Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Laukine25 @ 2011 11 23, 23:10)
Visiškai nesutinku. Aš su d90 nefotkinau taip kaip su d700, nes d90 daug fotkių buvo niekinės vien dėl nepagauto fokuso. Nesakau, kad dabar mano foto įgavo meninę vertę, kaip kažkas sakė: esu popso branduolys, bet bent jau sufokusuotas branduolys, o aliuzijų į meną neturiu, tad...
Dėl gaudymosi irgi pasakysiu: absoliučiai nieko neraukiu nei ką galėjo mano cropas d90, nei kokios yra turimo ff galimybės. Gėda man, tskant, bet tai tik dar kartą įrodo, jog technika tikrai turi labai didelę įtaką. (jei būčiau mokėjusi naudotis d90 galimybėmis, tai taip pat suprasčiau ir ff galimybes, dabar, tarkim, galim dėt lygybę, nei crop nei ff galimybių nežinau, bet kad fotkina jie skirtingai, faktas).

Jei nori ryškumo, visų pirma parametrai, o taip pat ne mažiau svarbu technika. Iki nukritimo kartosiu: jei su d90 po sesijos pirmiausia atrinkdavau su fokusu, o tada geras foto, tai su ff renku iškart geras, nes beveik visos su fokusu savo vietoj smile.gif Ir sakykit man ką norit, ne kažkokiais mistiniais pavyzdžiais kalbu, o remiuosi savo asmenine patirtim.

Merginos, kas turėjot cropus ir vėliau pabandėt ff, pasidalinkit savo patirtim  ax.gif  biggrin.gif Juk nepatapot profais sulig ff įsigijimu, o kad techninė foto kokybė pagerėjo, manau, visos sutiksit smile.gif Nekalbu jau apie ISO galimybes ir tilpimą nedidelėj patalpoj smile.gif

na bet čia tik techniniai dalykai.. anksčiau žmonės FF neturėjo, rankiniu fokusuodavo, patys ekspo nusistatinėjo, ir ką blogos nuotraukos?

manau FF palengvina darbą, taip, mažiau "broko", nušokusio fokuso ir t.t. ir pan. Bet kadruot jis pats nemoka, kaip komponuot neparodys, aij, krč, tingiu plėstis smile.gif
Papildyta:
QUOTE(kristukass @ 2011 11 23, 23:47)
As ff ir placiakampio objektyvo noriu del to, kad modeli fotografuojant is arti daugiau aplink erdves yra. Bo dabar, kad sutalpint tai bile kiek atsitraukt reikia, ir tada jau modelis nebe ryskus pasidaro. Be galo sunku paaiskint... doh.gif

portretą su plačiakampiu? na kartais gal ir nieko, bet.. jis juk iškraipo proporcijas
Papildyta:
QUOTE(kristukass @ 2011 11 24, 00:01)
As Kellby cituoju. Pati tokiu diafragmu nenaudoju. Na bet, kad stova reikia naudot idealiam astrumui isgaut tai galiu galva ant kulbes guldyt.  smile.gif  Logika...

jei išlaikymas trumpas, tai koks skirtumas ar su stovu ar be? biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurzole @ 2011 11 24, 00:38)
Na tai logiska juk - tas pats objektyvas, uzsuktas ant ff, iskart tampa gerokai platesnio kampo. Tiksliau, tokio kampo, koks jis turetu buti, tik ant crop susiaureja tas kampas. Tai kuo cia netiketi?  smile.gif 

Va del nefokuso tai vis tiek nesupratau - negi tikrai reikia super-duper technikos, kad dauguma nuotrauku butu normaliai sufokusuotos? Ar neimanoma to paties pasiekti su normaliu, ne pigiausiu, bet ir ne super brangiu, fotiku ir objektyvu? Sorry, jei kvailas klausimas, bet kazkaip iki siol maniau, kad su tokiais dalykais kaip fokusas tie paprastesni fotoaparatai irgi gerai sugeba susitvarkyti...  unsure.gif

tikrai galima, ir su paprastu sufokusuoti smile.gif tiesiog tarkim, jei šaudytum serijom, tai iš 100 nuotraukų ant cropo kokių 50-70 sugadintum, o ant FF nežinau, tarkim 10-30 biggrin.gif nu čia šiaip, lievas mano pamąstymas smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 11 24, 10:08)
na bet čia tik techniniai dalykai.. anksčiau žmonės FF neturėjo, rankiniu fokusuodavo, patys ekspo nusistatinėjo, ir ką blogos nuotraukos?

