos pastelines.
Norejau visu paklaust, o jus ciberzoles kaip dazu nenaudojat? As pati turiu Americolor dazus ir juos dedu i kepinius, bet va uzklause manes drauge, tai ir pasimeciau - nezinojau ka atsakyt. Kaip jus darot?
galiu paklaust kvailo klausimo?
jei dengsiu torta mase is 2skirtingu spalvu,na, viena torto puse balta bus spalva, o kita-melyna, tarpusavyje jos susijungt turi, tai kaip man padengt, jei noriu,kad tas sujungimas butu koks kringelis? gal supratot apie ka as cia ta prasme, uzdengt viena torto puse, apipjaut ta mase pvz,ovaliai, o kaip kita mase salia uzdet, siek tiek ant jos,kad apipjaut butu galima pagal pirmaja, ar is anskto apipjaut ir tik tada det, bet kaip tada atitaikyt,kad graziai susijungtu
jei dengsiu torta mase is 2skirtingu spalvu,na, viena torto puse balta bus spalva, o kita-melyna, tarpusavyje jos susijungt turi, tai kaip man padengt, jei noriu,kad tas sujungimas butu koks kringelis? gal supratot apie ka as cia ta prasme, uzdengt viena torto puse, apipjaut ta mase pvz,ovaliai, o kaip kita mase salia uzdet, siek tiek ant jos,kad apipjaut butu galima pagal pirmaja, ar is anskto apipjaut ir tik tada det, bet kaip tada atitaikyt,kad graziai susijungtu
sveikos mergytes. oho kiek grozybiu prideta
pasta- nerealiai abu torciukai grazus. tas su rozem toks svelnus,nu bet tas kitas tai
astatortas- tas su 70
saules zuikuti- barnis grazus ir dar lektuvas geras
kirbe- grazus taippat tavo torciukai
asseni- wau,tiesiog nuostabu. labai labai su zirgais grazus ir su sreku
nely- labai grazu
pasta- nerealiai abu torciukai grazus. tas su rozem toks svelnus,nu bet tas kitas tai
astatortas- tas su 70
saules zuikuti- barnis grazus ir dar lektuvas geras
kirbe- grazus taippat tavo torciukai
asseni- wau,tiesiog nuostabu. labai labai su zirgais grazus ir su sreku
nely- labai grazu