o gal kas turite toki http://www.roboshop....rindu-plovejas/
sitas kampuotas, gal geriau valo kampus? nes skoba negali privaziuoti ir gerai isvalyti kampus
QUOTE(kristiggg @ 2011 11 16, 14:31)
sitas kampuotas, gal geriau valo kampus? nes skoba negali privaziuoti ir gerai isvalyti kampus
na as ir si ziurejau per youtube, bet jis su sluoste kazkaip valo, tai man nepatiko, nors nezinau - nesudomino jis manes visai.
pasikartosiu dar ir naujoj temukej, gal zinot, kur gauti baterija sumanukui?
QUOTE(Taurė @ 2011 11 16, 06:43)
robotreviews.com rekomenduoja visus robotus pirma karta krauti 16 valandu. Kazkaip ten aiskina, kad nuo to priklause kaip laikys baterija veliau. As deja sito nezinojau ir pirma pakroviau kol uzsidege lempa zalia. Kolkas laiko normaliai, nuo rugpjucio naudojamas kasdien.
Kitus 2 kroviau po 16 valandu del viso pikto
Labai smalsu suzinoti nauju robotu "mamu" ispudzius
Kitus 2 kroviau po 16 valandu del viso pikto
Labai smalsu suzinoti nauju robotu "mamu" ispudzius
QUOTE(keistuole @ 2011 11 16, 08:15)
Su tom baterijom analogiškai kaip su mobiliais.
Vieni sako, kad pirmą kart ar net pirmus tris kartus kraut ilgai, nes atseit baterijos atmintis tuomet įsimena didesnį įkrovimą. Kiti sako, kad tai visiškas mitas
Vieni sako, kad pirmą kart ar net pirmus tris kartus kraut ilgai, nes atseit baterijos atmintis tuomet įsimena didesnį įkrovimą. Kiti sako, kad tai visiškas mitas
Dėl pirmo įkrovimo - kroviau kiek daugiau nei 2 val, taip parašyta instrukcijoje. Be to asmeniškai jau išbandyta ant mobilių, kad vienodi telefonai krauti skirtingą laiką - laikė tiek pat Pabijojau, kad pas siurbliukus gali būt kitaip, bet viens protingas žmogutis pasakė kad ar ta, ar kita baterija tėra tik baterija
Toliau įspūdžiai - vakar buvau sužavėta , tad pirmas įspūdis 1000% teigiamas Biškutį apibūdinsiu vidaus situaciją, gal pravers kitoms besirenkančioms - kad nekreiptų dėmesio į komentarus dėl "skaitymo iš lubų" netikslingumo. Pas mus dviejų aukštų namas...nemažas Pirmas aukštas, beveik visas, viena didelė patalpa - baldų minimaliai. Tačiau maždaug 1/3 ploto yra atvira erdvė per abu aukštus, o stogas nuožulnus - tad lubos irgi pasviros. Likusios lubos taipogi yra kelių skirtingų aukščių. Taigi robotukas skaito iš skirtingų lygių lubų be jokių problemų, visgi matyt ne be reikalo apimamas regos laukas sudaro beveik 180 laipsniu kampą.
Taigi pats valymas vyko itin tyliai, kas man po gero, bet triukšmingo siurblio skambėjo kaip muzika ausims Valymas vyko tvarkingai, nesiblaškė siurbliukas, nesitrankė (tik neatpažįsta stiklo, kol į jį neatsitrenkia - pas mus stiklo sienelė yra). Kliūtis aplenkia gražiai, išvalo apie kliūtį ir toliau tęsia savo darbą matyt pagal planą, nes kiek stebėjau - tai neliko nevalytų vietų, bet ir nevažiavo pakartotinai ten - kur jau valė Plyteles nusiurbliavo tvarkingai - dar neišbandžiau su mirkošluoste jo paleist, bet būtinai išbandysiu artimiausiu metu
Taipogi dar neišbandžiau jokių kitų funkcijų, apart Auto - turbūt savaitgalį pabandysiu ir kitas išnaudot, pažiūrėt kaip jos veikia.
