Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu V d.

QUOTE(rugiagele26 @ 2012 01 26, 21:24)
Supratau. O jei metos kokios, tai irgi nemazint eteriniu? Nes ana kart 1330 g berods buvo, tai 10 ml supyliau...

Aciu uz atsakyma smile.gif


man metos gana gerai laikosi, jei jums muila subrandinus uztenka kvapo, tai daugiau ir nepilkit, dar labai nuo pacio eterinio priklauso kiek jis "stiprus"
Atsakyti
Aisku 4u.gif

Aaa, o ozkos pienas is parduotuves tinka? Nes naturalaus nerandu - ozkos uztrauktos lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 26 sausio 2012 - 21:45
Sveikos,
aš vėl su kvailais klausimais: kai darai skystą muilą, gamybos procesas toks pat? Tik vietoj natrio reikia dėti kalio šarmą? O kaip tada su brandinimu - atvirame inde, ar uždarytame? Būkit, geros "apšvieskite" mano kvailą galvą.

Ir dar vienas klausimas: kai padarau kietą muilą, uždengu, kad nesiliestų su oru ir nesusidarytų soda. Bet po to, kai supjaustau, juk reikia palikti gerai vėdinamoje vietoje, ar ne? Va tada kai kurie gabaliukai, ypač jų viršutinis paviršius, pasidengia lengvu soduotu sluoksneliu. Ką ne taip darau?

Beje, kalbėjotės apie anglies tabletes. Jos iš tiesų nevienodos. Vienas muilas išėjo gražiai juodas, o kitas - labai gražiai žalias blush2.gif

Ačiū už pagalbą ir visas sveikinu su pagaliau atėjusia žiema!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo auau: 27 sausio 2012 - 16:00
Labas visoms, aš irgi noriu paklausti, kadangi prakalbot apie kvapo fiksavimą.
Sakykite, kas bandėte, kaip ten fiksuojama su islandine kerpena? Berti jos miltelių ir viskas, ar mirkyti jose, ar kaip? Ir kiek eterinių reikia kiek kerpių?
Iš anksto dėkui atsakiusioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(auau @ 2012 01 27, 15:57)
Beje, kalbėjotės apie anglies tabletes. Jos iš tiesų nevienodos. Vienas muilas išėjo gražiai juodas, o kitas - labai gražiai žalias  blush2.gif

O kokias tabletes dėjai?
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2012 01 27, 18:24)
O kokias tabletes dėjai?

Deja, negaliu pasakyti, nes maniau, kad visos vienodos ir tuoj pat išmečiau pakelį. Manau, kad jos buvo lietuviškos.
Atsakyti
QUOTE(ausriness @ 2012 01 27, 18:16)
Labas visoms, aš irgi noriu paklausti, kadangi prakalbot apie kvapo fiksavimą.
Sakykite, kas bandėte, kaip ten fiksuojama su islandine kerpena? Berti jos miltelių ir viskas, ar mirkyti jose, ar kaip?  Ir kiek eterinių reikia kiek kerpių?
Iš anksto dėkui atsakiusioms  4u.gif

Fiksuoja su briedrage, ji panaši į islandinę kerpeną, bet auga ant ąžuolo kamieno, ne ant žemės. Nežinau ar visos kerpės fiksuoja kvapą. Aš briedragę susmulkinau, pamirkiau eteriniuose aliejuose keletą parų ir visą tą mišinį dėjau į muilą. Kvapas tikrai gerai laikėsi.
Atsakyti
Oi tikrai briedragė ir islandinė kerpena ne tos pačios. O tokios panašios. Gaila...
Atsakyti
QUOTE(auau @ 2012 01 27, 16:57)
Sveikos,
aš vėl su kvailais klausimais: kai darai skystą muilą, gamybos procesas toks pat? Tik vietoj natrio reikia dėti kalio šarmą? O kaip tada su brandinimu - atvirame inde, ar uždarytame? Būkit, geros "apšvieskite" mano kvailą galvą.



Taip , skystame muile KOH dedamas; pėdsakas būna po ilgesnio maišymo ir turi būti labai stiprus ( beveik kietas muilas).
Po pėdsako reikia dėti į karšto vandens vonią ir virti ilgai ( 2,5- 4 val.) 60-70 C temp., kol pH pasidaro normalus.
Tada sudedamas į indelį laikymui. Skiesti vandeniu - pagal poreikį ( užpylus šiltu vandeniu palikti kelioms valandoms ir ištirpsta).
Kai kas iš karto visą kiekį praskiedžia ir laiko buteliuose, man labai patinka prasiskiesti tiek, kiek reikia trumpalaikiui naudojimui
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 28 sausio 2012 - 00:13
Merginos, kas esat vire muila vaikams, kiek taukmedzio sviesto dejot? Pamenu, kad skaiciau kazkada, bet perziurejau uzrasus - nepasizimejus doh.gif Ir turbut bekvapi daret? Ar pylet koki EA?
Atsakyti
Ir dar vienas klausimelis blush2.gif skaiciau, kad verdat muila su pasukomis. Maciau pirkti pasuku milteliu. Gal kas bandet su tokiais virt?
Atsakyti
Labas rytas bigsmile.gif
mano vakaryksciai ax.gif

tik kazkaip man nelabai iseina nufotografuoti doh.gif
user posted image

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva number 1: 30 sausio 2012 - 08:22