Vakar kepiau guminius meduolius pagal Cipciuką ir galiu patvirtinti, kad jie nuostabūs. Kepsiu antrą partiją penktadienį ir stovės visi drauge iki Kalėdų. Likus kelioms dienoms iki švenčių aš juos dekoruosiu, supakuosiu po vieną ir įteiksiu kaip dovanėlę. Prie kiekvieno prikabinsiu po trumpą palinkėjimą.
Labiausiai patiko šiuose meduoliuose, kad nereikia net laukti, kol jie suminkštėja.
Gal turite kokių idėjų, kaip supakuoti meduoliukus, išskyrus į permatomą celofaną?
QUOTE(Aurore_ @ 2011 12 05, 17:13)
Vakar kepiau guminius meduolius pagal Cipciuką ir galiu patvirtinti, kad jie nuostabūs. Kepsiu antrą partiją penktadienį ir stovės visi drauge iki Kalėdų. Likus kelioms dienoms iki švenčių aš juos dekoruosiu, supakuosiu po vieną ir įteiksiu kaip dovanėlę. Prie kiekvieno prikabinsiu po trumpą palinkėjimą.
Labiausiai patiko šiuose meduoliuose, kad nereikia net laukti, kol jie suminkštėja.
Gal turite kokių idėjų, kaip supakuoti meduoliukus, išskyrus į permatomą celofaną?
Labiausiai patiko šiuose meduoliuose, kad nereikia net laukti, kol jie suminkštėja.
Gal turite kokių idėjų, kaip supakuoti meduoliukus, išskyrus į permatomą celofaną?
as uzpernai kepiau imbierinius sausainiukus, dovanojau sudejusi i maza stiklainiuka graziu dangteliu
QUOTE(vvjuka @ 2011 12 05, 11:45)
Gal galit patarti kepėjėlės 2 šaukštelius sodos kokiu kiekiu kepimo miltelių galima pakeisti? Labai bijau sodos padauginti
Kepimo milteliu reikia deti du-tris kartus daugiau nei kepimo sodos, bet tai gali truputi atsiliepti skoniui
QUOTE(naitas @ 2011 12 05, 13:08)
o kepimo miltelių kokia sudėtis? ne ta pati soda, plius kažkokia priemaiša?
Kepimo milteliai sudaryti is sodos ir kokios nors rugsties jai nugesinti, bei lipnuma reguliuojancios medziagos.
Nu Jus man pasakykit, ka as darau ne taip. KOdel mano meduoliai issipucia tris kart negu iskociojau? be to pavirsius toks nelygus kaip jums gaunasi tokie idealiai grazus? gal visiskai nedeti sodos?
o cia rariau sokoladinius itrukusius. ir vel problema - man prie ju nesiklijavo cukraus pudra. gal ja reikia paslapinti? prasau patarimus, ne sie sausaineliai stebuklingo skonio -tai norisi, kad ir isvaizda atitiktu
o cia rariau sokoladinius itrukusius. ir vel problema - man prie ju nesiklijavo cukraus pudra. gal ja reikia paslapinti? prasau patarimus, ne sie sausaineliai stebuklingo skonio -tai norisi, kad ir isvaizda atitiktu
Siandien nedatrivojau, ir paragavau kaledinio pyrago kampuka... nezinau nezinau idomus skonis... trauksiu as ji lauk is saldytuvo.. nes siuo metu saldytuve stovi.. ar skanu? sunku pasakyt, keistas skonis toks kaip duonos
Sigita, aš niekad sodos nededu tai man jie neišsipučia O pudra kad prisiklijuotų reikia lydytu sviestu kepinius patept, prieš barstant pudra
QUOTE(powerpuff @ 2011 12 05, 20:55)
Sigita, aš niekad sodos nededu tai man jie neišsipučia O pudra kad prisiklijuotų reikia lydytu sviestu kepinius patept, prieš barstant pudra
Aciu uz patarima apie soda, pabandysiu, o apie cukraus pudra - tai suformuoju sausainiuka, patepu lydytu sviestu ir volioju pudroje. taip?
