Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai 10 tema

QUOTE(Lu Lu @ 2011 11 21, 16:38)
As turiu tokius receptus 4u.gif  :
IMBIERIUKAI
Ingredientai:

1  šaukštelio vanilinio cukraus
1 valgomo šaukšto  imbiero
1 arbatinis šaukštelis muskato
1 arbatinis šaukštelis  gvazdikėlių
1 arbatinis šaukštelis cinamono
200 g sviesto
200 g 
400 g miltų
2 kiaušiniai
Gaminimas:
Kambario temperatūros sviestą sukapojame  tada jį užpilame išlydytu  ir mikseriu plakame iki  masės. Jeigu norite saldžiau,  įberti kelis šaukštus cukraus,  pat beriame vanilinį cukrų. Po vieną įmušame kiaušinius ir plakame. Beriame visus prieskonius, įsijojame miltus ir pradedame minkyti tešlą. Iš jos išspaudžiame norimo formos sausainiukus, juos kepame 200 C apie 10-12 min. Pabarstome cukraus pudra. Skanaus!

Galkasgalite pasakyti,kasciapraleista...?Artaipturi buti?
Atsakyti
QUOTE(truputukas @ 2011 12 13, 00:13)
Galkasgalite pasakyti,kasciapraleista...?Artaipturi buti?

gal cukrus g.gif
Atsakyti
Nežinau ar jau buvo rašytas šitas, bet seniau mama darydavo kalėdoms tokį namelį sluoksniuotą iš sausainių su varške,šokoladu,cukraus pudra ir stogu iš tų didelių,ilgų saldžių kukuruzų ir į vidų įdėdavo kūdikėlį Jėzų ir labai liux atrodydavo thumbup.gif
http://www.mamosrece...ortas-2433.jpeg
Va taip panašiai sudėdavo tik aukštesnį, daugiau varškės tarp tų sausainių,per vidurį tuščia, ant šokolado dar cukraus pudros ir tą stogą iš kukurūzų. Patariu pasidaryti. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(truputukas @ 2011 12 12, 23:13)
Galkasgalite pasakyti,kasciapraleista...?Artaipturi buti?

cia atspek recepta vadinas lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Prikepiau meduoliu cipciuko thumbup.gif thumbup.gif wub.gif wub.gif
kur dabar paslept juos g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(rabelkyte @ 2011 12 12, 23:12)
kur dabar paslept juos  g.gif  g.gif  g.gif


lotuliukas.gif Va čia tai klausimas lotuliukas.gif
Aš tris kartus kepiau ir kaip nyko, taip nyksta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rabelkyte @ 2011 12 13, 00:12)
Prikepiau meduoliu cipciuko  thumbup.gif  thumbup.gif  wub.gif  wub.gif
kur dabar paslept juos  g.gif  g.gif  g.gif

Neslepk,duok seimynai atsivalgyt,issikepsi dar smile.gif
Atsakyti
labas rytas

kadangi tema kalediniai kepiniai, nu negaliu nepasidalinti rastais internetiniais zurnalais thumbup.gif kiek puikiu ideju dovanom, sventiniam stalui wub.gif thumbup.gif ZIEMOS ZURNALAS
yra dar ir kitas, taip pat galima daug ka pritaikyti visoms sventems thumbup.gif RUDENIO ZURNALAS
Atsakyti
QUOTE(Aurore_ @ 2011 12 12, 21:51)
Žiemą perku šaldytas braškes - geresnis skonis negu kad žalios:)
Aš kepiau meduolius kaip ir dauguma Jūsų iš anksto, o dekoruosiu kitą savaitę, kai bus likusi savaitė iki Kalėdų smile.gif
Laikau dėžutėse, kokias turiu - plastmasinėse, metalinėje. Man jie mikštučiai išėjo, tai nieko nereikės daryti, kad suminkštėtų smile.gif


