Šiandien kepiau meduolius pagal Adrijos receptą. Iškepę, išsipūtė gražiai, bet va man jaučiasi labai sodos skonis. Kai kepu medutį, tai irgi soda jaučiasi, bet sutepus grietinėle nebesijaučia visai. Atrodo ir nugesinau, viskas buvo gerai
Taip pat įdomu, ar iki Kalėdų jie apdžius? Turbūt nebebus tokie purūs kaip ką tik iškepti? Nes man labai patiko minkštučiai
Šaldytuve vėsta tešla šokoladiniams sausainiams, bet kai užmaišiau, maniau gausis tokia tešla, kurią reiks minkyt, bet čia tik šaukštu išmaišiau, bijojau daugiau miltų dėti. Kaži, ar kažko nepridirbau, gal reikėjo miltų dėti iki minkomos tešlos ir tada šaldyti
QUOTE(diviana @ 2011 12 03, 01:39)
as tai cukru istirpdau keptuveje, tuomet reik greit sulipdyt, nes greit dziusta. bet uztat namelis stovi gerai sucementuotas
Aciu, mergaites !!! nu tikrai apie cukru net nepagalvojau... reikes imtis statybu
QUOTE(Rasskee @ 2011 12 03, 15:36)
Šaldytuve vėsta tešla šokoladiniams sausainiams, bet kai užmaišiau, maniau gausis tokia tešla, kurią reiks minkyt, bet čia tik šaukštu išmaišiau, bijojau daugiau miltų dėti. Kaži, ar kažko nepridirbau, gal reikėjo miltų dėti iki minkomos tešlos ir tada šaldyti
Susals ir su peiliu neatjausi. Nieko nereikia daugiau deti.
Meduoliai pagal Nerytę iškepti, dabar šeimyna terliojasi (t.y. dažo) Dukra skrajoja iš laimės Skanūs labai, sūnus nežinau jau kelintą valgo. Šitie ilgai neužsilaikys, Kalėdoms teks kept kitus Gal reiks pabandyt kitą receptą įdomumo dėlei Beje, dėjau tik cinamono iš akies, o dėl kitų prieskonų nežinau. Gvazdikėlių aš nepripažįstu Kas tas kardamonas net nežinau
QUOTE(Rasskee @ 2011 12 03, 14:36)
Šiandien kepiau meduolius pagal Adrijos receptą. Iškepę, išsipūtė gražiai, bet va man jaučiasi labai sodos skonis. Kai kepu medutį, tai irgi soda jaučiasi, bet sutepus grietinėle nebesijaučia visai. Atrodo ir nugesinau, viskas buvo gerai
Taip pat įdomu, ar iki Kalėdų jie apdžius? Turbūt nebebus tokie purūs kaip ką tik iškepti? Nes man labai patiko minkštučiai
Šaldytuve vėsta tešla šokoladiniams sausainiams, bet kai užmaišiau, maniau gausis tokia tešla, kurią reiks minkyt, bet čia tik šaukštu išmaišiau, bijojau daugiau miltų dėti. Kaži, ar kažko nepridirbau, gal reikėjo miltų dėti iki minkomos tešlos ir tada šaldyti
Taip pat įdomu, ar iki Kalėdų jie apdžius? Turbūt nebebus tokie purūs kaip ką tik iškepti? Nes man labai patiko minkštučiai
Šaldytuve vėsta tešla šokoladiniams sausainiams, bet kai užmaišiau, maniau gausis tokia tešla, kurią reiks minkyt, bet čia tik šaukštu išmaišiau, bijojau daugiau miltų dėti. Kaži, ar kažko nepridirbau, gal reikėjo miltų dėti iki minkomos tešlos ir tada šaldyti
Kepusi esu daug kartu tiek meduolius, tiek meduti torta. Niekad nesijaute soda. As priejau isvada, kad cia jautrumas receptoriu.. ir is kur zinot, kad ten sodos skonis
QUOTE(diviana @ 2011 12 03, 01:39)
as tai cukru istirpdau keptuveje, tuomet reik greit sulipdyt, nes greit dziusta. bet uztat namelis stovi gerai sucementuotas
Man kazkas nesigauna su tuo lipdymu... Namelis didelis, stogas cerpem apklotas irgi sunkus... bandziau klijuot karamele: 1 v.s. medaus + 2 v.s. cukraus - nesigauna, nusmuko stogas po kurio laiko. Kaitinau vien cukru, bet nukelus nuo keptuves nespeju ne istept - sustingsta . Ar kaitinant cukru pilat kiek cukraus ar vien cukru kaitinat?
