Įkraunama...
Įkraunama...

Šlepetės, batukai, kojinės, pirštinės

Linada, gal pas tave kažkokios grindys, kad šlapios skysta. Pas mane natūralus parketas ir plytelės (ir slidžios voniose - glazūruotos gal teisingai, ir ruplėtos, ale sendintos).
Mes visa šeima treti metai vaikštom su veltom lateksuotom tapkėm. Pas mane 2 vaikai (dabar jau 9 ir 6 m.), bet kai pradėjo vaikščiot tebuvo 3 m. ir 6 m., ir namas per 3 aukštus. Nei vienas nebuvom paslidęs nei vieno karto, nors vaikai su veltiniais gaudynių ant laiptų žaidžia (mes su MB kartu su jais ax.gif ). Man šitoj vietoj per laisvi ar per dideli veltiniai (ar bet kokios tapkės) daug pavojingiau atrodo, nei lateksas ant padų. Maniškė basa bėgdama ant parketo vasarą (mano supratimu basos kojos iš vis neslysta) krito ir barzdą prasiskėlė. Taip, kad nukrist galima su bet kokiom tapkėm ir be jų smile.gif .

Ačiū už pagyras mažyliams 4u.gif . Nėra ten viduj mazgelių, tiesiog prisiuvu išorėj gumytę plaukams. Tik be geležiukų kol gaunu norimos splavos, tai gerokai pavargstu ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Rittule @ 2011 11 25, 12:29)
gerai čia persiskaitė  lotuliukas.gif
norėčiau pabandyt dukrai "laukinius" veltinius nuvelt, mama vakar atnešė mano vaikystės kaliošus  bigsmile.gif uh kokie vintažiniai!  biggrin.gif kaip galvojat, geriau gal kokią lietuvišką vilną bandyt, su merino šaltoka jaučiu būtų  g.gif  g.gif
Papildyta:
fainuoliški ir tvarkingi labai  4u.gif

Rittule, aš sau šitą klausimą irgi kėliau. Ir kažkaip galvoju, kad vilnos plaukas yra su žiuželiais, tai merino vilnoj tie žiuželiai mažesni (nes pats plaukas plonas), vadinąsi plaukeliai tampriau susipina ir veltinis gaunąs tankesnis.
Be to merinas jei tai sluoksna yra gražiai sušukuotas, vadinąs oro tarpeliai suvėlus sluoksną bus daug mažesni. Tuo tarpu karšinyje oro tarpai bus didesni, nes ten plaukai netvarkingai eina. Ir kažkaip nusprendžiau, kad karšinį vėjui perpūsti daug lengviau nei merino sluoksną.
Čia kaip mohera, labai šilta, ilgaplaukė, bet oi kaip gerai košiama vėjo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Besijuokianti: 25 lapkričio 2011 - 11:02
QUOTE(Besijuokianti @ 2011 11 25, 11:01)
Linada, gal pas tave kažkokios grindys, kad šlapios skysta. Pas mane natūralus parketas ir plytelės (ir slidžios voniose - glazūruotos gal teisingai, ir ruplėtos, ale sendintos).

Ačiū už pagyras mažyliams 4u.gif . Nėra ten viduj mazgelių, tiesiog prisiuvu  išorėj gumytę plaukams. Tik be geležiukų kol gaunu norimos splavos, tai gerokai pavargstu ax.gif

elementarus lakuotas parketas. aišku ant jo slidu labai ir su neilonkėm ir su elementariom vilnonem koinėm galima pačiuožinėti g.gif gal tikrai ne tame esmė - ne latekse g.gif reikia išbandyti namie ant aliejuoto parketo - ant jo tikrai jaučiu neslydau g.gif bet ar dažnai pas ką namie aliejuotas parketas rolleyes.gif
tai faktas kad paslysti galima bet kaip bet kur.
aš slydimo neturiu omeny su visišku išgriuvimu. na pajauti tą nemalonų nestabilumą 0,1 s dalį. nė vienas nebuvom nei išgriuvęs, nei susižeidęs. bet aš nenoriu būti atsakinga savo teptu lateksu už seno žmogaus ar leliuko nugriuvimą, nes aš žinau, kad taip gali būti. jei nežinočiau ir nebūčiau patyrusi, būtų kitaip.

oi geras idėja su tom gumytėm - super. nepagalvočiau, tikrai. nors gumytes perku smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linada: 25 lapkričio 2011 - 11:16
Laba diena,siltu ir mielu groziu kurejos wub.gif gal yra kas gamina pardavimui?
Atsakyti
Besijuokianti, utiutiutiutiu mažuliai wub.gif

Reik man būtinai mažuliukus kurpaliukus išsidrožt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rittule @ 2011 11 24, 16:15)
užskaitau  biggrin.gif ar patiko kursai?

