Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai 10 tema

QUOTE(truputukas @ 2011 12 11, 11:36)
Niu vakar kepaiu namelio detales pagal cypsiuka...Nezinau -kazkas vis vein man  ne taip gaunas...Viska dejau kaip parasyta- tik vietoj riebalu- dejau vilniaus margarina....Telsla lyg ir nieko- bet kai iskocioji ir dedi i skarda - buna suplysta...nezinau....KA ne taip darau:(Siaip skaniai labai gaunas, bet tesla kazko neklauso. Tiesa, ar galima kadsiek tiek tamsesnis namukas gautusi ideti kakavos?

panašu į tai, kad perplonai iškočiota ar miltų per mažai. Jei kočiojant trupa - ryškiai miltų per daug.
Dėl kakavos - nežinau, bet manau, kad galima, tik tada atitinkamai miltų reikia dėti mažiau.
Atsakyti
QUOTE(silke:) @ 2011 12 10, 19:20)
Norejau pasiklausti kepusiu siuos meduolius: kokia Jums gaunasi tesla, ta prasme ar elastinga?

Viska dariau pagal recepta, taciau tesla gavos trapi, kociojant trupa gabaliukais, todel didesnio teslos gabalo visai neimanoma iskocioti, jokio elastingumo. Labai sunkiai kociojasi. Ar taip ir turi buti? Ar gali cia buti kaltas sviestas ne 82 proc?

O siaip meduoliai gero skonio, noreciau daryt dar viena partija, bet jei toks vargas su jais, bijau. doh.gif


Kai dariau iš paprastų miltų, gavosi liuks. O kai iš Ekstra - tešla gavosi kaip šlapias smėlis. Gal irgi ekstra miltus naudojot?
Atsakyti
QUOTE(raima.ma @ 2011 12 12, 08:52)
panašu į tai, kad perplonai iškočiota ar miltų per mažai. Jei kočiojant trupa - ryškiai miltų per daug.
Dėl kakavos - nežinau, bet manau, kad galima, tik tada atitinkamai miltų reikia dėti mažiau.

Galima kakavos laisvai, aš pati dėjau šaukštelį gerą. O su miltais aš apskritai kroviau tiek, kiek man atrodė, kad reikia ir jau galima minkyti tešlą ir gavosi super. O anksčiau, kai ten atsimatuodavau tai amžinau negerai kažkas su ta tešla būdavo.
Papildyta:
QUOTE(vabaliukste @ 2011 12 11, 21:02)
prismoj pirkau prieskonius keksiukam. ten nupiesti keksiukai lyg. kepiau ir labai skaniai kvepia. prieskoniai tie  patys. 4u.gif

Rimi pirkau, nors man asmeniškai nepatiko, skaniau, kai pati pagal savo skonį dėdavau.
Papildyta:
QUOTE(ericaa @ 2011 12 11, 00:28)
Atlėkiau greit čia pasisakyti biggrin.gif Nugi galvoju prapjausiu kalėdinį pyragą, nes norėjau supakuot siuntimui. Tai va, visas gražus, kvepiantis, bet kai apverčiau (laikiau folijoj suvyniotą), ten jau pradėjęs formuotis pelėsis blink.gif Gerai, kad nedaug, tai aš jį išpjoviau. Šiaip pyragas tikrai labai labai skanus, bet va man apačia buvo tokia drėgna. Kas savaitę patikrindavau, bet žiūrėdavau tik viršų, nepagalvodavau apverst doh.gif

Ojei doh.gif aš ir apačios nepažiūrėjau... na ir išgąsdinai mane, reikės vakare lėkti žiūrėti, oi oi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(powerpuff @ 2011 12 11, 15:04)
Aha būna, bet geriausia imti užspaudžiamą maišelį
user posted image
prakirpti kampe mažą skylutę ir paišyt 4u.gif



