Nu as su tuo oksidu vistiek kazka bandysiu.. taip norisi baltos spalvos. Namu gal nesusprogdinsiu
Evah muilai tai suuuuuperiniai.
As irgi jau seniai beviriau ka nors ,nors ir muilo atsargos dar nesibaige ,bet noro virt turiu. Tai turbut greitu metu ,ka nors nauja maisysiu.
Detalyte O kaip pjaustai muila, kad nenusidazo balta spalva, nuo tamsaus rezio? Nes man visad nusidazo...nors ir peili nuvalau, pjaustydama kita gabaleli
Gal kas nors gali pasakyt, kurie eteriniai aliejai geriausiai laikosi muile, be jokiu papildomu medziagu, kurios padetu kvapui issilaikyti kuo ilgiau. Na, tiksliau tariant reikia eteriniu alieju, kurie turi auksciausias natas ir puikiai laikosi muile.
As irgi jau seniai beviriau ka nors ,nors ir muilo atsargos dar nesibaige ,bet noro virt turiu. Tai turbut greitu metu ,ka nors nauja maisysiu.
Detalyte O kaip pjaustai muila, kad nenusidazo balta spalva, nuo tamsaus rezio? Nes man visad nusidazo...nors ir peili nuvalau, pjaustydama kita gabaleli
Gal kas nors gali pasakyt, kurie eteriniai aliejai geriausiai laikosi muile, be jokiu papildomu medziagu, kurios padetu kvapui issilaikyti kuo ilgiau. Na, tiksliau tariant reikia eteriniu alieju, kurie turi auksciausias natas ir puikiai laikosi muile.
QUOTE(Vaiva1987 @ 2012 02 28, 14:59)
kiek esu macius, tai kai kurios pjausto su tokia kaip zylka itempta ( net nezinau kaip apibudint ) - gal tada nedazo - nors cia tik spejimas
del eteriniu alieju tu natu tai as nelabai zinau, man asmeniskai tikrai gerai laikosi metu, levandu, eukalipto kvapai kazkada maisiau kanangu ir pusu kvapus - pradzioj kvapas toks intensyvus buvo ( kvapas kaip katino slapimas )- bet per kokius pora menesiu liko labai skaniai kvapas
Vaiva1987, nori dviejų skirtingų dalykų Viršutinės natos tiesiog tokios yra - greit pabėgančios. Bet kai eterinius aliejus maišai tarpusavyje, derini ir viršutines, ir širdies, ir bazines natas, jos šiek tiek užsifiksuoja. Ir net jei viršutiniai citrusai nublanksta, lieka širdies ir bazės natos.
QUOTE(Evah @ 2012 02 28, 15:22)
Bet kai eterinius aliejus maišai tarpusavyje, derini ir viršutines, ir širdies, ir bazines natas, jos šiek tiek užsifiksuoja. Ir net jei viršutiniai citrusai nublanksta, lieka širdies ir bazės natos.
cia turbut turi turet pasaukima sitam reikalui nes man tai cia pauksciu kalba as kvapus tuos maisau , kurie man atrodo skaniai kvepiantys ir priimtini - i tas natas nelabai kreipiu demesi
ot neliudna sitam forume )))
Mmmm...as noriu ,kad gerai laikytusi muile. Kiek isbandziau, tai gerai laikosi eukalipto, citrinzoles, metu, rozmarino eteriniai aliejai. Tai cia turbut yra auksciausios natos....jeigu neklystu. Nepasakyciau, kad jos greitai pabega...o galbut ka nors maisau.
Evah nezinai kiek reikia deti kukuruzu miltu i muila? Berods minejai, kad tai yra vienas is budu uzfiksuoti kvapa muile
Mmmm...as noriu ,kad gerai laikytusi muile. Kiek isbandziau, tai gerai laikosi eukalipto, citrinzoles, metu, rozmarino eteriniai aliejai. Tai cia turbut yra auksciausios natos....jeigu neklystu. Nepasakyciau, kad jos greitai pabega...o galbut ka nors maisau.
Evah nezinai kiek reikia deti kukuruzu miltu i muila? Berods minejai, kad tai yra vienas is budu uzfiksuoti kvapa muile
va apie tas natas aiskiau
http://www.praktinem...isiniu-kurimas/
http://www.praktinem...isiniu-kurimas/
O aš kai pjaunu, tai man niekas neišsitepa . Pjaunu paprastu peiliu . Bet jei išsitepa, manau, reikėtų paimti švarų skudurėlį ir pavalyti , muilui tikrai nepakenks
Evos muilai man nuostabūs, net ir tie, kurie rodos, tokie paprasti, bet jie vis tiek kažką turi. Šaunuolė
Dabar žaidžiu su druskos muilais, deja, pirmasis nelabai gavosi, bet parodysiu, nes man patinka šiame forume, kai truputi gyviau ir yra kur akis paganyti
Mėtos gaiva
Gal kas pasidalinsit apie druskos muilus. Kai pjausčiau po dviejų valandų, jis man jau byrėjo . Pavyko pora gabaliukų išsaugoti . Ir gal kas žinote kaip naudoti chlorofilą?
Evos muilai man nuostabūs, net ir tie, kurie rodos, tokie paprasti, bet jie vis tiek kažką turi. Šaunuolė
Dabar žaidžiu su druskos muilais, deja, pirmasis nelabai gavosi, bet parodysiu, nes man patinka šiame forume, kai truputi gyviau ir yra kur akis paganyti
Mėtos gaiva
Gal kas pasidalinsit apie druskos muilus. Kai pjausčiau po dviejų valandų, jis man jau byrėjo . Pavyko pora gabaliukų išsaugoti . Ir gal kas žinote kaip naudoti chlorofilą?
QUOTE(Vaiva1987 @ 2012 02 28, 14:35)
ot neliudna sitam forume )))
Naudojami ne kukurūzų miltai, o krakmolas. Tikrai kažkada minėjau, bet pati šitos teorijos netikrinau. Naudojama apie 1 valg. šaukštą kilogramui aliejų.
Tavo paminėti et. aliejai man taip pat muile laiko neblogai ir nors teoriškai jie priskiriami prie viršutinių natų, aš jas skirstau prie vidurinių. Man viršutinės natos (iš dažniau sutinkamų) - citrusai, levandos, mėta. Jie nėra labai ilgai išsilaikantys, tad aš juos fiksuoju kitais eteriniais aliejais deriniuose. O visi kiti et. aliejai man puikiai laikosi, kokius benaudočiau.
QUOTE(Detalytė @ 2012 02 28, 15:05)
Druskinius muilus aš pjaustau dar karštus, nespėjusius atvėsti. Jeigu atvėsta, tada šakutės jau
Chlorofilo aš nenaudočiau, nes esu girdėjusi, kad jis žvėriškai paskatina muilo gedimą. Vienam vyrukui muilas per porą savaičių pavirto į gleivėtą, smirdinčią kaką
Ačiū Evah už pasidalintas mintis