QUOTE(dagli @ 2011 12 04, 16:47)
o pagal kuri recepta kepei?
as siais metais pirma karta zadu kepti meduoliukus, bet noriu minkstu, gal rekomenduotumet koki receptuka?
skaiciau,kad ilgeliau juos palaikius jie tampa minksti, bet tikriausiai yra ir tokiu receptu,kur tik iskepus jie jau buna minkstuciai
beje, tada idomu ar jie ir ilgiau pastoveje buna minksti. gal patarsit ir pasidalinsit patirtim
Sitie tokie minkstuciai ir gausis, jei storesniu paliksi. Sitie ne guminiai, o trapesni, ne nera medaus.
Kalėdiniai minkšti meduoliai
340 gr. miltų
2 šaukšteliai prieskonių meduoliams
šaukštelis sodos
200 gr. cukraus
kiaušinis
225 gr. margarino ar sviesto
Sumaišyti visus birius produktus. Sviestą su cukrumi išsukti iki purumo, įmušti kiaušinį ir plakti iki vientisos masės. Masę sumaišyti su biriais produktais. Tešlą atšaldyti. Formuoti meduolius ir kepti 190 C. 13-15 min.
Skanaus !!