manau FF palengvina darbą, taip, mažiau "broko", nušokusio fokuso ir t.t. ir pan. Bet kadruot jis pats nemoka, kaip komponuot neparodys, aij, krč, tingiu plėstis smile.gif

Na, jei mano senelis anksčiau į bažnyčią su arkliuku važiuodavo, aš tikrai kalta nesijaučiu važiuodama šiandien su savo mašina smile.gif Aš esu už pažangą, naujoves ir jei tai gali padaryti kažkokį darbą lengvesniu, aš mielai norėčiau tuo pasinaudoti. Niekur nerašiau, kad yra fotikų kuri moko kadruoti, suprasti šviesos subtilybes ar pan. Aš kalbu grynai apie techninę pusę. Kartais tikrai būna gaila, kai dėl nufokusio fokuso nuotrauka lieka nebe tokia gera, kai dėl ISO galimybių negali fotografuot norimoj vietoj ir pan. t.y. kai technika su savo galimybėmis pradeda riboti autoriaus kaip kūrėjo (čia ne apie save biggrin.gif ) darbą. Būtų mano valia, visiems kuriantiems žmonėms suteikčiau geriausias sąlygas, kad jie galėtų kurti, o ne galvoti iš kur gauti priemones... Na, čia jau labai plačiai aš. Būtent ir turiu omenyje apie darbo palengvinimą iš techninės pusės. Visa kita- fotografuotojas, ta tarpinė tarp fotiko ir būsimo foto rezultato smile.gif

cituoju save: "Vistiek, kai žiūri į nuotrauką, matome ją ir visiškai nesvarbu su kokia technika ji padaryta.. Žiūrovui. Jam arba patinka arba ne. Bet va autoriui, manau, tikrai yra skirtumas su kokiais aparatais ar objektyvais dirba."
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 11 24, 10:25)
Na, jei mano senelis anksčiau į bažnyčią su arkliuku važiuodavo, aš tikrai kalta nesijaučiu važiuodama šiandien su savo mašina smile.gif Aš esu už pažangą, naujoves ir jei tai gali padaryti kažkokį darbą lengvesniu, aš mielai norėčiau tuo pasinaudoti. Niekur nerašiau, kad yra fotikų kuri moko kadruoti, suprasti šviesos subtilybes ar pan. Aš kalbu grynai apie techninę pusę. Kartais tikrai būna gaila, kai dėl nufokusio fokuso nuotrauka lieka nebe tokia gera, kai dėl ISO galimybių negali fotografuot norimoj vietoj ir pan. t.y. kai technika su savo galimybėmis pradeda riboti autoriaus kaip kūrėjo (čia ne apie save biggrin.gif ) darbą. Būtų mano valia, visiems kuriantiems žmonėms suteikčiau geriausias sąlygas, kad jie galėtų kurti, o ne galvoti iš kur gauti priemones... Na, čia jau labai plačiai aš. Būtent ir turiu omenyje apie darbo palengvinimą iš techninės pusės. Visa kita- fotografuotojas, ta tarpinė tarp fotiko ir būsimo foto rezultato smile.gif

cituoju save: "Vistiek, kai žiūri į nuotrauką, matome ją ir visiškai nesvarbu su kokia technika ji padaryta.. Žiūrovui. Jam arba patinka arba ne. Bet va autoriui, manau, tikrai yra skirtumas su kokiais aparatais ar objektyvais dirba."

