ne kepinys,bet ideja
Saldžioji "Kalėdų eglutė"
O reikės:
butelio šampano
1.6 kg. saldainių
lipnios juostelės
kaspinėlio
Atkirpkite nedidelį lipnios juostelės gabalėlį ir jį priklijuokite prie saldainio, o saldainį lipinkite prie butelio. Eglutės šakų vainikus pradėkite formuoti nuo apačios, saldainius klijuokite šalia, popieriukai gali vienas kitą dengti, svarbiausia, kad nebūtu matyti butelio. Paveikslėliai ir užrašai turi gulti ta pačia kryptimi. Visą suklijuotą saldainių eilutę apsukite lipnia juostele.
Klijuokite saldainius ratu vis aukštyn. Kiekvienos naujos eilės saldainis turi gulti tarp dviejų apatinių. Pasukiokite ir pažiūrėkite ar saldainius klijuojate simetriškai, ar nelieka tarpų.
Kad butelio nesimatytų viršūnėje priklijuokite kaspiną ir apsukite kaklelį juostele.
Bandžiau keptis sienas nameliui. Atšalo, paliečiau ir perlūžo. Ai, kaku. Nebedarysiu šiais metais. Bet daug daug imbierinių sausainukų laukia, nes cipciuko tešla nereali (nepalyginsi nė su viena!)
Ule, nerealu! Reiks gal ir man šitaip padekoruoti su saldainiais. Bankrutuosiu aš iki Kalėdų.
Ule, nerealu! Reiks gal ir man šitaip padekoruoti su saldainiais. Bankrutuosiu aš iki Kalėdų.
Po paskutiniu variantu su vafliniais saldainiais, as pro juos praeinu keliu metru spinduliu... bet ideja sauni.
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 12 12, 20:35)
Po paskutiniu variantu su vafliniais saldainiais, as pro juos praeinu keliu metru spinduliu... bet ideja sauni.
nu nu, pasakok jau kas buvo
nu blyn, jauciu kepsiu siandien meduolius Cipciuko
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 12 12, 19:35)
Po paskutiniu variantu su vafliniais saldainiais, as pro juos praeinu keliu metru spinduliu... bet ideja sauni.
O kas nutiko?
Nebridinsiu gal cia, bet numanot manau..
QUOTE(ryto_rasa @ 2011 12 12, 01:55)
na papasakokit smuliau, kaip panaudojot? ar vidu isklojot ar is isores l ipdete?
Paemiau dubeneli,apverciau dugnu i virsu.Kadangi man pasirode ,kad siek tiek dugnas per siauras,tai is folijos pastorinau is virsaus,tada ant virsaus kepimo popieriu ir tesla.
QUOTE(evuxiene @ 2011 12 12, 16:17)
mergaites, o kodel vieni meduoliai gaunasi kieti, o kiti minksti, na kai buna mugese tai tokie labai minkstuciai
ir dar ant ko patartumet statyti namuka, ant kokio pagrindo?
ir dar ant ko patartumet statyti namuka, ant kokio pagrindo?
Yra skirtingi meduoliu receptai - vieni kieti,kiti minksti- todel ir gaunasi skirtingai
QUOTE(˜ª¤Julija¤ªI @ 2011 12 12, 18:21)
Mintis kaip papuošti keksiukus GAL KAS PASIDALINS šokoladinių keksiukų receptu?
Sokoladinius keksiukus kepu is pyrago"Negriukas" ,tik pilstau i keksiuku formeles.
250gr. margarino ; 1,5st. cukraus;3v.s. kakavos;7v.s. vandens.
Viska sudet i puoda,pakaitint iki virimo ir uzvirus maisant pavirint 5min.,kol mases pavirsius ims blizgeti.
Atskirai 1,5st miltu sumaisyti su 3a.s. kepimo milteliu .Is isvirtos mases atideti 7v.s. pavirsiui aptept(nebutinai,jei kepi keksiukus),likusia mase sumaisyt su miltais ir kep. milteliais,ipilt 7v.s. kefyro,idet 3-4 kiausiniu trynius.Viska sumaisyti ir pabaigoje sudeti isplaktu baltymus.Kepti reibalais pateptoje formoje apie 45min.,jei keksiukus siek tiek trumpiau.
labas vakaras nu tokiu grozybiu cia pilna
as symet pirma karta dariau meduoliu, pagal kazkoki rasta recepta pas save, paprasta, pabandymui, patiko, tai dabar jau planuoju kept antra partija ir bandyt puosti bei pakuoti dovanoms bijau puosimo nes sunku sunku kai reik ka kruopstaus daryt galvoju nusipirkt tuos piestukus dekoravimo kur 4 spalvos kaip ir buna pakuoteje dar patiko pamatytas vaizdelis kai aplieta sokoladu ir pabarstukais apibarstyta, turiu ir spalvotu, ir sokoladiniu, manau panaudot galima
tik va klausimas (atsiprasau jei kartosiuosi), kada jau kept meduolius, puost ir pakuoti? ar iskept, palaikyt dezuteje (tinka plastmasine?), tada kelios dienos pries kaledas puost ir pakuot? ar kaip kad but skanu gavusiems
ir dar patiko briedziukai, bet keksiuku kept nenoriu, tai mastau jei ant pirktiniu uzdeciau ta grietinele ir puosciau?
