Aš dėl Scoobos baterijos specialiai užklausiau iRobot salone konsultantų (nes čia irgi paskaičiau, jog ją reikia išimti), tai sakė, jog nesąmonė, turi pastoviai "tupėti" namelyje ir krautis, kaip ir Roomba. Nebent jei ilgesnį laiką nenaudoti, tai nepalikti Scoobos su baterija nesikraunančios (nes tada visiškai baterija gali išsikrauti, o tas vadinamas "giluminis" iškrovimas yra jai labai blogai), o išimti. Bet čia tas pats ir Roombai galioja.
Čia grynai pakartoju, ką išgirdau, gal kas kitos informacijos turi
QUOTE(~Artemidė ~ @ 2012 01 29, 00:16)
Toliau dėl Scoobos tęsinys.
Na ką, išbandžiau aš ją antrame aukšte ant parketo - daugiau vargu ar nešiu viršun...
Šlapia!!!! ne drėgna, bet rimtai šlapia - tik po radiatoriais sausėja greičiau, o kitur - jei reikia eit pasiimt iš vidurio kambario,tai tenka "kone bristi". Negadinsiu parketo, geriau toliau skraidysiu ant savo modernios raganiškos šluotos...
Kažkas rašė, kad Scooba itin džiaugėsi, nes atplauna tarpelius tarp plytelių - pas man ten, kur baltos plytelės (abi vonios) su (prieš pusmetį buvusiais) baltais tarpeliais, nieko neatplauna Jau ne kartą ir ne du plovė, tai tik tiek naudos, kad šiek tiek švaresni tarpeliai lieka nei išplovus su šluota.
Pats plovimas - kažkiek praplauna...
Idealiausias rezultatas, kai Scooba dirba ne itin dideliuose plotuose ir geriausiai jei jie būna užstatyti kažkuo. Tarkim aš savo pirmą aukštą dalinu į keletą atkarpų: plaunant didesnį atvirą plotą, kuriame nėra jokių baldų ir kliūčių apart poros kolonų - Scooba išzulina TIK pakampes ir pasienius, apiplauna apie kolonas po kokius 3/4 kartus; o vidurys lieka kai tik kur kelis kart pervažiuotas. Antrame plote Scooba dirba gyvenamojoje erdvėje apie baldus: išplauna neblogai, turbūt idealiausiai iš visų trijų "erdvės dalių", kažkiek "pasimeta" patekusi tarp minkštos dalies ir sėdimosios palangės, kur paliktas tarpas tik praėjimui apie 0,7m pločio ir 4m ilgio - tada pasiblaško, kol nusireguliuoja taip, kad galėtų pravažiuoti neatsitrenkus nė į vieną iš šonų (nežinau ar aiškiai čia aš išdėsčiau). Trečia dalis - valgomoji: va čia vėlgi tenka paruošti plotą darbui - sukelti kėdes ant stalo ir panašiai, kitu atveju tarkim patekusi po kėde Scooba pasimeta, ir ne tik po kėde... užvažiavusi į kampą tarp komodos krašto ir sienos - irgi ilgam pastringa ten. Pirmo aukšto plovimo su Scooba paruošimui, priežiūrai (tenka min 2kartus keisti vandenį ir plaut filtriukus bei šepetėlį) bei virtualios sienos (pas mane 1 ir jos mažoka, be to neturi virtualaus švyturėlio funkcijos - didelis minusas) perstatinėjimams ir baterijos pakrovimui (nes vienu pakrovimu neišvalo) išeina didelės laiko ir žmogiškojo faktoriaus sąnaudos. O dar tas pakrovinėjimas ir t.t. ...
Žodžiu nesu aš ja patenkinta, bet kadangi turiu - tai naudoju, nes laikyti numestą kampe būtų dar labiau gaila.
Pliusas tik toks - kad kol ji plauna, tuo metu galiu kažką kitą daryti (pietus, sėdėt prie PC, tvarkytis kitur). Be žmogiškos pagalbos - ji būtų absoliučiai nenaudinga.