Dėl valymo laiko - kai tvarkingai išvalė visą 1a, plotą, sustojo - pamąstė ir nuvažiavo į stotelę, baterijos iš 3 padalų buvo išnaudojęs tik 1. Dėl valymo laiko ne esu tikra - bet berods nereikėjo poros valandų, greičiausiai pakako 1,5h - plotas kurį tuo kartu valė apėmė ~70kv.m. su baldais.
Stebuklo nesitikėjau, matyt todėl nebuvo kuo nusivilti. Likau patenkinta, nes tai tikrai nemaža paspirtis namų ruošoje
Ačiū už tokį išsamų komentarą
Įdomu, išbandžius roombą, kokie būtų atsiliepimai
QUOTE(keistuole @ 2011 11 16, 18:42)
ir man šiek tiek įdomu - todėl kaip jau minėjau, bandysiu kada prie progos pakalbini draugę, kad duotų išbandyti.
Tačiau manau bet kuris siurbliukas - robotas atlieka savo darbą, t.y. išsiurbia grindis taigi nemanau, kad nusivilčiau Roomb'os darbu
Daugiausia svarstymų, kol įsigijau, man kilo dėl kainos/kokybės santykio. Sumanukai ir kiti panašūs greit atkrito, Karcher'is beje irgi galop beliko apsispręsti Samsung'ą ar Roomb'ą įsigyt. Taigi tuos du ilgėliau analizavau (iš atsiliepimų bei technines charakteristikas). Aš mėgstu, kai man viskas po nosimi pateikta vizualiai - todėl dėliojausi lentelę, kur abiem modeliukams pagal tam tikrus punktus dėjau pliusiukus ir minusiukus - tai labai palengvina apsisprendimą, bent jau man Mano atveju laimėjo Samsung'as , ar neapsižiūrėjau kur bežaisdama pliusiukus/minusiukus galbūt galėsiu pasakyti po poros metų naudojimo (nebent Samsung'as užlūžtų anksčiau 3*T).
Taipogi pagalvojau, kad jei man reikėtų tokio robotuko tarkim 2-3k. bute arba finansai spaustų, greičiausiai nebūčiau taip greit atmetus tarkim Infinuvo CleanMate modeliuko.
QUOTE(*RRR-Miau* @ 2011 11 16, 05:51)
nu va, nors dar neturiu scoobos, bet pasiskambinau del informacijos vienam is irobot partneriui, nu ir ka, tiesiai sviesiai net neklausus, paklausus tik ar turi siuo metu, atsakymas mane ir nustebino ir nuliudino ir nebezinau nei ka manyt o taip uzsidegus as jau ji griebt buvau o atsakymas toks - jog nerekomenduoja jo imt, jog tikrai nevertas demesio, buna plauna suoliais kazkaip, efekto nera, ir uzsikemsa, valymas sunkus pacio roboto ir t.t. nu tikrai nebezinau nei ka daryt, pasiule geriau roomba - na gerai, roobma tai roomba, imciau, bet va ir plovejo tada noretusi, bet jei taip kalba vat tokie ispudziai vos pakalbejus telefonu, kurie prekiauja jais
Papildyta:
galima ir roboshop.lt per snoro lizinga ir irobot.lt per ukio banko
Papildyta:
galima ir roboshop.lt per snoro lizinga ir irobot.lt per ukio banko
Yra dalis tiesios tame, ką sakė pardavėjas, bet .....
Ir Roombos ir Scoobos valymas nėra lengvas. Ir valyti abu aparatus reikia širiai.
Tiesa, kad ilgiau nenaudojama scooba gali uždžiūti. Pakanka su pompa ir vandenuku sudrėkinti specialų kanalą. Drėkinu vieną kartą, nieko sudėtingo.
