Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu V d.

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 12 10, 20:00)
Nesiginčiju, tik kaip papūga kartoju ką skaičius, pati irgi pasigaminu, bet labai ilgai neužsistovi... rolleyes.gif Tada belieka tikėtis, kad muile neprasmirs, per pusmetį tikrai nesunaudosiu...

Aišku, kad neprasmirs. Aš parašiau, o paskui pagalvojau, kad maistui naudojant ghee ištisai atidarinėji, kaišioji šaukštus ir t.t. O apie laikymą - jei jį kaip nors užplombuoti atšaldžius, pav. paviršių užlieti vašku ar pan. , tai ir laikosi ilgai.
Kretoje pav. yra atkasti didžiuliai asočiai alyvuogių aliejaus atsargoms, kiek atsimenu irgi aiškino, kad laikydavo nemažai metų, o dabartinio alyvuogių aliejaus galiojimo laikas tikriausiai pora metų
Atsakyti
na ka...pradejom naudoti savo alyvuogiu aliejaus/kiiaules tauku muila. Kadangi nedejom jokiu kvapikliu tai kvapas man jo nelabai schmoll.gif kiauliena atsiduoda hihihi.gif aij bet vaikui uzpakali plaut sueis irnesakyk.gif

Foto nedesiu nes labai jau buitiskas tas musu muilas...nepuosnus... smile.gif
Atsakyti
Sveikutės, noriu pasigaminti muilo su šarmu, taukų, aliejų prisipirkau visokių, bet tai kur gauti šarmo? Nerandu, gal ne ten ieškau?
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 12 15, 23:06)
Sveikutės, noriu pasigaminti muilo su šarmu, taukų, aliejų prisipirkau visokių, bet tai kur gauti šarmo? Nerandu, gal ne ten ieškau?

Neužtenka tik prisipirkti visko. Ir nelabai įsivaizduoju savęs prausiantis taukiniu muilu ax.gif . Net skalbiklio iš taukų neverdu.
Šarmo yra avsistoje Vilniuje, siunčia į visą Lietuvą, bet geriau pasiskaityk prieš gamindama, pakalausinėk- visos virėjos patarimų duos.
Nepriimk mano atsakymo kaip negatyvaus- gal neteisingai supratau tavo parašymą 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2011 12 15, 23:46)
Neužtenka tik prisipirkti visko. Ir nelabai įsivaizduoju savęs prausiantis taukiniu muilu ax.gif . Net skalbiklio iš taukų neverdu.
Šarmo yra avsistoje Vilniuje, siunčia į visą Lietuvą, bet geriau pasiskaityk prieš gamindama, pakalausinėk- visos virėjos patarimų duos.
Nepriimk mano atsakymo kaip negatyvaus- gal neteisingai supratau tavo parašymą  4u.gif .

O man patinka muilai su taukais. Net nežinau kodėl visi prieš juos nusistatę. Pirmas mano muilas buvo vien iš taukų. Putot neputojo beveik. Bet va vienai sodininkei padovanojau, tai jau ji jį kaip saugojo. Pasakojo, kad niekas kitas taip gerai rankų neatšveičia po daržų kaip tas taukinis muilas.

Ir šiaip mėgstu į muilą taukų įdėt. Kietesnis būna. Kiaulieną valgau, tai ko dabar tuos taukus išmest, geriau jau sunaudoti....
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 12 15, 22:06)

Gal pabandykit paskaityti šią temą http://www.auksarank...opic.php?t=3357
Arba visas 5 Muilo gamyba su šarmu temas šiame forume. Ir manau tokių klausimų nekils smile.gif
Žinoma galima kiekvieną kartą pasakoti viską nuo pradžių, bet ar reikia jeigu visa tai jau aprašyta smile.gif
Aš pati, kai skaičiau šiuos forumus nuo pradžios, tai mane tie patys klausimai truputi erzino, nes man norėjosi sužinoti kažką naujo smile.gif o ten vėl tas pats nuo pradžios ax.gif . Žinoma informacijos per daug nebūna, bet ... smile.gif
O jeigu tik pasimetėt ir neberandat kur pirkti, tai Vilniuje yra parduotuvė Avsista (yra jų internetinis puslapis), 1 kg. kaina 16 Lt. smile.gif
Papildyta:
Visa tai parašiau padėti o, jokiais būdais, neįžeisti smile.gif
Atsakyti
Kažkaip taukai atrodo turi daugiau psichologinį momentą ir įsivaizdavimą smile.gif