Suma sumarum - Scooba tiesiog žaisliukas tiems, kam negaila ją pirkti
Dar klausimas eksplotuojančioms Scoobą - aš kažkur "prisiskaičiau", kad joje negalima palikti baterijos - ar tai tiesa? Tai dabar po plovimo (kai išsikrauna) - sutvarkau siurblį, pakraunu bateriją, tada ją išimu ir padedu iki sekančio naudojimosi į lentyną. Ar aš čia stipriai nusiskaičiau dėl to?
Labai nervina laukimas, kol Scooba pasikraus tolimesniam plovimui - tad suku "kiaušus" (virtualiai pasiskolinau šitą vyrišką atributą ) ar verta įsigyti antrą bateriją su pakrovėju Tada kaip ir reiktų minimum dar vienos virtualios sienos (kurią dabar atstoja paguldytos šonu kėdės - nes Scoobos virtuali siena neša tik iki 2,5m, o man tiek nepakanka ). Žodžiu išlaidų daug - o palyginus su nauda - kol kas vieni "nuostoliai"
O kai siurbliukas dirba - tai galima
vat, kaip Jums cia idomiai na as galiu ranka prie sirdies pridejus sakyt, jog tikrai grindys neplaukia pas mane yra medines parketlentes virsuj visur, isskyrus vonia, apacioj ir didesnes grindines lentos, net su grioveliais, bet jokiu slapumu baisiu tikrai nera normaliai, kaip pereiciau su stebuklinga maziau siek tiek pagrezta sluota. kartais taip ir plaunu, jei jau baisios grindys po kokiu saldainiu lieka, ypac po baliaus kokio.
o del filtriuku plovimo ir sepecio ir idomiai po roombos praejimo, as visa antra auksta isplaunu tik vandens pakeitimu ir pakrovimu (kvadratu 100 tai tikrai yra ), o kai plaunu jau filtriuka ir sepeti, tai tik kelios dulkytes buna, tikrai nedaug gal kad turit daug suniuku, del to. pas mane tik 3 vaikai kleckai
taip, tu sienu mazokai ir man, bet pas mane erdve tokia dekinga, jog nedaug tu kedziu ir reikia uzdet valgomajam kedes siaurokos, nepralystu ne pro kur, tai netgi ir su sluota plaunant, tenka visad kedes susikelt.
plyteliu tarpai ir pas mane ne stebuklingi po Scoobos, nors tik dabar va paskaicius demesi atkreipiau, net nepagalvojau, bet va kaip isplauna grindis vonioj man labai patinka.
Nezinau, as ja patenkinta baisiai, vien del antro auksto, jog netenka laiko gaist vaikstant su sluota. pirma auksta tai plaunu tuomet, kai turiu daaag laiko, kai vaikai kur nors lauke ilgai ir t.t., nes kitu atveju pas mane panasiai kaip per youtube rodo, kai vaikas ar koks daiktas ant siurblio vazineja
Sveikos visos!
Norėjau pasiteirauti, ar kuri girdėjo ką nors gero/blogo (iš pirmų - išbandžiusių lūpų) apie Neato robotukus?
Gyvename kol kas bute, bet turime gyvūnų, tai kasdien siurblys tikrai turi veikti, o taip norėtųsi vietoje to ką nors naudingesnio šeimai nuveikti .. Taip pat pas mus laminato grindys, tai kiek skaičiau ir jūsų temoje ir internete - ne visi siurbliukai tinka joms... Galvoju dar ar man labiau reikėtų kad siurbtų, ar kad plautų tas naujas daiktas...
Iš karto ačiū už atsakymus ir patarimus
Norėjau pasiteirauti, ar kuri girdėjo ką nors gero/blogo (iš pirmų - išbandžiusių lūpų) apie Neato robotukus?
