Aš tai riboju vaikų davimąsi vonioj, turi savo kambarius, tegu ten žaidžia, nes man ir taip per akis to tvarkymosi, o tvarkausi viena, nes vyrui dzin, jam ir taip švaru
QUOTE(*RRR-Miau* @ 2011 11 16, 17:34)
1. priziuresiu tikrai saziningai turim karcher siurbli su vandeniu, tai ir ji nemaziau tenka plaut po naudojimo.
2.pas mane parketlentes - virsuj lygios, apacioj su grioveliais ir lakuotos (kazin ar buna nelakuotu ) plius plyteles.
3.pas mane ir viskas viename sakyciau - ir virtuve ir valgomasis ir salionas ir koridorius. sienos kazkur kazka skiria, tik duru niekur nera. reiktu jauciu dalint i tris dalis taip pat, nes tikrai nedideli baisiai plotai yra, gal apie 50 kv. butu plius minus 10 kv. nenusimanau as del vandens supratau, kad kuo mazesne patalpa plovimui, tuo ir vandens pilt maziau i scooba reikia, tik va su tais svytureliais nebeaisku - duoda prie plovejo tai tik viena, tai jei dalint i tris dalis kambari, reiktu dar viena isigyt
4.vat cia tai pliusas didelis - mane pykina tiesiog, kai uzmigdzius vaikus reik eit dar vonia tvarkyt jie pas mane kaip ichtiandrai, nardo vonioj, sokineja, uzimano pereina i dusa islipe is vonios, tai vandens pilna, o jei vasara dar koks kitas ir murzinom is lauko grizes kojom pereina per slapia, tai ir. na ir pati taip pat, tai va, todel ir noriu baisiai plaunamo, nei siurbiamo kol kas. siurbt dar kazkiek tinka, patinka, nu bet plaut visai ne, nors ir su stebuklinga sluota o gal dar kokiu robotu yra kurie lipa sienom ir valo - nes po maudyniu ir tos slapios aptaskytos buna, ko pasekoje jei nenuvalau is kart, o tai daznai ir buna, iszdiuvus ir taskai atsiranda nuo kalkiu
Del bateriju jau lyg uzmaciau ankstesnius Jusu postus - kad geriau isimt is Scoobos jei nenaudoju ar taip?
Aciu dar karteli
Svarbiausia, kad va ir vyras pasiraso tam reikalui be jokiu ikalbinejimu - manau todel, kad ir paciam tenka imt sluota i rankas ir daznai tai patarimas toms, kuriu vyrai dar spardosi pries robotukus maniskis spardosi pries Roomba, bet nieko, pamatys ta geri be sluotos, tada as siurbli i rankas dazniau jam ir greit Roomba stoves kampe pas mus
2.pas mane parketlentes - virsuj lygios, apacioj su grioveliais ir lakuotos (kazin ar buna nelakuotu ) plius plyteles.
3.pas mane ir viskas viename sakyciau - ir virtuve ir valgomasis ir salionas ir koridorius. sienos kazkur kazka skiria, tik duru niekur nera. reiktu jauciu dalint i tris dalis taip pat, nes tikrai nedideli baisiai plotai yra, gal apie 50 kv. butu plius minus 10 kv. nenusimanau as del vandens supratau, kad kuo mazesne patalpa plovimui, tuo ir vandens pilt maziau i scooba reikia, tik va su tais svytureliais nebeaisku - duoda prie plovejo tai tik viena, tai jei dalint i tris dalis kambari, reiktu dar viena isigyt
4.vat cia tai pliusas didelis - mane pykina tiesiog, kai uzmigdzius vaikus reik eit dar vonia tvarkyt jie pas mane kaip ichtiandrai, nardo vonioj, sokineja, uzimano pereina i dusa islipe is vonios, tai vandens pilna, o jei vasara dar koks kitas ir murzinom is lauko grizes kojom pereina per slapia, tai ir. na ir pati taip pat, tai va, todel ir noriu baisiai plaunamo, nei siurbiamo kol kas. siurbt dar kazkiek tinka, patinka, nu bet plaut visai ne, nors ir su stebuklinga sluota o gal dar kokiu robotu yra kurie lipa sienom ir valo - nes po maudyniu ir tos slapios aptaskytos buna, ko pasekoje jei nenuvalau is kart, o tai daznai ir buna, iszdiuvus ir taskai atsiranda nuo kalkiu
Del bateriju jau lyg uzmaciau ankstesnius Jusu postus - kad geriau isimt is Scoobos jei nenaudoju ar taip?
