Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Ka @ 2011 11 23, 22:59)
Arba aš klystu, arba tai ne jupiterio burbuliukai.  g.gif

na nežinau tiksliai,kažkaip papasakojai ir aš pamaniau apie šito rezultatą,bet gal ir klystu,sorry jei suklaidinau blush2.gif 4u.gif

QUOTE(Jurzole @ 2011 11 24, 01:38)
Na tai logiska juk - tas pats objektyvas, uzsuktas ant ff, iskart tampa gerokai platesnio kampo. Tiksliau, tokio kampo, koks jis turetu buti, tik ant crop susiaureja tas kampas. Tai kuo cia netiketi?  smile.gif 

Va del nefokuso tai vis tiek nesupratau - negi tikrai reikia super-duper technikos, kad dauguma nuotrauku butu normaliai sufokusuotos? Ar neimanoma to paties pasiekti su normaliu, ne pigiausiu, bet ir ne super brangiu, fotiku ir objektyvu? Sorry, jei kvailas klausimas, bet kazkaip iki siol maniau, kad su tokiais dalykais kaip fokusas tie paprastesni fotoaparatai irgi gerai sugeba susitvarkyti...  unsure.gif

na dė fokuso,pas mane nu retai,kada nušokes fokusas,o aš turiu ne ff, tai net nežinau ką sakyti... man šiuo metu ff būtų reikalingas tik dėl ISO,nors nesiskundžiu,kad maniškis blogai susitvarko...bet šiuo metu neturiu tiek lėšų tai labai džiaugiuosi savo fotiku,turiu ir juostinius kelis taip kad įvariovės užtenka blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2011 11 23, 21:21)
Aš eilinį kartą pirma paklausiu, o paskui gūglinu. Nu, kas per įprotis.  doh.gif
Labai gerai, kad nereikės pirkti dar vieno adapterio, tinka tas pats kaip ir HELIOS'ui.  bigsmile.gif
Nusipirkau Jupiter'į. Ir dar ne bet kokį - o pagerintą. Su olimpiniais žiedais. Diedukas sakė, kad taip pažymėti objektyvai ir ne tik buvo geresni ir dar brangesni. Nieko apie tai nežinau, tai belieka patikėti.
O gal jūs kažką žinote apie tuos olimpinius žiedus?  smile.gif

mano žiniomis olimpiniai žiedai yra dekoratyvinė detalė, rodanti, kad objektyvas buvo pagamintas limited edition su ta detale specialiai Maskvos olimpiadai..smile.gif kažkodėl manau, nors nesu tikra, kad jokių išskirtinių savybių šiam ribotam gaminiui tai nesuteikė.

QUOTE(Kikirike @ 2011 11 23, 21:54)
man rodos taip turėtų daryti
http://www.efoto.lt/node/683980

ne. taip daro MTO objektyvas.

QUOTE(Ka @ 2011 11 23, 21:59)
Arba aš klystu, arba tai ne jupiterio burbuliukai.  g.gif

neklysti.
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2011 11 23, 22:36)
Ateinu su vasaros ziedeliu...

tie uzrasai tai jau mane pradeda nervint, zinok
Atsakyti
Laba
QUOTE(Laukine25 @ 2011 11 23, 23:10)
techninė foto kokybė pagerėjo, manau, visos sutiksit smile.gif Nekalbu jau apie ISO galimybes ir tilpimą nedidelėj patalpoj smile.gif

nesu bandžiusi FF, bet jau vien dėl ISO ir dėl matymo kampo...tik kitas klausimas ar vertas tokiu pinigų doh.gif
QUOTE(Kikirike @ 2011 11 24, 00:50)
i labai džiaugiuosi savo fotiku,turiu ir juostinius kelis taip kad įvariovės užtenka  blush2.gif

pas tave canon 60D?Esi patenkinta,ane, kiek laiko turi, nes butent si modeliuka po ilgu svarstymu issirinkau as...
Atsakyti
Nu negalėjau nesusilaikyti,
visų pirma jei reikia plataus kampo perki ne ff o platų objektyva( atsižvelgi į tai jei turi cropa kad reikia imti platesni nei kad ant ff naudoji).
Turi galimybe perki geresni, neturi fotkini su senuoju. Kalbant apie skirtuma jeigu fotkintumėt spaudai dideliems formatams tai manau be ff tada tikrai neišiverstumėt, o dabar kas nors spausdina tokio dydžio nuotraukas? yra butinybe?

