Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Laba diena
QUOTE(kristukass @ 2011 11 20, 23:13)
Tik curves pastumdziau ir veiduka su bluru palyginau. 

ech reikia kankint ir man dar curves, nesigauna kolkas doh.gif o veiduka su bluru lygini, tai atskiram layery, pasizymi ji ar kazkaip dar kitaip?

QUOTE(jlclove @ 2011 11 21, 07:44)
ka manot apie sia? bandziau padaryti ja senos foto tipo, bet nezinau ar pavyko

man atrodo pavyko, tikrai atrodo, kai senu laiku nuotrauka bigsmile.gif

QUOTE(Zirzė @ 2011 11 21, 10:54)
visgi manau, kad tai yra skonio reikalas, nors reiktu ziureti, kad nebutu per daug pilka,reiktu suziurei kontrastus nors man asmeniskai dabar uzejes laikotarpis, kai JB man patinka toks senovinis, su gelsvumu

QUOTE(kristukass @ 2011 11 21, 11:18)
O as manau, jog tai grynu gryniausias menas ir kuryba,  o kuryba standartu jokiu neturi. Darai ta ka jauti ir kaip jauti.  IMHO

na tada viskas aisku bigsmile.gif nes as galvojau, kad gal vistik yra kokie standartai...bet tada ko gero neimano padaryt taip, kad visiems patiktu rolleyes.gif nes skoniai skiriasi, as va tas nuotraukeles kur dariau, man pvz tas melynumas visur patiko, paciam modeliukui patiko net i zalsvuma tokios biski, o va jus nubalsavot uz geltoniausia, silciausia varianta ax.gif

tiesa, ka reiskia tas IMHO? blush2.gif
QUOTE(Vi.Kri. @ 2011 11 21, 11:44)
Gal pakomentuotumėte spalvas? Susimaliau.

prisidesiu prie visu pasisakiusiu, kad norisi kiek svelniau prie tokio grazaus, mazo lialiuko bigsmile.gif

QUOTE(kristukass @ 2011 11 21, 14:25)
As noriu, bet niekas manes nefotogrfauoja.  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

as irgi noriu, bet manes irgi niekas nefotografuoja doh.gif lotuliukas.gif kazkada apsiziurejau, kad net su vaiku normalios nuotraukos neturiu, tai dabar kartais pati vyrui i rankas fotika ikisu ir liepiu nufotkint biggrin.gif

QUOTE(noisy-B @ 2011 11 21, 14:36)
Ka=kaip mes jo taip nevadindavom  biggrin.gif skamba, kaip trumpinys [b*bį dėjaulotuliukas.gif  sorry, kad taip negražiai, nu knietėjo parašyti

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 11 20, 10:11)
jau fb sakiau,man labai patiko  4u.gif

Dėkui

QUOTE(jlclove @ 2011 11 20, 10:21)
pradejau tvarkyti nuotraukas is Vienos. tvarkosi labai letai, tad ir ikeldinesiu ne per syki. dekoju uz kritika is anksto 4u.gif

Man irgi j/b vertimas nepatinka....
QUOTE(jlclove @ 2011 11 20, 10:45)
viskas patko, tik kadravimas gal nelabai blush2.gif ir ji man ciuozia sie tiek, bet gal cia mano akys kaltos biggrin.gif

Ačiū smile.gif
QUOTE(mamagute @ 2011 11 20, 14:31)
na dar rodau vieną "vasarinę"  4u.gif
"vakaro gaisai..."

Man ten kaip kunkuliuojanti lava-ta prasme spalvos kiek per ryškios mano akims ax.gif
QUOTE(Vi.Kri. @ 2011 11 21, 09:44)
Gal pakomentuotumėte spalvas? Susimaliau.

Man irgi per ryški geltona šitoje
QUOTE(noisy-B @ 2011 11 21, 12:31)
dosa -> Sveikit smile.gif Foto mergytės su "kepuryte/kaspinu" patiko. Tik tas viršus taip klonuotas? Pačiam viršuj kairėj man į akis labai krenta tas brokas, ar kas ten smile.gif

Chmm, nu kad neklonuota ten niekas g.gif Gal ten nuo to kito sluoksnio taip gavos mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2011 11 21, 14:56)
Ka,  dabar savo mažąjį bandau prie darželio pratint, tai  rolleyes.gif  doh.gif  blink.gif - prisižiūriu visko. Tai dideliausios Tau kantrybės, ištvermės ir kad noras nepraeitų fotografuoti biggrin.gif

