Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu V d.

Na ka mano bandymas del baltuojancio pavirsiaus patvirtino, kad Evah visiskai teisi.
Pries kelias dienas vel viriau muila. Sykart bandziau su ozkos pienu. Viskas gerai pavyko. smile.gif Tik del to baltuojancio pavirsiaus nusprendziau dali jau supjaustyto muilo laikyt kaip iprastai. O kita dali uzdengti labiau. Na ir ka ir tie ir tie truputi pabaltavo, bet netaip kaip pries tai buves. o pries tai virtam buvo nemazai taukmedzio sviesto, tai kaip Evah rase ir turejo itakos pabaltavimui. O nepabaltaves muilas buvo be ea. Taigi isvada, kad ir nuo kai kuriu ea baltuoja.
Evah lenkiu galva pries tave smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrele_s: 16 vasario 2012 - 13:22
Oj, galvos lenkt tau jau tikrai nereikia biggrin.gif Bet smagu, kad bent kažkiek pagelbėjau.

Aš nelabai turiu kuo pasirodyt. Po poros mėnesių atostogų nuo muilo virimo čia prieš keletą savaičių pastebėjau, kad beveik nebėra kuo praustis scare.gif Teko pasirausti dėžutėse ir išsitraukti porą senienų doh.gif

Taigi, nuo praeitos savaitės pradėjau vėl pildyti lentynas. Kol kas į trasą eina mūsų mėgstamiausi. Artimiausiu metu iš muilo virtuvės išlįst neplanuoju laugh.gif

Dilgėlių muilas-šampūnas
user posted image

Alaus muilas-šampūnas
user posted image

Druskinis Pietų Vėjas
user posted image
user posted image

Atsakyti
Evah thumbup.gif kaip visad puosi tema smile.gif
O del muilu sampunu. Ar patenkinta jais? Kazkada bloge buvai rasius kad patinka. O dabar po ilgesnio naudojimo nenusivylei? Na, jei vel verdi matyt tinka rolleyes.gif
Atsakyti
Evah, superiniai muiliukai. labai estetiskai ir "skaniai" atrodo thumbup.gif
As vis dar atostogauju nuo muilavirio, bet jau mintys kamuoja apie muila, juolab kad irgi atsargos senka smarkiai....

ir vis neatsidziaugiu sviestmedzio muiliuku, dar cinko oksido idejau, tai superinis, mano maziukui tinka kuo puikiausiai, nieko geresnio prausimui neisivaizduociau (o ir cinkas sukietino neblogai muiliuka thumbup.gif ).
Atsakyti
QUOTE(ausrele_s @ 2012 02 16, 17:47)
Evah thumbup.gif kaip visad puosi tema smile.gif
O del muilu sampunu. Ar patenkinta jais? Kazkada bloge buvai rasius kad patinka. O dabar po ilgesnio naudojimo nenusivylei? Na, jei vel verdi matyt tinka rolleyes.gif

Ačiū 4u.gif
O savo muilus-šampūnus ir toliau tebenaudoju, jau turbūt kokie 9 mėnesiai. Mano plaukui kuo puikiausiai tinka, neturiu išvis jokių priekaištų rolleyes.gif Mano mama, tarp kitko, irgi nuolat naudoja, draugų šeima kilogramais ima, nes vyras yra įsitikinęs, kad nuo mano muilo jam plaukai nustojo slinkti ir aš jį išgelbėsiu nuo plikės lotuliukas.gif Nežinau, kaip ten iš tiesų yra, bet kad plaukai kiek mažiau slenka ir aš pastebėjau.

QUOTE(Ievulyte @ 2012 02 16, 18:36)
Evah, superiniai muiliukai. labai estetiskai ir "skaniai" atrodo  thumbup.gif
As vis dar atostogauju nuo muilavirio, bet jau mintys kamuoja apie muila, juolab kad irgi atsargos senka smarkiai....

ir vis neatsidziaugiu sviestmedzio muiliuku, dar cinko oksido idejau, tai superinis, mano maziukui tinka kuo puikiausiai, nieko geresnio prausimui neisivaizduociau (o ir cinkas sukietino neblogai muiliuka  thumbup.gif ).

