Meduoliai ant eglutės
850 ml. miltų
110 ml. kakavos
2 šaukštai cukraus pudros
180 gr. sviesto
2.5 šaukštelio meduolių prieskonių
apelsino žievelė
šaukštelis gesintos sodos
kiaušinis
3 šaukštai medaus
55 gr. šokolado
Ištirpinti medų, šokoladą ir sviestą, šiek tiek atvėsinti, įmušti kiaušinį, įtarkuoti apelsino žievelę, sudėti gesintą sodą. Miltus persijoti su kakava, cukraus pudra, prieskoniais. Užminkyti tešlą ir pastatyti šaldytuvan valandai laiko.
Iškočioti maždaug 3 mm. lakštą ir pjaustyti meduolius. Kepti 180 C. 12-15min.
Puošti baltymo glajumi ar tirpintu šokoladu.
Skanaus !!!
QUOTE(Ulė @ 2011 12 08, 13:31)
labai gražūs ar ketinat juos taip ir kabinti ant eglutės, ar supakuot į traškantį celofaną ir tada kabinti?
Aš kažkada buvau padariusi varpelių, tai neatlaikė man tie pakabukai. Virvutė vistiek po kurio laiko įpjovė meduolį. O supakuoti ir nedulka, ir garantuotai kabo.
QUOTE(naitas @ 2011 12 08, 12:41)
labai gražūs ar ketinat juos taip ir kabinti ant eglutės, ar supakuot į traškantį celofaną ir tada kabinti?
Aš kažkada buvau padariusi varpelių, tai neatlaikė man tie pakabukai. Virvutė vistiek po kurio laiko įpjovė meduolį. O supakuoti ir nedulka, ir garantuotai kabo.
net issigandau jei reiketu kiekviena supokuoti i celofana gi ziauriai daug darbo, as geriau iskepciau jau vel tiek pat
man puosimas, pokavimas tai ziauriai sudetinga ir to nemoku
aciu uz patarimus bandysiu ant kokios minkstesnes juosteles
O gal kas netycia kur matet, kad butu pirkt didesniais kiekiais maiseliu meduoliams, arba kad ir didesniu dovanoms pakuoti? Permatomu plazdanciu..
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 12 08, 12:23)
O gal kas netycia kur matet, kad butu pirkt didesniais kiekiais maiseliu meduoliams, arba kad ir didesniu dovanoms pakuoti? Permatomu plazdanciu..
Kaune urmo bazese. Pernai pirkau su snaigem
QUOTE(miskouoga @ 2011 12 08, 13:51)
Kaune urmo bazese. Pernai pirkau su snaigem
gal pasakytumete kur mazdaug oreantuotis
QUOTE(Ulė @ 2011 12 08, 14:55)
ne pačiuose sandėliuose, bet būna ant rampų tokios mažytės krautuvėlės, "vienkartiniai indai" parašyta virš durų, ant durų. Tai į jas užeikit. Turės maišelių įvairių. Tų krautuvėlių lygtai daugiau nuo tos pusės, kur Sanitexas, Maisto institutas.
Kaip cia iki kauno nulekus nes musu kaime tai ne su ziburiu nerasi tokio gerio..
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 12 08, 15:04)
Kaip cia iki kauno nulekus nes musu kaime tai ne su ziburiu nerasi tokio gerio..
tu didesni ziburi pasiimk
o siaip gal gelyne paprasyk, gal parduotu arba tam paciam Eurokose gal butu kokiu permatomu, arba tam prie eurokoso kanceliarinese gal kazka rastum
QUOTE(naitas @ 2011 12 08, 13:39)
ne pačiuose sandėliuose, bet būna ant rampų tokios mažytės krautuvėlės, "vienkartiniai indai" parašyta virš durų, ant durų. Tai į jas užeikit. Turės maišelių įvairių. Tų krautuvėlių lygtai daugiau nuo tos pusės, kur Sanitexas, Maisto institutas.
Taip taip panasiai ten , tik as tikslaus "adreso" nezinau.
QUOTE(rabelkyte @ 2011 12 08, 14:13)
tu didesni ziburi pasiimk
o siaip gal gelyne paprasyk, gal parduotu arba tam paciam Eurokose gal butu kokiu permatomu, arba tam prie eurokoso kanceliarinese gal kazka rastum
teks imt didesni ziburi
Aha, gelyne pamenu paprasiau popieriaus blizgaus, nes niekur neradau,kokio man reik, tai metra uz 6 litus pardave, kai pats rulonelis maximoj budavo 4 lt
QUOTE(ram-une @ 2011 12 06, 22:22)
Nu negaliu nepacituoti super grožybės ir gaila valgyti būtų