Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Kankinu nekankintas fotografijas...
???
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 11 24, 22:30)
na gal truputį perdėta. Netikiu, kad dešimt tūkst. foto padaro. Bent jau to neįsivaizduoju. Galva turėtų paskausti šitiek fotografuojant. O gal ir pirštai  smile.gif

na jis pats sakė 10000padaro,per seminarą ax.gif

Sutinku su Rita,kad visgi aistra pas Albertą fotografijai yra,ir online jis vis akcentuodavo kodėl taip darė ko laukė ir t.t. Manau,tai daug ką reiškia...Na taip padaro nežmoniškai daug,matyt jam taip reikia,kitaip jis nepagauna stagia išnyrančių paukščių kadro kampe -nes tikrai tikiu,kad sunku tuos balandžius pagauti,prastovėjau parke pusvalandį kol pagavau doh.gif Kiti žinau išvis per krikštynas padaro 70kadrų iš jų atiduoda tarkim 35-40vnt.tai irgi sugebėjimas,kai tie kadrai visi išskirtiniai.
Pritariu Antajo,kad visgi reikia išlįsti iš to SM kiauto ir biški plačiau pasižvalgyti,ir ne kokiom technikom dirba ,bet kaip kiti fotografai žiūri į pačią fotografiją...Man ta technika nelabai svarbi,aš galiu ir zoomą užsidėti jei matau kad reikia, žinau kada fiksą dėti,bet tas "žinau" tai darau taip kaip man tinka,juk čia taisyklių nėra kokią techniką naudoti,taisyklės yra kompozicijai,nors ir tai kartais taisyklės yra nuobodu blush2.gif
Kas dar... aj nežinau ką dar norėjau parašyti
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2011 11 25, 00:31)
???

tik neįsižeisk, bet jau pabodo. Rodos vis iš tos pačios fs po vieną foto keli.

Gotte, nepamiršau. Bet situacija namuose kol kas panaši į tokią, kokią aprašei. Laukiu bent kol vyras iš komandiruotės sugrįž, tada atsikvėpsiu ramiau.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 11 25, 01:03)
tik neįsižeisk, bet jau pabodo. Rodos vis iš tos pačios fs po vieną foto keli.
Gotte, nepamiršau. Bet situacija namuose kol kas panaši į tokią, kokią aprašei. Laukiu bent kol vyras iš komandiruotės sugrįž, tada atsikvėpsiu ramiau.

Ne visas nuotraukas koregavau. Noriu zmoniu, taciau neturiu ka fotkint, tai gilinu PS zinias. Pastebejau, jog tamsta pastoviai tik su neigiamais komentarais. Ir dar tie komentarai nesusije su pacia foto. Uzuomina supratau. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristukass: 25 lapkričio 2011 - 00:21
QUOTE(Ka @ 2011 11 24, 12:23)
Sveikinimai, Maggie!  Tegul užtenka laiko bei jėgų ir fotografijai. 

prisidedu prie sveikinimu 4u.gif

QUOTE(Plumerija @ 2011 11 24, 15:41)

QUOTE(Plumerija @ 2011 11 24, 16:08)
Čia Prancūzija.

Čia tas medis specialiai centre darytas. Bandžiau ir kvadratą , bet man dingsta žavesys nuotraukos  O dėl spalvos, tai originale ji truputį blankesnė  Neapsisprendžiu, kaip geriau.

man patinka sita su medziu ir originalios spalvos geriau smile.gif

QUOTE(Kikirike @ 2011 11 24, 18:02)

biggrin.gif labai labai grazu...laaaabai biggrin.gif

QUOTE(sayonara @ 2011 11 24, 18:11)
OFF TOPIC: kas iš Jūsų keikiasi realybėje?

AŠŠŠŠŠŠ!

uiiiii cia mano beda blush2.gif kai vairuoju isvis savo liezuvio nekontroliuoju doh.gif nurasau viska giminei, nes is dieduko puses nu visi ziaurus keikunai buvo, jo seses ir broliai nu visi ir po siai dienai tai pavaro, kad doh.gif dabar bandau susikaupt, nes vaikas pradeda kalbet ir kartoja viska kaip papugiukas, tai bijau, kad neismoktu keiktis anksciau, nei kalbet blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(jlclove @ 2011 11 24, 18:59)
patiko

kazkaip jus pradejo traukti violetine spalva kaip, kad krissstuko nuotraukuose  aisku nesakau, kad negrazu

aciu 4u.gif
kazkaip labai mane traukia salti atspalviai biggrin.gif siandien teko modeliu pabut, sunku buvo lotuliukas.gif bet va savo nuotraukas kelias irgi pasidariau melsvai violetinei rolleyes.gif

QUOTE(paluri @ 2011 11 24, 19:04)
Keliu viena foto As vis su vaikais zaidziu Fotografavau viena nestuke, bet ji labai susikauscius buvo ir nenori niekam rodytis

http://farm7.staticf...e9d861a7e_z.jpg

faina emocija

QUOTE(paluri @ 2011 11 24, 19:19)
Su 50-uku daznokai man fokusas nusoka, kartais net nesuprantu kodel 

man irgi tas pats, bet jauciu cia praktikos trukumas biggrin.gif dar ismoksim mirksiukas.gif