Aciu dar karteli
Svarbiausia, kad va ir vyras pasiraso tam reikalui be jokiu ikalbinejimu - manau todel, kad ir paciam tenka imt sluota i rankas ir daznai tai patarimas toms, kuriu vyrai dar spardosi pries robotukus maniskis spardosi pries Roomba, bet nieko, pamatys ta geri be sluotos, tada as siurbli i rankas dazniau jam ir greit Roomba stoves kampe pas mus
Labai keista, kad Europoje deda tik 1 svytureli. JAV deda po 2 i komplektacija.
Scooba dirba gan garsiai, todel jei vonia arti vaiku kambariu, gali trukdyti jei uzleidinesit kai miega.
Del baterijos taip, negalima palikti robote baterijos. Tik panaudojus robota reikia pakrauti baterija, bet nelaikyti ant pakrovejo istisai. Pasikrove, nuimu ir padedu iki kito naudojimo. Jei nenaudojama ilgiau nei kelios dienos, geriau pakrauti vel pries naudojant.
Dar is asmenines patirties. Nepatingekite ispilti murzina vandeni. Viena karta nusimuilinau miegoti neisplovos scoobos. Kita diena atidariau ir net sutase. vanduo prasmirdo klaikiai
QUOTE(Taurė @ 2011 11 17, 10:21)
Del baterijos taip, negalima palikti robote baterijos. Tik panaudojus robota reikia pakrauti baterija, bet nelaikyti ant pakrovejo istisai. Pasikrove, nuimu ir padedu iki kito naudojimo. Jei nenaudojama ilgiau nei kelios dienos, geriau pakrauti vel pries naudojant.
cia visiems siurbliukams ar tik skubai nes as niekada nenuimineju nuo pakrovejo - tik jei isvaziuojam isjungiu ir stotele ir siurbli
QUOTE(keistuole @ 2011 11 17, 10:03)
Aš tai riboju vaikų davimąsi vonioj, turi savo kambarius, tegu ten žaidžia, nes man ir taip per akis to tvarkymosi, o tvarkausi viena, nes vyrui dzin, jam ir taip švaru
na pas mus kad ir turi, bet zaidzia vis tiek ten, kur mes su vyru esam - kambariai vaiku tik miegui jiems, i antra auksta nelipa zaist, kartais dickis 8 metu zaidzia savo kambari, bet va kiti du dar mazuliukai, vienam 2,5, tai ji reikia nuolat priziuret, megsta ka nors pridirbt, o vonioj tai eina maudytis visi trys is karto vonia didele, tai telpa joje laisvai, o ten va ir vyksta visokie parodomieji nardymai, sokinejimai i vandeni nuo spec. ant vonios tokia kede atisedimui kur yra, o kur dar visokie taskymaisi is zaislu, buna ir pacioj vonioj koki dusa nusuka uz vonios su paleistu vandeniu, na tada ir plaukia vonia na nezinau, bandziau visaip, neiseina man kitaip ju auklet, nepasiduoda, tai nusprendziau, kad grieztumo tokiems zaidimams neimsiu, tegu liejasi laisvai kaip sakant, geriau pavalysiu, nes ir taip jau visur grieztai pas mus ka nors valgo vaikas, geria, taip ir ziuriu, kad neispiltu nepritaskytu, nes tik bunu grindis issiplovus
mano vaikai megejai yra bandymams - kad ir dabar, viduriniukas pabande pasiziuret kas bus jei pasysios ant grindu o grindys ka tik praplautos. nors be pampiu vaikas aju senai, bet va tokius bandymus dar atlieka
QUOTE(Taurė @ 2011 11 17, 10:21)
Labai keista, kad Europoje deda tik 1 svytureli. JAV deda po 2 i komplektacija.