Gyvename kol kas bute, bet turime gyvūnų, tai kasdien siurblys tikrai turi veikti, o taip norėtųsi vietoje to ką nors naudingesnio šeimai nuveikti .. Taip pat pas mus laminato grindys, tai kiek skaičiau ir jūsų temoje ir internete - ne visi siurbliukai tinka joms... Galvoju dar ar man labiau reikėtų kad siurbtų, ar kad plautų tas naujas daiktas...
Iš karto ačiū už atsakymus ir patarimus
Na pagaliau ir mes pratinamės prie naujo įnamio.
Truputį sudėtinga pirmą dieną: reikia apžiūrėti, kur važiuos, kur gali užstrigti, kaip reaguos vaikai ir šuo.
Šuo žiūri įtariai, kai siurblys privažiuoja prie mūsų, šuo iškart prisistato, kad jį glostytum - jaučia konkurentą.
Svarbiausia, kad visi šeimos nariai buvo priversti susidėstyti savo daiktus, kad siurbliukas galėtų imtis darbo. Mažoji pyko prieš išeidama į darželį, liepė jos kambarį uždaryti, kad tvarkytojas nesusiurbtų jos smulkių žaislų (mama, nereikia man to robotuko, as nemoku tvarkytis... ).
Važinėja jis be jokios tvarkos po visas atviras patalpas, bet, svarbiausia, išvalo. Nei voniose, nei koridoriuose ir virtuvėje nė vienos dulkelės. Super.
Truputį sudėtinga pirmą dieną: reikia apžiūrėti, kur važiuos, kur gali užstrigti, kaip reaguos vaikai ir šuo.
Šuo žiūri įtariai, kai siurblys privažiuoja prie mūsų, šuo iškart prisistato, kad jį glostytum - jaučia konkurentą.
Svarbiausia, kad visi šeimos nariai buvo priversti susidėstyti savo daiktus, kad siurbliukas galėtų imtis darbo. Mažoji pyko prieš išeidama į darželį, liepė jos kambarį uždaryti, kad tvarkytojas nesusiurbtų jos smulkių žaislų (mama, nereikia man to robotuko, as nemoku tvarkytis... ).
Važinėja jis be jokios tvarkos po visas atviras patalpas, bet, svarbiausia, išvalo. Nei voniose, nei koridoriuose ir virtuvėje nė vienos dulkelės. Super.
QUOTE(sedka @ 2012 02 10, 15:23)
Na pagaliau ir mes pratinamės prie naujo įnamio.
Tai pristatykit savo inami, kuo jis vardu
Kokia firma, modelis? Kad zinotume kam pliusa uzdet
QUOTE(makse* @ 2012 02 10, 15:27)
Tai pristatykit savo inami, kuo jis vardu
Roomba 770.
QUOTE(~Artemidė ~ @ 2012 01 29, 00:16)
Negaliu palygint, nes namie tik Samsungas ir Scooba šiuo metu. Pagal tech.duomenis:
Scooba Triukšmo lygis < 80 dB
Roomba 561 Triukšmo lygis < 70 dB
Vadinasi garsesnis
Dėl paties valymo - tiek tas, tiek anas tikrai šluoja panašiai. Bet vienareikšmiškai tik Samsungas aš rašiau būtent dėl garsumo. Pagal tech.duomenis jo Triukšmo lygis < 62 dB ; bet realiai paleidus dirbti abu - Roombą savo garsu "užmuša" pripratusius prie Samsungo tylumo (aš kalbu apie Navibot SR8895 Samsungo modeliuką).
Scooba Triukšmo lygis < 80 dB
Roomba 561 Triukšmo lygis < 70 dB
Vadinasi garsesnis
Dėl paties valymo - tiek tas, tiek anas tikrai šluoja panašiai. Bet vienareikšmiškai tik Samsungas aš rašiau būtent dėl garsumo. Pagal tech.duomenis jo Triukšmo lygis < 62 dB ; bet realiai paleidus dirbti abu - Roombą savo garsu "užmuša" pripratusius prie Samsungo tylumo (aš kalbu apie Navibot SR8895 Samsungo modeliuką).
