As kaledoms kepsiu aguonini pyraga - man labai skanus. Pernai irgi kepiau. Pyrago receptas yra Betos knygoje.
Bandysiu ryt ir as kept Garsuji Kaledu pyraga, tikiuosi, kad nesupelys lig svenciu
Pas mane pyragas iki kalėdų neišsibūtų, manau kad kurį vakarą atsipjaučiau gabalėlį neiškentusi
Papildyta:
o gal gali receptu pasidalinti
QUOTE(Laurita-78 @ 2011 11 18, 17:02)
Bandysiu ryt ir as kept Garsuji Kaledu pyraga, tikiuosi, kad nesupelys lig svenciu
Papildyta:
o gal gali receptu pasidalinti
QUOTE(ingauk @ 2011 11 18, 13:31)
as vakar kepiau kaledini pyraga tik pamirsau riesutus nusipirkti ir kepiau gera pusvalandi, o ne pora valandu kaip parasyta recepte ir tai apacia gerokai paskrudo tai si suvalgysim taip, nelaukdami, nors siek tiek sausokas o kita kepsiu jau kaledom si savaitgali ir bus matyt kaip ten kas iseis
Sveikos mergaitės, norėjau paklausti tokio klausimo.Kalėdoms ruošiuosi kepti eglę, ta kur dedasi 20 kiaušinių.Recepte rašoma, kad reikia 20 kiaušinių, o darbo eigoje jau tiktai tryniai išsukami, o tai baltymų nereikia? . Ir dar ar tikrai reikia taip storai iškočioti?
QUOTE(Mayfly @ 2011 11 18, 10:19)
QUOTE(Nuska @ 2011 11 18, 13:12)
aciu uz atsakymus
as ir vel su klausymeliu
kokio storio mazdaug pilate i forma Kaledinio pirago mase? bijau nuplonint ar nustorint. galvoju kepti ne apvalioje formoje, o kekso(kaip staciakampi)
ar visdelto geriau apvalioje tortineje?
kokio storio mazdaug pilate i forma Kaledinio pirago mase? bijau nuplonint ar nustorint. galvoju kepti ne apvalioje formoje, o kekso(kaip staciakampi)
ar visdelto geriau apvalioje tortineje?
QUOTE(mylimaa @ 2011 11 19, 12:36)
as ir vel su klausymeliu
kokio storio mazdaug pilate i forma Kaledinio pirago mase? bijau nuplonint ar nustorint. galvoju kepti ne apvalioje formoje, o kekso(kaip staciakampi)
ar visdelto geriau apvalioje tortineje?
kokio storio mazdaug pilate i forma Kaledinio pirago mase? bijau nuplonint ar nustorint. galvoju kepti ne apvalioje formoje, o kekso(kaip staciakampi)
ar visdelto geriau apvalioje tortineje?
aš iš pusės normos kepiau didelėje orkaitės skardoje. Gavosi kažkur per du pirštus storio (o gal kiek plonesnis, nepamenu jau). Pats tas, patogu supjaustyti nedideliais gabaliukais.
QUOTE(mylimaa @ 2011 11 19, 13:36)
as ir vel su klausymeliu
kokio storio mazdaug pilate i forma Kaledinio pirago mase? bijau nuplonint ar nustorint. galvoju kepti ne apvalioje formoje, o kekso(kaip staciakampi)
ar visdelto geriau apvalioje tortineje?
kokio storio mazdaug pilate i forma Kaledinio pirago mase? bijau nuplonint ar nustorint. galvoju kepti ne apvalioje formoje, o kekso(kaip staciakampi)
ar visdelto geriau apvalioje tortineje?
kepiau is puses ir gavos beveik pilnas stiklinis kepimo indas ir manau pats tas kaip pyragui
QUOTE(Nuska @ 2011 11 19, 13:58)
aš iš pusės normos kepiau didelėje orkaitės skardoje. Gavosi kažkur per du pirštus storio (o gal kiek plonesnis, nepamenu jau). Pats tas, patogu supjaustyti nedideliais gabaliukais.
tai jis labai daug vietos laikymui iki Kaledu uzima reiketu paskirti visa lentyna saldytuve jei daryciau storesni, per 4pirstus, kaip pjaustytusi?netrupetu?o gal tinkamai neiskeptu, viduriukas nedakepes liktu?
