Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai 10 tema

Šiandien kepiau meduolius pagal Adrijos receptą. Iškepę, išsipūtė gražiai, bet va man jaučiasi labai sodos skonis. Kai kepu medutį, tai irgi soda jaučiasi, bet sutepus grietinėle nebesijaučia visai. Atrodo ir nugesinau, viskas buvo gerai g.gif
Taip pat įdomu, ar iki Kalėdų jie apdžius? Turbūt nebebus tokie purūs kaip ką tik iškepti? Nes man labai patiko minkštučiai thumbup.gif
Šaldytuve vėsta tešla šokoladiniams sausainiams, bet kai užmaišiau, maniau gausis tokia tešla, kurią reiks minkyt, bet čia tik šaukštu išmaišiau, bijojau daugiau miltų dėti. Kaži, ar kažko nepridirbau, gal reikėjo miltų dėti iki minkomos tešlos ir tada šaldyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(diviana @ 2011 12 03, 01:39)
as tai cukru istirpdau keptuveje, tuomet reik greit sulipdyt, nes greit dziusta. bet uztat namelis stovi gerai sucementuotas thumbup.gif



Aciu, mergaites bigsmile.gif !!! nu tikrai apie cukru net nepagalvojau... reikes imtis statybu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2011 12 03, 15:36)

Šaldytuve vėsta tešla šokoladiniams sausainiams, bet kai užmaišiau, maniau gausis tokia tešla, kurią reiks minkyt, bet čia tik šaukštu išmaišiau, bijojau daugiau miltų dėti. Kaži, ar kažko nepridirbau, gal reikėjo miltų dėti iki minkomos tešlos ir tada šaldyti  g.gif

Susals ir su peiliu neatjausi. Nieko nereikia daugiau deti. 4u.gif
Atsakyti
Meduoliai pagal Nerytę iškepti, dabar šeimyna terliojasi (t.y. dažo) lotuliukas.gif Dukra skrajoja iš laimės biggrin.gif Skanūs labai, sūnus nežinau jau kelintą valgo. Šitie ilgai neužsilaikys, Kalėdoms teks kept kitus biggrin.gif Gal reiks pabandyt kitą receptą įdomumo dėlei g.gif Beje, dėjau tik cinamono iš akies, o dėl kitų prieskonų nežinau. Gvazdikėlių aš nepripažįstu schmoll.gif Kas tas kardamonas net nežinau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2011 12 03, 14:36)
Šiandien kepiau meduolius pagal Adrijos receptą. Iškepę, išsipūtė gražiai, bet va man jaučiasi labai sodos skonis. Kai kepu medutį, tai irgi soda jaučiasi, bet sutepus grietinėle nebesijaučia visai. Atrodo ir nugesinau, viskas buvo gerai  g.gif
Taip pat įdomu, ar iki Kalėdų jie apdžius? Turbūt nebebus tokie purūs kaip ką tik iškepti? Nes man labai patiko minkštučiai  thumbup.gif
Šaldytuve vėsta tešla šokoladiniams sausainiams, bet kai užmaišiau, maniau gausis tokia tešla, kurią reiks minkyt, bet čia tik šaukštu išmaišiau, bijojau daugiau miltų dėti. Kaži, ar kažko nepridirbau, gal reikėjo miltų dėti iki minkomos tešlos ir tada šaldyti  g.gif


Kepusi esu daug kartu tiek meduolius, tiek meduti torta. Niekad nesijaute soda. As priejau isvada, kad cia jautrumas receptoriu.. ir is kur zinot, kad ten sodos skonis g.gif
Atsakyti
QUOTE(diviana @ 2011 12 03, 01:39)
as tai cukru istirpdau keptuveje, tuomet reik greit sulipdyt, nes greit dziusta. bet uztat namelis stovi gerai sucementuotas thumbup.gif

Man kazkas nesigauna su tuo lipdymu... Namelis didelis, stogas cerpem apklotas irgi sunkus... bandziau klijuot karamele: 1 v.s. medaus + 2 v.s. cukraus - nesigauna, nusmuko stogas po kurio laiko. Kaitinau vien cukru, bet nukelus nuo keptuves nespeju ne istept - sustingsta doh.gif . Ar kaitinant cukru pilat kiek cukraus ar vien cukru kaitinat?
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2011 12 03, 15:36)
Šiandien kepiau meduolius pagal Adrijos receptą. Iškepę, išsipūtė gražiai, bet va man jaučiasi labai sodos skonis. Kai kepu medutį, tai irgi soda jaučiasi, bet sutepus grietinėle nebesijaučia visai. Atrodo ir nugesinau, viskas buvo gerai  g.gif
Taip pat įdomu, ar iki Kalėdų jie apdžius? Turbūt nebebus tokie purūs kaip ką tik iškepti? Nes man labai patiko minkštučiai  thumbup.gif

