Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(mamagute @ 2011 11 23, 14:43)
na dar viena iš vasaros...
"vėjas"

Patinka vejas plaukuose smile.gif Gaila, kad ranka nukapojai...

QUOTE(jokubaite @ 2011 11 23, 17:19)
Aš parnešu nuotrauką žaidimui moteriškumo tema. Dar ir 5 žodžių žaidimui tinka, veidrodukas matos.  blush2.gif

Pirmiausia, ka pamaciau, tai kad sepetelis toks kaip mano biggrin.gif Moteriskumo temai gal ir tinka, bet labai jau tiesmukiska ideja, be kabliuko. Tas pats ir su veidrodzio tema. Medzio gabalo paskirtis irgi nelabai aiski. Sakyciau, vystyt ta ideja toliau, idomiau kazkaip pateikt, nes potencialo lyg ir yra mirksiukas.gif

QUOTE(Rico @ 2011 11 23, 20:16)
Kritikai  ax.gif cia apkarpytas variantas, bet vis nerandu patinkancio vaizdo, nezinau kas negerai...  unsure.gif kompozija/ tas tamsumas  g.gif specialiai tas tamsumas darytas buvo.

Man irgi per daug to tamsumo, kirpciau gerokai apacios.

QUOTE(kristukass @ 2011 11 23, 22:36)
Ateinu su vasaros ziedeliu...

Man sitoji nelabai. Kazkaip toks ispudis, kad apdirbimas uzgozia objekta... nors tas gleznas ziedelis siaip visai ziuretusi, tik man ji noretusi matyti paprastesnej, "shvaresnej" aplinkoj ax.gif

Visi /os zinom, kad zmogus fotografuoja. Bet kodel tada taip kainos skiriasi tarp fotoaparatu ir objektyvu. Paimkim kad ir Canon EOS-1D X (18350 Lt) ir Canon 550d (1899 Lt). Paziurekit ant kiek skiriasi. Arba objektyvas kad ir tas pats 50mm 1.8f (399 Lt) ir 24-70 mm 2.8 (4379 Lt). Ir nesakykit kad nuotraukos tokios pat kokybes gautusi fotkinant tiek su vienu tiek su kitu.  cool.gif

As tai galvoju, kad tuos "stebuklus" verta pirkti tik tada, kai jau daugmaz viska isbandei, ismeginai ir ismokai su "ne stebuklu", ir kai zinai, kodel tau reikia to superbrangaus marko ar objektyvo. Nes fotografavimo klaidu jokia stebuklinga technika nepasleps, ir pro technine nuotraukos superkokybe vis tiek islis fotografo darbo nekokybe.
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2011 11 23, 22:09)
doh.gif Varna aš  biggrin.gif
Ačiū smile.gif

hihihi.gif būna pasitaiko mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(kristukass @ 2011 11 24, 00:03)
Pasistatai stova, nusistatai f ant 11-12 ir fotkini.  smile.gif Tiesa koreguodama dar sarpo uzmeti.  biggrin.gif

Tai be stovo tipo niekaip?
Atsakyti
QUOTE(Dalyja @ 2011 11 24, 00:07)
hihihi.gif būna pasitaiko  mirksiukas.gif
Papildyta:

Tai be stovo tipo niekaip?

Jeigu nori smeigtuko astrumo, taip. Be stovo niekaip. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyja @ 2011 11 23, 23:01)
Pvz. aš dabar noriu išmokt taip fotkint. Noriu tokio ryškumo.
Gal galit patart kaip tai padaryt  blush2.gif  ax.gif  4u.gif  mirksiukas.gif

Visiškai nesutinku. Aš su d90 nefotkinau taip kaip su d700, nes d90 daug fotkių buvo niekinės vien dėl nepagauto fokuso. Nesakau, kad dabar mano foto įgavo meninę vertę, kaip kažkas sakė: esu popso branduolys, bet bent jau sufokusuotas branduolys, o aliuzijų į meną neturiu, tad...
Dėl gaudymosi irgi pasakysiu: absoliučiai nieko neraukiu nei ką galėjo mano cropas d90, nei kokios yra turimo ff galimybės. Gėda man, tskant, bet tai tik dar kartą įrodo, jog technika tikrai turi labai didelę įtaką. (jei būčiau mokėjusi naudotis d90 galimybėmis, tai taip pat suprasčiau ir ff galimybes, dabar, tarkim, galim dėt lygybę, nei crop nei ff galimybių nežinau, bet kad fotkina jie skirtingai, faktas).