Dėl fokuso niekad neturėjau bėdų, lygiai taip pat ir su ff prašaunu jei blogai sužiūriu, tai kad man mistinis dalykas fokusuot išmokau. Taip pažangesnė sistema, tikslesnė, daugiau taškų ir panašiai, bet teiginys išmokau fokususo man keistai skamba

Objektyvams aš tikrai didesne reikšme skiriu, body ka duoda, greiti, ISO, raiška, visa kita objektyvas. Koks jis bus aštrus, kokios bus spalvos ir panašiai duoda tik jis.

Bet kokiu atveju aš neatkalibėju kad pirkt nepirkt, svajot nesvajot ir panašiai, tik noriu kad realiai suvoktumet, kas yra kas. Aš prieš perkant žinojau ka perku, kodėl perku, bet ilgai dvejojau ar verta tiek pinigų išleist kad ji isigyt. Buvau išmeginus abu ir canono ir nikono.
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 11 24, 00:38)
Tiksliau, tokio kampo, koks jis turetu buti, tik ant crop susiaureja tas kampas. Tai kuo cia netiketi?  smile.gif 

Va del nefokuso tai vis tiek nesupratau - negi tikrai reikia super-duper technikos, kad dauguma nuotrauku butu normaliai sufokusuotos?

Turėjau omenyje, kad nors telpu su savo fotiku ir objektyvais kur man reik, mane vistiek žmonės bando įtikinti, kad iki pilnos laimės man vistiek trūksta zoomo. Aš sakau kad netrūksta, kad kolkas nepasigendu savo foto situacijose to plataus kampo, puikiai man užtenka fiksų.. O va manim netiki daug kas biggrin.gif

Matai, labai daug pasisakymų ir spekuliacijų šia tema. Aš kalbu apie faktą- save. Man tai buvo tikrai atradimas. Todėl ir sakau, kad būtų įdomu sužinoti kitų merginų nuomonę, ar joms palengvėjo darbas, ar sufokusuotų nuotraukų skaičius didesnis tapo ar ne..
Galim vėl grįžti prie diskusijos pradinio taško: su muiline profas padarys gerą kadrą. Aš nesu profas, o ir šiaip, jei tik galiu, naudojuosi technikos ir mokslo stebuklais. Išmokti reikia, turėjau D90, pasipraktikavau su tais fokusais smile.gif Tikrai ne tiek, kiek su M fokusu, bet ačiū, man užteko biggrin.gif Aš esu tinginė ir jei tik fotikas gali už mane padaryti darbą, labai mielai jam tą privilegiją perleidžiu smile.gif
Čia tas pats kas vairavimas: be jokios abejonės gerai išmokti su mechanine pavarų dėže ir mokiausi ir išmokau.. Bet vairuoju automatą ir vargo nematau. Kam man atlikt tą bėgių junginėjimo funkciją, jei tai gali padaryti mašina už mane smile.gif
Sakau, man asmeniškai įdomi tų nuomonė, kas nuo crop perėjo prie ff, va paskaičius realias istorijas būtų paprasčiau susidaryt įspūdį. Gal dar parašys merginos. Galiu tik patvirtinti, kad bent jau paprasta, kai įsigijo ff, sakė lygiai tą patį ką ir aš, abi klykavom ir dėl kampo ir dėl ISO ir labai labai- dėl fokuso biggrin.gif 4u.gif Abi pasijutom per naktį tapusios technikos virtuozais laugh.gif

ir šiaip, ar čia tik man toks įspūdis, ar kūtvėlos piktokos paskutiniu metu... ? g.gif Reiktų myto, pasiklijuotume biškį... laugh.gif
Atsakyti
Ateinu su vasaros ziedeliu...

