Naaa, visu cia grazus muiliukai!
Detalyte koki kvapus naudojai vaniliniam muilui isgauti? As kai gaminu vanilinius, tai kai dedu paprastos vaniles miltelius ir man paruduoja visas muilas...ir nuo vaniles milteliu persti rankas.
Naudojau vanilės aromatinį aliejų (kvapas hmmmmmm... vanilė), man labai patinka šitas kvapas . Naudojau apatiniam sluoksniui labai nedaug aliejaus, tamsiausiam sluoksniui daugiausiai, o viršutiniam nedėjau, nes norėjau šviesios spalvos .
Dariau iš karto du muilus: kavos ir vanilės, todėl ir galėjau žaisti su spalvom ir kvapais (tamsusis vidurys darytas su kava ). Kuria nors dieną būtinai įmesiu kavos muilą.
Dar vienas mano muilas - žemuoginis (žemuogių kvapo, deja, nelabai liko)
Dariau iš karto du muilus: kavos ir vanilės, todėl ir galėjau žaisti su spalvom ir kvapais (tamsusis vidurys darytas su kava ). Kuria nors dieną būtinai įmesiu kavos muilą.
Dar vienas mano muilas - žemuoginis (žemuogių kvapo, deja, nelabai liko)
Spalva patamsėja, bet be kavos, tamsiai rudos spalvos nebandžiau išgauti, o kvapas laikosi neblogai, nors aš jo dedu tikrai nedaug ( į 500 g. 7 ml.). O kai noriu šviesios spalvos, tai vanilės aromatinio aliejaus nepilu, nes jis tamsiai rudas ir tikrai labai dažo.
QUOTE(Detalytė @ 2012 02 28, 01:09)
Naudojau vanilės aromatinį aliejų (kvapas hmmmmmm... vanilė),
aromatini alieju ? kiek as esu dejus man sutraukdavo mase ir kaip kvapas? jauciasi vanile normaliai ?
muilai
Jau ne vieną kartą esu dariusi su vanilės aromatiniu aliejumi, bet niekada nebuvo sutraikę masės, o kvapas labai švelnus - vanilės. Man patinka
QUOTE(Detalytė @ 2012 02 28, 09:22)
Jau ne vieną kartą esu dariusi su vanilės aromatiniu aliejumi, bet niekada nebuvo sutraikę masės, o kvapas labai švelnus - vanilės. Man patinka
dekui gal as kazka ne taip dariau
Tai ta aromatini alieju deti po pedsako? Bandysiu is mazo kiekio padaryti ir koks grazus muilas... nu ta sviesi spalva... vistiek as ja isgausiu
Detalyte, labai patinka man tas įstrižas vanilinis drūžis! Ir žemuoginis dailus, gaila tik, kad kvapas nesilaiko. Sunku su tais aromatiniais aliejais
Ir fotografijos puikios.
Reikia gal ir man įdėt, prie ko pastaruoju metu dirbu. Nieko ypatingo nepriviriau, bet muilo nuotraukų per daug niekad nebūna.
Elementarus alyvuoginis be priedų, nes ištekliai senka. Nors dar turiu keletą gabaliukų metus brandinto alyvuoginio.
Alyvuogių-alijošiaus. Alyvuoginis, tik vietoj vandens dėjau alijošiaus sultis.
Mano druskinis "Šiaurės Vėjas", su mėtų ir pipirmėčių et. aliejais.
Mano baisuoklis druskinis "Rytų vėjas", kvepiantis cukrinėm žibutėm.
Ir paskutinis druskinis "Vakarų vėjas", kvepiantis saulėje džiūstančiais skalbiniais. Prie šito taipogi reiktų padirbėti.
Neroli ir ramunėlių muilas
Ir mano naujausias ir mylimiausias, "Laumių pieva" su kvapniųjų kanangų ir citrusų et. aliejų deriniu. Pastaruoju metu nemažai laiko praleidžiu žaisdama su savo krūva eterinių aliejų, pagaliau kažkur judu ir mano deriniai ima kvepėti taip, kaip aš ir norėčiu, kad jie kvepėtų (aš esu seniai sugadinta parfumistė). Gėris.
Ir fotografijos puikios.
Reikia gal ir man įdėt, prie ko pastaruoju metu dirbu. Nieko ypatingo nepriviriau, bet muilo nuotraukų per daug niekad nebūna.
Elementarus alyvuoginis be priedų, nes ištekliai senka. Nors dar turiu keletą gabaliukų metus brandinto alyvuoginio.
Alyvuogių-alijošiaus. Alyvuoginis, tik vietoj vandens dėjau alijošiaus sultis.
Mano druskinis "Šiaurės Vėjas", su mėtų ir pipirmėčių et. aliejais.
Mano baisuoklis druskinis "Rytų vėjas", kvepiantis cukrinėm žibutėm.
Ir paskutinis druskinis "Vakarų vėjas", kvepiantis saulėje džiūstančiais skalbiniais. Prie šito taipogi reiktų padirbėti.
Neroli ir ramunėlių muilas
Ir mano naujausias ir mylimiausias, "Laumių pieva" su kvapniųjų kanangų ir citrusų et. aliejų deriniu. Pastaruoju metu nemažai laiko praleidžiu žaisdama su savo krūva eterinių aliejų, pagaliau kažkur judu ir mano deriniai ima kvepėti taip, kaip aš ir norėčiu, kad jie kvepėtų (aš esu seniai sugadinta parfumistė). Gėris.
Nu groooozis...
O jei as noriu su nuoviru daryt muila. Tai uzplikyt kokias zoleles, pvz, kaip medetkas, vandeniu (distiliuotu?), ir ta nuovira perkosus panaudot vietoj apskaiciuoto vandens? Taip reikia daryt?
O jei as noriu su nuoviru daryt muila. Tai uzplikyt kokias zoleles, pvz, kaip medetkas, vandeniu (distiliuotu?), ir ta nuovira perkosus panaudot vietoj apskaiciuoto vandens? Taip reikia daryt?
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 02 28, 12:09)
Taip Tik aš visada patariu pašaldyti bet kokį skystį, kuris naudojamas vietoj vandens. Kad šarmas kuo mažiau jį sudegintų
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 02 28, 12:16)
Oksidai, ultramarinai yra mano draugai, kai norisi spalvų, kurias sunku išgauti visokiais moliais ir pan.