Jokiu peršokimų grindų plovime nepastebėjau Užsikemša jei nevaloma teisingai
Pati pirkau su baime, nes buvau prisiskaičius baisybių, neva genda netikėtai. Pradeda vandens nerinkti, arba nepaleidinėti, dar kokios bėdos. Todėl pirkau iš ten, kur duoda lifetime warranty Kolkas jokių skaitytų bėdų nebuvo, o ir nebaisu jei bus, nunešiu į parduotuvę sugedusį ir parsinešiu naują
Valo scooba tikrai gerai
Papildyta:
QUOTE(kristiggg @ 2011 11 16, 06:31)
čia parodija, o ne robotas. Už dyką neimčiau
siandien antra karta paleidau samsunga-panasu kad turi atminti-ten kur vakar atsitrenke siandien pristoja ir nesitranko, beda ta, kad pries stotele yra baldelis, tai bando ir taip ir kitaip-nepatinka jam...reikia padet nuvaziuot...Reiks kazka sugalvot, nes neturiu niekur rozeciu viesoj vietoj, viskas paslepta..ir nepripazysta mano kambario su kilimine danga, isvalo visa buta kur jos nera, ir sako "END", tai as vakar ji prievarta nunesiau bet visumoj-gerai
Kas toki turit-nuejes kratis pradeda sekundes skaiciuot nuo 30 ir supypsi, buvo taip 2 kartus, kol isjungiau-ko jis is manes nori?
Kas toki turit-nuejes kratis pradeda sekundes skaiciuot nuo 30 ir supypsi, buvo taip 2 kartus, kol isjungiau-ko jis is manes nori?
juratema - apraše rašoma, kad jam reikia po pusmetrį į šonus ir metro prieš jį laisvo. Pas mane apie jį koks pusmetris laisvas, tai grįždamas kol aplenkia vazoną vis stabčioja ir "apsižiūri", bet nuvažiuoja į vietą pats
Kraunant nepypčioja pas mane. Bet paskaičiau apie trikčius, tai rašo taip:
Rodmenų skydelyje rodomi mažėjantys skaičiai 30,29,28... - Ar automatinis dulkių siurblys nebuvo priverstas atsiskirti nuo įkroviklio arba paspaustas įkrovimo metu? - Įkrovimo metu atskyrus arba paspaudus automatinį dulkių siurblį, po 30sek jis grįžta į įkroviklį automatiškai įsikrauti.
Dėl to, kad neranda įkroviklio, dar rašoma, jog gali ant įkrovimo adatėlės būti pašalinių medžiagų, kurias reikia nuvalyti sausu rankšluosčiu
Beje, Juratema - ar pas jus nebuvo lietuviškos instrukcijos, ten nemažai info prirašyta. Jei reikia - galiu persiųsti Pdf formate
Kraunant nepypčioja pas mane. Bet paskaičiau apie trikčius, tai rašo taip:
Rodmenų skydelyje rodomi mažėjantys skaičiai 30,29,28... - Ar automatinis dulkių siurblys nebuvo priverstas atsiskirti nuo įkroviklio arba paspaustas įkrovimo metu? - Įkrovimo metu atskyrus arba paspaudus automatinį dulkių siurblį, po 30sek jis grįžta į įkroviklį automatiškai įsikrauti.
Dėl to, kad neranda įkroviklio, dar rašoma, jog gali ant įkrovimo adatėlės būti pašalinių medžiagų, kurias reikia nuvalyti sausu rankšluosčiu
Beje, Juratema - ar pas jus nebuvo lietuviškos instrukcijos, ten nemažai info prirašyta. Jei reikia - galiu persiųsti Pdf formate
QUOTE(Taurė @ 2011 11 16, 21:23)
Yra dalis tiesios tame, ką sakė pardavėjas, bet .....
Ir Roombos ir Scoobos valymas nėra lengvas. Ir valyti abu aparatus reikia širiai.
Tiesa, kad ilgiau nenaudojama scooba gali uždžiūti. Pakanka su pompa ir vandenuku sudrėkinti specialų kanalą. Drėkinu vieną kartą, nieko sudėtingo.