Patiko, nes man buvo naudingi smile.gif

Besijuokianti, o koks čia dydis vaikiškų, tokie mažulyčiai atrodo fotkėse:)

Atsakyti
13 cm, telpa ant delno smile.gif .
Atsakyti
Besijuokianti - fainuoliai mažuliai wub.gif man labai patinka mažiukus daryt ax.gif

Linada, negalima labai šlapiai plauti parketo ir tuo labiau lipti ant neišdžiūvusio. Ant tokio slidu ir basam ir bile kokiam ir ne lateksas čia kaltas biggrin.gif Nesigadink grindų - siurbk, o tada vos drėgnu plauk,kitaip medis nuo drėgmės vaikščiot pradės. Ir plovimui rinkis neslidų vandenį lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2011 11 25, 13:27)
Besijuokianti - fainuoliai mažuliai wub.gif man labai patinka mažiukus daryt ax.gif

Linada, negalima labai šlapiai plauti parketo ir tuo labiau lipti ant neišdžiūvusio. Ant tokio slidu ir basam ir bile kokiam ir ne lateksas čia kaltas biggrin.gif Nesigadink grindų - siurbk, o tada vos drėgnu plauk,kitaip medis nuo drėgmės vaikščiot pradės. Ir plovimui rinkis neslidų vandenį  lotuliukas.gif

nu matai aš pratusi hiperbolizuotai šnekėti. tai jei plaunu grindis - atrodo kad su varvančiu skuduru ir balos lieka, jei tapkės žudikės - tai pabuvimas traumotologiniame lyg garantuotas. jei slidu - tai jau ne lateksą tepu. viskas su viskuo yra normaliai ir gindys nesugadintos ir plaunu normaliai...nu tik vanduo slidus, nu. ir ne tik pas mane viena, pas broli irgi biggrin.gif
niekas man ten neišvaikščiojo per 7 metus - tai gal visgi grindis moku plaut lotuliukas.gif nu nors tiek...... biggrin.gif
o tapkes aš dovanoju, privėlus jų tikrai begalę, tik nemokančius plauti grindų įspėju - gali būti slidu. niekas nesiskundė, visi gyrė, visi mėgsta, myli ir džiaugiasi, apgailestauja kad sunešiojo, kai kas jau po kelintą porą nešioja, aš pati 6 metus veltom tapkėm vaikštau. tiesiog...aš apie senukus ir leliukus (seilės kuriem varva ir slidina grindinę dangą lotuliukas.gif ) smile.gif kuriem aš leidžiu šlapiom grindim vaikščiot smile.gif oi doh.gif nu ne šlapiom. vos vos drėgnom
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linada: 25 lapkričio 2011 - 13:51
QUOTE(Besijuokianti @ 2011 11 25, 12:11)
Rittule, aš sau šitą klausimą irgi kėliau. Ir kažkaip galvoju, kad vilnos plaukas yra su žiuželiais, tai merino vilnoj tie žiuželiai mažesni (nes pats plaukas plonas), vadinąsi plaukeliai tampriau susipina ir veltinis gaunąs tankesnis.
Be to merinas jei tai sluoksna yra gražiai sušukuotas, vadinąs oro tarpeliai suvėlus sluoksną bus daug mažesni. Tuo tarpu karšinyje oro tarpai bus didesni, nes ten plaukai netvarkingai eina. Ir kažkaip nusprendžiau, kad karšinį vėjui perpūsti daug lengviau nei merino sluoksną.
Čia kaip mohera, labai šilta, ilgaplaukė, bet oi kaip gerai košiama vėjo...

o kaip ačiū 4u.gif tadu gal storesnės sluoksnos reikės ieškot g.gif man tai žinokit praėjusią žiemą šalta buvo su merino pirštinėm (21mikrono) g.gif
Atsakyti
man irgi šalta. kiaurai perpučiamos smile.gif tinka tik prie pliusinės temperatūros smile.gif nebent kokį šilką įvelti mastau.gif
Atsakyti
Bet su megztom viengubom ir jei jos su kokiom pynėm , tai lygiai taip pat šalta ax.gif blush2.gif .
Džyzzzzzz, aš dar net pusryčiu nespėjau pavalgyt doh.gif , o jau prieblanda ax.gif .
Atsakyti
pernai buvau nusivėlus pirmas pirštines iš 21 mic, bet otkios neplono sgavos. Buvo šilta. Dar draugei padovanojau irgi sakė šilta buvo.
Kita su jom sugebėjo vairuot doh.gif tai pravairavo skylę...
Atsakyti