Jei nori ryškumo, visų pirma parametrai, o taip pat ne mažiau svarbu technika. Iki nukritimo kartosiu: jei su d90 po sesijos pirmiausia atrinkdavau su fokusu, o tada geras foto, tai su ff renku iškart geras, nes beveik visos su fokusu savo vietoj smile.gif Ir sakykit man ką norit, ne kažkokiais mistiniais pavyzdžiais kalbu, o remiuosi savo asmenine patirtim.

Merginos, kas turėjot cropus ir vėliau pabandėt ff, pasidalinkit savo patirtim ax.gif biggrin.gif Juk nepatapot profais sulig ff įsigijimu, o kad techninė foto kokybė pagerėjo, manau, visos sutiksit smile.gif Nekalbu jau apie ISO galimybes ir tilpimą nedidelėj patalpoj smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 23 lapkričio 2011 - 23:16
QUOTE(Laukine25 @ 2011 11 24, 00:10)
Merginos, kas turėjot cropus ir vėliau pabandėt ff, pasidalinkit savo patirtim  ax.gif  biggrin.gif Juk nepatapot profais sulig ff įsigijimu, o kad techninė foto kokybė pagerėjo, manau, visos sutiksit smile.gif Nekalbu jau apie ISO galimybes ir tilpimą nedidelėj patalpoj smile.gif

As ff ir placiakampio objektyvo noriu del to, kad modeli fotografuojant is arti daugiau aplink erdves yra. Bo dabar, kad sutalpint tai bile kiek atsitraukt reikia, ir tada jau modelis nebe ryskus pasidaro. Be galo sunku paaiskint... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 11 23, 16:42)
Ainoa -> patinka tavo žolynėlio violetinės spalvos smile.gif pritariu, kad antrojoj trūksta apačios ir per daug viršaus.

aciu biggrin.gif

QUOTE(jokubaite @ 2011 11 23, 17:19)
Aš parnešu nuotrauką žaidimui moteriškumo tema. Dar ir 5 žodžių žaidimui tinka, veidrodukas matos.

ax.gif mmm nelabai man, nors daiktai tikrai moteriski biggrin.gif kaip ir sake Jurzole gal pateikimo idomesnio norisi

QUOTE(kristukass @ 2011 11 23, 18:21)

aciu, smagu akis paganyt biggrin.gif

Ateinu su vasaros ziedeliu...

man, tai patinka laaaabai ax.gif

as visgi irgi manau, kad technika labai svarbi, mena aisku gali padaryt ir ne su brangiausia technika, bet kokybei, tai turi dideles reiksmes

as ruosiuosi, rytoj teks modeliuku pabut, tai labai bijau, idomu kaip seksis atsipalaiduot atrodo nezinau kur reikes rankos kojas det doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2011 11 23, 23:47)
As ff ir placiakampio objektyvo noriu del to, kad modeli fotografuojant is arti daugiau aplink erdves yra. Bo dabar, kad sutalpint tai bile kiek atsitraukt reikia, ir tada jau modelis nebe ryskus pasidaro. Be galo sunku paaiskint... doh.gif

Tai aš suprantu... Aš irgi pirkau dėl to, kad pirmiausia netilpau, po to kad ISO kelt.. Bet priedo dar gavau ir visai kitokį darbą su juo. Kadrų sugadintų daaaug mažiau. Meninė, idėjinė vertė, taip, nuo fotiko nepriklauso, bet techninė kokybė tikrai daug lengviau pasiekiama su geru aparatu. Ir šiaip, puiku, kai kūrybos nevaržo technikos ribojimas. Tik tiek smile.gif

