Labas vakaras. Pamacius nuotraukyte susigundziau iskepti Kaledini dziointu vaisu pyraga, tik noreciau pasitikslinti del laikymo. Ar ji iskepta reikia deti i maiseli, nesupelys, nes juose viskas greitai genda. Ir kur reikia laikyti, saldytuve ar kambario temperaturoj? Aciu
QUOTE(jurga29 @ 2011 12 09, 18:00)
Labas vakaras. Pamacius nuotraukyte susigundziau iskepti Kaledini dziointu vaisu pyraga, tik noreciau pasitikslinti del laikymo. Ar ji iskepta reikia deti i maiseli, nesupelys, nes juose viskas greitai genda. Ir kur reikia laikyti, saldytuve ar kambario temperaturoj? Aciu
Laikau suvyniojus į foliją drabužinėje Dar nesupelijo, keptas gal prieš mėnesį
QUOTE(uzniukas @ 2011 12 09, 18:57)
kepiau iš Nerytės meduolių recepto, dėjau labai mažai kepimo miltelių tai beveik nesipūtė, labai sienų nelyginau, gavos šleivi kreivi, bet čia jau pagal mano stilių jei išeitų lygučiai artimieji nesuprastų klijavau su aisingu, labai puikiai klijavos, net didesni tarpai kur sienos nesuėjo, puikiausiai susikibdė... žodžiu viskas puiki bet jau darbelio yraaaaa...... dabar dar dvejus namukus baiginėju, biški bus gražesni už pirmuosius
Labai grazus nameliukai Man iri metas butu pradet juos, bet rankos siemet kazkaip nekyla. Vakar issikepiau antra partija meduoliu, snd reik peckiot, bet neprisiverciu nueit iki virtuves
QUOTE(dangiuk @ 2011 12 09, 18:48)
Atsiprašau, bet ar šitame recepte nėra klaidos? tikrai 850ml miltų? man 500 šiaip ne taip suėjo...
tikrai.. originaliam recepte 3 ir 1/3 stiklines tai atmatavau 850
man tiek ir suejo,tesla buvo silto plastelino minkstumo
QUOTE(ericaa @ 2011 12 09, 19:12)
ir as taip ir ten laikau
o kvepiaaa
QUOTE(Ulė @ 2011 12 09, 19:35)
tikrai.. originaliam recepte 3 ir 1/3 stiklines tai atmatavau 850
jau iškepiau, sudėjau maždaug 500g, gal ir mažoka, nes bekepant nemažai susitraukė...
Nu ka, jei ryt nepamaisys kokie netiketi ivykiai, tai kepsiu namuka. Bet recepto dar neissirinkau. Jauciu imsiu jau laiko isbandyta cipciuko meduoliu recepta, tik ploniau kociosiu.. ir meduolius jauciu siemet dekoruosiu baltu glajum ir sokoladu. Ziuriu labai graziai spalvos dera.
Aš jau ruošiu kepti pagal Ulės receptą. Vaisius pamerkiau brendyje. Pabus per nakt ir ryte ir iškepsiu.
Labai tinkama vieta laikyti drabužinėje
Labai tinkama vieta laikyti drabužinėje
QUOTE(ericaa @ 2011 12 09, 19:12)
QUOTE(dangiuk @ 2011 12 09, 19:38)
jau iškepiau, sudėjau maždaug 500g, gal ir mažoka, nes bekepant nemažai susitraukė...
o 500gramu kiek gaunasi mililitru? nes recepte tai 850ml miltu reik o ne gramu
o jau galiu drąsiai kept, puošt meduoliukus Kalėdoms, ne per anksti?
Papildyta:
recepte šiaip ml, ne gramai..
Papildyta:
QUOTE(dangiuk @ 2011 12 09, 20:38)
recepte šiaip ml, ne gramai..
Aš jau irgi antrą partiją meduolių iškepiau pagal Čipčiuką Dabar liks sudėtingiausia - dekoruoti. Man vis atrodo sudėtinga puošti su tuo konditeriniu maišeliu, bet kad nėra nieko patogesnio.
Gal kas nors galėtų iš patyrusių dekoratorių parašyti detaliau, kaip piešia ant meduoliukų? Kokias priemones naudojat, su kuo išgaunat smulkius raštus?
Koks maišiukas iš buityje turimų dalykų gali tikti pasigaminti konditerinį maišelį?
Gal kas nors galėtų iš patyrusių dekoratorių parašyti detaliau, kaip piešia ant meduoliukų? Kokias priemones naudojat, su kuo išgaunat smulkius raštus?
Koks maišiukas iš buityje turimų dalykų gali tikti pasigaminti konditerinį maišelį?
QUOTE(sssagis @ 2011 12 09, 20:41)
o 500gramu kiek gaunasi mililitru? nes recepte tai 850ml miltu reik o ne gramu
Oij, jei ml, tai mano matuoklje rodo, kad 500 ml tai 300 g miltu... tai 850 ml bus 510 g. Dangiuk, viska gerai paadret