tai vat, aš irgi lygiai taip ir galvoju , pritariu ir sutinku smile.gif pagaliau susišnekėjom biggrin.gif tiesioj jei žmogus negali sau leist tokios technikos įsigyt, tai nereiškia , kad jis visą gyvenimą fotografuos blogai.. nes jau tokia čia nuomonė kai kurie žmonės pradeda susidaryt smile.gif kas be ko, kad mersas yra geriau už 2 golfą, taip ir markas tikrai yra geriau, nei cropas.. bet jei nėra tam pinigų, tai kaip ir su mersu iš Vilniaus į Klaipėdą nuvažiuosi, taip ir su golfu nuvažiuosi.. su fotikais lygiai tas pats!
Papildyta:
QUOTE(kristukass @ 2011 11 23, 22:36)
Ateinu su vasaros ziedeliu...
user posted image
)

man labai gažu... o čia layeris kažkoks užmestas, ar čia realiai tokios dulkės, ar kas ten , buvo? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2011 11 23, 23:36)
Ateinu su vasaros ziedeliu...

Grožis.
Kas čia tie taškeliai?
Papildyta:
Įdėkit nuotraukų, neįdomu 5 kartus per metus skaityt "ff vs crop" smile.gif

Fotografuoju tik buitį, tai ja ir dalinuosi.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 11 24, 01:38)
Ar neimanoma to paties pasiekti su normaliu, ne pigiausiu, bet ir ne super brangiu, fotiku ir objektyvu? Sorry, jei kvailas klausimas, bet kazkaip iki siol maniau, kad su tokiais dalykais kaip fokusas tie paprastesni fotoaparatai irgi gerai sugeba susitvarkyti...  unsure.gif

na,mano tai skirtas tiems pradedantiesiems, pentax, neturi jis dideliu galimybiu,palyginus su kitais, ilga laikafotografavau su kitiniu, ir dar dabar kartais mieliai usidedu ir as nemanau,kad mano nuoraukos labai prastos kokybes klausimu smile.gif

QUOTE(vienintelė @ 2011 11 24, 11:01)

Tiesiog noriu pasakyti kad visi kas svajoja apie marka ii ar iii ar dar koki fotika, išbandykit(išsinuomokit) tada bus aiškiau, nes kiekvienas ka rašo rašo per savo prizme.

as nesvajoju apie ji,tiesiog pagalvoju, kad noreciau, bet nuomotis tai nenoriu,nes paskui ziauriai jouzsimanysiu, bet galimybiu toki isigyti tai ner biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 11 23, 17:42)
mamagute -> įdomus kadras, tikrai, akd truri kažką tokio, bet tuo pačiu kažko ir trūksta, gal veiduko šiek tiek labiau atsukto..

na gal... man kažkaip užteko tiek... bet gal vos vos ir nepamaišytų 4u.gif
QUOTE(jokubaite @ 2011 11 23, 18:19)
mamagute  thumbup.gif kažkur mačiau konkursą "fotografuok vėją", labai tiktų taviškė nuotrauka.
Aš parnešu nuotrauką žaidimui moteriškumo tema. Dar ir 5 žodžių žaidimui tinka, veidrodukas matos.  blush2.gif

ačiū 4u.gif
pritariu jau išsakytoms nuomonėms moteriškumo tema...

QUOTE(Jurzole @ 2011 11 24, 00:04)
Patinka vejas plaukuose  smile.gif Gaila, kad ranka nukapojai...

nu va, nesužiūrėjau... blush2.gif
Atsakyti
Paukštukai pačiulbėjo, kad kai kas švenčia šiandien gimtadienį.. biggrin.gif

Sveikinimai, Maggie! mirksiukas.gif 4u.gif Tegul užtenka laiko bei jėgų ir fotografijai. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 11 24, 01:38)
Va del nefokuso tai vis tiek nesupratau - negi tikrai reikia super-duper technikos, kad dauguma nuotrauku butu normaliai sufokusuotos? Ar neimanoma to paties pasiekti su normaliu, ne pigiausiu, bet ir ne super brangiu, fotiku ir objektyvu? Sorry, jei kvailas klausimas, bet kazkaip iki siol maniau, kad su tokiais dalykais kaip fokusas tie paprastesni fotoaparatai irgi gerai sugeba susitvarkyti...  unsure.gif

Tikrai nereikia smile.gif Jei su zemesnes klases fotiku nesigauna sufokusuoti, vadinasi kaltas ne fotikas, o kreivos rankos smile.gif

Siaip pas daugeli fotiku yra viena beda, kad soniniai fokusavimo taskai nedirba taip taikliai, kaip centrinis, taigi tai ir pakisa koja. bet niekas netrukdo dirbti tik su centriniu fokusavimo tasku ir visos problemos issisprendzia.

