Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai 10 tema

QUOTE(Ulė @ 2011 12 07, 21:09)
Vaniliniai sausainiai- dekoracijos eglutei

kokie fainučiai wub.gif
Atsakyti
Sveikos, rekomenduokite kokį skanių ir trapių imbierinių sausainukų receptą. Prieš kiek laiko juos galim kepti, kad nesudžiūtų iki švenčių?
Atsakyti
Man šiaip įdomu, o koks tas sodos skonis? biggrin.gif Ir kodėl visos esate prieš gvazdikėlius ir kitus prieskonius? Gvazdikėlių nededu, nes tik nemaltus radau, tai koks tas jų skonis? O šiaip labai super su imbieru, muskatu, kardamonu, cinamonu, truputėlis kakavos. Tikras kalėdinis skonis. Nes kitu atveju tiesiog paprasti sausainiai.

Taip pat bandžiau kepti namelius, išėjo tikros kaimo trobos biggrin.gif Reikės galbūt dar kartą pabandyti. Gal kas gali pakomentuoti išsamiau, kaip tą karamelę daryti? Nes su glajumi tai tiesiog nesąmonė namuką statyti.
Atsakyti
QUOTE(Belle_fleur @ 2011 12 07, 22:30)
Man šiaip įdomu, o koks tas sodos skonis?  biggrin.gif  Ir kodėl visos esate prieš gvazdikėlius ir kitus prieskonius? Gvazdikėlių nededu, nes tik nemaltus radau, tai koks tas jų skonis? O šiaip labai super su imbieru, muskatu, kardamonu, cinamonu, truputėlis kakavos. Tikras kalėdinis skonis. Nes kitu atveju tiesiog paprasti sausainiai.

Taip pat bandžiau kepti namelius, išėjo tikros kaimo trobos  biggrin.gif Reikės galbūt dar kartą pabandyti. Gal kas gali pakomentuoti išsamiau, kaip tą karamelę daryti? Nes su glajumi tai tiesiog nesąmonė namuką statyti.

sodos skonis? na toks.. .kaip seno tarybinio ūkiško muilo skonis.. mano močiutė sakydavo "gailus" skonis.

aš tai ne prieš gvazdikėlius, pvz. Man labai skanu sausainiuose visi šitie prieskoniai wub.gif ir beveik esu linkusi kuo daugiau jų dėti. Vienintelis metas kai netrukdo imbieras, gvazdikėliai. Aš maltų gvazdikėlių net neperku. Perku tuos cielus ir kai man reikia, pasipilu ant stalo ir su medine grūstuve gerai paspaudau. Sutrupa gan stambiais gabaliukais, bet taip tik dar geriau. Beriu į tešlą. Tokie gabaliukai nemaišo wub.gif išlaiko savo skonį ir aromatą.
Dar nepagailiu į sausainius tiesiog juodų maltų pipiriukų. Galiu suberti net pusę šaukštelio į normą Cipciuko meduoliukų.
Myliu šv.Kalėdas ir dėl šių visų prieskonių wub.gif

Man su glajumi patiko statyt. Gal Jums gavos kiek per skystas glajus?
Karamelė.. paimti švarią keptuvę, pakaitinti, pilti cukraus ir laukti kol pradės lydytis. Bet jis labai greitai pradeda degti, ruduoti. Ką su juo galima nuveikti unsure.gif jis gi greit stingsta. Taip greitai stingsta, kad žodis "greitai" čia yra per lėtas.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2011 12 07, 22:34)
Ką su juo galima nuveikti  unsure.gif  jis gi greit stingsta. Taip greitai stingsta, kad žodis "greitai" čia yra per lėtas.

Man buvo tas pats, kol neidejau medaus siek tiek i kaitinama cukru, na pavz. 2 saukstai cukraus ir 1 a.s. medaus. Tada taip greit nesustingta karamele, nors ir si greit, bet 1 siena suklijuoji, tada vel siek tiek karamele pakaitini, ir vel klijuoji.
Atsakyti
QUOTE(Belle_fleur @ 2011 12 07, 21:30)
Man šiaip įdomu, o koks tas sodos skonis?  biggrin.gif  Ir kodėl visos esate prieš gvazdikėlius ir kitus prieskonius? Gvazdikėlių nededu, nes tik nemaltus radau, tai koks tas jų skonis? O šiaip labai super su imbieru, muskatu, kardamonu, cinamonu, truputėlis kakavos. Tikras kalėdinis skonis. Nes kitu atveju tiesiog paprasti sausainiai.

Taip pat bandžiau kepti namelius, išėjo tikros kaimo trobos  biggrin.gif Reikės galbūt dar kartą pabandyti. Gal kas gali pakomentuoti išsamiau, kaip tą karamelę daryti? Nes su glajumi tai tiesiog nesąmonė namuką statyti.