Scooba dirba gan garsiai, todel jei vonia arti vaiku kambariu, gali trukdyti jei uzleidinesit kai miega.
Dar is asmenines patirties. Nepatingekite ispilti murzina vandeni. Viena karta nusimuilinau miegoti neisplovos scoobos. Kita diena atidariau ir net sutase. vanduo prasmirdo klaikiai
na nezinau, rodo jog kompelktacijoj po viena svytureli, bet buna ju pirkti tikriausiai ir atskirai ir jei neuzteks teks isigyti papildoma kazi kiek sieka metru tas svyturelis, na kiek linijos uzbrezia, pas mane gan ilgokas kambarys,.
na salia miegamojo musu vonia, bet mazuliukas dar su mumis miega - na bet ziuresiu, stebesiu kai turesiu kada cia mums plautis tinkamiausia
Aciu uz patarimus del baterijos na tikrai, negalima nieko pirkt pries tai gerai nepaskaicius atsiliepimu kiek daug suzinai, ko pardavejai nepasako.
QUOTE(indruciukas @ 2011 11 17, 10:25)
cia visiems siurbliukams ar tik skubai nes as niekada nenuimineju nuo pakrovejo - tik jei isvaziuojam isjungiu ir stotele ir siurbli
man rodos siurbliai turi but pastoviai ant pakrovejo nors nezinau tikslaii, nesidomejau baisiai, o Scooba kitas reikalas, turi ji pakroveja laida toki, ne deze kaip siurbliai
o kur paskui kokias detales scoobai pirkti?
QUOTE(kristiggg @ 2011 11 17, 16:12)
tai yra internetinese parduotuvese, o siaip sako pigiau parsisiusti is uzsienio
nu va, sako skambink ir pasiteirauk apie viena, tai nusipirksi dar ka nors - jauciu jamsim mes abu ir nesuksim galvos, ir nuolaidele nedidele pritaiko kai du perki
QUOTE(*RRR-Miau* @ 2011 11 17, 16:12)
jauciu jamsim mes abu ir nesuksim galvos, ir nuolaidele nedidele pritaiko kai du perki
imkit ir manau nesigailėsit aš jau suabejojau dėl plaunančio - nes man tik vargo būtų su juo. Didelio ploto vienu kartu neišplauna, vadinasi turėčiau sėdėt namie ir prižiūrėt jį: keist vandenį, skirstyti patalpą į atskiras zonas ir t.t. Geriau pagalvojus, plaunamo pradedu gal ir nebe taip baisiai norėt - reikia palaukti, kol sukurs skirtą didesniems plotams plaut vienu metu
QUOTE(indruciukas @ 2011 11 17, 02:25)
nereikia siurblio nuimineti nuo pakrovjo, jis visada turi but pajungtas. tik scoobos baterija kitokia, todel reikia nuimineti.
QUOTE(*RRR-Miau* @ 2011 11 17, 09:12)
tai yra internetinese parduotuvese, o siaip sako pigiau parsisiusti is uzsienio
nu va, sako skambink ir pasiteirauk apie viena, tai nusipirksi dar ka nors - jauciu jamsim mes abu ir nesuksim galvos, ir nuolaidele nedidele pritaiko kai du perki
QUOTE(~Artemidė ~ @ 2011 11 17, 09:58)
imkit ir manau nesigailėsit aš jau suabejojau dėl plaunančio - nes man tik vargo būtų su juo. Didelio ploto vienu kartu neišplauna, vadinasi turėčiau sėdėt namie ir prižiūrėt jį: keist vandenį, skirstyti patalpą į atskiras zonas ir t.t. Geriau pagalvojus, plaunamo pradedu gal ir nebe taip baisiai norėt - reikia palaukti, kol sukurs skirtą didesniems plotams plaut vienu metu
Bet tai ir siurbli reikia pernesineti kai siurbiate miegamuosius. Jie juk ne bendra erdve. Ir sunku patiketi, kad salolas gali but toks didelis, kad nepakaktu 1 scoobos uzpilimo Kas liecia del valymo tai tiesa, negalima ignoruoti, reikia isvalyti po kiekvieno plovimo (ne po kiekvieno kambario, bet po kiekvieno namo isplovimo). Kai tuo tarpu siurbli galima valyti kas kelias dienas.
