Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu V d.

QUOTE(Ingrid2 @ 2012 02 07, 01:51)
Merginos, baltas sluoksnis ant viršais, tai kaustinė soda. Atsiradusi muilui reaguojant su oru. Girdėjau čia merginos dengia maistine plėvele, kad to išvengti. Aš kelis kartus bandžiau ja dengti, skirtumo nebuvo, tai daugiau ir nebesikamuoju smile.gif.

Kad dengia maistine plevele buvau skaicius. Bet su dangciu uzdengus man tas baltas sluoksnis neatsiranda. Atsiranda po to, kai jau isimu is formos ir supjaustau, tada gi jau nebereikia plevele dengti. Galvoju, kad gal pas mus kokios netinkamos salygos (per dregna ar pan.) muilui brandintis... g.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrele_s @ 2012 02 07, 12:59)
Kad dengia maistine plevele buvau skaicius. Bet su dangciu uzdengus man tas baltas sluoksnis neatsiranda. Atsiranda po to, kai jau isimu is formos ir supjaustau, tada gi jau nebereikia plevele dengti. Galvoju, kad gal pas mus kokios netinkamos salygos (per dregna ar pan.) muilui brandintis... g.gif

nu man niekad nebuvo taip, kad pasidengtu muilas kazkuo g.gif as visada supjauscius muila dedu i picos deze ir uzdengus palieku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 02 07, 13:09)
nu man niekad nebuvo taip, kad pasidengtu muilas kazkuo  g.gif  as visada supjauscius muila dedu i picos deze ir uzdengus palieku  smile.gif

O kuom uzdengi kai jau supjaustytus palieki? As tada ant dezutes tik paklode uzdedu, kad nedulkytu? Galvoju tada gal labiau uzdengt reikia... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrele_s: 07 vasario 2012 - 12:20
QUOTE(ausrele_s @ 2012 02 07, 13:18)
O kuom uzdengi kai jau supjaustytus palieki? As tada ant dezutes tik paklode uzdedu, kad nedulkytu? Galvoju tada gal labiau uzdengt reikia... g.gif

picos dezes su dangciais mirksiukas.gif
Atsakyti
Na tai reiks pabandyt kita karta uzdengt labiau
Atsakyti
As vel del tu pasidengimu baltu sluoksniu blush2.gif
Kai pries kelias dienas viriau, tai mase dalinau i dvi dalis. Viena vaikiskam muilui, tai be jokiu priedu, o i kita dejau molio. Tai ta, kur be jokiu priedu nepasidenge niekuom, o kur su moliu ir EA pasidenge doh.gif Va tai ir keisciausia g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrele_s: 08 vasario 2012 - 17:24
Mano pirmasis kastilijos muilas su raudonuoju moliu pasidengė baltai (rožinė spalva buvo viršuje), tai man buvo labai gražu smile.gif, o dabar truputi gudrauju ir stengiuosi, kad muilo viršus būtų dažniausiai baltos spalvos, tai ir nežinau ar pasidengia ten kas balta spalva ax.gif

Papildyta:
Kastilijos mulas su raudonuoju moliu pasidengęs baltom apnašom
user posted image
O ant šito muilo net nežinau ar yra apnašos smile.gif
user posted image

Papildyta:
Žinoma, tai gal ir nėra geriausia išeitis, bet krtais geriau paslėpti trūkumus ax.gif . Man baltos apnašos ant tamsiai rūdos spalvos labai neskaniai atrodo blush2.gif , o ant rausvos labai simpatiškai smile.gif
Atsakyti
Detalyte, dailūs muiliukai mirksiukas.gif Pažįstamas braižas biggrin.gif

O dėl sodos ant muilo, tai ji susidaro, kai šarmas dar šviežiame muile reaguoja su anglies dioksidu ore. Ar ji susidarys, priklauso vėlgi nuo milijono dalykų ir labai sunku tiksliai nustatyti, kas būtent ją sukelia. Esu girdėjusi teoriją, kad soda priklauso nuo muilo "tankumo" ir vandens kiekio muile. Taip pat ir nuo priemaišų mūsų šarme. Kaip žinia, natrio šarmo grynumas dažniausiai siekia 92-99%. Kai kurie priedai taip par skatina susidaryti sodą, pavyzdžiui, kai kurie eteriniai, aromatiniai aliejai, ypač dideli kiekiai sviestų recepte. Drėgnoje patalpoje taip pat daugiau šansų susidaryti sodai.

Vieni iš būdų, kurie padėtų išvengti sodos:
1. Visada muilą "priversti" pereiti gelio fazę. Kuo greičiau muile įvyksta saponifikacija, tuo mažiau šansų susidaryti sodai.
2. Uždengti maistine plėvele. Bet ne taip, kad virš muilo formą uždengti, o taip, kad plėvelė liestųsi su muilu. Tada muilas negauna kontakto su oru, nesusidaro soda.
3. Amerikietės labai mėgsta muilą nupurkšti izopropilo alkoholiu. Taip irgi sudaromas barjeras tarp muilo paviršiaus ir oro.
4. Bičių vaškas recepte (iki 1%) taip pat padeda išvengti sodos.

O šiaip, aš visiškai nesuku sau galvos dėl sodos. Būna pas mane jos, bet nebaisiai ir man savotiškai netgi gražu.

Atsakyti
Taip Evah, kai pradėjau domėtis muilo gamyba Jus buvot įkvepėja smile.gif ir jeigu braižas panašus, tai todėl, kad man Jūsų muilai nuostabūs smile.gif
Atsakyti
Labai gražus Detalytė jūsų muiliukai. wub.gif wub.gif wub.gif
Man idomu sužinoti kaip suformuojat toki gražų paviršių?
Atsakyti
Detalyte muilai tikrai thumbup.gif
ir man įdomu kaip suformuojamas toks gražus viršus... rolleyes.gif

Evah dekui už atsakymą. Kai skaičiau visas ankstesnes temas pastebejau, kad jusų patarimai labai vertingi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrele_s: 09 vasario 2012 - 17:45
Ačiū už palaikymą ax.gif
O viršų padaryti nėra sudėtinga, paėmu pagaliuką ir formuoju, tai kas man gražu (kai vyras klausia ką dabar darau, tai sakau, kad žaidžiu smile.gif). O kartais net ir ant popieriaus pasipaišau keliata variantų , o tada jau darau ant muilo ir žiūriu kas gražiau smile.gif
Atsakyti