Įkraunama...
Įkraunama...

Siurblys robotas

QUOTE(11_ @ 2013 09 09, 22:21)
Laba diena gerbiamosios, gerbemieji,

Šis mano grafomanijos priepuolis yra iš esmės paskutis šiaudas, kurio griebiuosi, nes skaityti dar daugiau tech. vertinimų ir specifiakcijų daugiau nebegaliu. Prašau Jūsų pasidalinti ta partirtimi, kurią turite idant galėčiau galiausiai priimti sprendimą nutraukti šitą jau kokį menesį besitęsiančią agoniją.

Žodžiu viskas buvo taip: man labai pagailo savo žmonos, tada ir savęs, galiausiai šeimos laiko "brūžinant" grindis siurbliu. Plotas mūsų vidutinio didumo, ~ 100 m2, tačiau pagal išsakytus pageidavimus - šviesios plytelės ir šiek tiek laminato (~ 40 m2), tai gaunasi gana kontrastingas pagrindas įvairaus pastebimumo kakučiams (trupiniai, plaukai, žvyras iš lauko ir pan.). Man, tai isterijos nesukelia koks trupinukas ar plaukas, bet mano pati puola tvarkyti, o vat toks beatodairiškas šokinėjimas isteriją jau sukelia.

Kadani finasinės mano galimybės ribotos, bet statydamas namą išmokau, kad pirkt pigių daiktų elementariai neapsimoka, taikausi į ~ 2000 pinigų biudžetą.

Kandidatas 1. Samsung Navibotas su konteineriu (kur pats išsipurto).
Pliusai: na lyg ir protingas, išmanus, turi talpą, kad kas dien purtyt nereiktų, prisimena, katroj vietoj batareikė numirė bet...
a. ofialus gamintojas savo puslapyje tokio modelio mūsų ašarų pakalnės ir nekalto prasidėjimo Mergelės Marijos žamės rinkoj nesiūlo.
b. Jokiose kitose rinkose jo tarp palyginimų nėra
c. ar tai skaičiau, ar tai sapnavau, kad valo blogai ir per mandrumą pastoviai užkliūna, įstringa ir pasilieka laukt ten.

Kandidatas Nr. 2 Roomba 780. Kiek supratau iš skaitymų, siurba puikia, bet toliau pliusai baigias, nes...
a. neprisimena kur baigė darbą (na o mūsų pirmam aukšte 6 patalpos: 2 kambariai, svetainė, virtuvė, vonia, tambūras)
b. plano neturi, tai šniokščia kiekvieną kart iš pradžių
c. taip ir neaišku, jis vienu užėjimu viską sutvarkys, ar viskas baigsis tokia nesąmonių spirale laike, kad krušis iki iškeliaus į dausas, o kažkuriam iš kambarių vistiek tvarkos nebus.

Kandidatas Nr. 3 Neato VX-25, na lyg ir būtų pats tas nes žemėlapį susidaro ir valo nuosekliai, siurbia vidutiniškai ir pabaigęs batareikes pasikrauna ir tęsia +- ten kur baigė, nors....
a. baterija silpna
b. atrodo kaip iš tų laikų kai aš gimiau (~ 80-uosius)

Uždaviniai tokiam žaisliukui paprasti: tol kol mes darbuose, surinkt visas smulkias šiūkleles namuose ir pasislėpt, kad nebezystų galvos kai grįšim. Principe galima sakyti, kad augintinių neturim, kilimas tik toks kur prie durų, kad mažiau žvyro nešti į namus, 2 kambariukai su laminatu, visur kitus plytelės. Jokių slenksčių ar rimtų kliūčių apart vaiko ir mano išmėtų daiktų nėra.

Turėtojai, pasidalinkite mintimis, ypač dėl išsakytų nuogastavimų ir įvardintų minusų. Gal visai be reikalo kažkurį iš šių prietaisų nurašau?

Dėkui,

Pirmiausia tai labai giriu jusu minciu raiskos igudzius. biggrin.gif
Norejau pasitikslinti del Navibot issipurtymo. Kas ten per modelis? Turit omeny, kad surenkamos siuksles patenka i talpa ir iskratyt ja reikia kas kazkiek laiko?
Atsakyti
QUOTE(11_ @ 2013 09 09, 22:21)