Tik realiai palyginus roboto isplovima su jo atliktu darbu, tai robotuko valymas grynas malonumas.
QUOTE(Taurė @ 2011 11 17, 20:30)
Bet tai ir siurbli reikia pernesineti kai siurbiate miegamuosius. Jie juk ne bendra erdve. Ir sunku patiketi, kad salolas gali but toks didelis, kad nepakaktu 1 scoobos uzpilimo Kas liecia del valymo tai tiesa, negalima ignoruoti, reikia isvalyti po kiekvieno plovimo (ne po kiekvieno kambario, bet po kiekvieno namo isplovimo). Kai tuo tarpu siurbli galima valyti kas kelias dienas.
Tik realiai palyginus roboto isplovima su jo atliktu darbu, tai robotuko valymas grynas malonumas.
antrą aukštą (miegamieji) prasivalau su paprastu dulkių siurbliu, nes jis bazuojasi antrame aukšte. Anksčiau tokią sunkenybę tempdavau žemyn, išvalydavau 1 aukštą ir partįsdavau aukštyn. Dabar su pirmu aukštu tvarkosi robotukas. 1a praktiškai viskas - bendra erdvė, valomo ploto virš 100kv.m vien plytelės - sakot pakaktų vieno užpylimo? Anot tech.charakteristikos Scooba valo iki 80kv.m.
Matot, mūsų ir mūsų zoo parko visas gyvenimas ištisai verda pirmame aukšte, todėl jis reikalauja intensyvaus valymo. Antras aukštas - miegama zona, ten einame tik miegot, todėl neprisineša tiek kiek apačioj, taigi ir valymo čia reikia rečiau, juolab grindys šviesaus medžio. Be to bernai jau nemaži, savo miegamuosius moka susitvarkyti patys. Todėl antro aukšto priežiūra nesudaro tiek vargo, kiek pirmo aukšto bendra erdvė, kur gali ryte išsivalyt - o vakare vėl pasieniai būna pilni gyvūno plauko + dulkių; grindys - trupinių, žemių...o grindys tamsios, kiekviena dulkė matosi
Darytų prezentacijas mūsų galuos - būtų paprasčiau apsispręsti, realiai matytųsi kiek išsiplauna, kaip išplauna O kol nedaro prezentacijų ir nėra iš ko pasiskolinti pabandymui - draugausiu su savo stebuklingu šluotos/kibiro duetu
QUOTE(Taurė @ 2011 11 17, 21:30)
nereikia siurblio nuimineti nuo pakrovjo, jis visada turi but pajungtas. tik scoobos baterija kitokia, todel reikia nuimineti.
na del siurblio paprasto drysciau gincytis, jog kas kelias dienas musu karcher su vandeniu, tai kibira butina plaut po kiekvieno siurbimo, tai daro mano vyras, ir jam laaaabai tas nepatinka reik ir filtra isplaut ir brudina vandeni isnest i lauka ir pati kibira isplaut, darbo ir yra
dabar as vel su tais siurbliais plovejais nu kaip ir su ploveju aisku, jei pirksiu robotuka siurbli, plovejas puikiai tiks, bet va dabar drauge sujauke vel viska - mums pasiule 531, sako uzteks ir tokio, o drauge suabejojo, ar uzteks jegos visa apacia issiurbt iki issikrovimo
Taure, koki jus Roombos modeliuka turit ir kiek kvadratu siurbiat. pasakyciau as savo kvadratura jei zinociau kiek vyras ir nelabai zino kiek tu grindu, jauciu reiktu pasiimt metriuka ir pasimatuot
ir dar del scoobos - ar nebraizo ji mediniu grindu beplaudama toki teigini jog braizo ir isgirdau is drauges vyro, kuris su kazkuo kazkada apkalbejo scooba.