Aciu thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(delamorte @ 2011 12 11, 20:12)
Jei ką sužinosit- parašykit, aš irgi ieškau. Dar Sveikuose produktuose meduolių prieskonių būna, tokių - My Webpage , bet Akropolyje nebeturėjo

Prieskoniu meduoliams maciau pirkti specializuotose parduotuvese "Aliejus" berods vadinasi... Vilniuj esu buvus dvejose- viena antakalny salia iki, kita zukausko gatvej. Tik tuose prieskoniuose viena is sudetiniu daliu yra anyzius. O jo as pakesti negaliu doh.gif Tai pirkau sudedamasias dalis atskirai- cinamona, gvazdikelius, kardamona, muskato riesuta, imbiera smile.gif Visada dedu is akies prieskonius, liux gaunas thumbup.gif
Atsakyti
sveikos kepejeles 4u.gif noriu jusu paklausti, koki medu naudojat meduoliukams? ar skiriasi skonis kai dedamas naturalus, ir kai dirbtinis medus? pries kiek laiko issikepat sventems? puosti turbut pries pat sventes reikia?
Atsakyti
QUOTE(irmuliuke @ 2011 12 12, 14:39)
sveikos kepejeles  4u.gif  noriu jusu paklausti, koki medu naudojat meduoliukams? ar skiriasi skonis kai dedamas naturalus, ir kai dirbtinis medus? pries kiek laiko issikepat sventems? puosti turbut pries pat sventes reikia?


Porą kartų dariau su natūraliu medum, o paskutinį kartą dariau su dirbtiniu, nepajutau skirtumo ax.gif
Atsakyti
mergaites, o kodel vieni meduoliai gaunasi kieti, o kiti minksti, na kai buna mugese tai tokie labai minkstuciai g.gif
ir dar ant ko patartumet statyti namuka, ant kokio pagrindo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(irmuliuke @ 2011 12 12, 15:39)
sveikos kepejeles  4u.gif  noriu jusu paklausti, koki medu naudojat meduoliukams? ar skiriasi skonis kai dedamas naturalus, ir kai dirbtinis medus? pries kiek laiko issikepat sventems? puosti turbut pries pat sventes reikia?



Sveikos meduoliuku kepejos 4u.gif ...vakar pirma karta kepiau sventems meduolius, tikiuosi kad neperanksti blush2.gif ?Bet vat man aktualu, kaip irmuliukui ax.gif , kada galima puosti su glajum meduoliukus, kad jie nesugestu iki kaledu 4u.gif ?


Papildyta:
QUOTE(JusRuMa @ 2011 12 11, 17:42)
Sveikos, susiruošiau kepti meduoliukus, bet niekur neberandu pirkti Kotanyi prieskonių sausainiams (ieškojau Maximose ir Iki). Gal kas kur užmatė? Arba galit patarti analogą?



sveika, vakar tokius pirkau Kaune Savam Rimi, dbr net jiems akcija 4u.gif
Atsakyti
norejau pagirti Cypsiuko tesla, labai liuks minkosi kociojasi ir skani thumbup.gif jau stovi namelis papuostas ir sausainiu kruva thumbup.gif kuriuos dar papuost reiks wub.gif
as nelaukiu jokiu Kaledu, is tikruju nervina paskutine kaledu savaite, milijonas darbu islenda. Siais metais ramu, sausainiu kepimai ir dovanu pirkimai eina i pabaiga tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(likta @ 2011 12 12, 08:45)
Yra atskira tema apie imbierinius sausainius,plonumas priklauso kaip plonai iškočiosite tešlą, o  medų galima keisti klevų, melasos, auksiniais sirupais ir pan.


aciu likta, jau ir iskepiau, sakau, vis tas neapdairumas doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
oij susiveliau, laukiu Kaledu, bet nepatinka tas skubejimas isprotejes.
o kodel jum butinai reikia misinio, as visad pati pasidarau pagal save- juk namuose visad yra imbiero, cinamo, ir kt astriu prieskoniu rolleyes.gif
Atsakyti