QUOTE(je t'aime @ 2011 11 24, 15:07)
Maggie, sveikinu
aš va dabar sprendžiu dilemą. nežinaaauuu ką daryt. pasiūlė giminaitė vestuves fotografuot
nepatinka man visokie tokie dalykai, na bet kadangi ten be jokių fotosesijų, tortinių suknelių ir panašiai (tereiktų tik užfiksuoti šeimos šventę) tai viliojuosi sutikt. kitavertus, niekada nefotografavau nieko panašaus
bijau. ir daaaar giminaitės sužadėtinis pats fotografas (domisi reportažine fotografija), o tai pasitikėjimo savimi neprideda.
gerai tai, kad fotografuočiau su nikon ff ir neblogais stiklais, BET vėėėėlgi, aš niekada nefotografavau su nikon'u, o juolabiau su niekad nečiupinėtais stiklais
aš tai atsakyčiau sau į kelis klausimus:
1. ar giminaitė yra artima (ne kraujo ryšio artumas, o bendravimas, vidumi), ar formali? jei artima, nefotkinčiau, nes 1) visada yra rizika, kad fotkės nepatiks ir gali sugesti santykiai 2) rizika, kad žmogus stresuos ir atsisleis ne pačia gražiausia poza, ir vėlgi - suges santykiai. jei formali, nedraugaujat, tai dzin, fotkint, pasipraktikuosi ir pan.
2. ar esi pasirengusi atlaikyti kritikos pliūpsnius, nes juk visi, kas turi fotikus, yra fotografai, o giminaičiams tia jau tikrai negailės savo gražiausių žodžių?
3. ar esi pasirengusi pakelti balsą, jeigu svečiai ar jaunieji žioplinės ir negalės persijungti į Tavo balsą kaip į paslaugos teikėjo balsą, o ne saviakės sugėrovės balsą?
4. ar esi pasirengusi aiškinimams, sklindantiems iš visų pusių, ką fotkint, kaip fotkint, su kuo fotkint, kodėl fotkint, oi, manęs tai jau nefotkink, aš negraži, oi, nu baik AstaMildaZoseVanda, nu susipyksim ir pan., t.y. atsisakyti SAVO matymo ir pan.?
5. Ar suvoki, kad Tavęs prašo greičiausiai visų pirma todėl, kad esi giminaitė ir tikisi, kad neimsi pinigų arba imsi mažiau, o reikalaus fotkių kaip iš Ascough? nes giminaičiams visada taikomi super duper reikalavimai ne tik fotkėms, bet ir elgesiui, kaip taisyklė, visiems atrodys, kad tiek daug žadėjai, o padarei š...
6. ar suvoki, kad negalėsi pasilinksminti giminaitės vestuvėse, nes visi tikėsis, kad viską užfiksuosi kaip pasamdyutas iš šalies žmogus?
7. ir paskutinis klausimas: ar žinai, kad fotkes turėsi atiduoti tą pačią savaitę (geriausia - rytoj po vestuvių), ir visiems bus nusi... ant to, kad nespėji, turi kitų darbų ar įsipareigojimų, o kadangi esi giminaitė, tai Tau skambins, rašys ir kaulins ne tik jaunieji, bet ir visa familija?
nes niekas nesupras (nes sutartis nebus sudaryta), kad fotkės atiduodamos per mėnesį, jas reikia apdoroti ir pan. ir jokie aiškinimai prieš vestuves, kad atiduosi po mėnesio, negelbės?
sorry, kad aš taip skeptiškai, bet esu tai patyrus ne vieną kartą, tad drįsau apibendrinti