Deginto cukraus meduoliai
Miltų kietai tešlai
3 tryniai
2 šaukštai lydyto sviesto
2 šaukštai medaus
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai grietinės
šaukštas prieskonių meduoliams (cinamonas, gvazdikėliai, imbieras, muskato riešutas, tarkuotos citrinos žievelė)
0.5 šaukštelio sodos
Pirmiausia pagaminame deginto cukraus skystimą. Tam ant sausos keptuvės cukrus kaitinamas, kol patamsėja, tada įpilama apie 120 ml. vandens ir mediniu šaukštu maišoma, kol išsileidžia susikaramelizavęs cukrus. Į deginto cukraus skystimą sudedamas medus, prieskoniai, sviestas ir užvirinama. Į šiltą mišinį sudedama soda. Tryniai su cukrumi ištrinami
iki baltumo, į juos supilama grietinė ir atvėsintas medus, suberiami miltai. Viskas labai gerai išminkoma. Tešla atšaldoma, iškočiojama ir pjaustomi įvairių formų meduoliai.
Kepami 180 Cю orkaitėje iki gražios auksinės spalvos apie 10- 15 min.