Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu V d.

Aaa, tiesa, susidurus buvau su beda.. bet tikiuosi issprendziau. Gi svarstykles pavede.. vidury sverimo, issijunge blink.gif gerai, kad buvau atsverus vienus aliejus, kitu tik buteli supyliau, tai buvo nesunku atsiskaiciuot.

Girdejau, kad kai muilas trupa, tai per daug sarmo, o gal klystu?..

Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2012 01 21, 17:40)
O nebandėte patikrinti, ar muilas nekanda? Jeigu muilas labai kietas ir trupa, tai mano spėjimas būtų, kad kai dalinot "partiją" į dvi dalis, ji nebuvo pasiekusi rimto pėdsako arba galbūt nebuvo gerai išsimaišiusi ir viename muile liko daugiau šarmo. Taigi, tas, kur minkštas muilas, gavosi su didesniu pariebinimu, o tas, kur labai kietas - su šarmo pertekliumi. Esu girdėjusi ne vieną istoriją, kai taip nutinka dalinant partijas per pus.

Tai, kad krėčiau muilą į medinę dėžutę, o kas nebetilpo - į kitą. Tą kitą išnešiau balkonan. Nieko jau daugiau papildomai nemaišiau.
Nelabai žinau ką reiškia "kanda" man niekada rankų muilas nekando blush2.gif
Atsakyti
Dar klausimas sekanciam kartui, jei darysiu biggrin.gif kai muilas keliu spalvu. Tai mase padalinat i atskirus indelius, det norima ingredienta ir tada sluoksniuot? Ir pamaliavot pagaliuku? biggrin.gif
Atsakyti
OMG... eidama pro saliona, negalejau neuzeit nepaziuret,kaip ten tas muilas blink.gif pakeliau antklodele, ziuriu pro kepimo popieriu kazkas tamsuoja per viduri blink.gif aisku gi kaip as nepaziuresiu, o ten per viduri tokia deme baisine i ruduma,o aplink normali spalva. Tikiuosi cia normalu? Gal cia ta gelio faze? Ar koks velnias??
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 01 21, 20:32)
OMG... eidama pro saliona, negalejau neuzeit nepaziuret,kaip ten tas muilas  blink.gif pakeliau antklodele, ziuriu pro kepimo popieriu kazkas tamsuoja per viduri  blink.gif aisku gi kaip as nepaziuresiu, o ten per viduri tokia deme baisine i ruduma,o aplink normali spalva. Tikiuosi cia normalu? Gal cia ta gelio faze? Ar koks velnias??

turetu buti gelio faze smile.gif ji ne tik ruda, bet isiziurejus turetum pamatyti, kad ten geline mase, juk todel ir vadinama gelio faze:)
Atsakyti
Jau nekisau nosies arciau, iskart uzdengiau vel ir palikau ramybej biggrin.gif pjaustyt bandyt po paros nuo pagaminimo? Ar ilgiau palaukt, jei dar matysis ta gelio faze?
Atsakyti
Pjaustyt reiktų tada, kada sukietės pakankamai. Jeigu jis visas praeis gelio fazę, tai po paros turėtų jau būti pakankamai kietas mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos.
norejau siokios tokios pagalbos.
siandiena antra karta gaminau muila.
receptas-
migdolu aliejus-25%
palmiu aliejus-16%
kokoso aliejus-24%
sviestamedzio aliejus-4%
ryziu (rice bran) aliejus-25%
babassu aliejus-6%
viso-600g
H2O-228g
NaOH-85g
temperatura-52c
viskas ejosi gerai iki tol,kol sugalvojau po pedsako grikiu medaus ikrauti-parduotuvinio 1a.s.tik ispyliau muila i forma- viska sutrauke. vienu zo, kibiran. dabar mastau kas kaltas- ar tikrai medus, gal temperatura?receptas? o gal dar koks biesas? gal kas kokiu ideju turit?tiesiog noriu isvengti sekancio fiasko.
aciu uz bet kokia pagalba. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rikki-tikki-tavi: 22 sausio 2012 - 04:26
Dabar neturiu kaip patikrinti recepto su skaičiuokle, bet mano galva kaltas medus. Labai dažnai jis visokių pokštų prikrečia, o dar ir temperatūra buvo į aukštesnę pusę. Kitam kartui siūlyčiau maišyti muilą prie žemesnės temperatūros, pvz. 45 laipsnių. Ir medų gerai būtų ištirpinti nedideliame kiekyje šilto vandens.
O gal medus koks netikęs buvo?

Tik į kibirą mest nereikėjo. Kitą kartą jei taip nutiks, suverskit viską atgal į puodą, jį statykit dar į didesnį puodą su vandeniu ir pakaitinkit nuolat maišydama, kol bus vientisa masė. Nebus pats gražiausias muilas, bet bent jau naudojamas mirksiukas.gif Šitas variantas netinka tik tada, kai nepavyksta išsaugoti viso atsiskyrusio aliejaus, nubėga jis kur nors ar pan.
Atsakyti
As irgi su klausimeliu. uzvakar viriau muila. viskas o.k. si karta buvo, nes jau isigijau blenderi. daug alyvuogiu aliejaus dejau, tai vakar dar nebuvo sustinges, o va siandien atidengiau pasiziuret ar sustinges, tai virsus buvo taip kaip aprasojes blink.gif nelabai turejau tada laiko gilintis, tai uzdengiau. po kokios val. vel susiruosiau prie to muilo, o laseliu jau nebebuvo unsure.gif kas cia galejo buti? glicerinas? o gal sarmas?
Atsakyti
Pasirodau su savo pirmuoju muilu pacios darytu smile.gif nera baisiai grazus, bet kaip pirmam kartui esu labai patenkinta ax.gif pjausciau po paros laiko.

Ten kakavos bandziau imaisyt, tai toks drumzlinas gavosi, reikejo truputi gal kitaip sumakaluot.

user posted image

Kita kart noriu bandyti su moliu isgaut spalva, ir muila su ozkos pienu daryti blush2.gif

Papildyta:
Noriu be galo padekoti uz pagalba Jums visoms, ir uz kantrybe atsakinejant i klausimus... labai daug uzverciau klausimais Evah ir Vaiva_number_1 (pastaroji ir uzkabino daryt muilus biggrin.gif ), tai Joms ypatingai didelis ACIU smile.gif
Atsakyti
Sekantis bandymas - su ozkos pienu smile.gif tik man va neaisku, kaip zinot, kas tinka prie jo, ta prasme kokie aliejai.Ir kiekiu proporcijos turbut yra kazkokios,juk visko susipirkusi nedesi.. kaip suprantu, piena reik uzsisaldyt, ir tada pasiskaiciavus sarmo-vandens kieki, vietoj vandens kiekio det ledukus. Galima perpus su svieziu pienu. Kazkur radau Evah posta. Zodziu kas tinka su ozkos pienu...?
Atsakyti