Papildyta:

Visi /os zinom, kad zmogus fotografuoja. Bet kodel tada taip kainos skiriasi tarp fotoaparatu ir objektyvu. Paimkim kad ir Canon EOS-1D X (18350 Lt) ir Canon 550d (1899 Lt). Paziurekit ant kiek skiriasi. Arba objektyvas kad ir tas pats 50mm 1.8f (399 Lt) ir 24-70 mm 2.8 (4379 Lt). Ir nesakykit kad nuotraukos tokios pat kokybes gautusi fotkinant tiek su vienu tiek su kitu.  cool.gif

objketyvų kainos skiriasi, nes norit išgauti optikos kokybe kainuoja daugiau investicijų. Zoma padaryt aštriu abiejose židinio nuotolio vietose sunkiau. Kuo daugiau lešių ir panašiia, kaina ytakoja ne tai kad jis gerai fotkina, o kaip jis sukonstruotas. Yra apsauga dulkėm vandeniui ir panašiai.

žiedelis man ne vasara o žiema primine, lyg paskutini likusi sviegas užklupo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vienintelė: 24 lapkričio 2011 - 09:44
QUOTE(vienintelė @ 2011 11 24, 09:38)
bet teiginys išmokau fokususo man keistai skamba

Apie tai ir kalbu. Neišmokau, tiesiog fotikas geresnis, jautresnis ir lengviau pagauna biggrin.gif Na, savo nuomonę ir savo patirtį parašiau, tikiuosi kam nors pravers.

Vistiek, kai žiūri į nuotrauką, matome ją ir visiškai nesvarbu su kokia technika ji padaryta.. Žiūrovui. Jam arba patinka arba ne. Bet va autoriui, manau, tikrai yra skirtumas su kokiais aparatais ar objektyvais dirba.

Daugiau ta tema nelabai ką galiu pasakyti... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 11 24, 09:44)
objketyvų kainos skiriasi, nes norit išgauti optikos kokybe kainuoja daugiau investicijų. Zoma padaryt aštriu abiejose židinio nuotolio vietose sunkiau. Kuo daugiau lešių ir panašiia, kaina ytakoja ne tai kad jis gerai fotkina, o kaip jis sukonstruotas. Yra apsauga dulkėm vandeniui ir panašiai.

žiedelis man ne vasara o žiema primine, lyg paskutini likusi sviegas užklupo

galų gale ir medžiagos skiriasi.. 1,8 50-ukas pagamintas iš plastmasės, bet jis, tinkamai naudojamas, yra puikus. o galit pirkti brangųjį ir sunkųjį 24-70 ir muilint 10 metų.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2011 11 23, 20:46)
a nuo kada penkiasdesimtuko geresnes foto negu zumo? smile.gif

nuo niekada biggrin.gif
Papildyta:

Visi /os zinom, kad zmogus fotografuoja. Bet kodel tada taip kainos skiriasi tarp fotoaparatu ir objektyvu. Paimkim kad ir Canon EOS-1D X (18350 Lt) ir Canon 550d (1899 Lt). Paziurekit ant kiek skiriasi. Arba objektyvas kad ir tas pats 50mm 1.8f (399 Lt) ir 24-70 mm 2.8 (4379 Lt). Ir nesakykit kad nuotraukos tokios pat kokybes gautusi fotkinant tiek su vienu tiek su kitu.  cool.gif

matau beviltiška ginčytis biggrin.gif jokie fotiko parametrai nuotraukos idėjai neturi įtakos ar fotikas už 20 000 lt, ar už 1000 lt, gali rezultatą gauti lygiai tą patį
išskyrus žinoma sudėtingo apšvietimo sąlygomis, kai reikalingos didelės iso reikšmės
IMHO
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 11 24, 09:47)
Apie tai ir kalbu. Neišmokau, tiesiog fotikas geresnis, jautresnis ir lengviau pagauna  biggrin.gif Na, savo nuomonę ir savo patirtį parašiau, tikiuosi kam nors pravers.

