Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai 10 tema

QUOTE(Divia @ 2011 12 08, 21:19)
Meduoliukuose skylutes pries kepant as isspaudziau su kokteiliniu siaudeliu-skylutes pats tasperverti nniureliui..As veriau plonasjuosteles dovanom risti-laikesi pakabinti puikiai-niekas neipjove ir ne vienas nenukrito
[img]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-,

Nu bet grozis...
Papildyta:
Dar cia ale naturaliu yra dazu, bet brangus, ir siuo metu turbut tik melyna yra, bet manau atves CIA
Atsakyti
Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas

user posted image

Pyragą reikėtų iškepti bent 2 savaitėm likus iki švenčių. Jis turėtų subręsti išryškėtų jo skonis, nors ir tą pačią dieną man jo skonis labai sodrus pasirodė. Tai va dviems pyragams aš sunaudojau :

500 gr. margarino "Vilnius"
180 gr. rudojo cukraus
180 gr. cukraus
8 kiaušiniai
2 šaukštai apelsinų džemo
2 lašai vanilės esencijos
2 šaukštai skysto medaus
2,5 kg. dž. vaisių (razinos, datulės, slyvos, abrikosai, mangai, ananasai, spanguolės, papajos, imbieras)
750 gr. miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukštai prieskonių meduoliams
0.5 l. butelį brendžio biggrin.gif

Viską dariau kaip liepė autorė:

Stambesnius dž. vaisius supjaustyti 1 cm. storio juostelėmis. Užpilkite brendžiu ir leiskite pastovėti per naktį.

user posted image

Po nakties skysčio inde neliko ne lašo, viską išgeria vaisiai smile.gif
Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo, sudėkite kiaušinius ir gerai viską išplakite. Supilkite visus skystus produktus ir vėl išplakite. Galiausiai suberkite miltus su maišytus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Kai gausis vientisa masė, į ją suberkite vaisius.
Kepimo skardą ar torto formą (22cm.) išklokite dvigubu kepimo popieriumi, paliekant aukštus popieriaus kraštus. Sukrėskite viską vis šaukštu paspaudant, kad nepalikti oro tarpų. Išlyginkite paviršių ir krestelkit visą formą į stalą.

user posted image

Įkaitintoje iki 150 C orkaitėje pyragą reikia kepti 2,5 val. Aš kepiau lygiai 2 val. Iškeptą pyragą palikite skardoje iki visiško atvėsimo. Tada išimkite iš formos ir su visu popieriumi dėkite į politileno maišą bent savaitei ar dviem, kad subręstų skonis.
Kantraus laukimo !! smile.gif

user posted image
Atsakyti
Ule, pyragas atrodo fantastiskai wub.gif kitais metais bandysiu mirkyt vaisius, nes siemet pati pyraga laisciau..
Atsakyti
Siandien kepiau meduoius pagal Nerytes recepta, kur miltai turi uzsiplykiti, ir paskui ju reikia det tiek kiek reikia biggrin.gif tai man meduoliukai gavosi issipute beformiai pabaisukai lotuliukas.gif Bet skonis superinis 4u.gif Manau, idejau perdaug miltu, nes sunkokai kociojosi..Gerai kad pabadziau pradziai, kita karta bandysiu maziau ju det.. Tikriausiai del to jie tapo tokie grubleti ir nagrazus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2011 12 09, 12:35)
Siandien kepiau meduoius pagal Nerytes recepta, kur miltai turi uzsiplykiti, ir paskui ju reikia det tiek kiek reikia  biggrin.gif tai man meduoliukai gavosi issipute beformiai pabaisukai  lotuliukas.gif Bet skonis superinis  4u.gif Manau, idejau perdaug miltu, nes sunkokai kociojosi..Gerai kad pabadziau pradziai, kita karta bandysiu maziau ju det.. Tikriausiai del to jie tapo tokie grubleti ir nagrazus  g.gif