Ne, ne. Aš jau dabar žinau, kad nedirbsiu auklėtoja. Trys praktikos mėnesiai parodė, kad nesu šiam darbui sutverta. Ir kokia gi vis dėlto neapgalvota studijų sistema buvo iki šiol. Tik trečiame kurse buvo pirma praktika. Būtų buvusi pirmame, tikrai būčiau metusi visas studijas. Na, bet kai jau tiek nuėjus esu, nemesi gi. Sukandusi dantis baigsiu, o tada jau fotografijai kibsiu į atlapus. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2011 11 21, 16:48)
Ne, ne. Aš jau dabar žinau, kad nedirbsiu auklėtoja. Trys praktikos mėnesiai parodė, kad nesu šiam darbui sutverta. Ir kokia gi vis dėlto neapgalvota studijų sistema buvo iki šiol. Tik trečiame kurse buvo pirma praktika. Būtų buvusi pirmame, tikrai būčiau metusi visas studijas. Na, bet kai jau tiek nuėjus esu, nemesi gi. Sukandusi dantis baigsiu, o tada jau fotografijai kibsiu į atlapus.  biggrin.gif

tai taip, reik jau būt pasišventus tam darbui. Turėt be galo daug kantrybės. Ir išvis, gal prieš stojant praktiką suteikt būsimiems studentams biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2011 11 21, 16:48)
Ne, ne. Aš jau dabar žinau, kad nedirbsiu auklėtoja. Trys praktikos mėnesiai parodė, kad nesu šiam darbui sutverta. Ir kokia gi vis dėlto neapgalvota studijų sistema buvo iki šiol. Tik trečiame kurse buvo pirma praktika. Būtų buvusi pirmame, tikrai būčiau metusi visas studijas. Na, bet kai jau tiek nuėjus esu, nemesi gi. Sukandusi dantis baigsiu, o tada jau fotografijai kibsiu į atlapus.  biggrin.gif

Kažkaip prisiminiiau auklytę rugsėjo pirmą dieną,kaip ji atrodė,stovėjo kamputyje,akyyyyys didelėėėėės iš strioko ir nieko nedaro ir nesako lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif aj nu bendriau sakė,"ne ne ne,šiandien vaikų niekas nepalieka" lotuliukas.gif na aš čia nesijuokiu iš šios profesijos,nes niekaip pati negalėčiau dirbti tokio darbo,man čia mistika,už tai tikrai gerbiu auklėtojos darbą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 11 21, 17:27)
Kažkaip prisiminiiau auklytę rugsėjo pirmą dieną,kaip ji atrodė,stovėjo kamputyje,akyyyyys didelėėėėės iš strioko ir nieko nedaro ir nesako  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif aj nu bendriau sakė,"ne ne ne,šiandien vaikų niekas nepalieka"  lotuliukas.gif na aš čia nesijuokiu iš šios profesijos,nes niekaip pati negalėčiau dirbti tokio darbo,man čia mistika,už tai tikrai gerbiu auklėtojos darbą  4u.gif

vyras rugsėjo pirmąją užėjo į grupę pranešt, kad vėliau pradėsim lankyt, tai šeimininkė irgi sėdėjo galvą susiėmus, laaabai pavargus.... Bet kuriuo atveju didelė pagarba šiai profesijai 4u.gif
Atsakyti
Aš sakyčiau, kad pagarba toms auklėtojoms, kurios atsidavę darbui su vaikais. Kūrybiškai organizuojančios veiklą, žinančios kaip bendrauti su mažaisiais ir t.t. ir pan. O juk yra ir tokių, kurios dirba šį darbą, nes nėra ką joms kitą veikti. smile.gif Tai tokios nevengia ir apšaukti vaikus ir grubiau suimti už rankos. Pati savo akimis mačiau. Negaliu sakyti, kad visur taip, bet manau, kad kiekvienam mieste rasim tokių ikimokyklinių įstaigų, kuriose dirba tokie žmonės.
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2011 11 21, 18:14)
Aš sakyčiau, kad pagarba toms auklėtojoms, kurios atsidavę darbui su vaikais. Kūrybiškai organizuojančios veiklą, žinančios kaip bendrauti su mažaisiais ir t.t. ir pan. O juk yra ir tokių, kurios dirba šį darbą, nes nėra ką joms kitą veikti.  smile.gif Tai tokios nevengia ir apšaukti vaikus ir grubiau suimti už rankos. Pati savo akimis mačiau. Negaliu sakyti, kad visur taip, bet manau, kad kiekvienam mieste rasim tokių ikimokyklinių įstaigų, kuriose dirba tokie žmonės.

