Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai 10 tema

Vakar kepiau guminius meduolius pagal Cipciuką ir galiu patvirtinti, kad jie nuostabūs. Kepsiu antrą partiją penktadienį ir stovės visi drauge iki Kalėdų. Likus kelioms dienoms iki švenčių aš juos dekoruosiu, supakuosiu po vieną ir įteiksiu kaip dovanėlę. Prie kiekvieno prikabinsiu po trumpą palinkėjimą.

Labiausiai patiko šiuose meduoliuose, kad nereikia net laukti, kol jie suminkštėja.
Gal turite kokių idėjų, kaip supakuoti meduoliukus, išskyrus į permatomą celofaną?
Atsakyti
QUOTE(Aurore_ @ 2011 12 05, 17:13)
Vakar kepiau guminius meduolius pagal Cipciuką ir galiu patvirtinti, kad jie nuostabūs. Kepsiu antrą partiją penktadienį ir stovės visi drauge iki Kalėdų. Likus kelioms dienoms iki švenčių aš juos dekoruosiu, supakuosiu po vieną ir įteiksiu kaip dovanėlę. Prie kiekvieno prikabinsiu po trumpą palinkėjimą.

Labiausiai patiko šiuose meduoliuose, kad nereikia net laukti, kol jie suminkštėja.
Gal turite kokių idėjų, kaip supakuoti meduoliukus, išskyrus į permatomą celofaną?

as uzpernai kepiau imbierinius sausainiukus, dovanojau sudejusi i maza stiklainiuka graziu dangteliu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vvjuka @ 2011 12 05, 11:45)
Gal galit patarti kepėjėlės smile.gif  2 šaukštelius sodos kokiu kiekiu kepimo miltelių galima pakeisti? Labai bijau sodos padauginti 4u.gif

Kepimo milteliu reikia deti du-tris kartus daugiau nei kepimo sodos, bet tai gali truputi atsiliepti skoniui g.gif

QUOTE(naitas @ 2011 12 05, 13:08)
o kepimo miltelių kokia sudėtis? ne ta pati soda, plius kažkokia priemaiša?  g.gif

Kepimo milteliai sudaryti is sodos ir kokios nors rugsties jai nugesinti, bei lipnuma reguliuojancios medziagos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lait: 05 gruodžio 2011 - 17:18
Nu Jus man pasakykit, ka as darau ne taip. KOdel mano meduoliai issipucia tris kart negu iskociojau? be to pavirsius toks nelygus g.gif kaip jums gaunasi tokie idealiai grazus? gal visiskai nedeti sodos?

user posted image

o cia rariau sokoladinius itrukusius. ir vel problema - man prie ju nesiklijavo cukraus pudra. gal ja reikia paslapinti? prasau patarimus, ne sie sausaineliai stebuklingo skonio -tai norisi, kad ir isvaizda atitiktu ax.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sigita: 05 gruodžio 2011 - 18:15
Siandien nedatrivojau, ir paragavau kaledinio pyrago kampuka... nezinau nezinau g.gif idomus skonis... trauksiu as ji lauk is saldytuvo.. nes siuo metu saldytuve stovi.. ar skanu? sunku pasakyt, keistas skonis blink.gif toks kaip duonos rolleyes.gif
Atsakyti
Sigita, aš niekad sodos nededu tai man jie neišsipučia ax.gif O pudra kad prisiklijuotų reikia lydytu sviestu kepinius patept, prieš barstant pudra 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(powerpuff @ 2011 12 05, 20:55)
Sigita, aš niekad sodos nededu tai man jie neišsipučia ax.gif  O pudra kad prisiklijuotų reikia lydytu sviestu kepinius patept, prieš barstant pudra 4u.gif



Aciu uz patarima apie soda, pabandysiu, o apie cukraus pudra - tai suformuoju sausainiuka, patepu lydytu sviestu ir volioju pudroje. taip?
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2011 12 05, 20:20)
Aciu uz patarima apie soda, pabandysiu, o apie cukraus pudra - tai suformuoju sausainiuka, patepu lydytu sviestu ir volioju pudroje. taip?

Aš tai taip ir darau su sviestu, tik keksiukam o ne sausainiam, bet manau čia panašus reikalas. Pabandykit vieną kokį, kad nesugadint mirksiukas.gif Dar žinokit, kad be sodos tie meduoliai bus kietesni, tai jei norint minkštesnių kokios grietinės daugiau įdėkit, ar storiau kočiokit 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurore_ @ 2011 12 05, 18:13)
Vakar kepiau guminius meduolius pagal Cipciuką ir galiu patvirtinti, kad jie nuostabūs. Kepsiu antrą partiją penktadienį ir stovės visi drauge iki Kalėdų. Likus kelioms dienoms iki švenčių aš juos dekoruosiu, supakuosiu po vieną ir įteiksiu kaip dovanėlę. Prie kiekvieno prikabinsiu po trumpą palinkėjimą.

Labiausiai patiko šiuose meduoliuose, kad nereikia net laukti, kol jie suminkštėja.
Gal turite kokių idėjų, kaip supakuoti meduoliukus, išskyrus į permatomą celofaną?

padaryti dėžutę iš gražaus kieto popieriaus arba kartoną apklijuot juo ir surišti gražia juostele. aš tai pakavau į celofaną, bet iš meduolių dariau eglutę, formą pirkau iš arivetos įrangos. eglė tikrai labai graži gaunas, ten pagal dydį eina tokios kaip žvaigždutės, aš jas iškeptas ir nudažytas sumaudavau ant lazdelės ir atrodė labai gražiai.
Atsakyti
[quote=powerpuff,2011 12 05, 20:55]
Sigita, aš niekad sodos nededu tai man jie neišsipučia ax.gif

Aš visada tik kepimo miltelius naudoju, ir dėl skonio, ir dėl pūtimosi. Viskas gerai būna visada, niekada per daug neiškyla smile.gif
Net nustebau pamačiusi sigitos variantą... g.gif
Atsakyti
QUOTE(powerpuff @ 2011 12 05, 20:55)
Sigita, aš niekad sodos nededu tai man jie neišsipučia ax.gif  .......


QUOTE(powerpuff @ 2011 12 05, 21:26)
........Dar žinokit, kad be sodos tie meduoliai bus kietesni, .......4u.gif  4u.gif


Vat atrodo ir radau atsakymą į šiandieninius pamąstymus: noriu kept namuką bet vis abejoju dėl tešlos pasirinkimo... visad kepu cipsiuko meduolius, jie mikšti ir pučiasi, tai manau netinka... ką tik prikepiau Nerytės meduolių pabandymui - tas pats - minkšti ir pučiasi.... deformuojasi....palyginau dar keletą meduolių receptūrų - nu kad labai jau visos panašios tai neverta nė bandyt....

TAI GAL PAPRASČIAUSIAI NEDĖT Į MEDUOLIŲ TEŠLĄ SODOS IR JI BUS KIETA IR LYGI?

PATARKIT, TURINČIOS LABIAU PATIRTIE KEPĖJĖLĖS surrender.gif
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2011 12 05, 19:12)
o cia rariau sokoladinius itrukusius. ir vel problema - man prie ju nesiklijavo cukraus pudra. gal ja reikia paslapinti? prasau patarimus, ne sie sausaineliai stebuklingo skonio -tai norisi, kad ir isvaizda atitiktu  ax.gif

Gal tešlos konsistencija netinkama ar blogai atšaldyta ir gali būti cukraus pudra prastos kokybės, bandykit keisti, tik nebandykit sviestu aptepti, gausite neaišku ką, nuo sviesto cukraus pudra kaip tik tirpsta
Atsakyti