Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Sveikos,
gal galite patarti...
Kaip sufokusuoti butent akis autoportretui? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Plumerija @ 2011 11 24, 15:41)
Kad neateiti tuščiomis ax.gif

KAD po bendraties nevartojamas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Plumerija @ 2011 11 24, 13:41)
klausimas toms, kurios visada naudojasi tik centriniu fokusavimo tašku: jei Jūs naudojatės TIK tuo tašku, tai vadinasi VISADA perkadruojat? Ar gerai supratau? g.gif

Taip, perkadruoju

Pirma faina visai. Kur čia toki graži vieta? bigsmile.gif
Antrojoje gesinčiau žalia spalvą čiut ir kadruočiau kitaip, nes centre tas medis nelabai žiūrisi
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2011 11 24, 04:53)
ne. taip daro MTO objektyvas.

Kas tas MTO objektyvas? g.gif
Atsakyti

klausimas toms, kurios visada naudojasi tik centriniu fokusavimo tašku: jei Jūs naudojatės TIK tuo tašku, tai vadinasi VISADA perkadruojat? Ar gerai supratau? g.gif

Visą laik naudoju tik centrinį fokusavimą. Jei nenoriu centruotos foto, taip, perkadruoju.
Pastebėjau, kad net su muiline fotkindama vaiko batus kad įdėt į skelbimą, perkanduoju biggrin.gif Kažkokia liga čia jau biggrin.gif
Atsakyti
sayonara, okei, neatsiprašinėk, tiesą surašei biggrin.gif

man sunku realiai vertinti situaciją, o juolabiau ją visą išdėstyti čia. iš pirmo pokalbio supratau, kad jie nori nuotraukų SAU, ne zosėmvandomjuzėm ar kitom tetom. taipogi manau, kad jie supranta, ko galima tikėtis iš manęs, juk ir mano darbus matė ir žino, kad vestuvių niekada nefotografavau. kritikos ir bijau ir ne, nes mano darbus JIS nuolat mato (nors tai, ką fotografuoju aš ir tai, ką fotografuoja jis labai skiriasi), mes su juo susirašinėjam, o susitikus padiskutuojam apie fotografiją. o familija iš jo pusės nelabai mane ir pareguliuos, kur ir ką fotografuoti, jie - italai, dauguma tik itališkai ir šneka. su savais bandyčiau kažkaip tvarkytis laugh.gif

žodžiu, ir noriu, ir kankina abejonės laugh.gif matyt, reikia išsiaiškinti, ko jie tikisi/nori ir tada nuspręst.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo je t'aime: 24 lapkričio 2011 - 16:05
QUOTE(sayonara @ 2011 11 24, 15:24)
Sorry, kad aš taip skeptiškai, bet esu  tai patyrus ne vieną kartą, tad drįsau apibendrinti smile.gif

QUOTE(Egzo @ 2011 11 24, 15:42)
lotuliukas.gif  thumbup.gif  tikra tiesa.

Va cia tai motyvaaaacija... lotuliukas.gif

Tarp kitko, musu vestuves fotografavo draugas, su musu senu juostinuku. Spejo ir pafotografuoti, ir pasilinksminti, ir niekas del nieko nesiskunde, nei tada, nei paskui (nors skustis buvo galima, labai norint, nes i baliaus pabaiga nuotraukos tapo kiek paplauke, proporcingai fotografo suvartoto alkoholio kiekiui rolleyes.gif). Ir nuotraukom likom patenkinti. Tiesa, musu vestuves buvo nelietuviskos ir ne Lietuvoj, nezinau, ar tai turejo itakos... tongue.gif biggrin.gif

As butent taip ir darau.

Pirma tavo nuotrauka man kazkokia tamsesne cia, Flickre geriau ziurejosi. Antrojoj kazkaip labai jau centruotas tas medis, norisi man ji patraukti.

QUOTE(sayonara @ 2011 11 24, 15:50)

Gal butent del to KAD ir buvo pavartotas pries, o ne po? g.gif lotuliukas.gif Sorry, as siandien proteju darbe, tai sneku bele ka... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 11 24, 17:03)
Gal butent del to KAD ir buvo pavartotas pries, o ne po? g.gif  lotuliukas.gif Sorry, as siandien proteju darbe, tai sneku bele ka...  cool.gif

pataisysi Sayonara, ne po,o SU bendratimi rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(dosa @ 2011 11 24, 15:57)
Kas tas MTO objektyvas?  g.gif