Laukines atveju tai ir buvo didziausia beda, kad naudojo ir soninius taskus. O nikonas jau i savo d300 ir d700 ideje geresni fokusavimo varikliu, ko pasekoje ir soniniai fokusavimo taskai tiksliau dirba.

QUOTE(Laukine25 @ 2011 11 24, 10:41)
Sakau, man asmeniškai įdomi tų nuomonė, kas nuo crop perėjo prie ff, va paskaičius realias istorijas būtų paprasčiau susidaryt įspūdį. Gal dar parašys merginos. Galiu tik patvirtinti, kad bent jau paprasta, kai įsigijo ff, sakė lygiai tą patį ką ir aš, abi klykavom ir dėl kampo ir dėl ISO ir labai labai- dėl fokuso  biggrin.gif  4u.gif Abi pasijutom per naktį tapusios technikos virtuozais  laugh.gif

ir šiaip, ar čia tik man toks įspūdis, ar kūtvėlos piktokos paskutiniu metu... ?  g.gif  Reiktų myto, pasiklijuotume biškį... laugh.gif

Jei zmogus naudojo centrini fokusa, tai skirtumo ir nepajaus, bent jau del fokusavimo.
Su FF, dar skiriasi iso naudojimo galimybes ir dinaminis diapazonas didesnis.

QUOTE(Laukine25 @ 2011 11 24, 10:47)
Vistiek, kai žiūri į nuotrauką, matome ją ir visiškai nesvarbu su kokia technika ji padaryta.. Žiūrovui. Jam arba patinka arba ne. Bet va autoriui, manau, tikrai yra skirtumas su kokiais aparatais ar objektyvais dirba.

Daugiau ta tema nelabai ką galiu pasakyti... 4u.gif

Skirtumas yra ir pavyzdziui man maloniausia buvo dirbti su juostiniais fotikais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(S.B.M. @ 2011 11 24, 12:24)
Jei zmogus naudojo centrini fokusa, tai skirtumo ir nepajaus, bent jau del fokusavimo.

Skirtumas yra ir pavyzdziui man maloniausia buvo dirbti su juostiniais fotikais smile.gif

Hm, nu kad su d90 irgi centriniu fokusavau tašku g.gif

Skirtumas yra Tau dėl technikos, kaip dirbančiam su ja, bet ne žiūrovui. Tie kas vertina nuotraukas, tikrai nesidomi su kuo Tu fotografavai, jie vertina darbą..

Va dar vienos ponios iš mūsų SM paklausiau dėl ff ir fokuso, nu sako lygiai tą patį ką ir aš biggrin.gif Nors gal mes čia visos kreivarankės susipirkom tuos tokius fokusus.. Pas ką rankos tiesios, matyt poreikio ff nėra.. laugh.gif
Sakau, merginos, kas norite suprasti, labai siūlau pabandyti pačioms. Jei nėra minčių apie pirkimą, aš taip pat net nebandyčiau, kad nesierzint, nes po to gali ilgam dingt ūpas fotkint iš viso. Bet jei yra minčių apie pirkimą, tai viena pasiklausinėt kitų žmonių, kas realiai išbandė, bet ir dar pritariu vienintelei, pabandykite pačios.
Jei man reiktų dabar eit į fs turint d90, žinokit kraučiau į batą iš baimės smile.gif Atbuko rankos.. smile.gif O kol neturėjau ff, tol ėjau ir fotkinau ir buvo nieko... rolleyes.gif
Atsakyti
..laba diena...ar galima pas jus į būrį? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(patranka @ 2011 11 24, 12:59)

prašom 4u.gif
Atsakyti
Maggie- su TORTO diena 4u.gif Daug kūrybinių idėjų wub.gif

QUOTE(patranka @ 2011 11 24, 13:59)

prašom 4u.gif
Atsakyti