QUOTE(RPak @ 2011 11 28, 13:49)
man ir įdomu apie prieskonius
Tai kad dabar apie juos galvoti truputį vėloka
Šiemet buvo gana derlingi metai, o visom gėrybėm saugoti per žiemą nelabai turim vietos, todėl daug džiovinom - pvz., porų lapai išaugo virš 1 metro, tai pasilikom tik baltąją dalį su dalimi lapų, o likusią dalį sudžiovinom.
Mišinių prisidarėm įvairių, pvz. sriubai ir troškiniams: porų lapai, salierai, paprika ir morkos, kitam variante dėjom džiovintų svogūnų ir česnakų. Kai kuriuos mišinius smulkinom ir maišėm su pirktiniais prieskoniais - pvz., pasidariau mišinio barščiams: malti lauro lapai, gvazdikėliai ir kvapnieji pipirai, aitrioji paprika, baravykai, salierai ir krapai. Ir t.t., ir pan.
Tokius mišinius ir dovanosim. Beje, nepalyginti su pirktiniais mišiniais, net ir pirktais specializuotose parduotuvėse