tai taip, pagarba atsidavusioms tam darbui. O kaip, Ka, minėjai, tokių "netikrų", tai ne tai, kad kiekvienam mieste, bet kiekvienam daržely gal yra... Girdėjau, kaip "kaukė"(kirtis ant "u") ir ant mano vaiko(verkšleno ir buvo prie jos "prilipęs"..., bet kai grupėj vos ne 20 2-3 -čių, tai gal kitaip susitvarkyt negali blink.gif
Atsakyti
Mamagute, gali. Norintis žmogus visada gali. Nesvarbu ar 20 ar tik 5. Paprasčiausiai reikia ne vienerių metų patirties atrasti metodams. Bet ir "jauniklė" gali su vaikais susikalbėti nestaugdama, ta, kuriai tas darbas patinka, ta, kuri sugeba bendrauti su mažaisiais. Pas mus grupėje viena mergina tikrai sutverta tam darbui. Bet va, viena, iš dešimties (tiek studijuojančių mūsų kurse).
Šį rudenį atlikinėjau praktiką priešmokyklinėje grupėje. Na, žinokit auklėtoja - stebuklas. Žavėjausi, gėrėjausi stebėdama jos darbą su vaikais. Jos metodus. Kaip ji susikalba su kiekvienu, kaip ji rūpinasi, padeda. Bet tokių pedagogių, oi, kaip mažai. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ainoa @ 2011 11 21, 15:57)
Laba diena

ech reikia kankint ir man dar curves, nesigauna kolkas  doh.gif o veiduka su bluru lygini, tai atskiram layery, pasizymi ji ar kazkaip dar kitaip?
as irgi noriu, bet manes irgi niekas nefotografuoja  doh.gif  lotuliukas.gif kazkada apsiziurejau, kad net su vaiku normalios nuotraukos neturiu, tai dabar kartais pati vyrui i rankas fotika ikisu ir liepiu nufotkint biggrin.gif
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Su surface blur. Taip. Pasidarau layer, o po to nutrinu kur nenoriu to bluro. smile.gif

Atvaziuok, as tave pafotkinsiu. laugh.gif
Atsakyti
Nezinau, kodel keliu. Kliuna man paciai margumas palaidines su aplinka. Ar ir Jums?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2011 11 21, 13:01)

nepatinka tos sienos/kolonos is sonu. Pabandyk apkarpyt.  smile.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 11 21, 13:49)
man labai patiko foto ir apdirbimas smile.gif tikrai nekarpyk,kaip tik labai daug priduoda nuotraukai, kad fotografuota buvo "iš už kampo", ir tos kolonos tamsio šonuose netrukdo IMHO

QUOTE(Ka @ 2011 11 21, 14:16)

Jlclove, nekirpk ir nieko nebedaryk nuotraukai. Labai gera. Man patinka.  bigsmile.gif

QUOTE(noisy-B @ 2011 11 21, 14:31)

jlclove -> nežinau, kas čia per dvaras, bet man labai gražiai su tom kolonom/sienom žiūrisi ir patinka toks sendinimo efektas j/b. Čia labai jis tinka  mirksiukas.gif Patiko dar ta foto, kur mergina skaito knygą prie lango didelio [j/b].

QUOTE(mamagute @ 2011 11 21, 14:56)

jlclove,  dėl tos sendintos j/b foto- man foto priekis "per sunkus"  4u.gif

QUOTE(Ainoa @ 2011 11 21, 14:57)

man atrodo pavyko, tikrai atrodo, kai senu laiku nuotrauka  bigsmile.gif

dekui merginos uz nuomones 4u.gif ideja ir buvo, kad norejosi siek tiek ireminto, is uz sienu, kadro, kazkokios paslapties

pristatau paslaptinga vyruka, kuris mane suzavejo savo menu 'kaboti' ore biggrin.gif

user posted image
Papildyta:
QUOTE(kristukass @ 2011 11 21, 19:50)
Nezinau, kodel keliu. Kliuna man paciai margumas palaidines su aplinka. Ar ir Jums?

gal siek tiek ir kliuna. susilieja su aplinka, o noretusi, kad ne tiek smile.gif
Atsakyti