Pati pirkau su baime, nes buvau prisiskaičius baisybių, neva genda netikėtai. Pradeda vandens nerinkti, arba nepaleidinėti, dar kokios bėdos. Todėl pirkau iš ten, kur duoda lifetime warranty Kolkas jokių skaitytų bėdų nebuvo, o ir nebaisu jei bus, nunešiu į parduotuvę sugedusį ir parsinešiu naują
Valo scooba tikrai gerai
Papildyta:
Valo scooba tikrai gerai
Papildyta:
Aciu, Taure pati tikiu, jog stebuklu nebuna, reikia ir pavargt, bet manau kasdieniniam svaros palaikymui Scooba manes nenuvils. Jau apsisprendziau ir nieks manes neperkalbes
tik dar klausimukas - ar neplauna per slapiai, ankstesnes temas skaitau ir uzmaciau, iog per slapiai plauna, pas mane daug mediniu grindu, tai kad nesugadint jas ir grindys medines su grioveliais, tai tikriausiai puikiai tas sepetys isvalo ir griovelius, nes jei plyteliu tarpus isvalo
dar skaiciau, kad kazkur kas 25 kvadratus reikia pakeist vandeni, ar ir cia netiesa
na kiek skambinausi, tai visi siulo tuos siurbliukus, bet as kaip uzsukta - noriu plaunamo ir viskas uzsispyriau kaip ozka ir nei is vietos
ir dar prisiminiau viena klausimuka - pvz vonioj, po maudyniu vaiku (tai buna kasdien ) ant grindu pritaskyta vandens, tai tenka kaskart su sluota ir vonia plaut pries einant gult, tai Scooba isplautu, surinktu ta vandenuka kazin na ne prudais jo ten, bet kojines suslampu kol iki vonios prieinu vaiku istraukt
QUOTE(*RRR-Miau* @ 2011 11 16, 15:28)
1.Aciu, Taure pati tikiu, jog stebuklu nebuna, reikia ir pavargt, bet manau kasdieniniam svaros palaikymui Scooba manes nenuvils. Jau apsisprendziau ir nieks manes neperkalbes
2.tik dar klausimukas - ar neplauna per slapiai, ankstesnes temas skaitau ir uzmaciau, iog per slapiai plauna, pas mane daug mediniu grindu, tai kad nesugadint jas ir grindys medines su grioveliais, tai tikriausiai puikiai tas sepetys isvalo ir griovelius, nes jei plyteliu tarpus isvalo
3.dar skaiciau, kad kazkur kas 25 kvadratus reikia pakeist vandeni, ar ir cia netiesa
na kiek skambinausi, tai visi siulo tuos siurbliukus, bet as kaip uzsukta - noriu plaunamo ir viskas uzsispyriau kaip ozka ir nei is vietos
4.ir dar prisiminiau viena klausimuka - pvz vonioj, po maudyniu vaiku (tai buna kasdien ) ant grindu pritaskyta vandens, tai tenka kaskart su sluota ir vonia plaut pries einant gult, tai Scooba isplautu, surinktu ta vandenuka kazin na ne prudais jo ten, bet kojines suslampu kol iki vonios prieinu vaiku istraukt
2.tik dar klausimukas - ar neplauna per slapiai, ankstesnes temas skaitau ir uzmaciau, iog per slapiai plauna, pas mane daug mediniu grindu, tai kad nesugadint jas ir grindys medines su grioveliais, tai tikriausiai puikiai tas sepetys isvalo ir griovelius, nes jei plyteliu tarpus isvalo
3.dar skaiciau, kad kazkur kas 25 kvadratus reikia pakeist vandeni, ar ir cia netiesa
4.ir dar prisiminiau viena klausimuka - pvz vonioj, po maudyniu vaiku (tai buna kasdien ) ant grindu pritaskyta vandens, tai tenka kaskart su sluota ir vonia plaut pries einant gult, tai Scooba isplautu, surinktu ta vandenuka kazin na ne prudais jo ten, bet kojines suslampu kol iki vonios prieinu vaiku istraukt
1. Taip ir yra. Norin kažką gauti, reikia kažką duoti. Šiuo atveju prižiūrėti robotą sąžiningai.
2. Žiūrint į pati plovimo procesą gali pasirodyti, kad peršlapiai, bet jis užbaigęs plauti įjungia džiovinimo fuknciją. Važinėja ir džiovina grindis. Finale grindys būna beveik sausos.
Mano namuose guli seno tipo parketas, tik perlakuotas. Griovių pilna. Parketo sugadinti negali jei jis yra kažkuo padengtas, kaip mano atveju, laku.
Skalbiankėje turim matines plyteles, dideles, šviesias, su šviesiais tarpeliais tarp plytelių. Su šluota jas plauti būdavo kančia. Scooba susitvarko be priekaištų.
