Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 11 23, 20:08)
pirmame lape apsoliučiai visi atsakymai yra į šiuos užduotus klausimus smile.gif

doh.gif Varna aš biggrin.gif
Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 11 23, 18:33)
jei jo sriegis yra M42, tai adapterį išsirinksi be problemų. koks Tavo skaitmeninukas?
dėl tikslingumo pati turi į šį klausimą atsakyt..smile.gif tongue.gif

Aš eilinį kartą pirma paklausiu, o paskui gūglinu. Nu, kas per įprotis. doh.gif
Labai gerai, kad nereikės pirkti dar vieno adapterio, tinka tas pats kaip ir HELIOS'ui. bigsmile.gif
Nusipirkau Jupiter'į. Ir dar ne bet kokį - o pagerintą. Su olimpiniais žiedais. Diedukas sakė, kad taip pažymėti objektyvai ir ne tik buvo geresni ir dar brangesni. Nieko apie tai nežinau, tai belieka patikėti.
O gal jūs kažką žinote apie tuos olimpinius žiedus? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2011 11 23, 22:21)
Aš eilinį kartą pirma paklausiu, o paskui gūglinu. Nu, kas per įprotis.  doh.gif
Labai gerai, kad nereikės pirkti dar vieno adapterio, tinka tas pats kaip ir HELIOS'ui.  bigsmile.gif
Nusipirkau Jupiter'į. Ir dar ne bet kokį - o pagerintą. Su olimpiniais žiedais. Diedukas sakė, kad taip pažymėti objektyvai ir ne tik buvo geresni ir dar brangesni. Nieko apie tai nežinau, tai belieka patikėti.
O gal jūs kažką žinote apie tuos olimpinius žiedus?  smile.gif

manau kad žinau, pažiūrėk koks bokeh bus - nerealuuuus bigsmile.gif
Atsakyti
Deja, deja, nu negaliu dabar pažiūrėti, o taip sudominai.. Namuose netelpu. Galiu vyro galvą nebent nufotkinti. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2011 11 23, 22:49)
Deja, deja, nu negaliu dabar pažiūrėti, o taip sudominai.. Namuose netelpu. Galiu vyro galvą nebent nufotkinti. biggrin.gif

man rodos taip turėtų daryti
http://www.efoto.lt/node/683980
Atsakyti
Arba aš klystu, arba tai ne jupiterio burbuliukai. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 11 23, 18:20)
žemė per tamsi, visai neįdomu žiūrėti į tiek daug juodo "blyno" nuotraukos apačioje.. kirpčiau daug apačios nusižengiant auksinio pjūvio taisyklei, palikčiau tik horizontą ir tą medį kaip siluetą ..

4u.gif
cia ir taip apkarpyta, tik patinkancio varianto nerandu unsure.gif

bandziau jb, bet irgi nepatinka, bet kazkuo traukia ir noriu pataisyt, kad ziuretusi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2011 11 23, 21:16)
Kritikai  ax.gif cia apkarpytas variantas, bet vis nerandu patinkancio vaizdo, nezinau kas negerai...  unsure.gif kompozija/ tas tamsumas  g.gif specialiai tas tamsumas darytas buvo.

http://farm7.staticf...13318f30a_z.jpg[/img]

Man irgi per daug juodulio ir iš vis per daug tuščios vietos smile.gif debesų kaipir nėr. Kirpčiau kvadratu, kad tilptų saulė, medžiai ir mažas lopinėlis juodumos apačioj bigsmile.gif

Kristukass -> ačiū už nuorodas, kai pasižiūriu tokių foto ir sužinau, kad fotkinta ne su mark, tai sielai atgaiva, ne taip galvos skauda, kad negaliu įpirkti to stebuklo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 11 23, 22:20)
Man irgi per daug juodulio ir iš vis per daug tuščios vietos smile.gif debesų kaipir nėr. Kirpčiau kvadratu, kad tilptų saulė, medžiai ir mažas lopinėlis juodumos apačioj  bigsmile.gif
Kristukass -> ačiū už nuorodas, kai pasižiūriu tokių foto ir sužinau, kad fotkinta ne su mark, tai sielai atgaiva, ne taip galvos skauda, kad negaliu įpirkti to stebuklo  biggrin.gif

nesuprantu ko Jūs ta marka stebuklu vadinat, taip geresnis jis savo parametrais bet ne stebuklas smile.gif O foto daro žmogus o ne fotikas mirksiukas.gif
Atsakyti
Ateinu su vasaros ziedeliu...
user posted image

Papildyta:
QUOTE(vienintelė @ 2011 11 23, 23:22)
nesuprantu ko Jūs ta marka stebuklu vadinat, taip geresnis jis savo parametrais bet ne stebuklas smile.gif O foto daro žmogus o ne fotikas mirksiukas.gif

Visi /os zinom, kad zmogus fotografuoja. Bet kodel tada taip kainos skiriasi tarp fotoaparatu ir objektyvu. Paimkim kad ir Canon EOS-1D X (18350 Lt) ir Canon 550d (1899 Lt). Paziurekit ant kiek skiriasi. Arba objektyvas kad ir tas pats 50mm 1.8f (399 Lt) ir 24-70 mm 2.8 (4379 Lt). Ir nesakykit kad nuotraukos tokios pat kokybes gautusi fotkinant tiek su vienu tiek su kitu. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 11 23, 21:25)
nuo kada marko nuotraukos grazesnės nei ne marko  biggrin.gif  pirmą kart tokį briedą išgirdau smile.gif ir nuo kada 50-tukas tokia jau ale prasta tecnhika  biggrin.gif

markas tik padeda tam tikromis sąlygomis lengviau susitvarkyti su techniniais niuansais, bet marke mygtuko Mianas kaip ir nėr  biggrin.gif  ir su juosta, kur pikselių nulis, kaina fotiko ir obj  net 100 lt nesiekia, galima padaryt oij kokius kadrus smile.gif

Dėl objektyvų nesiginčysiu, nes man patinka ir zoomai ir fiksai mirksiukas.gif bet dėl aparatūros tai pritariu, jei nesigaudysi su elementariausiu veidrodinuku, tai jokie markai ar dar kas nepadės.
Todėl man juokingai skamba, kai biški pafotkinę su paprastesniu ir pastebėję, jog nesigauna daryt ale miana. Pradeda taupyt geresniam doh.gif doh.gif

Pvz. aš dabar noriu išmokt taip fotkint. Noriu tokio ryškumo.
Gal galit patart kaip tai padaryt blush2.gif ax.gif 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyja @ 2011 11 24, 00:01)
Pvz. aš dabar noriu išmokt taip fotkint. Noriu tokio ryškumo.
Gal galit patart kaip tai padaryt  blush2.gif  ax.gif  4u.gif  mirksiukas.gif

Pasistatai stova, nusistatai f ant 11-12 ir fotkini. smile.gif Tiesa koreguodama dar sarpo uzmeti. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristukass: 23 lapkričio 2011 - 23:06