Vistiek, kai žiūri į nuotrauką, matome ją ir visiškai nesvarbu su kokia technika ji padaryta.. Žiūrovui. Jam arba patinka arba ne. Bet va autoriui, manau, tikrai yra skirtumas su kokiais aparatais ar objektyvais dirba.

Daugiau ta tema nelabai ką galiu pasakyti... 4u.gif

aš nesu badžiusi nikon 90, tai negaliu sakyt ar man būtu su juo sekesi fokusuot ar ne. Aš galiu lyginti canon 40 ir 5d mark ii man fokusavimo bėdų nebuvo nei su vienu nei su kitu, nekalbu apie žiopluma, nors pačioj pradžioj kai turėjau 50-ka 1.8 negaudavau aštrių kadru, bet tai vertinu nemokšiškumui nes buvo pati pradžia smile.gif)) o gl ir klystu

Kaip rašot dėl kampo atsiradimo, tai man to nebuvo, nes naudojau objektyva su kuriuo tilpau visur kur man reikia (17-55, nors šviesumo kuri turi fiksai trūko)

dėl iso tai su saviškiu max fotkindavau iki 800 (triukšmų būdavo nemažai bet apdoroti visai pakenčiamai atrodydavo, nors jeigu reiktu spausdinti didesne nuotrauka jau būtu nekas) dabar galiu drasiai fotkinti su 1600, bet tai nereiškia kad ten nėra triukšmų. Triukšmai lenda jau nuo 400, bet kadangi rezoliucija didene mažiau pastebima, lengviau naikinasi ir panašiai.

Tiesiog noriu pasakyti kad visi kas svajoja apie marka ii ar iii ar dar koki fotika, išbandykit(išsinuomokit) tada bus aiškiau, nes kiekvienas ka rašo rašo per savo prizme.

Aš kaip laukinė prie tinginių, mėgstu kad daiktas tarnautu žmogui o ne atvirkščiai, galėjau sau leisti ir nusipirkau, nebūčiau galėjus ir toliau kuo puikiausia fotkinčiau senuoju. Viska pasisakiau ir tyliu, o tai piktaja išvadins doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 11 24, 07:53)
mano žiniomis olimpiniai žiedai yra dekoratyvinė detalė, rodanti, kad objektyvas buvo pagamintas limited edition su ta detale specialiai Maskvos olimpiadai..smile.gif kažkodėl manau, nors nesu tikra, kad jokių išskirtinių savybių šiam ribotam gaminiui tai nesuteikė.
ne. taip daro MTO objektyvas.
neklysti.

nu va suklaidinau,sorry blush2.gif

QUOTE(juratike13 @ 2011 11 24, 10:28)
Laba
nesu bandžiusi FF, bet jau vien dėl ISO ir dėl matymo kampo...tik kitas klausimas ar vertas tokiu pinigų doh.gif

pas tave canon 60D?Esi patenkinta,ane, kiek laiko turi, nes butent si modeliuka po ilgu svarstymu issirinkau as...

aš esu pilnai patenkinta savo fotoparatu canon eos60D,viskas man su juo gerai, manau kainos ir kokybės santykis tikrai geras.Juolabiau yra atlenkiamas ekranas,nu kartais tikrai jis praverčia,aišku per ekranėlį ten božė kaip ilgai fokusuoja,bet vistiek tas ekranėlis pliusas.O šiaip fokusuoja gerai, kokybė gera, ISO protingai keliant galima kelti tikrai daug (paskutinį karta rodos kėliaui iki 2000)
Atsakyti