Google paklausk mirksiukas.gif As irgi nezinojau, bet vat apsisvieciau siryt ir sumasciau, kad va tokio zveries visai noreciau kada nors... Menuli fotografuoti, pvz biggrin.gif Ne rimtai, paziurejusi su tuo MTO 1000 mm darytas Menulio nuotraukas, per 5 minutes tapau astrofotografijos fane ax.gif
Atsakyti
Kas tas MTO objektyvas?  g.gif

gūglas-visagalis. senas rusiškas nepigus objektyvas, kuris duoda baronkas bokeh smile.gif kaip Kikirikės įdėtame pavyzdyje anksčiau šioje temoje smile.gif

QUOTE(je t'aime @ 2011 11 24, 16:01)
sayonara, okei, neatsiprašinėk, tiesą surašei biggrin.gif

man sunku realiai vertinti situaciją, o juolabiau ją visą išdėstyti čia. iš pirmo pokalbio supratau, kad jie nori nuotraukų SAU, ne zosėmvandomjuzėm ar kitom tetom. taipogi manau, kad jie supranta, ko galima tikėtis iš manęs, juk ir mano darbus matė ir žino, kad vestuvių niekada nefotografavau. kritikos ir bijau ir ne, nes mano darbus JIS nuolat mato (nors tai, ką fotografuoju aš ir tai, ką fotografuoja jis labai skiriasi), mes su juo susirašinėjam, o susitikus padiskutuojam apie fotografiją. o familija iš jo pusės nelabai mane ir pareguliuos, kur ir ką fotografuoti, jie - italai, dauguma tik itališkai ir šneka. su savais bandyčiau kažkaip tvarkytis laugh.gif

žodžiu, ir noriu, ir kankina abejonės laugh.gif matyt, reikia išsiaiškinti, ko jie tikisi/nori ir tada nuspręst.

4u.gif tai italai ne lietuviai, nekibs, jaučiu. nors lūkesčius JOS reikia išsiaiškinti..

QUOTE(Jurzole @ 2011 11 24, 16:03)
Va cia tai motyvaaaacija...  lotuliukas.gif

Tarp kitko, musu vestuves fotografavo draugas, su musu senu juostinuku. Spejo ir pafotografuoti, ir pasilinksminti, ir niekas del nieko nesiskunde, nei tada, nei paskui (nors skustis buvo galima, labai norint, nes i baliaus pabaiga nuotraukos tapo kiek paplauke, proporcingai fotografo suvartoto alkoholio kiekiui  rolleyes.gif). Ir nuotraukom likom patenkinti. Tiesa, musu vestuves buvo nelietuviskos ir ne Lietuvoj, nezinau, ar tai turejo itakos...  tongue.gif  biggrin.gif
As butent taip ir darau.

aišku, turėjo įtakos biggrin.gif

tai va matai, kiek daug priklauso nuo aplinkos. mes irgi nesiparinom, visiškai nereguliavom fotikui, o mano mama, vienok, zyzė, kodėl nėra nė vienos pastatomosios fotkės.. o mes reportažą gavom nerealų, R. Danisevičius fotkino 1999 m., kai reportažinė vestuvinė foto dar nebuvo madoje smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 24 lapkričio 2011 - 16:12
QUOTE(sayonara @ 2011 11 24, 15:50)

Pasitaisiau blush2.gif
O kaip foto? g.gif

Taip, perkadruoju

Pirma faina visai. Kur čia toki graži vieta?  bigsmile.gif
Antrojoje gesinčiau žalia spalvą čiut ir kadruočiau kitaip, nes centre tas medis nelabai žiūrisi

Čia Prancūzija.

Čia tas medis specialiai centre darytas. Bandžiau ir kvadratą , bet man dingsta žavesys nuotraukos ax.gif O dėl spalvos, tai originale ji truputį blankesnė 4u.gif Neapsisprendžiu, kaip geriau.
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 11 24, 14:07)
Google paklausk  mirksiukas.gif As irgi nezinojau, bet vat apsisvieciau siryt ir sumasciau, kad va tokio zveries visai noreciau kada nors... Menuli fotografuoti, pvz  biggrin.gif Ne rimtai, paziurejusi su tuo MTO 1000 mm darytas Menulio nuotraukas, per 5 minutes tapau astrofotografijos fane  ax.gif

oho, fotiką vos eina įžiūrėt už tokio objektyvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 11 24, 16:06)
pataisysi Sayonara, ne po,o SU bendratimi rolleyes.gif

tfu, teisingai biggrin.gif visai ne galva, o kiaurasamtis biggrin.gif
Atsakyti