Ačiū Ievulyte mirksiukas.gif
O kas pasirodys? mmm? Apie cinko oksidą smalsu išgirsti, pati niekada jo nenaudojau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2012 02 16, 19:44)
Ačiū  4u.gif
O savo muilus-šampūnus ir toliau tebenaudoju, jau turbūt kokie 9 mėnesiai. Mano plaukui kuo puikiausiai tinka, neturiu išvis jokių priekaištų  rolleyes.gif Mano mama, tarp kitko, irgi nuolat naudoja, draugų šeima kilogramais ima, nes vyras yra įsitikinęs, kad nuo mano muilo jam plaukai nustojo slinkti ir aš jį išgelbėsiu nuo plikės lotuliukas.gif Nežinau, kaip ten iš tiesų yra, bet kad plaukai kiek mažiau slenka ir aš pastebėjau.

bigsmile.gif Va čia tai atradimas.
Norėjau paklausti dėl alaus muile šampūne. Jis kažką gero plaukams duoda? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrele_s: 17 vasario 2012 - 16:52
QUOTE(Evah @ 2012 02 16, 18:44)
Ačiū  4u.gif
O savo muilus-šampūnus ir toliau tebenaudoju, jau turbūt kokie 9 mėnesiai. Mano plaukui kuo puikiausiai tinka, neturiu išvis jokių priekaištų  rolleyes.gif Mano mama, tarp kitko, irgi nuolat naudoja, draugų šeima kilogramais ima, nes vyras yra įsitikinęs, kad nuo mano muilo jam plaukai nustojo slinkti ir aš jį išgelbėsiu nuo plikės lotuliukas.gif Nežinau, kaip ten iš tiesų yra, bet kad plaukai kiek mažiau slenka ir aš pastebėjau.
Ačiū Ievulyte  mirksiukas.gif
O kas pasirodys? mmm? Apie cinko oksidą smalsu išgirsti, pati niekada jo nenaudojau  rolleyes.gif

o po muilasampunio visad perskalauji parugstintu vandeniu ar nea?

as buvau kazkada visa kolekcija ikelus blush2.gif viena partija buvau dariusi be cinko oksido, o sekancia isbandziau su cinku, tai mano akiai antroji kietesne, ne taip snarglejasi, nes formule tai gan minksto muilo dariau, kad butu itin svelnus leliukui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrele_s @ 2012 02 17, 16:51)
bigsmile.gif Va čia tai atradimas.
Norėjau paklausti dėl alaus muile šampūne. Jis kažką gero plaukams duoda?  rolleyes.gif

Nežinia tik, ar nebus čia tik didelės viltys lotuliukas.gif
Sakoma, kad duoda. Turėtų stiprinti plauką, pamaitinti, suteikti purumo. Mažų mažiausiai prisideda prie puikaus putojimo dėl natūralaus cukraus sudėtyje rolleyes.gif

QUOTE(Ievulyte @ 2012 02 17, 17:44)
o po muilasampunio visad perskalauji parugstintu vandeniu ar nea?

as buvau kazkada visa kolekcija ikelus  blush2.gif  viena partija buvau dariusi be cinko oksido, o sekancia isbandziau su cinku, tai mano akiai antroji kietesne, ne taip snarglejasi, nes formule tai gan minksto muilo dariau, kad butu itin svelnus leliukui  4u.gif

Nevisad, kas porą ar trejetą kartų, kai netingiu blush2.gif Ir dabar naudoju tik kokį valgomą šaukštą acto puodeliui vandens. Tiesa, po kiekvieno plovimo plaukus skalauju šaltu šaltu vandeniu. Labai prisideda prie plaukų blizgėjimo rolleyes.gif
Aha, pamenu tamstos kolekciją. Bet aš visad daugiau laukiu biggrin.gif
Atsakyti
Evah pukiai atrodo muiliukai. wink.gif Kaip padarei, kad visa apvali forma uzsipilde? Pas mane, tai lieka plyseliu, ji nebuna lygi su tarpais...
Atsakyti
Nieko ypatingo nedarau. Tiesiog pilu prie lengvesnio pėdsako, užsipildo visad be problemų. Kartais vienas, kitas burbuliukas lieka, bet nieko daugiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evah: 19 vasario 2012 - 17:25
Man nesigauna lengvesnis pedsakas, jis visada greitai sutirsteja doh.gif Galbut skystumas mases priklauso nuo gaminamo muilo mases? Kuo mazesne mase tuo greiciau sutirsteja?
Atsakyti
Oj, nuo visko tas tirštumas priklauso. Nuo pačių aliejų, nuo temperatūrų, nuo kiekio, nuo vandens kiekio, nuo eterinių/aromatinių aliejų doh.gif
Atsakyti