QUOTE(*RRR-Miau* @ 2011 11 17, 15:53)
na del siurblio paprasto drysciau gincytis, jog kas kelias dienas musu karcher su vandeniu, tai kibira butina plaut po kiekvieno siurbimo, tai daro mano vyras, ir jam laaaabai tas nepatinka reik ir filtra isplaut ir brudina vandeni isnest i lauka ir pati kibira isplaut, darbo ir yra
dabar as vel su tais siurbliais plovejais nu kaip ir su ploveju aisku, jei pirksiu robotuka siurbli, plovejas puikiai tiks, bet va dabar drauge sujauke vel viska - mums pasiule 531, sako uzteks ir tokio, o drauge suabejojo, ar uzteks jegos visa apacia issiurbt iki issikrovimo
Taure, koki jus Roombos modeliuka turit ir kiek kvadratu siurbiat. pasakyciau as savo kvadratura jei zinociau kiek vyras ir nelabai zino kiek tu grindu, jauciu reiktu pasiimt metriuka ir pasimatuot
ir dar del scoobos - ar nebraizo ji mediniu grindu beplaudama toki teigini jog braizo ir isgirdau is drauges vyro, kuris su kazkuo kazkada apkalbejo scooba.
Taigi as kalbejau apie roomba sakydama, kad pakanka kas kelias dienas, o ne apie siurbli su vandeniu ...
Nezinau kiek kvadratu. Nenutuokiu. Namas prie mazesniu, bet buna ir dar mazesniu
Naudoju 560 ir 780 roombas. 531 silmpesne baterija nei 560. Imciau ne mazesni modeli nei 560. Be to 530 nesiprogramuoja, o programavimas man privalumas. Pirmame aukste kasnakt 5 ryto pradeda dirbti robotas.
Papildyta:
Del grindu braizymo negaliu pasisakyti, nes musu grindys nenaujos ir nesimato ant ju jokiu subraizymu, spalva tokia, kad nesimato.
QUOTE(Taurė @ 2011 11 18, 00:29)
Taigi as kalbejau apie roomba sakydama, kad pakanka kas kelias dienas, o ne apie siurbli su vandeniu ...
Nezinau kiek kvadratu. Nenutuokiu. Namas prie mazesniu, bet buna ir dar mazesniu
Naudoju 560 ir 780 roombas. 531 silmpesne baterija nei 560. Imciau ne mazesni modeli nei 560. Be to 530 nesiprogramuoja, o programavimas man privalumas. Pirmame aukste kasnakt 5 ryto pradeda dirbti robotas.
aa, atsiprasau tada, nesupratau
o tai 560, cia toks pat kaip pas mus 564PET o del programavimo nezinau ar man jo reikia, bet va del tos baterijos, bijau kad gali neuztekti isvalyt apacios as taip drasiai pasakiau pardavejui, jog tikrai ne daugiau 60 kv. bet dabar abejoju jau, gali but ir daug daugiau. na bet dar nenupirkau, tai ne beda. ir jei modelis 560 lygu musiskiui 564PET, tai ir prie jo rasosi jog tinka iki 60 kv. tai jei daugiau tu kvadratu, tai gali ir neuztekt pilnai isvalyt, reiktu jau bent i 581 dairytis draugai butent toki turi, tai sake patenkinti, o ir pati maciau, kai sveciuose buvau kaip jis dirba - vasara, langai atidaryti, vaikai, suauge, suo, katinas pirmyn atgal is lauko i vidu basom kojom, lauke zvyras ir puikiai po jo darbo grindys isvalytos. tik va, kad imu is kart du, noretusi pigiau tu pinigeliu moket, bet jei nusipirksiu ir neisvalys man bent pirmo auksto vienu kartu tai nekas tada...