Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu V d.

QUOTE(Kvaki @ 2012 01 10, 22:37)
O negenda po to laikant muila,tos moliugu sultys?
Ar is savo moliugu, svieziu daret, ar pirktiniu?

daziau is savo moliugo svieziai spaustu sulciu.truputi ir tirsciu dejau. niu db lyg nepanasu i sugedusi smile.gif ta prasme, kad nei nemalonaus kvapo ar spalvos pokyciu.
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 01 13, 09:06)
as zinau, kad safranas LABAI brangus  mirksiukas.gif  veztas is uzsienio  g.gif  velnias zino, o kaip atskirti kur tikras kur ne ? g.gif

net apziurejau as ta muila - nu geltonas tas muilas , bet ne tokio geltonumo kaip pvz citrina  g.gif

Dažinis dygminas (Carthamus tinctorius) kartais yra apgaulingai parduodamas vietoj šafrano, nes yra daug pigesnis. Jo savybės, nors ir šiek tiek panašios, neatstoja tikrojo šafrano. Ar turimas šafranas yra tikrasis, galima patikrinti pamerkus vieną purką į šiltą vandenį. Vanduo palaipsniui nusidažo gelsva spalva, purka tampa rožine, išlaikydama savo formą. Netikras šafranas, nors ir nudažo vandenį, formos neišlaiko, išbrinksta ir įgyja naują formą.
Cia as nukopinau ir pacitavau.smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pokatak @ 2012 01 13, 21:18)
Dažinis dygminas (Carthamus tinctorius) kartais yra apgaulingai parduodamas vietoj šafrano, nes yra daug pigesnis. Jo savybės, nors ir šiek tiek panašios, neatstoja tikrojo šafrano. Ar turimas šafranas yra tikrasis, galima patikrinti pamerkus vieną purką į šiltą vandenį. Vanduo palaipsniui nusidažo gelsva spalva, purka tampa rožine, išlaikydama savo formą. Netikras šafranas, nors ir nudažo vandenį, formos neišlaiko, išbrinksta ir įgyja naują formą.

super thumbup.gif dekui 4u.gif pabandysiu taip padaryt issiaiskint ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pokatak @ 2012 01 13, 21:18)
Ar turimas šafranas yra tikrasis, galima patikrinti pamerkus vieną purką į šiltą vandenį. Vanduo palaipsniui nusidažo gelsva spalva, purka tampa rožine, išlaikydama savo formą. Netikras šafranas, nors ir nudažo vandenį, formos neišlaiko, išbrinksta ir įgyja naują formą.

vakar bandziau smile.gif vanduo nusidaze, purka neigijo naujos formos ir neisbrinko g.gif reikes dar karta su safranu muila daryti, pabandysiu ji sutrynt - gal tada spalva intensyvesne bus thumbup.gif
Atsakyti
Sakykit, jei netycia sarmo temperatura gausis zemesne, nei alieju, tai ka daryt? Nes jei viena virsiu, tai bijau,kad kolsarmas ves, tai man per ilgai uztruks kaitint aliejus g.gif
Atsakyti
Sveikos muilininkes 4u.gif darbas vyksta, muilai verda thumbup.gif ir prabangius muilus ziuriu kai kurios verdat smile.gif as oranzine spalva isgaunu su karotinu- daugiau ar maziau ir varijuoja spalvos ax.gif

beje pasigirsiu, kad pagaminau nerealu sampunmuili, plaukams jokiu pereinamuju laikotarpiu nereikia, plauku blizgesys lieka, maniskiams plaukams gal galetu mazenio pariebinimo but, bet siaip dziaugiuos pataikius is pirmo karto ax.gif aliejuose naudojau rozmarinu ir levandu fitolius
Atsakyti
QUOTE(Ievulyte @ 2012 01 16, 19:03)
beje pasigirsiu, kad pagaminau nerealu sampunmuili, plaukams jokiu pereinamuju laikotarpiu nereikia, plauku  blizgesys lieka, maniskiams plaukams gal galetu mazenio pariebinimo but, bet siaip dziaugiuos pataikius is pirmo karto  ax.gif aliejuose naudojau rozmarinu ir levandu fitolius

Gal galte sudėtį muilo parašyti? 4u.gif Iš mano virtų pirmas buvo geriausias, tik atrodė, kad reikia sumažinti pariebinimą. Paskui vis tobulinau, tobulinau sudėtį... tobulas ir neišėjo.
Kitiems mano šampunmuiliai l. tinka, o aš pati pradėjau vėl plaukus plautis šampūnais iš bazių arba kietu šampūnu verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 17 sausio 2012 - 15:54
Pasiskolinau toki termometra muilo gamybai, gal kas vistik naudojat toki?

user posted image

Tik bijau, kad nesureaguotu man sitas antgalis.. lyg ne aliuminis.. o jei as apsidraudimui tik aliejus patikrinciau su termometru, o sarma atvesinciau daug maz.. arba tik ciut kystelsiu po truputi,kad nebutu kokio sprogimo.. biggrin.gif

Radau,kad tai nerduijantis plienas, tai tiks biggrin.gif gal. Ryt didzioji diena..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 20 sausio 2012 - 15:52
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 01 17, 15:53)
Gal galte sudėtį muilo parašyti? 4u.gif Iš mano virtų pirmas buvo geriausias, tik atrodė, kad reikia sumažinti pariebinimą. Paskui vis tobulinau, tobulinau sudėtį... tobulas ir neišėjo.
Kitiems mano šampunmuiliai l. tinka, o aš pati pradėjau vėl plaukus plautis šampūnais iš bazių arba kietu šampūnu  verysad.gif

avokadu, migdolu, ricinos, kokosu, ataliu, alyvuogiu, saulegrazu aliejai ir kakavos sviestas smile.gif
Atsakyti
mano muilai valentino dienai:)
http://www.flickr.co...N05/6730528975/
ir
http://www.flickr.co...in/photostream/
Atsakyti
Grooozis...
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 01 20, 15:37)
Pasiskolinau toki termometra muilo gamybai, gal kas vistik naudojat toki?

user posted image

Tik bijau, kad nesureaguotu man sitas antgalis.. lyg ne aliuminis.. o jei as apsidraudimui tik aliejus patikrinciau su termometru, o sarma atvesinciau daug maz.. arba tik ciut kystelsiu po truputi,kad nebutu kokio sprogimo.. biggrin.gif

Radau,kad tai nerduijantis plienas, tai tiks biggrin.gif gal. Ryt didzioji diena..

Galima drąsiai ši termometrą dėti į šarmą, pati naaudoju smile.gif
Atsakyti