as symet pirma karta dariau meduoliu, pagal kazkoki rasta recepta pas save, paprasta, pabandymui, patiko, tai dabar jau planuoju kept antra partija ir bandyt puosti bei pakuoti dovanoms bijau puosimo nes sunku sunku kai reik ka kruopstaus daryt galvoju nusipirkt tuos piestukus dekoravimo kur 4 spalvos kaip ir buna pakuoteje dar patiko pamatytas vaizdelis kai aplieta sokoladu ir pabarstukais apibarstyta, turiu ir spalvotu, ir sokoladiniu, manau panaudot galima
tik va klausimas (atsiprasau jei kartosiuosi), kada jau kept meduolius, puost ir pakuoti? ar iskept, palaikyt dezuteje (tinka plastmasine?), tada kelios dienos pries kaledas puost ir pakuot? ar kaip kad but skanu gavusiems
ir dar patiko briedziukai, bet keksiuku kept nenoriu, tai mastau jei ant pirktiniu uzdeciau ta grietinele ir puosciau?
QUOTE(sssagis @ 2011 12 12, 18:38)
braškių galima ir netikrų dėti, o iš saldumynų parduotuvės guminukai yra tokios pat išvaizdos, o jei jau norisi "gyvų" maximoje visada yra, tik skonis aišku kaip žolės, bet užtat atrodo gražiai
eisiu ieškoti keksiukų temos
QUOTE(svajone* @ 2011 12 12, 20:54)
Sokoladinius keksiukus kepu is pyrago"Negriukas" ,tik pilstau i keksiuku formeles.
250gr. margarino ; 1,5st. cukraus;3v.s. kakavos;7v.s. vandens.
Viska sudet i puoda,pakaitint iki virimo ir uzvirus maisant pavirint 5min.,kol mases pavirsius ims blizgeti.
Atskirai 1,5st miltu sumaisyti su 3a.s. kepimo milteliu .Is isvirtos mases atideti 7v.s. pavirsiui aptept(nebutinai,jei kepi keksiukus),likusia mase sumaisyt su miltais ir kep. milteliais,ipilt 7v.s. kefyro,idet 3-4 kiausiniu trynius.Viska sumaisyti ir pabaigoje sudeti isplaktu baltymus.Kepti reibalais pateptoje formoje apie 45min.,jei keksiukus siek tiek trumpiau.
250gr. margarino ; 1,5st. cukraus;3v.s. kakavos;7v.s. vandens.
Viska sudet i puoda,pakaitint iki virimo ir uzvirus maisant pavirint 5min.,kol mases pavirsius ims blizgeti.
Atskirai 1,5st miltu sumaisyti su 3a.s. kepimo milteliu .Is isvirtos mases atideti 7v.s. pavirsiui aptept(nebutinai,jei kepi keksiukus),likusia mase sumaisyt su miltais ir kep. milteliais,ipilt 7v.s. kefyro,idet 3-4 kiausiniu trynius.Viska sumaisyti ir pabaigoje sudeti isplaktu baltymus.Kepti reibalais pateptoje formoje apie 45min.,jei keksiukus siek tiek trumpiau.
ačiū gi tikrai gera mintis man tie mišiniai visai patinka ,kai idedi dar savo produktų, pasikoreguoji, išvis liuks gaunasi
QUOTE(Gingerr @ 2011 12 12, 19:00)
Is saldytuvo savo arba is parduotuves
is saldytuvo tai saldyta turi minty? siuo metu ne braskes o parodijos parduodamos
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 12 12, 19:42)
Nebridinsiu gal cia, bet numanot manau..
kandziu atsirado?
QUOTE(˜ª¤Julija¤ªI @ 2011 12 12, 20:43)
braškių galima ir netikrų dėti, o iš saldumynų parduotuvės guminukai yra tokios pat išvaizdos
ideja
Merginoms kurios iesko prieskoniu misinio meduoliams, tai yra Norfoje siandiena maciau tokioje persvieciamoje pakuoteje tik pavadinimo niekaip nepamenu is A raides Alvos berods
Žiemą perku šaldytas braškes - geresnis skonis negu kad žalios:)
Aš kepiau meduolius kaip ir dauguma Jūsų iš anksto, o dekoruosiu kitą savaitę, kai bus likusi savaitė iki Kalėdų
Laikau dėžutėse, kokias turiu - plastmasinėse, metalinėje. Man jie mikštučiai išėjo, tai nieko nereikės daryti, kad suminkštėtų
Aš kepiau meduolius kaip ir dauguma Jūsų iš anksto, o dekoruosiu kitą savaitę, kai bus likusi savaitė iki Kalėdų
Laikau dėžutėse, kokias turiu - plastmasinėse, metalinėje. Man jie mikštučiai išėjo, tai nieko nereikės daryti, kad suminkštėtų