Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 11 22, 23:05)
kaip stovėjai taip ir nufotografavai smile.gif nei pasilenkt, nei pritupti, nei įdomesnio kampo nepaieškojai.. kam viršuje tiek erdvės? kam nuotraukos kairėje tiek erdvės, kai ji žiūri visai į kitą pusę? lyg ir kojų trūksta, apačios daugiau prašosi  g.gif aplamai šis rakursas nepatiko, toks nuobodus, nuspėjamas, ir dar su kadruote belekokia.. šešėliai taip pat labai tamsūs.. nežinau, ar čia post proceso pasekmė, ar čia reflektoriaus trūko..

4u.gif doh.gif
apie foto kur palikai komentara apie kvadrata,taip turi omeny?http://www.flickr.co.../in/photostream
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Endži: 22 lapkričio 2011 - 23:22
QUOTE(jlclove @ 2011 11 22, 20:11)
as jau gavau atsakyma kudroj biggrin.gif

idomiai g.gif dabar, kai paskaiciau, tai atrodo matosi kur ten kas smile.gif
QUOTE(jlclove @ 2011 11 22, 21:13)
dedu toliau kritikai 4u.gif

man pirma nepatinka, neidaomi kazkokia blush2.gif o antra idomiau ziurisi, tokia irgi senove kvepia smile.gif

QUOTE(Endži @ 2011 11 22, 21:31)
dedu kritikai unsure.gif
user posted image      user posted image

antra faina, bet tas juodulys kairej pusej blasko biski
Atsakyti
QUOTE(Endži @ 2011 11 22, 23:10)
4u.gif  doh.gif
apie foto kur palikai komentara apie kvadrata,taip turi omeny?http://www.flickr.co.../in/photostream

oij nea, necetruok šios smile.gif į dešinį nuotraukos šoną merginą pastumk wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Endži @ 2011 11 23, 00:52)

kliuna centravimas, noretus daugiau apacios, bet siaip, mano akimis, jb gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 11 22, 23:24)
oij nea, necetruok šios smile.gif į dešinį nuotraukos šoną merginą pastumk wink.gif

taip?http://www.flickr.co.../in/photostream o sita gal irgi kvadrata daryt? g.gif http://www.flickr.co.../in/photostream
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Endži: 22 lapkričio 2011 - 23:39
QUOTE(Endži @ 2011 11 22, 23:34)

drinks_cheers.gif

aha, daryk kvadratą smile.gif

stenkis naudoti standartinius dydžius, taisyklingą kvadratą, arba 2x3, 3x2.. aišku kartais pasiteisina ir nestandartiniai "rėmai", bet pradžiai manau mokinkis kadruoti į standartinius wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 22 lapkričio 2011 - 23:41
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 11 22, 23:39)

aciu uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 11 22, 21:46)

man labai sunku pakomentuoti, tokios foto nemano sritis, man trūksta jose akcentų. Pirma tokia ėjau ir paspaudžiau mygtuka, nes nesuprantu ką norėjai parodyt, paminkla, pastatus, parkeli ar žmones juose sėdinčius. Antra labiau patinka

QUOTE(Ainoa @ 2011 11 22, 23:22)

man pirma nepatinka, neidaomi kazkokia  blush2.gif o antra idomiau ziurisi, tokia irgi senove kvepia smile.gif

aciu merginos 4u.gif
Atsakyti
oho kad tema atgijo smile.gif)
Endžisvarbiausiai nenukabink nosies, nes viską ka rašom, rašom kad matytum kas negerai, tikrai nieko pikto nenorėdamos ir neužsipuldamos.
Turiu du patarimus fotkinant su kitiniu, visų pirma stenkis fotkinti ant mažiausios f reikšmės, pats tave 3,5 ir zoomink kojomis( kartais kraipo vaizdus pvz jei porteta jau norėsi, bet tiesiog kaip laukinė sako turi suvokti savo technikos privalumus ir trūkumus ir visad stengtis išnaudoti tik privalumus), tai išlosi f, nuotraukos bus kažkiek šviesesnės. Antra fotkink raw formatu, jame daugiau informacijos, todėl galėsi daugiau išgauti iš nenkokybiškos foto. O pradžio jų tikrai pasitaiko nemažai, tai kad baliončikas tau 4u.gif

Ir dar jei tikrai norėsi fotkinti taupyk pinigus kitam objektyvui smile.gif kad ir beveik visų turimam 50-kui
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vienintelė: 23 lapkričio 2011 - 08:32
QUOTE(vienintelė @ 2011 11 23, 08:31)
oho kad tema atgijo smile.gif)
Endžisvarbiausiai nenukabink nosies, nes viską ka rašom, rašom kad matytum kas negerai, tikrai nieko pikto nenorėdamos ir neužsipuldamos.
Turiu du patarimus fotkinant su kitiniu, visų pirma stenkis fotkinti ant mažiausios f reikšmės, pats tave 3,5 ir zoomink kojomis( kartais kraipo vaizdus pvz jei porteta jau norėsi, bet tiesiog kaip laukinė sako turi suvokti savo technikos privalumus ir trūkumus ir visad stengtis išnaudoti tik privalumus), tai išlosi f, nuotraukos bus kažkiek šviesesnės. Antra fotkink raw formatu, jame daugiau informacijos, todėl galėsi daugiau išgauti iš nenkokybiškos foto. O pradžio jų tikrai pasitaiko nemažai, tai kad baliončikas tau 4u.gif

Ir dar jei tikrai norėsi fotkinti taupyk pinigus kitam objektyvui smile.gif kad ir beveik visų turimam 50-kui

as tikrai neisizeidziau ar kazka, man svarbi kitu nuomone, jei ir kritika as ja priimu tikrai normaliai mirksiukas.gif o 50 tuka f 1,8 tureciau snd arba ryt gauti bigsmile.gif reikia isiaiskinti kaip tuo raw fotkinti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Endži: 23 lapkričio 2011 - 09:58
QUOTE(Endži @ 2011 11 23, 09:38)
as tikrai neisizeidziau ar kazka, man svarbi kitu nuomone, jei ir kritika as ja priimu tikrai normaliai mirksiukas.gif o 50 tuka f 1,8  tureciau snd arba  ryt gauti bigsmile.gif reikia isiaiskinti kaip tuo raw fotkinti blush2.gif

fotike nusistatytk kad raw formatas, tiesa per ka koreguoji foto? nes raw formata kitaip atidaro
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 11 23, 10:14)
fotike nusistatytk kad raw formatas, tiesa per ka koreguoji foto? nes raw formata kitaip atidaro

na bandau per PS nors dar su juo nemoku elgtis blush2.gif raw man rodos reikia kazkokios kitos programos ar klystu? g.gif
Atsakyti