Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu V d.

QUOTE(Tigris @ 2011 12 16, 11:57)
O sakykit skalbikli verdat tinkama skalbti automatine masina?jeigu taip, tai buciau ziauriai dekinga uz recepta, nes kaip apsesta internete ieskau info kaip pasigaminti skalbikliu, bet kiek randu, tai nemanau, kad automatine skalbykle juos sudorotu  g.gif ...o jei prisieksperimentuosiu skalbykles saskaita, tai MB nelabai patenkintas bus hihihi.gif

Pirmiausia reikia išsivirti ūkišką muilą su 0 viršriebiu, būtent nesureagavę riebalai ir palieka nuosėdas ant mašinos būgno bigsmile.gif .

Daro arba miltelius ( daugiausia amerikonai) arba gelį ( čia iš rusiškų psl.)
Receptai tokie:
Gelis
1 ltr. vandens; 60 g muilo drožlių, 45 g. kalcinuotos sodos (geriamos sodos reikia daugiau);
Pilnai ištirpina verdančiam vandenyje muilo drožles, sudeda sodą ir maišo ilgai , kol soda visiškai ištirpsta, prideda Ea ar kvapų. Išeina perlamutrinis gelis. Skalbiant deda į stačiuką valgomą šaukšta ar daugiau. Baltiems - pila į skyrelį vandenilio peroksido tirpalo.

Milteliai:
1 puodelis smulkiai sutarkuoto muilo; 1/2 puodelio kalcinuotos sodos, 1/2 puodelio borakso; viską gerai išmaišyti. Naudoja maišymui ir smulkinimui net virtuvinį kombainą. Kuo smulkenės dalėles ir geriau išmaišyta, tuo geresnis efektas. Nesmarkiai suterštiems skalbiniams - 1 valg. š., murzinesniems - 2 valg. š.

Aš pati daugiausia skalbiu su muilo riešutais, bet dar papildomai dedu sodos po šaukštą. Baltus esu skalbusi su geliu ir peroksidu, normaliai išsiskalbė, bet ne stebuklingai ( kaip kartais parašo bigsmile.gif ).
Skalaujant visada pilu stiklinę tokio skyčio: vanduo , 1-2 valg. š . acto ir koks EA arba kvapas.
Dar profilaktiškai mašiną tuščią prasuku kartą per kelis mėn. su 50 gr. citrinos rūgšties.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 16 gruodžio 2011 - 14:51
saule, riebalai nuosedas duoda, bet ir muilas taip pat, plius jis sunkiai tirpsta, nepalyginsi su milteliais. aisku galima ji tirpint ir naudot, todel butinai reik rugsteles i skalbimo masina skalaujant ir/ar po skalbimo. Buvau as toki skalbimo muila issivirus su 0 proc pariebinimu, skalbiau be skalavimo, tai patikek, daaaug putu ant grindu pamaciau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievulyte @ 2011 12 16, 15:54)
saule, riebalai nuosedas duoda, bet ir muilas taip pat, plius jis sunkiai tirpsta, nepalyginsi su milteliais. aisku galima ji tirpint ir naudot, todel butinai reik rugsteles i skalbimo masina skalaujant ir/ar po skalbimo. Buvau as toki skalbimo muila issivirus su 0 proc pariebinimu, skalbiau be skalavimo, tai patikek, daaaug putu ant grindu pamaciau biggrin.gif

Tikiu, nes tik vieną porciją to gelio buvau išsivirusi, daugiau nebandžiau.
Po švenčiu ruošiuosi vėl pradėti ūkišką muilą virti, nes šiemyniškiai pageidauja, tai bandysiu visokius variantus.
O dėl nuosėdų - tai pastoviai verdu indų ploviklį su KOH, čia tai tiksliai žinau.
Dabar verdu be viršriebio ir viskas išsiplauna puikiai, nelieka jokių riebalų nuosėdų, o kai virdavau nors su 1 procentėliu likdavo apnašos.
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2011 12 16, 02:04)
O man patinka muilai su taukais. Net nežinau kodėl visi prieš juos nusistatę. Pirmas mano muilas buvo vien iš taukų. Putot neputojo beveik. Bet va vienai sodininkei padovanojau, tai jau  ji jį kaip saugojo. Pasakojo, kad niekas kitas taip gerai rankų neatšveičia po daržų kaip tas taukinis muilas.

Ir šiaip mėgstu į muilą taukų įdėt. Kietesnis būna. Kiaulieną valgau, tai ko dabar tuos taukus išmest, geriau jau sunaudoti....