O la la la kriaukles kazkaip nesuzavejo blush2.gif

Dosa man flickre yra fainesne is tos serijos biggrin.gif

QUOTE(NinaAtina @ 2011 11 24, 19:58)

man kazko norisi kitaip blush2.gif gal kaip ir minejo, fonas nelabai ziurisi, bet lialiukas fainas

QUOTE(jlclove @ 2011 11 24, 20:39)
o kaip jums sios? labai gaila, bet flickr'as iskraipe spalvas

http://farm8.staticf...a9300dd52_z.jpg

http://farm7.staticf...03530cd3f_z.jpg

man patinka abi bigsmile.gif pastatas labai idomus

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 11 24, 22:45)

lotuliukas.gif smagiai

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 11 24, 22:55)
su Sony vegas pro aš irgi turiu buitinių video belenkiek  bet jų aš nemontuosiu, neįdomu.. susiarchyvavus tvarkingai, susirašius, visada randu kai reikia

o kodel neidomu savi buitiakai? as, tai nemoku, bet vyras sumontuoja filmukus tokius neilgus, iki 30min, atkarpom pagal vaiko amziu, tai tikrai labai smagiai ziurim ir maziui labai patinka ziuret biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(kristukass @ 2011 11 24, 23:31)
???
http://farm8.staticf...3412204f1_z.jpg

o ji cia atsitupus prie to krumo, ten koja jos matosi?
siaip tai man grazu, senobiskai taip biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ainoa @ 2011 11 25, 01:27)
o ji cia atsitupus prie to krumo, ten koja jos matosi?
siaip tai man grazu, senobiskai taip biggrin.gif

Kojos geriau nesimatytu, bet yra kaip yra. smile.gif
Turbut turejai omenyje senoviskai. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2011 11 25, 00:34)
Kojos geriau nesimatytu, bet yra kaip yra.  smile.gif
Turbut turejai omenyje senoviskai.  wink.gif

o ta kojyte jauciu butu galima nuklonuot smile.gif
as cia specialiai taip senobiskai rolleyes.gif mano baba taip sakydavo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ainoa @ 2011 11 25, 00:27)

o kodel neidomu savi buitiakai? as, tai nemoku, bet vyras sumontuoja filmukus tokius neilgus, iki 30min, atkarpom pagal vaiko amziu, tai tikrai labai smagiai ziurim ir maziui labai patinka ziuret  biggrin.gif

nežinau, neįdomu ir tiek smile.gif man ir taip patogu juos peržiūrėti, tai kam montuot smile.gif sumeti į playerį ir rodo juk viską iš eilės wink.gif tai kam sedėt, montuot doh.gif nematau tikslo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 11 25, 00:49)
nežinau, neįdomu ir tiek smile.gif man ir taip patogu juos peržiūrėti, tai kam montuot smile.gif sumeti į playerį ir rodo juk viską iš eilės wink.gif tai kam sedėt, montuot  doh.gif nematau tikslo  biggrin.gif

na nezinau kaip tau sekasi filmuot, bet pas mane kartais yra visai neidomiu tarpu, tai pvz tokius vyras iskarpo ar kur kazkas tyliai vyksta, muzikyte uzdeda, smagiau ziurisi ir daug glausciau viskas smile.gif bet cia as tik siaip ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ainoa @ 2011 11 25, 00:54)
na nezinau kaip tau sekasi filmuot, bet pas mane kartais yra visai neidomiu tarpu, tai pvz tokius vyras iskarpo ar kur kazkas tyliai vyksta, muzikyte uzdeda, smagiau ziurisi ir daug glausciau viskas  smile.gif bet cia as tik siaip  ax.gif

aij, nea , aš visai kitaip filmuoju smile.gif filmuoju tik reikalingą momentą, nu ilgiausias video gal 3 min pas mane, nu gal yra kur 5 min nufilmuota, bet dazniausiai tai apie 1-2 min būna smile.gif nufilmuoju svarbų momentą, tarkim kaip vaikas išmoko šypsotis, arba kaip valgo, arba ten katučių ploja, viską po trumpai filmuoju smile.gif nes gyvenimas ilgas, jei dar filmuosiu ilgai, tai kas po to žiūrės tuos video valandų ilgumo biggrin.gif

kai vaikui bus 18m tada sumontuosiu į vieną biggrin.gif

tiesa, prieš nuspausdama filmavimo mygtuką, aš jį nuspaudžiu tik sulaukus pačio tinkamiausio momento, kaip ir fotografuojant smile.gif ir filmuoju tik akimirkas, o ne procesą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 25 lapkričio 2011 - 01:03
QUOTE(jlclove @ 2011 11 21, 12:14)
ka manot apie sia? bandziau padaryti ja senos foto tipo, bet nezinau ar pavyko

Patiko!!!

QUOTE(Vi.Kri. @ 2011 11 21, 16:14)
Gal pakomentuotumėte spalvas? Susimaliau.

