Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai 10 tema

QUOTE(laurindre @ 2011 11 22, 16:00)
Visai nebutina ji laistyti. Jau 5 metus kepu, niekada nelaisciau iskepto.
Pernai buvo pats skaniausias, nes kepiau aukstoje formoje, labai ilgai , apie 3 val 140 l temperaturoje. Ir svarbiausia nepamazinti vaisiu, nes jie pastoveje ir duoda pyragui dregmes.
Kazkuri mergaite iskepusi rode nuotrauka ir kad sausas isejo. Tai galiu pasakyti, kad vaisiu ten ryskiai per mazai. Toks net ir pastovejes 2 men nesudreks schmoll.gif
Siemet jau irgi iskepiau. Laikau sandariai uzdarytuose TW dubenyse, niekada nera supelyje.

Vau net tris valandas? Dabar jau aš išsigandau, kad per mažai kepiau ir per mažai vaisių dėjau. Kepiau tortinėje 2 valandas iš pusės normos, tai storulis mano pyragas. Tikrai nesukepęs gavosi, tik kraščiukai labiau, bet šiaip toks gražus, sunkus, nesausas pyragiukas. Žodžiu, na reikės laukti, kas iš jo čia išeis, jau man baisu darosi unsure.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Jau keleta metu ieskau pries Kaledas minkstu meduoliu recepto, tad emiau eksperimentuoti pati, ir siemet pavyko tai padaryti smile.gif

Jei kas megstate meduoliukus valgyti sviezius jie taip pat tinkami, nes labai minkstuciai ir skanus wub.gif

dalinuosi receptu:

3 saukstai medaus (dejau naturalu)
1 saukstelis meduoliu prieskoniu
1 saukstas sokoladines kakavos
1,5 sauksto sviesto
2 kupini saukstai grietines
2 kaisiniu tryniai
2,5 stiklines miltu
1 saukstelis kepimo milteliu


medu dedame i karsciui atsparu inda ir kaitiname su prieskoniais kol medus issileidzia, dedame sviesta ir dar pakaitiname kol istirps. Ideti kakava ir gerai ismaisyti, palikti kol atves.
I medaus mase dedame grietine, ismaisome. Idedame kiausi trynius ir vel gerai ismaisome.
Miltus atskirai issijojame i kita dubeni. Jei netyngite galite miltus persijoti keleta kartu, sumaisyti su kepimo milteliais. Puse miltu beriame i medaus mase ir gerai issukame, suberti dar puse miltu ir gerai issukti. Suberti paskutinius miltus ir minkyti, is pradziu mase tokia lyg noretu lipti prie ranku, minksta. Kuo daugiau minkysite tuo tesla maziau lips prie ranku(jei labai limpa prie ranku ideti dar sauksta miltu, miltu nepadauginti, nes bus kieti meduoliai). apie 10 min idekite tesla i saldymo kamera. kociokite tesla 1-1,5 cm storumo lakstais ir isspauskite norima forma.
Kepti 180 laipsniu karstumo orkaiteje ne daugiau 10 min.
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Belle_fleur @ 2011 11 23, 11:57)
Vau net tris valandas? Dabar jau aš išsigandau, kad per mažai kepiau ir per mažai vaisių dėjau. Kepiau tortinėje 2 valandas iš pusės normos, tai storulis mano pyragas. Tikrai nesukepęs gavosi, tik kraščiukai labiau, bet šiaip toks gražus, sunkus, nesausas pyragiukas. Žodžiu, na reikės laukti, kas iš jo čia išeis, jau man baisu darosi  unsure.gif

Nepergyvenk, zalias tai nebus. Gal temperatura didesne buvo. 4u.gif Svarbiausia nesijaudinti lotuliukas.gif
Atsakyti
Neseniai iskepiau Drezdeno keksus (Ule buvo dejus recepta). Nu nerealiai skanus wub.gif palaukiau kol atves, ir iskart paragavau. Jau vieno kekso beveik neber lotuliukas.gif Nezinau, kaip iki Kaledu jie islauks blush2.gif Jauciu reikes kepti dar 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Belle_fleur @ 2011 11 23, 10:57)
Vau net tris valandas? Dabar jau aš išsigandau, kad per mažai kepiau ir per mažai vaisių dėjau. Kepiau tortinėje 2 valandas iš pusės normos, tai storulis mano pyragas. Tikrai nesukepęs gavosi, tik kraščiukai labiau, bet šiaip toks gražus, sunkus, nesausas pyragiukas. Žodžiu, na reikės laukti, kas iš jo čia išeis, jau man baisu darosi  unsure.gif