Kažkas minėjo,kad su kiaulės taukais ir alyvuogėm virtas muilas smirda.
Mmm šiaip kaip aš viriau 100proc su šerno taukais, muiliukas buvo beveik visai bekvapis, o esamas kvapas kaip eilinio virto muilo.
Va verdant su alyvuogėm, didesnis jų kiekis gali duoti specifinį kvapą ir kaip kuriems nemalonų.
Tai šiuo atveju klausimas ar kiaulės taukai ,ar alyvuogės smirdėjo ;/

Neneigsiu aš irgi atsainiai pradžioje žiūrėjau į taukus, bet kelis kartus pabandžius likau maloniai nustebinta.
Dabar vieni mano megstamiausių muiliukai savo receptūroje turi jaučio, arba kiaulytės taukų.
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2011 12 16, 00:46)
Net skalbiklio iš taukų neverdu.

O sakykit skalbikli verdat tinkama skalbti automatine masina?jeigu taip, tai buciau ziauriai dekinga uz recepta, nes kaip apsesta internete ieskau info kaip pasigaminti skalbikliu, bet kiek randu, tai nemanau, kad automatine skalbykle juos sudorotu g.gif ...o jei prisieksperimentuosiu skalbykles saskaita, tai MB nelabai patenkintas bus hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tigris: 16 gruodžio 2011 - 11:04
Tigris tik mintis reikalaujanti eksperimento:

muiliuka pagal sudėti tinkamą skalbimui, smulkiai sutarkuoti ir ideti akrtu su rubais.
Jis vis tiek istirps ir pakeliu nieko neturėtų užkimšti, ar sugadinti.
Bet čia nebandytas reikalas.

Na va "pasigirsiu" ir aš lotuliukas.gif

savais praradimais:
Pirmas atsitikimas ,iš dėžutės išėmėm gražuolį, kaip prapjovėm per visa ilgai buvo viduryje skylė iš kurios išbėgo žalsvas skystimas.

user posted image

Paskutinio savaitgalio variantas

Su joduoju šokoladu ir kavos tirščiais
Prapjovus pasirodė baltos ryškiai demes, jos tokios poskystis, kaip visas kitas muilas akmeninis.

user posted image

Ir taip bent jau dalį išasiaiškinau kame reikalas, nes visi kiti muilai to naptyrė.

Maišyta abu 65 lapsnių temperatūroje, abejuose buvo gyvulinių taukų ir buvo supilstyti į medines naujas dėžutės.

Esant gyvuliniama riebalams greičiau vyksta reakcija ir dėl to gerokai karštesnis buvo išpilstytas į medines dėžutės, kurios taip pat neleido gretai pravėsti, gavosi perkaitimo procesas.
Žodžiu kitą kartą reiks auskčiau 54 laipsnių nemaišyti. Žiūrėsiu kas gausis.
Atsakyti
Suoka, perkaito tavo muiliukai. man taip nutiko, kai bandziau kokosini padaryti, irgi gavos skyle per viduri, tai ismeciau....
Atsakyti
QUOTE(Suoka @ 2011 12 16, 12:46)
Tigris tik mintis reikalaujanti eksperimento:

muiliuka pagal sudėti tinkamą skalbimui, smulkiai sutarkuoti ir ideti akrtu su rubais.
Jis vis tiek istirps ir pakeliu nieko neturėtų užkimšti, ar sugadinti.
Bet čia nebandytas reikalas.

Kazkur skaiciau, kad tos pamuiles nuo muilo drozliu gali pakenkti masinai, tai kazkaip nedrasu. Internete radau skalbikliu receptu su kalcinuota soda/geriamaja soda/boraksu/actu...jau buvau uzsidegus bandyti, kai toptelejo mintis - juk uzpylus acto ant sodos jie viens kita neutralizuoja...
O kiek buvau radus skystu skalbikliu tai parasyta kad automatinems masinoms netiks nes per daug putoja ... ogi norisi SAVO skalbiklio doh.gif

Dar del tauku muilo, tai cia as rasiau kad kvapas nelabai, na bet negaliu sakyti kad jis smirda schmoll.gif nesmirda, tiesiog atsiduoda smile.gif
Atsakyti
tigris, netinka muilas del to, kad labai nuosedu palieka, gali uzkimst skalbimo masina. Nezinau kiek labai efektyvu, bet gal ir galima taip skalbt, jei i skalavimo skyreli ipilt acto. Ir kas kazkiek skalbimu, prasukt tuscia skalbimo masina su kokia citrinu rugstim ant maksimalios temp.
Atsakyti