Vistiek apkietes...
Atsakyti
ryto_rasa,
ta inda meduoliukams sudėt kepiau taip :
pasiėmiau eiline išardomą formą apvalią biskvitam kepti. ant dugno patiesia kepimo popieriu ir užsegiau. Tada iškočiojau apvalų blyną, aprėžiau pagal tortinės dugną ir išpjoviau pusę cm mažesnį apskritimą-įtiesiau formon. tada pasimatavau šonų ilgį, iškočiojau juostą ant kepimo popieriaus ir išpjoviau tiek kiek atmatuota ilgio (šonų ) aukštį taip pat. gautą stačiakampę juostą įklojau formos vidun (prie formos kep.popierius turi but ) ir su pirštais apmaigiau dugno lanką-susijungė pagrindas su šonais. va ir gavosi tokia dėžutė. kelis kart subadžiau dugną šakute,kad per daug neiišsikeltų puslėm. Dėžutės dangteliui taip pat apskritimą pasimatavau pagal formos dugną,tik šį kart pusę cm padidinau apskritimą. Tiesa,kepiau ilgėliau nei meduoliukus,kad stipriai paruduotų.
gal nelabai aiškiai parašiau,jei kas-klauskit smile.gif
Atsakyti
Labas rytas kepėjėlės smile.gif
Kiekvienais metai kepu,meduoliukus,išbandyti ir cipciuko,ir Kirbės,ir kiti duoti receptai,bet jie vis tiek man būdavo ne tokie,lyg ir per kieti ir spalva nekokia ir šiais metais ,kai jau ruošiausi kepti,nelindau į mūsų receptus,o ieškojau rusiškuose forumuose ir radau,radau ir išsikepiau,skonis nuostabus,tikri meduoliai ir skoniu,ir minkštumu,ir spalva,spalvos paslaptis,pasirodo buvo kakavas.
O receptas buvo duotas toks:
650 g.miltų
210 g.cukraus pudros (dėjau cukrų)
90 g. margarino (visada imu "Vilnius")
85 g.medaus
4 nedideli kiaušiniai (dėjau tris vidutinius)
2 arbatiniai šaukšteliai sodos (nugesinau actu)
3 arb.šaukšteliai spec.prieskonių meduoliams
3 arb. šaukšteliai kakavos

Gaminimo eigos nebuvo,tad gaminau taip,medų,margariną,prieskonius,cukrų,kakavą sudėjau į puyodą ir kaitinau,kol ištirpo cukrus,tada supyliau sodą ir maišiau,kol truputį pravėso,tada įmušiau kiaušinius ir sudėjau miltus.Viskas,tik nereikia daryti plonų,kepa greitai,kaip visi meduoliai.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(dani84 @ 2011 12 13, 07:42)
labas rytas

kadangi tema kalediniai kepiniai, nu negaliu nepasidalinti rastais internetiniais zurnalais  thumbup.gif  kiek puikiu ideju dovanom, sventiniam stalui  wub.gif  thumbup.gif  ZIEMOS ZURNALAS
yra dar ir kitas, taip pat galima daug ka pritaikyti visoms sventems  thumbup.gif  RUDENIO ZURNALAS

jau issisaugojau zurnalus, tikrai super thumbup.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidosee @ 2011 12 13, 10:01)
Labas rytas kepėjėlės  smile.gif
Kiekvienais metai kepu,meduoliukus,išbandyti ir cipciuko,ir Kirbės,ir kiti duoti receptai,bet jie vis tiek man būdavo ne tokie,lyg ir per kieti ir spalva nekokia ir šiais metais ,kai jau ruošiausi kepti,nelindau į mūsų receptus,o ieškojau rusiškuose forumuose ir radau,radau ir išsikepiau,skonis nuostabus,tikri meduoliai ir skoniu,ir minkštumu,ir spalva,spalvos paslaptis,pasirodo buvo kakavas.
O receptas buvo duotas toks:
650 g.miltų
210 g.cukraus pudros (dėjau cukrų)
90 g. margarino (visada imu "Vilnius")
85 g.medaus
4 nedideli kiaušiniai (dėjau tris vidutinius)
2 arbatiniai šaukšteliai sodos (nugesinau actu)
3 arb.šaukšteliai spec.prieskonių meduoliams
3 arb. šaukšteliai kakavos
,


Kepu siemet trecia partija meduoliu, bet ketvirta bus sitie biggrin.gif
Atsakyti