QUOTE(Laukine25 @ 2011 11 23, 23:10)
Visiškai nesutinku. Aš su d90 nefotkinau taip kaip su d700, nes d90 daug fotkių buvo niekinės vien dėl nepagauto fokuso. Nesakau, kad dabar mano foto įgavo meninę vertę, kaip kažkas sakė: esu popso branduolys, bet bent jau sufokusuotas branduolys, o aliuzijų į meną neturiu, tad...
Dėl gaudymosi irgi pasakysiu: absoliučiai nieko neraukiu nei ką galėjo mano cropas d90, nei kokios yra turimo ff galimybės. Gėda man, tskant, bet tai tik dar kartą įrodo, jog technika tikrai turi labai didelę įtaką. (jei būčiau mokėjusi naudotis d90 galimybėmis, tai taip pat suprasčiau ir ff galimybes, dabar, tarkim, galim dėt lygybę, nei crop nei ff galimybių nežinau, bet kad fotkina jie skirtingai, faktas).
Jei nori ryškumo, visų pirma parametrai, o taip pat ne mažiau svarbu technika. Iki nukritimo kartosiu: jei su d90 po sesijos pirmiausia atrinkdavau su fokusu, o tada geras foto, tai su ff renku iškart geras, nes beveik visos su fokusu savo vietoj Ir sakykit man ką norit, ne kažkokiais mistiniais pavyzdžiais kalbu, o remiuosi savo asmenine patirtim.
Merginos, kas turėjot cropus ir vėliau pabandėt ff, pasidalinkit savo patirtim Juk nepatapot profais sulig ff įsigijimu, o kad techninė foto kokybė pagerėjo, manau, visos sutiksit Nekalbu jau apie ISO galimybes ir tilpimą nedidelėj patalpoj
Dėl gaudymosi irgi pasakysiu: absoliučiai nieko neraukiu nei ką galėjo mano cropas d90, nei kokios yra turimo ff galimybės. Gėda man, tskant, bet tai tik dar kartą įrodo, jog technika tikrai turi labai didelę įtaką. (jei būčiau mokėjusi naudotis d90 galimybėmis, tai taip pat suprasčiau ir ff galimybes, dabar, tarkim, galim dėt lygybę, nei crop nei ff galimybių nežinau, bet kad fotkina jie skirtingai, faktas).
Jei nori ryškumo, visų pirma parametrai, o taip pat ne mažiau svarbu technika. Iki nukritimo kartosiu: jei su d90 po sesijos pirmiausia atrinkdavau su fokusu, o tada geras foto, tai su ff renku iškart geras, nes beveik visos su fokusu savo vietoj Ir sakykit man ką norit, ne kažkokiais mistiniais pavyzdžiais kalbu, o remiuosi savo asmenine patirtim.
Merginos, kas turėjot cropus ir vėliau pabandėt ff, pasidalinkit savo patirtim Juk nepatapot profais sulig ff įsigijimu, o kad techninė foto kokybė pagerėjo, manau, visos sutiksit Nekalbu jau apie ISO galimybes ir tilpimą nedidelėj patalpoj
na bet čia tik techniniai dalykai.. anksčiau žmonės FF neturėjo, rankiniu fokusuodavo, patys ekspo nusistatinėjo, ir ką blogos nuotraukos?
manau FF palengvina darbą, taip, mažiau "broko", nušokusio fokuso ir t.t. ir pan. Bet kadruot jis pats nemoka, kaip komponuot neparodys, aij, krč, tingiu plėstis
Papildyta:
QUOTE(kristukass @ 2011 11 23, 23:47)
As ff ir placiakampio objektyvo noriu del to, kad modeli fotografuojant is arti daugiau aplink erdves yra. Bo dabar, kad sutalpint tai bile kiek atsitraukt reikia, ir tada jau modelis nebe ryskus pasidaro. Be galo sunku paaiskint...
portretą su plačiakampiu? na kartais gal ir nieko, bet.. jis juk iškraipo proporcijas
Papildyta:
QUOTE(kristukass @ 2011 11 24, 00:01)
As Kellby cituoju. Pati tokiu diafragmu nenaudoju. Na bet, kad stova reikia naudot idealiam astrumui isgaut tai galiu galva ant kulbes guldyt. Logika...
jei išlaikymas trumpas, tai koks skirtumas ar su stovu ar be?
Papildyta:
QUOTE(Jurzole @ 2011 11 24, 00:38)
Na tai logiska juk - tas pats objektyvas, uzsuktas ant ff, iskart tampa gerokai platesnio kampo. Tiksliau, tokio kampo, koks jis turetu buti, tik ant crop susiaureja tas kampas. Tai kuo cia netiketi?
Va del nefokuso tai vis tiek nesupratau - negi tikrai reikia super-duper technikos, kad dauguma nuotrauku butu normaliai sufokusuotos? Ar neimanoma to paties pasiekti su normaliu, ne pigiausiu, bet ir ne super brangiu, fotiku ir objektyvu? Sorry, jei kvailas klausimas, bet kazkaip iki siol maniau, kad su tokiais dalykais kaip fokusas tie paprastesni fotoaparatai irgi gerai sugeba susitvarkyti...
Va del nefokuso tai vis tiek nesupratau - negi tikrai reikia super-duper technikos, kad dauguma nuotrauku butu normaliai sufokusuotos? Ar neimanoma to paties pasiekti su normaliu, ne pigiausiu, bet ir ne super brangiu, fotiku ir objektyvu? Sorry, jei kvailas klausimas, bet kazkaip iki siol maniau, kad su tokiais dalykais kaip fokusas tie paprastesni fotoaparatai irgi gerai sugeba susitvarkyti...
tikrai galima, ir su paprastu sufokusuoti tiesiog tarkim, jei šaudytum serijom, tai iš 100 nuotraukų ant cropo kokių 50-70 sugadintum, o ant FF nežinau, tarkim 10-30 nu čia šiaip, lievas mano pamąstymas