Gal sodos padauginai g.gif ? Siaip,man niekada nesijaucia skonis jos.Vakar kaip tik kepem,is dvigubos normos doh.gif biggrin.gif Tada vaikai margino,as dar roges issikepiau ir namelio pora sienu,nes daugiau teslo neliko biggrin.gif Tik iskepe jie buna visai visai minkstuciai,bet pastovi ir pasidaro tvirtesni,bet kartu ir minksti. Man jie patys paciausi rolleyes.gif ,nors bandziau siemet ir kita recepta,bet gryztu vel prie Cipciuko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2011 12 03, 16:26)
Susals ir su peiliu neatjausi. Nieko nereikia daugiau deti. 4u.gif

Jau vėsta iškepti sausainiai smile.gif Skonis fantastiškas, gavosi labai gerai, sutrūkinėjo kaip reikia ax.gif Tik va, pasirodo nereikejo peiliu pjaustyt, tešla apstingo, bet nelabai kietai, todėl lengvai su šaukšteliu atkabindavau ir greit tekdavp rutuliuką sukti, kad nesutęžtų tešla. Bet kuriuo atveju remokenduoju, nes skonis nuostabus wub.gif

QUOTE(rugiagele26 @ 2011 12 03, 17:49)
Kepusi esu daug kartu tiek meduolius, tiek meduti torta. Niekad nesijaute soda. As priejau isvada, kad cia jautrumas receptoriu..  ir is kur zinot, kad ten sodos skonis  g.gif

Na, soda tikrai soda, aš jau ją jaučiu biggrin.gif

QUOTE(svajone* @ 2011 12 03, 18:14)
Gal sodos padauginai  g.gif ? Siaip,man niekada nesijaucia skonis jos.Vakar kaip tik kepem,is dvigubos normos  doh.gif  biggrin.gif  Tada vaikai margino,as dar roges issikepiau ir namelio pora sienu,nes daugiau teslo neliko  biggrin.gif  Tik iskepe jie buna visai visai minkstuciai,bet pastovi ir pasidaro tvirtesni,bet kartu ir minksti. Man jie patys paciausi  rolleyes.gif  ,nors bandziau siemet ir kita recepta,bet gryztu vel prie Cipciuko  smile.gif

Na, galvoju nebent jos gerai nenugesinau sad.gif Nieko, galvojau Kalėdom iškepiau, bes visą dieną žaidžiau, bet netikiu,kad iki Kalėdų pavyks man juos išlaikyti, tirpsta akyse sad.gif
Atsakyti
Aš prikepiau meduolių pagal Nerytės receptą, man irgi truputi soda jaučiasi. O įdomu, ar galima vietoj sodos naudoti kepimo miltelius? Gal kas žino, ar bandė?
Atsakyti
QUOTE(editav @ 2011 12 03, 21:07)
Aš prikepiau meduolių pagal Nerytės receptą, man irgi truputi soda jaučiasi. O įdomu, ar galima vietoj sodos naudoti kepimo miltelius? Gal kas žino, ar bandė?

dėkit per pusę tos sodos, negu nurodyta recepte. Prieš pildamos į tešlą sodą, gerai ją nugesinkite - užpilkite porą šaukštų acto (atskiram inde). Baigs putot - galit pilt į tešlą. Jeigu dedasi kiaušiniai tešlon, tai ir taip turi pakelti tešlą.
Aš irgi jautri sodai. Pusinėjimas man padeda išvengti to skonio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2011 12 03, 19:14)
Man kazkas nesigauna su tuo lipdymu... Namelis didelis, stogas cerpem apklotas irgi sunkus... bandziau klijuot karamele: 1 v.s. medaus + 2 v.s. cukraus - nesigauna, nusmuko stogas po kurio laiko. Kaitinau vien cukru, bet nukelus nuo keptuves nespeju ne istept - sustingsta  doh.gif . Ar kaitinant cukru pilat kiek cukraus ar vien cukru kaitinat?


as pilu vien cukru, nieko daugiau. laikau ant silpnos ugnies, nukeliu lipdau, o kai sustingsta vel dedu ant ugnies, biskuti pakaitinu ir vel nukeliu ir lipdau. na taip zaidziu, bet uztat laiko super thumbup.gif
Atsakyti
Na va, ir as baigiau jau meduoliuku peckiojimus, kiek vyrai nuvoge tiek, o likusius saugiai sudejau i deze ir sukeliau ant spintos biggrin.gif

Ryt jauciu reiks keptis sienas namukams ax.gif

O gal kuri pasakys, ar galima is anksto issikept lietuviska egle? g.gif

Ir kiek galima laikyt sokoladinius sutrukinejancius meduoliukus? ax.gif

Atsakyti