o as pergyvenu kad perplonas mano unsure.gif cia prisiskaiciau, kad kitos kepa per visa bliekoja, kur orkaiteje buna, tai ir pati taip kepiau blush2.gif kitamet kepsiu dukart storesni smile.gif o visoms jis iseina rudas viduje? man gavosi toks kietokas, viduje rusvas, o plutele graziai ruda. galvojau kad jis kiek issipus kepant,pakils, bet koki idejau zalia, toki pat dydzio istraukiau iskepusi mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimaa @ 2011 11 23, 21:05)
o as pergyvenu kad perplonas mano unsure.gif cia prisiskaiciau, kad kitos kepa per visa bliekoja, kur orkaiteje buna, tai ir pati taip kepiau  blush2.gif kitamet kepsiu dukart storesni smile.gif o visoms jis iseina rudas viduje? man gavosi toks kietokas, viduje rusvas, o plutele graziai ruda. galvojau kad jis kiek issipus kepant,pakils, bet koki idejau zalia, toki pat dydzio istraukiau iskepusi mastau.gif

Nelabai jam yra is ko kilti. Labai daug vaisiu, sunkus. O rudas vidus pas mane, nes dedu ruda cukru ir medu perpus.
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 11 22, 13:09)
Gal kuri matėt, kur Vilniuje yra pirkti celofaninių maišelių, į kuriuos būtų galima pakuoti saldžią kalėdinę dovaną?


As perku Schetelig'e, Zirmunuose, prie Thomas Philipps, dazniausiai buna ivairiu dydziu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2011 11 23, 20:49)
Neseniai iskepiau Drezdeno keksus (Ule buvo dejus recepta). Nu nerealiai skanus  wub.gif palaukiau kol atves, ir iskart paragavau. Jau vieno kekso beveik neber  lotuliukas.gif Nezinau, kaip iki Kaledu jie islauks blush2.gif Jauciu reikes kepti dar  4u.gif

O kur pirkot cukatus? Niekur nemačiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laimuxė @ 2011 11 23, 20:55)
O kur pirkot cukatus? Niekur nemačiau  g.gif



As ju taip pat niekur neradau, todel kepiau be ju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2011 11 23, 20:15)
Nelabai jam yra is ko kilti. Labai daug vaisiu, sunkus. O rudas vidus pas mane, nes dedu ruda cukru ir medu perpus.

as ir dejau ruda cukru, bet medaus recepte nera smile.gif ar cia keli receptai yra, as kepiau pagal si Kaledinis pyragas
o pyragas pries Kaledas paminkstes? iskepusi ir atvesinusi suviniojau i kepimo popieriu, pyragas buvo toks nei kietas nei minkstas, bet dabar paziurejau, kietas kaip akmenukas unsure.gif
Atsakyti
labas vakaras 4u.gif

perziurejau visa tema, nu jus merginos ir saunuoles thumbup.gif sitiek kepiniu, sitiek grozybiu wub.gif

pernai metais kepiau namuka ir meduolius puostus glazura. o va siemet pamacius negaliu atsigrozet rogemis. pagalvojau butu super. tik iskilo klausimeliu keletas, gal galetumet padeti 4u.gif
atsiprasau kad dedu foto vel, bet noriu kad butu aisku apie ka kalba eina blush2.gif
user posted image
1. gal kas turit iskarpas sitam groziui? nusipiesti paciai tai be sansu doh.gif
2. rogiu dugnas klijuota tuo paciu aisingu? kad jis taip tvirtai laikosi, saldainiu maiseilis nekrenta g.gif

Atsakyti
QUOTE(mylimaa @ 2011 11 23, 23:39)
as ir dejau ruda cukru, bet medaus recepte nera smile.gif


suminkstes, nepergyvenk smile.gif per daznai neziurek, nervinimasis kenkia ir tau, ir pyragui mirksiukas.gif o saldinti galima kaip kam patinka - baltu cukrum, rudu arba medumi mirksiukas.gif
Atsakyti