Virtuvėje turim laminatą. Pati pigiausią įtariu (nama nuomojam. Pats namas labai senas, bet paremontuotas įtariu pigiausiom medžiagom). Pradžioje bijojau leisti ant laminato, nes realiai negalima. Paskui nusispjoviau ir pradėjau leisti. Jau seniai plauna, beveik kasdien. Jokių burbulų ant laminato neatsirado.
3. Kvadratais neišvardinsiu, nes nesigaudau, bet parašysiu kaip darau.
Pirmas aukštas pas mus yra salonas, sujungtas su valgomuoju ir perėjimas į virtuvę. Visados plaunu kaip atskiras 3 teritorijas. Salonas didžiausias, reiškias jam užpilu pilną bakelį ir plaunu tol, kol robotas sustoja užbaigęs plauti ir džiovinti.
Valgomasis per pusę mažesnis, jam ir vandens mažiau užpilu ir irgi leidžiu plauti kol pilnai sustoja.
Tas pats su virtuve, pilu mažiausiai vandens, nes nedidelė virtuvė.
Kadangi su robotu ateina virtualių sienų blokeliai, tereikia atskirti teritorijas, kad nenueitų robotukas kur nereikia.
Vieno pilno bakelio užtenka išplauti nemažam salonui, bet savo salono pavadinti labai dideliu negaliu. Vos didesnis nei vidutinis sakyčiau.
Jei jusu salonas labai didelis, tai gal ir reikės 2 kartus užpilti, bet argi tai sudėtinga ?
4. surinks vandenį, tik į vandens bakelį nepilkite daug vandens, kad nepersipildytų nesvaraus vandens bakelis. Jis juk plaudamas surinkines ir savo išleidžiamą plovimo vandenuką, ir tą kur pripilta ant grindų. Visados stenkites leisti robotą iki tol, kol jis pats sustoja jau nudžiovinęs grindis. Plovimo laikas priklausys nuo to kiek užpilinėsite vandens. Kai pradėsine naudoti, po kurio laiko suprasite po kiek kuriam kambariui vandens užpilti. Pradžioje pati grybavau
Jamkit robotą ir džiaukitės Tik rekomenduoju iškart įsigyti 2 baterijas jei gyvenamas plotas didesnis nei paprastas poros kambarių butas. Jei nusipirksite robotą, galėsiu papasakoti kaip teisingai prižiūrėti jų baterijas. Jos kitokios nei roombos baterijos.
Papildyta:
QUOTE(juratema @ 2011 11 16, 13:25)
siandien antra karta paleidau samsunga-panasu kad turi atminti-ten kur vakar atsitrenke siandien pristoja ir nesitranko, beda ta, kad pries stotele yra baldelis, tai bando ir taip ir kitaip-nepatinka jam...reikia padet nuvaziuot...Reiks kazka sugalvot, nes neturiu niekur rozeciu viesoj vietoj, viskas paslepta..ir nepripazysta mano kambario su kilimine danga, isvalo visa buta kur jos nera, ir sako "END", tai as vakar ji prievarta nunesiau bet visumoj-gerai
Labai keista, kad robotas ignoruoja kilimą
QUOTE(Taurė @ 2011 11 17, 00:34)
1. Taip ir yra. Norin kažką gauti, reikia kažką duoti. Šiuo atveju prižiūrėti robotą sąžiningai.
2. Žiūrint į pati plovimo procesą gali pasirodyti, kad peršlapiai, bet jis užbaigęs plauti įjungia džiovinimo fuknciją. Važinėja ir džiovina grindis. Finale grindys būna beveik sausos.
Mano namuose guli seno tipo parketas, tik perlakuotas. Griovių pilna. Parketo sugadinti negali jei jis yra kažkuo padengtas, kaip mano atveju, laku.
Skalbiankėje turim matines plyteles, dideles, šviesias, su šviesiais tarpeliais tarp plytelių. Su šluota jas plauti būdavo kančia. Scooba susitvarko be priekaištų.
Virtuvėje turim laminatą. Pati pigiausią įtariu (nama nuomojam. Pats namas labai senas, bet paremontuotas įtariu pigiausiom medžiagom). Pradžioje bijojau leisti ant laminato, nes realiai negalima. Paskui nusispjoviau ir pradėjau leisti. Jau seniai plauna, beveik kasdien. Jokių burbulų ant laminato neatsirado.