QUOTE(Rasskee @ 2011 12 03, 15:36)
Šiandien kepiau meduolius pagal Adrijos receptą. Iškepę, išsipūtė gražiai, bet va man jaučiasi labai sodos skonis. Kai kepu medutį, tai irgi soda jaučiasi, bet sutepus grietinėle nebesijaučia visai. Atrodo ir nugesinau, viskas buvo gerai
Taip pat įdomu, ar iki Kalėdų jie apdžius? Turbūt nebebus tokie purūs kaip ką tik iškepti? Nes man labai patiko minkštučiai
Taip pat įdomu, ar iki Kalėdų jie apdžius? Turbūt nebebus tokie purūs kaip ką tik iškepti? Nes man labai patiko minkštučiai
Gal sodos padauginai ? Siaip,man niekada nesijaucia skonis jos.Vakar kaip tik kepem,is dvigubos normos Tada vaikai margino,as dar roges issikepiau ir namelio pora sienu,nes daugiau teslo neliko Tik iskepe jie buna visai visai minkstuciai,bet pastovi ir pasidaro tvirtesni,bet kartu ir minksti. Man jie patys paciausi ,nors bandziau siemet ir kita recepta,bet gryztu vel prie Cipciuko
QUOTE(laurindre @ 2011 12 03, 16:26)
Susals ir su peiliu neatjausi. Nieko nereikia daugiau deti.
Jau vėsta iškepti sausainiai Skonis fantastiškas, gavosi labai gerai, sutrūkinėjo kaip reikia Tik va, pasirodo nereikejo peiliu pjaustyt, tešla apstingo, bet nelabai kietai, todėl lengvai su šaukšteliu atkabindavau ir greit tekdavp rutuliuką sukti, kad nesutęžtų tešla. Bet kuriuo atveju remokenduoju, nes skonis nuostabus
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 12 03, 17:49)
Kepusi esu daug kartu tiek meduolius, tiek meduti torta. Niekad nesijaute soda. As priejau isvada, kad cia jautrumas receptoriu.. ir is kur zinot, kad ten sodos skonis
Na, soda tikrai soda, aš jau ją jaučiu
QUOTE(svajone* @ 2011 12 03, 18:14)
Gal sodos padauginai ? Siaip,man niekada nesijaucia skonis jos.Vakar kaip tik kepem,is dvigubos normos Tada vaikai margino,as dar roges issikepiau ir namelio pora sienu,nes daugiau teslo neliko Tik iskepe jie buna visai visai minkstuciai,bet pastovi ir pasidaro tvirtesni,bet kartu ir minksti. Man jie patys paciausi ,nors bandziau siemet ir kita recepta,bet gryztu vel prie Cipciuko
Na, galvoju nebent jos gerai nenugesinau Nieko, galvojau Kalėdom iškepiau, bes visą dieną žaidžiau, bet netikiu,kad iki Kalėdų pavyks man juos išlaikyti, tirpsta akyse
Aš prikepiau meduolių pagal Nerytės receptą, man irgi truputi soda jaučiasi. O įdomu, ar galima vietoj sodos naudoti kepimo miltelius? Gal kas žino, ar bandė?
QUOTE(editav @ 2011 12 03, 21:07)
Aš prikepiau meduolių pagal Nerytės receptą, man irgi truputi soda jaučiasi. O įdomu, ar galima vietoj sodos naudoti kepimo miltelius? Gal kas žino, ar bandė?
dėkit per pusę tos sodos, negu nurodyta recepte. Prieš pildamos į tešlą sodą, gerai ją nugesinkite - užpilkite porą šaukštų acto (atskiram inde). Baigs putot - galit pilt į tešlą. Jeigu dedasi kiaušiniai tešlon, tai ir taip turi pakelti tešlą.
Aš irgi jautri sodai. Pusinėjimas man padeda išvengti to skonio
QUOTE(arune @ 2011 12 03, 19:14)
Man kazkas nesigauna su tuo lipdymu... Namelis didelis, stogas cerpem apklotas irgi sunkus... bandziau klijuot karamele: 1 v.s. medaus + 2 v.s. cukraus - nesigauna, nusmuko stogas po kurio laiko. Kaitinau vien cukru, bet nukelus nuo keptuves nespeju ne istept - sustingsta . Ar kaitinant cukru pilat kiek cukraus ar vien cukru kaitinat?
as pilu vien cukru, nieko daugiau. laikau ant silpnos ugnies, nukeliu lipdau, o kai sustingsta vel dedu ant ugnies, biskuti pakaitinu ir vel nukeliu ir lipdau. na taip zaidziu, bet uztat laiko super
Na va, ir as baigiau jau meduoliuku peckiojimus, kiek vyrai nuvoge tiek, o likusius saugiai sudejau i deze ir sukeliau ant spintos
Ryt jauciu reiks keptis sienas namukams
O gal kuri pasakys, ar galima is anksto issikept lietuviska egle?
Ir kiek galima laikyt sokoladinius sutrukinejancius meduoliukus?
Ryt jauciu reiks keptis sienas namukams
O gal kuri pasakys, ar galima is anksto issikept lietuviska egle?
Ir kiek galima laikyt sokoladinius sutrukinejancius meduoliukus?