Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu V d.

QUOTE(auau @ 2011 12 19, 20:33)
Sveikos. Aš naujokė - ne tik muilo virime, bet ir dalyvavimu forumuose, - tiesą sakant, nė karto neesu rašiusi. Tai bent iškasena, ar ne? Užtat sąžiningai perskaičiau, ką visus metus rašėte ir labai džiaugiausi jūsų nuostabiais muilais. Ką čia beslėpsi - ir baltai pavydėjau. Ir aš norėčiau pasiekti tokių aukštumų, tik kažin, ar pavyks. O gal? - jeigu man padėsite. Šiandien turiu du klausimus. Pirmas: niekur neradau parašyta (o gal pražiopsojau) kas tas KOH. Skaičiuoklėje taip pat yra nurodyta. Ir antrasis: kaip padaryti tas nuostabias bangeles viršuje? O jums gal padės mano patirtis, nors ir menka: kažkas pradžioje klausė, kaip gauti oranžinę spalvą. Man graži ir gana intensyvi išeina su stipriu medetkų nuoviru.

Sveika prisijungus 4u.gif
KOH-kalio šarmas, naudojamas gaminant skystus muilus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pokatak @ 2011 12 18, 10:20)
Neringa,as dejau apelsinu EA.Nu man ziauriai skaniai kvepejo.Dar dejau i ta muila kakavos tos tikros,be priemaisu (kur gabalais buna ,konditerines),tai ir tas kvapo pridejo.
Tai gavosi panasiai kaip tie apelsininiai sokoladai  smile.gif

Vat ir aš galvoju dėti kažką iš citrusų ax.gif
Papildyta:
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 12 19, 15:47)
nieko nedejau i kavini savo muila, man -smirda, sunui - kvepia.
Ir suprask, kad toks geras kam kaip smile.gif

Kažkaip ir aš įsivaizduoju, kad turėtų smirdėti. Niekaip neprisiruošiu kavos muilo daryti, vis kokių kitų minčių kyla, bet dabar po Kalėdų jau būtinai virsiu kai nuspręsiu kaip kvėpinti biggrin.gif
Atsakyti
Praejo menesis laiko, nuo muilo pagaminimo. Galvoju pabandysiu, pries dedant i dovaneles... nenugrauze ranku, tai vadinas jau tinkamas naudojimui? biggrin.gif kaip tik darytas su kavos tirsciais, bet nesmirda tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 20 gruodžio 2011 - 15:59
QUOTE(Babi* @ 2011 12 19, 20:40)
Sveika prisijungus 4u.gif
KOH-kalio šarmas, naudojamas gaminant skystus muilus smile.gif

Ačiū, Babi!!!! Iškart šviesiau galvoje pasidarė.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 12 20, 16:58)
Praejo menesis laiko, nuo muilo pagaminimo. Galvoju pabandysiu, pries dedant i dovaneles... nenugrauze ranku, tai vadinas jau tinkamas naudojimui? biggrin.gif kaip tik darytas su kavos tirsciais, bet nesmirda tongue.gif

Mėnuo-pats minimaliausias terminas, geriau 6 savaitės. Dėl ph- paliesk liežuvio galiuku, jei nekerpa- naudoti tinka. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2011 12 20, 19:33)
Mėnuo-pats minimaliausias terminas, geriau 6 savaitės. Dėl ph- paliesk liežuvio galiuku, jei nekerpa- naudoti tinka. smile.gif

Supratau, einu lyztelsiu biggrin.gif
Atsakyti
noreciau patyrusiu nuomones:
spalio pradzioje viriau muila su medetku arbata. Pariebinima padidinau iki 10 proc (daugiau taip nedarysiu, bjauriaii gleizojasi). Padalinau muila i dvi dalis, viena supyliau be jokiu priedu, o i kita dali idejau druskos toki svori, kiek svere ta muilo dalis. Muilas be nieko putoja, plauna, muilas su druska plauna, bet neputoja.
Ar cia visi muilai su druska neputoja? ar cia tik man kazkodel taip pasiseke?
Atsakyti
Muilas su druska putoja mažai.
Viriau 100 proc kokosinį su druska, tas tai putoja normaliai.
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 12 22, 11:23)
noreciau  patyrusiu nuomones:
spalio pradzioje viriau muila su medetku arbata. Pariebinima padidinau iki 10 proc (daugiau taip nedarysiu, bjauriaii gleizojasi). Padalinau muila i dvi dalis, viena supyliau be jokiu priedu, o i kita dali idejau druskos toki svori, kiek svere ta muilo dalis. Muilas be nieko putoja, plauna, muilas su druska plauna, bet neputoja.
Ar cia visi muilai su druska neputoja? ar cia tik man kazkodel taip pasiseke?

Druskos dėjai daug, todėl ir neputoja. Bet plaunamosios savybės nuo to nenukenčia, man labai patinka muilas su druska skirtas skalbti rankomis thumbup.gif .
Atsakyti
Gal galite kas pagelbeti ir isduoti paslapti kur butu galima isigyti sarmo? 4u.gif Noriu pirma karta pasidaryti muila tik neisivaizduoju is kur sarmo gauti, esu is Siauliu, gal siauliuose kur yra, ar jus is uzsienio siunciates? 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, skubiai reikia konsultacijos: dariau Kastijos muilą. Rp.: 849 g. alyvuogių al., 57 g. vaško, 112 g. NaOh ir 334 g. vandens. Pagal soapcalc - turi būti:
Hardness 16 , Cleansing 0 , Conditioning 78 , Bubbly 0, Creamy 16, Iodine 79
INS 103 . Bet, mano galva, šis muilas kietas ir gerai plauna, tiesa, neputoja. Kaip taip gali būti?
Atsakyti
QUOTE(auau @ 2011 12 28, 20:33)
Sveikos, skubiai reikia konsultacijos: dariau Kastijos muilą. Rp.: 849 g. alyvuogių al., 57 g. vaško, 112 g. NaOh ir 334 g. vandens. Pagal soapcalc - turi būti:
Hardness 16 , Cleansing 0 , Conditioning 78 , Bubbly 0, Creamy 16, Iodine 79
INS 103 . Bet, mano galva, šis muilas kietas ir gerai plauna, tiesa, neputoja. Kaip taip gali būti?

Kastilijos muilas neatitinka skaičiuoklių rodiklių, bet putoti tai turėtų, man dar kastilijos nepasitaikė, kad neputotų... g.gif
Atsakyti