Daryti namuka su glajumi yra lb paprasta,tik reikia pasireguliouti jo tirstuma,nes jeigu perskystas lb varves ,o tirstas greitai stingsta ax.gif reikia atrasti ta viduriuka mirksiukas.gif o su karamele ,tai jos paprasciausiai nesimatys ,nebus taip puosnu kaip su glajumi ,ne kaledinis namukas ,o jo parodija lotuliukas.gif manau bandykit ir turi gautis 4u.gif
Atsakyti
Ech,tas sausainiu,meduoliu kepimas Kaledoms tooookia pagunda tampa doh.gif biggrin.gif Nezinau,kiek dar reiks kepti meduoliu,kad liktu Kaledoms biggrin.gif
Ule,labai silti sausainukai ax.gif
Ram-une,labai grazus nameliai ir dezute 4u.gif
As gvazdikeliu dedu cielus,dedu iskart i tirpinama medu,kad pasiltu ir labiau isskirtu skoni,o kociodama isrenku.
O Kaledoms puost ar dar nera per anksti? Baisoka,kad neapsinuodytu tuo baltymu pastovejusiu,vis skaiciuoju kiek dienu liko ir mastau - jau,nejau ax.gif
QUOTE(Sabbatini @ 2011 12 07, 23:02)
Daryti namuka su glajumi yra lb paprasta,tik reikia pasireguliouti jo tirstuma,nes jeigu perskystas lb varves ,o tirstas greitai stingsta  ax.gif reikia atrasti ta viduriuka  mirksiukas.gif o su karamele ,tai jos paprasciausiai nesimatys ,nebus taip puosnu kaip su glajumi ,ne kaledinis namukas ,o jo parodija  lotuliukas.gif manau bandykit ir turi gautis  4u.gif

Na,nereikia taip jau kategoriskai. Karamele namuka suklijuoju,o puosiu glajum.Tad teigti,kad nebus puosnu neteisinga.Karamele niekas ir nepuosia,tad parodijos kaip ir nematau smile.gif ? Namo siules ir neturetu matytis,tad karamele puikiai tinka,ypac,jei reikia,kad laikytusi tvirciau(del laukiamo transportavimo ir pan.)
Atsakyti
o aš imbierinių dar nekepu, bet išbandžiau Portugališkus kiaušininius. Super truper smile.gif
Receptas
Atsakyti
Mergaites, vakar pirma karta dekoravau meduolius ir kai glajus sustingo, daug kur buvo taip, lyg kokiu smeigtuku pradurta. Itariu, per mazai pudros idejau. Ar gali taip but? g.gif
Atsakyti
QUOTE(smale @ 2011 12 08, 07:40)
Mergaites, vakar pirma karta dekoravau meduolius ir kai glajus sustingo, daug kur buvo taip, lyg kokiu smeigtuku pradurta. Itariu, per mazai pudros idejau. Ar gali taip but?  g.gif

Gali but mažai pudrus, arba per smarkiai suplakėt glajų, nes kai suplaki tada oro burbuliukai susidaro, o vėliau jie sprogsta ir tose vietose lieka skylutės, todėl glajų reik atsargiai išsukti, o ne plakti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(powerpuff @ 2011 12 08, 09:08)
Gali but mažai pudrus, arba per smarkiai suplakėt glajų, nes kai suplaki tada oro burbuliukai susidaro, o vėliau jie sprogsta ir tose vietose lieka skylutės, todėl glajų reik atsargiai išsukti, o ne plakti mirksiukas.gif

Aisku, aciu. Antra karta atsargiau maisysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(svajone* @ 2011 12 08, 02:51)

Na,nereikia taip jau kategoriskai. Karamele namuka suklijuoju,o puosiu glajum.Tad teigti,kad nebus puosnu neteisinga.Karamele niekas ir nepuosia,tad parodijos kaip ir nematau  smile.gif ? Namo siules ir neturetu matytis,tad karamele puikiai tinka,ypac,jei reikia,kad laikytusi tvirciau(del laukiamo transportavimo ir pan.)

Būtent, sutinku su šia nuomone.

Glajus buvo pakankamai tirštas, tikrai ne skystas, nes ant meduoliukų iš karto džiūvo, bet kad viena sieną prisiklijuotų tai toks jausmas valandą laiko ten ją laikyti ir žiūrėti biggrin.gif Plius tikrai kyla klausimas, ar atlaikytų kelionę toks lipdinys. Na laiko dar yra, kokį mažučiuką tikrai dar pabandysiu padaryti.
Atsakyti