Na ir suvelet mano mintis su scoobos atsiliepimais ;( maniau kad ji super super.
O scooba vazineja taip pat kaip roomba? Mum nesuprantama trajektorija? O kaip vazineja samsungas? Nuosekliai?
Ir kokia jus naudojat stebuklinga sluota?
Mes va toki nusipirkome 2in1 Deepoo
http://blog.bestofro...tag/deepoo-d76/
Bet dar neisbandeme, jau nusiteikiau kad pirma laika jis mane erzins, bet tikiuosi bus geras pagalbininkas
http://blog.bestofro...tag/deepoo-d76/
Bet dar neisbandeme, jau nusiteikiau kad pirma laika jis mane erzins, bet tikiuosi bus geras pagalbininkas
QUOTE(*RRR-Miau* @ 2012 01 31, 22:54)
Nezinau, as ja patenkinta baisiai, vien del antro auksto, jog netenka laiko gaist vaikstant su sluota. pirma auksta tai plaunu tuomet, kai turiu daaag laiko, kai vaikai kur nors lauke ilgai ir t.t., nes kitu atveju pas mane panasiai kaip per youtube rodo, kai vaikas ar koks daiktas ant siurblio vazineja
pas mane ant plaunančio anksčiau šuniukai važinėjosi, o ir dabar vienas likęs mėgsta užsilipt pavažinėt.
QUOTE(makse* @ 2012 02 10, 14:31)
Na ir suvelet mano mintis su scoobos atsiliepimais ;( maniau kad ji super super.
O scooba vazineja taip pat kaip roomba? Mum nesuprantama trajektorija? O kaip vazineja samsungas? Nuosekliai?
Gal jums ji labai patiks - pažiūrėkit forume, išskyrus mane, turbūt kitos visos yra labai patenkintos Scooba
Taip, Scooba važinėja kaip Roomba, t.y. betkaip. Samsungas važinėja nuosekliai.
Stebuklinga šluota čia jau buvo aptarta - Leifheit: mano būtent toks variantas - kibiras ant ratukų, tad įmerkus šluotos dangalą, su jos kotu stumiu kur man reikia kibirą. Dangalus nusipirkau kelis - parketui, plytelėms ir ketinu nusipirkti sausam valymui (medinėms laiptų pakopoms, kadangi jos pastoviai tik pridulka, nenoriu mozotis su kibiru ir vandeniu, juolab kad vistiek nepatogu kibirą laiptais tąsytis). Tačiau jų yra įvairiausių variantų, kiekvienam pagal skonį ir pareikalavimą
merginos gelbekit:
nusipirkom samsung robota SR8895
instrukciaj tik lenku kalba....
gal kas turit bent anglu, gal galetumte - kai turesit laiko nuskanuoti bent keleta puslapiuku, kur rasoma, kaip ji pakraut, kaip jis valdovas, programuojamas....
bandziau ieksoti internete, vienam puslapyje raso,kad anglu kalba, atsisiunciu , o ten ispanu
bukit malonios...
aciu aciu
nusipirkom samsung robota SR8895
instrukciaj tik lenku kalba....
gal kas turit bent anglu, gal galetumte - kai turesit laiko nuskanuoti bent keleta puslapiuku, kur rasoma, kaip ji pakraut, kaip jis valdovas, programuojamas....
bandziau ieksoti internete, vienam puslapyje raso,kad anglu kalba, atsisiunciu , o ten ispanu
bukit malonios...
aciu aciu
aciu, sunkoka bus verstis, bet ka darysi, pastebejau, akd kai perki is interneto - paradvejai net nepasistengia ideti tos angliskos produktuinstrukcijos, arba bent nurodyti , kur ja gauti.