siandu nusipirkau vaisiu, beje, taip pat is puse normos zadu bandyti dabar sprendziu ar su brendziu laikyti tik vaisius ar ir riesutus kartu mirkyti iki kepimo speju riesutu kartu su vaisiais niekas nemirko, ar klystu
Papildyta:
QUOTE(ingauk @ 2011 11 19, 14:55)
kepiau is puses ir gavos beveik pilnas stiklinis kepimo indas ir manau pats tas kaip pyragui
kokio skersmens jusu stiklinis indas?
Kalėdinis Drezdeno keksas
Tradiciškai Drezdeno keksas kepamas iki Kalėdų likus 2-3 mėnesiams, tada per šventes būna skaniausias.
Nors man ir sekančia dieną buvo labai skanus, sviestinis,drėgnas,tirpstantis burnoje ir labai aromatingas.
2 keksams reikės:
250 gr. razinų
100 gr. apelsinų cukatų
100 gr. citrinų cukatų
60 ml. romo
20 gr. sausų mielių
1 kg. miltų
200 gr. cukraus
200 ml. šilto pieno
500 gr. margarino ar sviesto
dviejų citrinų žievelių
po žiupsnelį kardamono, gvazdilėlių, cinamono
100 gr. maltų migdolų
***
100 gr. sviesto
cukraus pudros
Razinas gerai nuplauti, nusausinti ir užpilus romu palaikyti apie valandą. Į 100 ml. šilto pieno įberti šaukštą cukraus ir mieles, išmaišyti ir leisti sureaguoti. Į dubenį suberti miltus, padaryti per vidurį duobutę ir supilti mielių mišinį, išsuktą iki purumo su cukrumi margariną, likusį pieną, viską gerai išmaišyti ir pastatyti 30-40 min. šiltai.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Į tešlą suberti razinas, maltus migdolus, tarkuotą citrinos žievelę, prieskonius ir išmaišyti. Išformuoti ant stalo stačiakampį, jį perlenkti pusiau, šiek tiek paploti ir dar lenkti pusiau, bet nelygiai, paliekant vieną pusę platesnę.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite valandą laiko.
Likusį sviestą ištirpinkite ir ištepkite juo keksus, apibarstykite gausiai cukraus pudra.
Skanaus !!!
Tradiciškai Drezdeno keksas kepamas iki Kalėdų likus 2-3 mėnesiams, tada per šventes būna skaniausias.
Nors man ir sekančia dieną buvo labai skanus, sviestinis,drėgnas,tirpstantis burnoje ir labai aromatingas.
2 keksams reikės:
250 gr. razinų
100 gr. apelsinų cukatų
100 gr. citrinų cukatų
60 ml. romo
20 gr. sausų mielių
1 kg. miltų
200 gr. cukraus
200 ml. šilto pieno
500 gr. margarino ar sviesto
dviejų citrinų žievelių
po žiupsnelį kardamono, gvazdilėlių, cinamono
100 gr. maltų migdolų
***
100 gr. sviesto
cukraus pudros
Razinas gerai nuplauti, nusausinti ir užpilus romu palaikyti apie valandą. Į 100 ml. šilto pieno įberti šaukštą cukraus ir mieles, išmaišyti ir leisti sureaguoti. Į dubenį suberti miltus, padaryti per vidurį duobutę ir supilti mielių mišinį, išsuktą iki purumo su cukrumi margariną, likusį pieną, viską gerai išmaišyti ir pastatyti 30-40 min. šiltai.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Į tešlą suberti razinas, maltus migdolus, tarkuotą citrinos žievelę, prieskonius ir išmaišyti. Išformuoti ant stalo stačiakampį, jį perlenkti pusiau, šiek tiek paploti ir dar lenkti pusiau, bet nelygiai, paliekant vieną pusę platesnę.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite valandą laiko.
Likusį sviestą ištirpinkite ir ištepkite juo keksus, apibarstykite gausiai cukraus pudra.
Skanaus !!!
skaniai atrodo Ule, o jį taip pat suvyniojus į foliją reikia laikyti?