As nebepalieku vieno roboto namie (Roomba 630) siurbti, nes suranda kieno nors kojine, zaisla ar dar ka nors ir paspringsta, uz duru siurbiant - uzsidaro pats kambaryje arba tualete, besigelbedamas nuo laido - nutempe laptopa ant zemes, laiptais pats nepasikelia i kitus aukstus. Todel tiesiog paruosiu patalpa siurbimui ir uzdarau duris 4u.gif
Konteineri iskratau karta per savaite (daugiausia kilimuose prirenka visko), kai valau sepetelius, dabar siurbiu ir irengtas rusio patalpas, tai gaunasi apie 160 kv. m.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sm2002: 10 rugsėjo 2013 - 11:52
Sakykite prašau, o kiek laiko jis siurbia 1 kambarį? Na 20 ar 30 m2 ploto? Durų pas mus beveik nėra, bet šitoks daiktas būtų papildoma discipina daiktus laikyti vietoj , o ne ant žemės (naujuose namuose gyvenam dar tik metus, tai lyg ir dar galima turėt vilčių, kad siurblys mus padresiruos kojinių nemėtyt). Kitavertus švyturiais, švyturėliais ir kitais nematomais barjerais apsikarstyt irgi nesinori, o bendram plote, bijau, kad pasiklys.

Norėtūsi, kad prie šito buities darbo būtų gaištama kuo mažiau laiko, nes jie prieš siurbiant viską nuo žemės surinkit, uždaryt tą sutvėrimą ir už durų laukt, kol jis baigs darbą, tai bene tos pačios laiko sąnaudos, kaip imt ir pačiam išsiurbt.

Tas navibotas kur su konteineriu, tai bene Samsung Navibot S SR8980 vadinasi, bet kaip minėjau, lietuviškame Samsunge jo nėra, tai lyg ir peršasi išvada, kad veža juos čia iš kažkur kitur.

QUOTE(sm2002 @ 2013 09 10, 11:42)
<..> tiesiog paruosiu patalpa siurbimui ir uzdarau duris  4u.gif
Konteineri iskratau karta per savaite (daugiausia kilimuose prirenka visko), kai valau sepetelius, dabar siurbiu ir irengtas rusio patalpas, tai gaunasi apie 160 kv. m.
Atsakyti
QUOTE(11_ @ 2013 09 10, 21:03)
Tas navibotas kur su konteineriu, tai bene Samsung Navibot S SR8980 vadinasi, bet kaip minėjau, lietuviškame Samsunge jo nėra, tai lyg ir peršasi išvada, kad veža juos čia iš kažkur kitur.

As savo Navibota Topo centre pirkau. As saviskiui uzstatau maksimalu rezima, kad jis siurbtu iki baterijos issekimo, ir paleidziu. Kadangi pas mus auksti slenksciai, tai tenka zaisti su nesiojimais. Beje, Roomba yra pirkti laredoute.fr, kai ju siuntimo kainos dar buvo padoresnes, su nuolaidu kodu esu iszaidus kaina apie 700lt.
Atsakyti
Sakykite prašau, o kiek laiko jis siurbia 1 kambarį? Na 20 ar 30 m2 ploto? Durų pas mus beveik nėra, bet šitoks daiktas būtų papildoma discipina daiktus laikyti vietoj , o ne ant žemės (naujuose namuose gyvenam dar tik metus, tai lyg ir dar galima turėt vilčių, kad siurblys mus padresiruos kojinių nemėtyt). Kitavertus švyturiais, švyturėliais ir kitais nematomais barjerais apsikarstyt irgi nesinori, o bendram plote, bijau, kad pasiklys.

Norėtūsi, kad prie šito buities darbo būtų gaištama kuo mažiau laiko, nes jie prieš siurbiant viską nuo žemės surinkit, uždaryt tą sutvėrimą ir už durų laukt, kol jis baigs darbą, tai bene tos pačios laiko sąnaudos, kaip imt ir pačiam išsiurbt.

As nezinau kiek laiko tiksliai siurbia - ijungiu ir iseinu, gal puse valandos ar 45 min. Duris uzdarau dar ir del garso, nes man jis trukdo. Kai skalbimo masina ar indaplove dirba, niekas juk salia nestovi ir nelaukia. Sunkiausia zinoma svetaineje, nes televizoriaus nepaziuresi ir nepaskaitysi, kai siurbia. Jei reikia einu i siurbiama kambari ko nors pasiimti, siurbliui tai nemaiso. Pas mus siaip nesivolioja viskas ant grindu, bet robotas vis randa kazka lotuliukas.gif Be to man nera patogu is ryto sukilnoti viska nuo grindu pvz. svarstykles vonioje, skalbiniu krepsi, visus batus, tapkes, geliu vazonus, baldus, po kuriais ne visur prasiurbia ir tada ijungti siurbli. Vaikas grizes is mokyklos turi nukilnoti viska virtuveje, kad pavalgyti galetu... Nieko netraukiant prasiurbtu tik takus, kuriais vaikstome, o kampuose rinktusi dulkes. Siurbiu beveik kasdien arba net kelis kartus per diena, tai siurblys "laisvai vaiksto" pas mane retai, nes man tokio siurbimo neuztenka.
Samsung geras tuo, kad tyliau dirba negu Roomba, nors pati neturejau galimybes isbandyti.

