Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai 10 tema

QUOTE(rugiagele26 @ 2011 11 20, 21:44)
O namelius kepat is bet kokios meduolines teslos? Galvoju apie Cipciuko meduoliu, gal kas ka patarsite? Ir kada jus juos kepti pradedat?


Du metus is eiles kepiau pagal Cipciuka.Mano seimynai jie skaniausi. Kepu keleta dienu pries sventes.
QUOTE(Divia @ 2011 11 20, 23:08)
Dziaukites artejamciom Kaledom ir patirkit didziuli malonuma jau dabar!  thumbup.gif

Nerealiai graziai papuosti tavo meduoliai ir namelis wub.gif Nezinau ar kantrybes tiek tureciau ir dar labiau abejoju ar ranka nesudrebetu.O pries puosdama pasidarai koki lekala ar tiesiog automatiskai improvizuoji ? Gal ir pabandyt reiks susikaupt keletui meduoliu ,nes labai grazu ax.gif
Atsakyti
Ule, dar klausimelis, o jei i Drezdeno pyraga nedet tu cukatu , tik razinas, ar gausis jis man ?
Atsakyti
Gal kas turit tradicinių imbierinių sausainių receptą? ax.gif Galvoju įpakuoti į permatomą dėžutę ir perrišti raudonu kaspinu. newyear.gif
Atsakyti
QUOTE
o kaip taip lygiai užtepat kažkurią tais meduoliuko dalį tuo glajum?

Pirmiausiai su tirstesniu glajum apsipiesiu kontura,o po po truputi uzpildau skysteniu ir jis pats tolygiai pasiskirsto.
QUOTE
pries puosdama pasidarai koki lekala ar tiesiog automatiskai improvizuoji ?

Is pat pradziu bandziau piest pagal inte rastus pvz,po to sugalvojau rastu paieskot tarp neriniu o paskui tik nusipiesdavau langelius ir eidavo improvizacija,kas saus i galva..
Atsakyti
ziuriu i jusu kepinius, ir taip liudna, kad orkaites neturiu dar verysad.gif kazin, o ar butu galima mikrobangej meduolius iskepti? blush2.gif
Atsakyti
Kelis metus ruosiausi ir pagaliau iskepiau vakar Kaledini pyraga. Nepykit, perskaiciau viska, bet aiskiai ir neuzmaciau kutr ji laikyt geriau - saldytuve ar spinteleje kokioje? o gal balkone? 4u.gif ax.gif Suvyniojau i folija ir spintelen paslepiau... produktu nemazai, gaila bus jei suges.. g.gif
Atsakyti
aš savąjį pyragą pernai laikiau suvyniotą į kepimo popierių kambario temperatūroje. Kadangi kepiau didelėje orkaitės skardoje, tai labai gerai tokį didelį gabalą buvo sandėliuoti ant šaldytuvo - nereikia nei spintelės lentynos atlaisvint, nei stovi ant akių ir gundo valgyti. Na bet manasis šaldytuvas beveik 2 metrų aukščio, be kėdės jo viršaus nepasiekiu biggrin.gif
Manyčiau kad nėra didelio skirtumo ar laikyt šaldytuve ar kur nors kambario temperatūroj. Svarbiausia, kad nebūtų labai sandariai supakuotas (pvz. į maistinę plėvelę), nes tada tikrai gali supelyt.
Atsakyti
Keletas ideju is zurnalo
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(dovil14 @ 2011 11 20, 23:03)
Gal kas turit tradicinių imbierinių sausainių receptą?  ax.gif Galvoju įpakuoti į permatomą dėžutę ir perrišti raudonu kaspinu.  newyear.gif



As turiu tokius receptus 4u.gif :


IMBIERIUKAI
Ingredientai:

1 šaukštelio vanilinio cukraus
1 valgomo šaukšto imbiero
1 arbatinis šaukštelis muskato
1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių
1 arbatinis šaukštelis cinamono
200 g sviesto
200 g
400 g miltų
2 kiaušiniai
Gaminimas:
Kambario temperatūros sviestą sukapojame tada jį užpilame išlydytu ir mikseriu plakame iki masės. Jeigu norite saldžiau, įberti kelis šaukštus cukraus, pat beriame vanilinį cukrų. Po vieną įmušame kiaušinius ir plakame. Beriame visus prieskonius, įsijojame miltus ir pradedame minkyti tešlą. Iš jos išspaudžiame norimo formos sausainiukus, juos kepame 200 C apie 10-12 min. Pabarstome cukraus pudra. Skanaus!


IMBIERINIAI SAUSAINAI

Išeiga - apie 150 nedidelių sausainių

500 gr. miltų
1 a.š. sodos
0,5 a.š. cinamono
0,5 a.š. malto imbiero
0,5 a.š. maltų gvazdikėlių
140 ml. grietinėlės
150 gr. kambario temperatūros sviesto
100 gr. balto cukraus
150 gr. rudojo cukraus
200 gr. skysto medaus (tamsaus)

Į dubenį persijojame miltus, sodą ir prieskonius. Kitame inde išplakame iki standumo grietinėlę. Atskirame dubenyje mikseriu išplakame minkštą sviestą ir cukrų iki purios masės. Sumažiname plakimo greitį ir į sviesto masę įplakamę medų ir grietinėlę. Paplakame, kol viskas tarpusavyje susimaišo (ne ilgiau). Suberiame persijotus birius produktus, ir plakame (arba maišome šaukštu), kol viskas gerai susimaišo į vientisą tešlą. Tešla bus lipni - tokia ir turi būti. Suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę, padarome disko formą ir atšaldome šaldytuve ne mažiau 2 val. (galima šaldyti iki 2 dienų), kol tešla taps kieta.

Imame ketvirtadalį tešlos, pabarstome stalą miltais ir iškočiojame kuo plonesnį lakštą (2 mm storio; apie 35 cm. skersmens). Formelėmis išspaudžiame sausainukus ir atsargiai perkeliame ant kepimo popieriaus, tarp jų palikdami 0.5 cm. tarpus. Kepame įkaitintoje 190 C orkaitėje apie 6 min. (sausainiai iš pradžių šiek tiek iškyla, o paskui subliūkšta - tuomet galima juos traukti iš orkaitės). Neperkepkite, nes sausainiai įgaus karstelėjusį skonį! Atvėsiname ant grotelių. Laikyti galima apie savaitę sandariame inde. Skanaus!

P.S. Tešlą išties reikia kočioti labai labai plonai, tuomet sausainiai bus traškūs - kaip tikri parduotuviniai imbieriniai sausainukai! Jei tešla bus iškočiota nepakankamai plonai - iškepę sausainiai bus kieti. Cukrų galima dėti tik baltą, bet jei dėsite rudojo, sausainiai bus tamsesnės spalvos.


As kepiau pagal pirma recepta, buvo skanus mirksiukas.gif Siemet bandysiu ir kita ax.gif


Atsakyti
mamka aciu, uzmaciau krasteli pavadinimo slyvuu ir aguonu pyne bigsmile.gif kaip idomu,gal galetum 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 11 21, 14:47)
mamka aciu, uzmaciau krasteli pavadinimo slyvuu ir aguonu pyne bigsmile.gif kaip idomu,gal galetum 4u.gif  4u.gif

prasom, tik man i pyne tai nepanasu, del to ir nefotkinau ax.gif
user posted image

ir dar keli recepteliai
[URL=http://www.radikal.ru]
user posted image[/URL]

user posted image
Atsakyti
O - paskutiniai kaip vafliai atrodo - ir receptas kazkiek panasus smile.gif

Atsakyti