Aš ir kiaulienos nevalgau biggrin.gif . Man taukai baisiai smirdi, prisimenu tą kvapą iš vaikystės, pas giminaičius kaime buvo toks kibiras taukų, tai jų dvokas man įsiminė visam gyvenimui. Čia aišku kiekvieno pasirinkimas, aš tik savo nuomonę išsakiau, man šlykštu taukai ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Tigris @ 2011 12 16, 11:57)
O sakykit skalbikli verdat tinkama skalbti automatine masina?jeigu taip, tai buciau ziauriai dekinga uz recepta, nes kaip apsesta internete ieskau info kaip pasigaminti skalbikliu, bet kiek randu, tai nemanau, kad automatine skalbykle juos sudorotu  g.gif ...o jei prisieksperimentuosiu skalbykles saskaita, tai MB nelabai patenkintas bus hihihi.gif

Tinka, tik į skalavimo skyrių pilu actą, o kartą per mėnesį praplaunu tuščią skalbyklę su buteliu acto aukštoje temperatūroje.
Recepto vieno neturiu, kaip ir muilus, verdu vis kitaip. Šiaip mano skalbiklis skystas, tokį labiau mėgstu, bet esu virusi kietą skalbimo muilą, sutarkavau ir buvo savotiški skalbimo milteliai. Receptų įmantrių nedarau, dedu kokosų, saulėgražų, alyvuogių, rapsų aliejus skirtingomis proporcijomis 4u.gif
Atsakyti
Ačiū, skaitinėjau ne vieną dieną temas... sunku dbr susigaudyti man jau doh.gif blush2.gif bandysiu su bazėm pasidaryti, užsisakiau, na, o taukai liks ateičiai arba išmesti bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 12 16, 21:31)
Ačiū, skaitinėjau ne vieną dieną temas... sunku dbr susigaudyti man jau  doh.gif  blush2.gif  bandysiu su bazėm pasidaryti, užsisakiau, na, o taukai liks ateičiai arba išmesti bus smile.gif

O kam juos mesti? Nusipirk sarmo ir pirmyn, eksperimentuok 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tigris @ 2011 12 16, 23:24)
O kam juos mesti? Nusipirk sarmo ir pirmyn, eksperimentuok 4u.gif

bandysiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 12 17, 13:27)
bandysiu  ax.gif

Žinoma bandyk, nekreipk dėmesio- man taukai neatrodo tinkami muilui, kitos gamina ir nieko. Nemesk, bus tau medžiaga mokymuisi, paskui galėsi taukų nebepirkti, tik kuo daugiau info susirink prieš praktiką smile.gif

Mergaitės, pasidalinkite patirtimi, kokie kvapai tinkamiausi kavos muilui? Ar palikote bekvapius? Tokiu atveju ar jaučiasi kavos kvapas muile? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neringa.jn: 17 gruodžio 2011 - 16:34

i 
Dėl citavimo: stenkimės cituoti taip, kad citata neužimtų didžiosios dalies žinutės. Paprastai juk atsiliepiama į vieną ar kitą mintį nario žinutėje, todėl vertėtų citatą tumpinti. Nėra prasmės cituoti keliasdešimties eilučių žinutę tik tam, kad didelės citatos apačioje parašytumėte: "Pritariu", "Jėga " ir pan. Tokios žinutės laikomos SPAM'u ir bus trinamos be perspėjimo.

! 
Draudžiama cituoti nuotraukas, ypač daugiau nei vieną.

i 
Žinutės, neatitinkančios taisyklių trinamos.
Atsakyti
Neringa,as dejau apelsinu EA.Nu man ziauriai skaniai kvepejo.Dar dejau i ta muila kakavos tos tikros,be priemaisu (kur gabalais buna ,konditerines),tai ir tas kvapo pridejo.
Tai gavosi panasiai kaip tie apelsininiai sokoladai smile.gif
Atsakyti
nieko nedejau i kavini savo muila, man -smirda, sunui - kvepia.
Ir suprask, kad toks geras kam kaip smile.gif
Atsakyti
Sveikos. Aš naujokė - ne tik muilo virime, bet ir dalyvavimu forumuose, - tiesą sakant, nė karto neesu rašiusi. Tai bent iškasena, ar ne? Užtat sąžiningai perskaičiau, ką visus metus rašėte ir labai džiaugiausi jūsų nuostabiais muilais. Ką čia beslėpsi - ir baltai pavydėjau. Ir aš norėčiau pasiekti tokių aukštumų, tik kažin, ar pavyks. O gal? - jeigu man padėsite. Šiandien turiu du klausimus. Pirmas: niekur neradau parašyta (o gal pražiopsojau) kas tas KOH. Skaičiuoklėje taip pat yra nurodyta. Ir antrasis: kaip padaryti tas nuostabias bangeles viršuje? O jums gal padės mano patirtis, nors ir menka: kažkas pradžioje klausė, kaip gauti oranžinę spalvą. Man graži ir gana intensyvi išeina su stipriu medetkų nuoviru.
Atsakyti