Pirmas aukštas pas mus yra salonas, sujungtas su valgomuoju ir perėjimas į virtuvę. Visados plaunu kaip atskiras 3 teritorijas. Salonas didžiausias, reiškias jam užpilu pilną bakelį ir plaunu tol, kol robotas sustoja užbaigęs plauti ir džiovinti.
Valgomasis per pusę mažesnis, jam ir vandens mažiau užpilu ir irgi leidžiu plauti kol pilnai sustoja.
Kadangi su robotu ateina virtualių sienų blokeliai, tereikia atskirti teritorijas, kad nenueitų robotukas kur nereikia.
Vieno pilno bakelio užtenka išplauti nemažam salonui, bet savo salono pavadinti labai dideliu negaliu. Vos didesnis nei vidutinis sakyčiau.
Jei jusu salonas labai didelis, tai gal ir reikės 2 kartus užpilti, bet argi tai sudėtinga ?
4. surinks vandenį, tik į vandens bakelį nepilkite daug vandens, kad nepersipildytų nesvaraus vandens bakelis. Jis juk plaudamas surinkines ir savo išleidžiamą plovimo vandenuką, ir tą kur pripilta ant grindų. Visados stenkites leisti robotą iki tol, kol jis pats sustoja jau nudžiovinęs grindis. Plovimo laikas priklausys nuo to kiek užpilinėsite vandens. Kai pradėsine naudoti, po kurio laiko suprasite po kiek kuriam kambariui vandens užpilti. Pradžioje pati grybavau
Jamkit robotą ir džiaukitės Tik rekomenduoju iškart įsigyti 2 baterijas jei gyvenamas plotas didesnis nei paprastas poros kambarių butas. Jei nusipirksite robotą, galėsiu papasakoti kaip teisingai prižiūrėti jų baterijas. Jos kitokios nei roombos baterijos.
Papildyta:
Papildyta:
1. priziuresiu tikrai saziningai turim karcher siurbli su vandeniu, tai ir ji nemaziau tenka plaut po naudojimo.
2.pas mane parketlentes - virsuj lygios, apacioj su grioveliais ir lakuotos (kazin ar buna nelakuotu ) plius plyteles.
3.pas mane ir viskas viename sakyciau - ir virtuve ir valgomasis ir salionas ir koridorius. sienos kazkur kazka skiria, tik duru niekur nera. reiktu jauciu dalint i tris dalis taip pat, nes tikrai nedideli baisiai plotai yra, gal apie 50 kv. butu plius minus 10 kv. nenusimanau as del vandens supratau, kad kuo mazesne patalpa plovimui, tuo ir vandens pilt maziau i scooba reikia, tik va su tais svytureliais nebeaisku - duoda prie plovejo tai tik viena, tai jei dalint i tris dalis kambari, reiktu dar viena isigyt
4.vat cia tai pliusas didelis - mane pykina tiesiog, kai uzmigdzius vaikus reik eit dar vonia tvarkyt jie pas mane kaip ichtiandrai, nardo vonioj, sokineja, uzimano pereina i dusa islipe is vonios, tai vandens pilna, o jei vasara dar koks kitas ir murzinom is lauko grizes kojom pereina per slapia, tai ir. na ir pati taip pat, tai va, todel ir noriu baisiai plaunamo, nei siurbiamo kol kas. siurbt dar kazkiek tinka, patinka, nu bet plaut visai ne, nors ir su stebuklinga sluota o gal dar kokiu robotu yra kurie lipa sienom ir valo - nes po maudyniu ir tos slapios aptaskytos buna, ko pasekoje jei nenuvalau is kart, o tai daznai ir buna, iszdiuvus ir taskai atsiranda nuo kalkiu
Del bateriju jau lyg uzmaciau ankstesnius Jusu postus - kad geriau isimt is Scoobos jei nenaudoju ar taip?
Aciu dar karteli
Svarbiausia, kad va ir vyras pasiraso tam reikalui be jokiu ikalbinejimu - manau todel, kad ir paciam tenka imt sluota i rankas ir daznai tai patarimas toms, kuriu vyrai dar spardosi pries robotukus maniskis spardosi pries Roomba, bet nieko, pamatys ta geri be sluotos, tada as siurbli i rankas dazniau jam ir greit Roomba stoves kampe pas mus