Aj, o dėl plačiakampio... kai turiu ff, man jo visai nereikia, nors daug kam sunku tuo patikėt. Puikiausiai užtenka turimų fiksų. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 23 lapkričio 2011 - 23:51
QUOTE(kristukass @ 2011 11 24, 00:09)
Jeigu nori smeigtuko astrumo, taip. Be stovo niekaip.  smile.gif

neklaidink zmoniu. toje nuotraukoje gana siaura ryskumo zona, vadinasi F tikrai ne toks didelis. maksimum 2.8 Lygiai ta pati smeigtuko astruma duos trumpesnis islaikymas ir astrus objektyva kuris astrus jau nuo 2.8, o ne nuo F4, kaip daugelis.
Taip pat zinoma reikia nepamirsti ir apdirbimo.
Atsakyti
QUOTE(S.B.M. @ 2011 11 24, 00:57)
neklaidink zmoniu. toje nuotraukoje gana siaura ryskumo zona, vadinasi F tikrai ne toks didelis. maksimum 2.8 Lygiai ta pati smeigtuko astruma duos trumpesnis islaikymas ir astrus objektyva kuris astrus jau nuo 2.8, o ne nuo F4, kaip daugelis.
Taip pat zinoma reikia nepamirsti ir apdirbimo.

As Kellby cituoju. Pati tokiu diafragmu nenaudoju. Na bet, kad stova reikia naudot idealiam astrumui isgaut tai galiu galva ant kulbes guldyt. smile.gif Logika...
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2011 11 24, 01:01)
As Kellby cituoju. Pati tokiu diafragmu nenaudoju. Na bet, kad stova reikia naudot idealiam astrumui isgaut tai galiu galva ant kulbes guldyt.  smile.gif  Logika...

Kai islaikymai trumpi stovas tikrai nebutinas, na nebent pas tave rankos kaip pas senuka koki drebancios. bet ir tai ant 1/500 tikriausiai labai jau sokinet ir judet turetum, kad sudrebintum.

Taip, kad ka kelbis raso, ne viska reikia pazodziui skaityti. modelis gali sujudet, ir stovas nepades tuo atveju. O paie priverta diafragma gal ten apie peizazus kelbis kalbejo?....

O jei jau galva nori guldyt del stovo, tai nebent galiotu nejudantiems objektams, su pakeltu veidrodziu ir dar nuotoliniu pulteliu. tada taip.
Bet ir be to galima viska padaryti. Tik ismok tinkamus islaikymus pasirinkti ir nesimuistyt spauudziant mygtuka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S.B.M.: 24 lapkričio 2011 - 00:23
QUOTE(S.B.M. @ 2011 11 24, 00:20)
Kai islaikymai trumpi stovas tikrai nebutinas, na nebent pas tave rankos kaip pas senuka koki drebancios.
Bet ir be to galima viska padaryti. Tik ismok tinkamus islaikymus pasirinkti ir nesimuistyt spauudziant mygtuka.

Ir dar kaip mane mokė - spausti švelniai mygtuką, nes tokios kaip aš labai staigiai viską daro biggrin.gif
Pritariu dėl visko, ypač dėl stovo, portretus fotografuot išvis su stovu nesąmonė, nebent tam tikromis sąlygomis, auto, kai prastas apšvietimas ir pan., aš čia viską ir savo kailiu išbandžiusi.

Gal galit pasidalinti nuomone apie kortelių dėklus? Tokia galybė.
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 11 23, 23:49)
Aj, o dėl plačiakampio... kai turiu ff, man jo visai nereikia, nors daug kam sunku tuo patikėt. Puikiausiai užtenka turimų fiksų. 4u.gif

Na tai logiska juk - tas pats objektyvas, uzsuktas ant ff, iskart tampa gerokai platesnio kampo. Tiksliau, tokio kampo, koks jis turetu buti, tik ant crop susiaureja tas kampas. Tai kuo cia netiketi? smile.gif

Va del nefokuso tai vis tiek nesupratau - negi tikrai reikia super-duper technikos, kad dauguma nuotrauku butu normaliai sufokusuotos? Ar neimanoma to paties pasiekti su normaliu, ne pigiausiu, bet ir ne super brangiu, fotiku ir objektyvu? Sorry, jei kvailas klausimas, bet kazkaip iki siol maniau, kad su tokiais dalykais kaip fokusas tie paprastesni fotoaparatai irgi gerai sugeba susitvarkyti... unsure.gif
Atsakyti