Nauji modeliai plaunamuju robotu pasirode: iRobot Braava 320 ir 380, sausai ir slapiai plauna bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sm2002: 11 rugsėjo 2013 - 11:12
Rinkčiausi tik su "intelektualiu" skenavimu tokiu kaip Neato xv-25 (pasakiškai dirba)
Vien pažiūrėjus video "intelektas" prieš "chaosa" jau savo daro išvadas...
http://www.youtube.c...h?v=V7PIjwfw30U
Atsakyti
QUOTE(Inco @ 2013 09 11, 12:28)
Rinkčiausi tik su "intelektualiu" skenavimu tokiu kaip Neato xv-25 (pasakiškai dirba)
Vien pažiūrėjus video "intelektas" prieš "chaosa" jau savo daro išvadas...
http://www.youtube.c...h?v=V7PIjwfw30U

Toje video vietoje, kur aplink baldus sukinejasi, mano Roomba taip pat dirba, net intelekto nereikia lotuliukas.gif As rinkciausi pagal atsiliepimus zmoniu, kurie isbande, o internete ju nemazai...
Atsakyti
http://www.tvpublika...lys-valo-namus/ o kaip toks?smile.gif
Atsakyti

babandykite pasidometi Ld sitokiu http://www.youtube.c...h?v=HIxSdNLr8o8, manau jusu lukescius turetu patenkinti, nes jo valymo principas kaip neato, tik nezinau kiek laiko jis siurbiasi kol issikrauna. bet ziurint ytube apie jo darba tai super dirba, bet aisku dauiktus vistiek bet kuriuo atveju teks nuo zemes susirinkti. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki, sveikos, o daugiau nuomonių, ypač iš turėtojų, nebus?
Atsakyti
QUOTE(11_ @ 2013 09 16, 23:23)
Sveiki, sveikos, o daugiau nuomonių, ypač iš turėtojų, nebus?

o tai pasidomejote LG netinka sitas modeliukas? tik kad jo kaina virs dvieju, bet kaip ir minejote geriau pirkti gera daikta, kaskada forume cia viena rase kad patenkinta ji turedama, as tai turiu hoveri, bet jis neturi pavadinkime "smegenu" turi ten keleta jutikliu bet taip kad piestusi grafikus, ar aptiktu nesvarumus tokiu dalyku pas ji nera, bet siurbia neblogai, bet kad viena palikti ir iseiti ilgam laikui i lauka negaliu, buna tai kilima uzvercia ir pastringa, tai po cekcija palenda ir uzstinga, bet cia tokie dalykai gali nutikti tiek su pigesniu modeliuku tiek su brangesniu. pries perkant turi ivertinti ar namie daug tokiu kliuciu kaip kilimas su skutais, ar tilps po baldais palysti neistriges, ir geriausia jai yra galimybe pasiimti i namus ismeginti is parduotuves, buna kai kur duoda.
Atsakyti
Sveiki,
skaičiau šitą temą anksčiau ir buvau jau nusprendus, kai persikelsim į namą, įsigyti siurblį robotą. Tačiau apsigyvenus paaiškėjo, kas išsiurbti kambarius pati gana greitai galiu, robotas, kaip suprantu, ilgai darbuotųsi - plotas nemažas, 150m2... O vat su plovimu tai man sunkiau - kažkokios įdomios grindys, Alloc laminatas, sunkiai pasiduoda plaunamos - kai plaunu dėmių nesimato, bet žengus toliau apsižiūriu, kad jų liko... Grįžtu atgal su šlapesniu škurlium, bet po kelių braukimų toks įspūdis, kad su sausu brūžinu doh.gif doh.gif .
Tad sugalvojau, kas ne siurblio man reikia, o plovėjo roboto. Deja, kiek mačiau, nekokie atsiliepimai apie plovėjus, konkrečiai apie iRobot Scooba - šlapiai plauna, dėl ko netinka laminatui...
O gal kas naudojatės Dirt Devil Evo robotu, ar Evolution Robotics Mint Plus 5200 robotu plovėju ? Antrasis gal geresnis (jei jau kaina didesnė unsure.gif ). Būčiau labai dėkinga už patarimus, komentarus, atsiliepimus 4u.gif
Atsakyti