Man nepatiko geltona spalva, norisi svelnesnes...

QUOTE(Kikirike @ 2011 11 24, 23:51)
aišku,na tai pradžiai ir aš taip dariau,bet kadangi mano vaikai nepozuotojai tai teko save fotkinti arba cvietkas  lotuliukas.gif  blush2.gif o kad gatvės judrios,ir daug žmonių tai kaip tik faina,tik kuo puikiausiai žinau,kad nedrąsu,man kažkaip LT labiau nedrąsu nei kitur, gi svetimoje šalyje gali turistu apsimesti ir tiek  lotuliukas.gif  blush2.gif

Mano dukra labai pozuoja ir jai patinka. Jau visi juokauja, kad ji bus modeliu biggrin.gif Tai man labai gerai, nes turiu ka fotkinti, tik atsibosta tas pats modelis blush2.gif
Kai tiek judesio gatvej, tai jau nebezinai ka ir fotkinti biggrin.gif Kazkada vaiksciojau po centra gal valanda, nepadariau nei vieno kadro verysad.gif Ir drasos truksta, ir nebezinai ka fotkinti. Patiktu fotkinti kalnuose arba kaimuose, kur zmoniu kur kas maziau. Pvz, kai zmones plytas gamina rankiniu budu, vandeni ant galvos nesa, skalbia ant upes kranto ir t.t.t, bet dazniausiai tokius vaizdus pamatau pro masinos langa verysad.gif Nes mano vyrui, tai ner jokio noro stabtelti.

QUOTE(NinaAtina @ 2011 11 25, 00:28)
O as vis bandau ir bandau zaisti su fotiku, ale nesuprantu kazkas nu negerai, tai nesufokusuota kaip reikiant, tai siaip nera ryskumo nuotraukose. Tai niekaip nesuprantu kas cia negerai pas mane, pasiziuriu pas kitas kokios ryskios foto, zmones ryskus, o pas mane kazkaip isplaukia... ;( Ir isivaizduoju nusiperku kita objektyva ir vuolia viskas rysku biggrin.gif Aisku turiu ismokti kazkaip pirma dirbti su tuo ka turiu smile.gif
Va pasirodau su viena, gal pakritikuosit, kas sitoj negerai  4u.gif Norejau dar tamsesnes, pries langa cia fotografuota, bet va kas gavos

Perskaiciau zinute ir suabejojau ar ne as ja rasiau biggrin.gif Ir man tas pats. Nusipirkau 50-uka ir vis tiek tas pats... Nuotraukos sviesesnes - faktas, bet kai pasiziuriu kitu nuotraukas, tai ner ka lyginti. Daznai ziuriu su kokiu objektyvu fotkinta, ogi tokiu paciu 50mm 1.8, bet koks ryskumas!!! Panasu, kad cia praktikos trukumas. Su kitiniu nebuvo man problemu del fokuso, labai retai nusokdavo, bet su 50-uku tai labai sunku fokusuoti. Jei visi taskai fokusuoja, tai labai daznai nusoka ne ten kur reikia, jei pasidarau, kad 1 taskas fokusuotu, tai judancius objektus sunku pagauti. O be to, reikia nepamirsti, kuris tastas fokusuoja doh.gif Rankiniu irgi ne stebuklas, judancius objektus be sansu pagauti doh.gif schmoll.gif
Tavo nuotraukoj antras planas tikrai blasko blush2.gif

QUOTE(Yvette @ 2011 11 25, 00:57)
Paluri, sunku komentuoti tavo foto. Nu susiruošiu gal šįvakar tau užduotį parašysiu.
Nes kažkaip gaila, man rodos tau užtektų vienč kart parodyti gyvai ir suvoktum ką gali kitaip daryti. Ar nėra ko iš mūsų kas šalia gyvena.

Deja, gyvenu per toli, nebent kuri nors noretu pas mane i svecius - pamokyti fotografijos ir pafotografuoti Indijos gatvese biggrin.gif
Balandi-geguze busiu Lietuvoj, tai labai noreciau su jumis visom susitikti 4u.gif
Neskaitytu knygu dar yra, vis laiko pritruksta. Pastoviai noriu padaryti daugiau nei yra laiko. Mezginys nebaigtas, dukrai suknele dar noriu nunerti gimtadieniui, dar fotografuoti, mokytis PS ir t.t.t.

Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 11 25, 05:30)
kai vaikui bus 18m tada sumontuosiu į vieną biggrin.gif

Kol dukryte buvo labai maza - daug filmuodavau, o dabar labai jau retai... Norejau padaryti filmuku, bet montavimas labai daug laiko atima. Ir nesumontuotus ji pati megsta ziureti biggrin.gif Megstamiausias filmukas - jos pacios video!
Gal ir as 18 metu proga sumontuosiu ka nors biggrin.gif
Papildyta:
Prisiziurejus jusu graziu zolyneliu - pabandziau siandien svintant it as pazolineti. Po to dar pazaidziau PS, mokausi klonavimo, bet dar nelabai gerai iseina, velgi praktikos truksta...
user posted image
Atsakyti