Man kai atvėsta ta tešla, irgi sunkokai kočiojasi, bet tikrai neišsipūtė pabaisiukiškai biggrin.gif O gal per storai iškočiojot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ericaa @ 2011 12 09, 14:31)
Man kai atvėsta ta tešla, irgi sunkokai kočiojasi, bet tikrai neišsipūtė pabaisiukiškai biggrin.gif O gal per storai iškočiojot? g.gif

kociojosi man tesla sunkiai doh.gif ir atrodo ne taip jau ir storai kociojau, gal 0.5 cm. Tikriausiai perdaug miltu, nes kai tesla atveso, buvo kietoka, manau ji tokia neturetu buti. Tiesiog kai minkiau tesla, ji dar buso silta, ir atrode, kad miltu mazoka, o paskui kai atveso, sukietejo, ir pati pamaciau, kad tikriausiai bus perdaug miltu...Dar vietoj 3 saukstu sodos, dejau 2 saukstus sodos, ir viena kepmo milteliu. nes kaiciau SM kad soda jauciasi blush2.gif Kita karta zinosiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2011 12 09, 15:13)
kociojosi man tesla sunkiai  doh.gif ir atrodo ne taip jau ir storai kociojau, gal 0.5 cm. Tikriausiai perdaug miltu, nes kai tesla atveso, buvo kietoka, manau ji tokia neturetu buti. Tiesiog kai minkiau tesla, ji dar buso silta, ir atrode, kad miltu mazoka, o paskui kai atveso, sukietejo, ir pati pamaciau, kad tikriausiai bus perdaug miltu...Dar vietoj 3 saukstu sodos, dejau 2  saukstus sodos, ir viena kepmo milteliu. nes kaiciau SM kad soda jauciasi  blush2.gif Kita karta zinosiu  ax.gif

Aš jau du kartus kepiau ir abu kartus dėjau 2 šaukštelius sodos. Ir trečią kartą taip darysiu. Pakako smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 12 09, 10:17)
Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas
[img]http://3.bp.blogspot.com/-

QUOTE(rugiagele26 @ 2011 12 09, 10:34)
Ule, pyragas atrodo fantastiskai  wub.gif kitais metais bandysiu mirkyt vaisius, nes siemet pati pyraga laisciau..

Nesu "žalia" kepiniuose, bet kalėdinį pyragą kepiau pirmą kartą. Kepiau pagal Nerytės receptą. Vaisius sulaisčiau romu. Manau, kad dar pora kartų kol valgysim sulaistysiu romu. Ar teisingai čia darysiu?
Skonis pyrago tai man savotiškas gavosi, tikiuosi, kad visas gardumas pasirodys, kai pyragas pabus šaldytuve. Man pyragas toks plonokas gavosi g.gif ne toks kaip čia foto verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gricė: 09 gruodžio 2011 - 15:40
Grice, as kepu trecius metus vis pagal kita recepta tai tik siemet man pyragas tobulas wub.gif 4u.gif
Atsakyti
sveikos kepejeles,gal kuri zinoti siu sausainuku recepta?sausainiai
blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *k.a.c.i.u.s*: 09 gruodžio 2011 - 17:10
QUOTE(Ulė @ 2011 12 08, 11:31)
Meduoliai ant eglutės

Atsiprašau, bet ar šitame recepte nėra klaidos? unsure.gif tikrai 850ml miltų? g.gif man 500 šiaip ne taip suėjo... g.gif
Atsakyti
Mano pirmieji namukai
user posted image
user posted image

ir"likučiai" meduoliai
user posted image

kepiau iš Nerytės meduolių recepto, dėjau labai mažai kepimo miltelių tai beveik nesipūtė, labai sienų nelyginau, gavos šleivi kreivi, bet čia jau pagal mano stilių lotuliukas.gif jei išeitų lygučiai artimieji nesuprastų lotuliukas.gif klijavau su aisingu, labai puikiai klijavos, net didesni tarpai kur sienos nesuėjo, puikiausiai susikibdė... žodžiu viskas puiki bet jau darbelio yraaaaa...... dabar dar dvejus namukus baiginėju, biški bus gražesni už pirmuosius blush2.gif
Atsakyti