Įkraunama...
Įkraunama...

Šlepetės, batukai, kojinės, pirštinės

QUOTE(srauni_upe @ 2011 11 30, 13:25)
Sachis

Jau kad matau esi mano sekėja...  biggrin.gif
Na aš veliu be kurpalių, nes šiai dienai neturiu iš ko į juos investuot. (Kaina 60 - 120 už vnt. nelygu kur pirksi)  Taigi nuo to, kad nusipirksi kurpalį,  puikai daryt nepradėsi. Tam reikia praktikos ir vilnos pajautimo. Be to šitos akivaizdžiai nedaveltos. Taigi pradžiai siūlau pradėt nuo paprastų ir nedaryt viražų. O su praktika ir laiku, tikiuosi susigalvosi savo unikalių idėjų wink.gif kurias puikiai įgivendinsi...

Ir vilna matuojama ne sluoksniais o gramais. Sluoksnis sluoksniui nelygu ir juo nereoktų vadovautis. O šiaip internete abstu pamokėlių, kaip velt tapkes. Tikrai galima rasti ir nusivelti jas teisingai. Aš savo pirmas tapkes vėliau pagal pamokėlę, gerai išsinagrinėjau ir tepkės gavosi padorios visai. Vetinant kad jos pirmos. Nes svarbu tiesiog nuosekliai daryt.

Šiaip gal būtų tikrai verta susikurti pradžiamokslio temą. Kam tai aktualu. Ir naujokėm ūtų paprasčiau ir mum nepabostų tą patį pasakot  biggrin.gif

ačiukas, žinau, kad vilna gramais matuojama, ir niekas nesako kiek sluoksnių dažniausiai deda biggrin.gif Bet vat ar galima suvelti su karšiniu. aš tas pamokėles beveik kiek įmanoma peržiūrėjau, bet vat gavosi kas gavosi. už tat nelabai man patiko velt su sluoksna nes plonos jos gavosi. Ar su karšiniu jos nebūtų storesnės?
Atsakyti
Manau pats laikas norincioms BG vilnos butu keliauti cia mirksiukas.gif
http://www.supermama...howtopic=793008
Atsakyti
QUOTE(Sachis @ 2011 11 30, 13:33)
ačiukas, žinau, kad vilna gramais matuojama, ir niekas nesako kiek sluoksnių dažniausiai deda biggrin.gif Bet vat ar galima suvelti su karšiniu. aš tas pamokėles beveik kiek įmanoma peržiūrėjau, bet vat gavosi kas gavosi. už tat nelabai man patiko velt su sluoksna nes plonos jos gavosi. Ar su karšiniu jos nebūtų storesnės?

Nu mes kelis lapus atgal diskutavom.. klausė apie karšinius ir sluoksnas wink.gif
Juk sluoksna sluoksnai nelygu. Kaip ir karšinys karšiniui. Avių veislių galybės. Plauko storiai skirtingi.
Aišku kad nekas gausis jei tapkes darysi iš 18 mic.
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2011 11 30, 13:40)
Nu mes kelis lapus atgal diskutavom.. klausė apie karšinius ir sluoksnas wink.gif
Juk sluoksna sluoksnai nelygu. Kaip ir karšinys karšiniui. Avių veislių galybės. Plauko storiai skirtingi.
Aišku kad nekas gausis jei tapkes darysi iš 18 mic.

dariau iš 21 g.gif už tai ir nustebau, kad tokia plona gavosi. doh.gif ech...bandysiu iš karšinio, užsisakiau šiandien, kai atsiųs, gal šį kart geriau gausis.Ačiū jums už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sachis @ 2011 11 30, 13:48)
dariau iš 21 g.gif už tai ir nustebau, kad tokia plona gavosi. doh.gif ech...bandysiu iš karšinio, užsisakiau šiandien, kai atsiųs, gal šį kart geriau gausis.Ačiū jums už atsakymus 4u.gif

jei zelandietiškas, ar taip vadinamas "latviškas" karšinys, tai jis labai prastas. Greot išsinešioja padas ir vietoj to storio lieka skylės. Nes jis chemiškai apdorotas. Todėl va mes dažnai tapkem vilną siunčiamės. 29 mic.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo srauni_upe: 30 lapkričio 2011 - 14:04
QUOTE(srauni_upe @ 2011 11 30, 14:25)
Sachis

Jau kad matau esi mano sekėja...  biggrin.gif

Oi lotuliukas.gif

Gavau vilnonių siųlų, tokių, lyg virvutė suvytų, dabar einu žaisti- reikia tapukų su rykliu biggrin.gif Žinant mano dailės ygudžius tai bujau, kad su krokodilų nebūtu biggrin.gif
Papildyta:
Ale sakyčiau ir rašymo įgudžiai prastoki lotuliukas.gif Tyčia netaisysiu, matykite kokia beraštė esu cool.gif
Atsakyti
Šelma, krokodilas panašus į drakoną, tai sekantiems metams kaip tik biggrin.gif sekantys lygtais drakono, jei neklystu, daug prekių su drakonais mačiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ronet: 30 lapkričio 2011 - 14:27
QUOTE(Ronet @ 2011 11 30, 15:27)
  sekantys lygtais drakono,

jieps, mano metai mirksiukas.gif
Atsakyti
Nežinau, jei latviško nepagailėt ir gerai suvelt, tai man metus/du jis atlaiko. Išimtis vaikai:)
Ir dovanojus puskei buvau iš latviško, tai lygiai 2 metus atnešiojo.
Ir dabar su šlepetėm iš latviško karšinio vaikštau, jau apie pusmetį joms, bet joms absoliučiai neko, nei menkiausio išplonėjimo nėra. Spėju dar ilgai vaikščiosiu.
Tik tie dažai latviško karšinio labai erzina.
Atsakyti
Klausimas ekspertėms mirksiukas.gif ,
jei bus nauja tema pradedančiosioms batukų vėlėjoms, jūs užsuksite patarimais pasidalinti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Besijuokianti @ 2011 11 30, 17:03)
Nežinau, jei latviško nepagailėt ir gerai suvelt, tai man metus/du jis atlaiko. Išimtis vaikai:)
Ir dovanojus puskei buvau iš latviško, tai lygiai 2 metus atnešiojo.
Ir dabar su  šlepetėm iš latviško karšinio vaikštau, jau apie pusmetį joms, bet joms absoliučiai neko, nei menkiausio išplonėjimo nėra. Spėju dar ilgai vaikščiosiu.
Tik tie dažai latviško karšinio labai erzina.

tai matyt tik tavo rankose jis į gėrį pavirsta, nes maniškės latviško nors buvo ir storos ir gerai nuveltos.. laikė nedaug. Nu mama tik rekordininkė. Metus atnešiojo.
Atsakyti
QUOTE(s@mi @ 2011 11 30, 17:04)
Klausimas ekspertėms mirksiukas.gif ,
jei bus nauja tema pradedančiosioms batukų vėlėjoms, jūs užsuksite patarimais pasidalinti? ax.gif

nu matai kame esmė - kuo labiau susisisteminsit medžiagą, surasit pamokėlių ir pan, tuo mažiau reikės tų pačių klausimų uždavinėt.
Tai pačios turit būt suinteresuotos kad būtų matoma kaip vilną kloti ir kuo padus tepti ir t.t.
O žinai kai pora metų karts nuo karto kas persigandęs klausia "kiek vilnos sluoksnių kloti - help", tai jau į tokius paklausimus imi nebereguot smile.gif NAtūraliai atbunki.
Atsakyti