Kalėdinis džiovintų vaisių pyragasPyragą reikėtų iškepti bent 2 savaitėm likus iki švenčių. Jis turėtų subręsti išryškėtų jo skonis, nors ir tą pačią dieną man jo skonis labai sodrus pasirodė. Tai va dviems pyragams aš sunaudojau :
500 gr. margarino "Vilnius"
180 gr. rudojo cukraus
180 gr. cukraus
8 kiaušiniai
2 šaukštai apelsinų džemo
2 lašai vanilės esencijos
2 šaukštai skysto medaus
2,5 kg. dž. vaisių (razinos, datulės, slyvos, abrikosai, mangai, ananasai, spanguolės, papajos, imbieras)
750 gr. miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukštai prieskonių meduoliams
0.5 l. butelį brendžio
Viską dariau kaip liepė autorė:
Stambesnius dž. vaisius supjaustyti 1 cm. storio juostelėmis. Užpilkite brendžiu ir leiskite pastovėti per naktį.
Po nakties skysčio inde neliko ne lašo, viską išgeria vaisiai
Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo, sudėkite kiaušinius ir gerai viską išplakite. Supilkite visus skystus produktus ir vėl išplakite. Galiausiai suberkite miltus su maišytus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Kai gausis vientisa masė, į ją suberkite vaisius.
Kepimo skardą ar torto formą (22cm.) išklokite dvigubu kepimo popieriumi, paliekant aukštus popieriaus kraštus. Sukrėskite viską vis šaukštu paspaudant, kad nepalikti oro tarpų. Išlyginkite paviršių ir krestelkit visą formą į stalą.
Įkaitintoje iki 150 C orkaitėje pyragą reikia kepti 2,5 val. Aš kepiau lygiai 2 val. Iškeptą pyragą palikite skardoje iki visiško atvėsimo. Tada išimkite iš formos ir su visu popieriumi dėkite į politileno maišą bent savaitei ar dviem, kad subręstų skonis.
Kantraus laukimo !!