QUOTE(sigita @ 2011 12 05, 20:20)
Aciu uz patarima apie soda, pabandysiu, o apie cukraus pudra - tai suformuoju sausainiuka, patepu lydytu sviestu ir volioju pudroje. taip?
Aš tai taip ir darau su sviestu, tik keksiukam o ne sausainiam, bet manau čia panašus reikalas. Pabandykit vieną kokį, kad nesugadint Dar žinokit, kad be sodos tie meduoliai bus kietesni, tai jei norint minkštesnių kokios grietinės daugiau įdėkit, ar storiau kočiokit
QUOTE(Aurore_ @ 2011 12 05, 18:13)
Vakar kepiau guminius meduolius pagal Cipciuką ir galiu patvirtinti, kad jie nuostabūs. Kepsiu antrą partiją penktadienį ir stovės visi drauge iki Kalėdų. Likus kelioms dienoms iki švenčių aš juos dekoruosiu, supakuosiu po vieną ir įteiksiu kaip dovanėlę. Prie kiekvieno prikabinsiu po trumpą palinkėjimą.
Labiausiai patiko šiuose meduoliuose, kad nereikia net laukti, kol jie suminkštėja.
Gal turite kokių idėjų, kaip supakuoti meduoliukus, išskyrus į permatomą celofaną?
Labiausiai patiko šiuose meduoliuose, kad nereikia net laukti, kol jie suminkštėja.
Gal turite kokių idėjų, kaip supakuoti meduoliukus, išskyrus į permatomą celofaną?
padaryti dėžutę iš gražaus kieto popieriaus arba kartoną apklijuot juo ir surišti gražia juostele. aš tai pakavau į celofaną, bet iš meduolių dariau eglutę, formą pirkau iš arivetos įrangos. eglė tikrai labai graži gaunas, ten pagal dydį eina tokios kaip žvaigždutės, aš jas iškeptas ir nudažytas sumaudavau ant lazdelės ir atrodė labai gražiai.
[quote=powerpuff,2011 12 05, 20:55]
Sigita, aš niekad sodos nededu tai man jie neišsipučia
Aš visada tik kepimo miltelius naudoju, ir dėl skonio, ir dėl pūtimosi. Viskas gerai būna visada, niekada per daug neiškyla
Net nustebau pamačiusi sigitos variantą...
Sigita, aš niekad sodos nededu tai man jie neišsipučia
Aš visada tik kepimo miltelius naudoju, ir dėl skonio, ir dėl pūtimosi. Viskas gerai būna visada, niekada per daug neiškyla
Net nustebau pamačiusi sigitos variantą...
QUOTE(powerpuff @ 2011 12 05, 20:55)
Sigita, aš niekad sodos nededu tai man jie neišsipučia .......
QUOTE(powerpuff @ 2011 12 05, 21:26)
........Dar žinokit, kad be sodos tie meduoliai bus kietesni, .......
Vat atrodo ir radau atsakymą į šiandieninius pamąstymus: noriu kept namuką bet vis abejoju dėl tešlos pasirinkimo... visad kepu cipsiuko meduolius, jie mikšti ir pučiasi, tai manau netinka... ką tik prikepiau Nerytės meduolių pabandymui - tas pats - minkšti ir pučiasi.... deformuojasi....palyginau dar keletą meduolių receptūrų - nu kad labai jau visos panašios tai neverta nė bandyt....
TAI GAL PAPRASČIAUSIAI NEDĖT Į MEDUOLIŲ TEŠLĄ SODOS IR JI BUS KIETA IR LYGI?
PATARKIT, TURINČIOS LABIAU PATIRTIE KEPĖJĖLĖS
QUOTE(sigita @ 2011 12 05, 19:12)
o cia rariau sokoladinius itrukusius. ir vel problema - man prie ju nesiklijavo cukraus pudra. gal ja reikia paslapinti? prasau patarimus, ne sie sausaineliai stebuklingo skonio -tai norisi, kad ir isvaizda atitiktu
Gal tešlos konsistencija netinkama ar blogai atšaldyta ir gali būti cukraus pudra prastos kokybės, bandykit keisti, tik nebandykit sviestu aptepti, gausite neaišku ką, nuo sviesto cukraus pudra kaip tik tirpsta