Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu V d.

QUOTE(Suoka @ 2011 12 09, 11:02)
O kokiom proporcijom dedate sokolada į muilą, ar tirpiante kartu su laiejais, ar paciam gale? Na jis savotishkai irgi riebalas, del to daugiau sarmo nereikia?


del sokolado as kazkada irgi klausiau ax.gif
jis dedamas po pedsako - papildomai sarmo nereikia - kiekio tikslaus nepasakysiu, bet manau proto ribose ax.gif
Atsakyti
Hehe godumas toks dalykas, po to kaip puskilis muilo iskeliavo lauk, del medaus godumo, dabar kyla noras atsiklausti.
O tu dejai sutarkavus ar pylei islydita?
Kvapas buvo?

Galvoju pabandyti su sviestu, bet užtikau komentara, kad muiliukai gaminti su sviestu (gee) po kurio laiko pradeda smirdeti.
Ar kam taip buvo?
Atsakyti
QUOTE(Suoka @ 2011 12 09, 12:22)

Galvoju pabandyti su sviestu, bet užtikau komentara, kad muiliukai gaminti su sviestu (gee) po kurio laiko pradeda smirdeti.
Ar kam taip buvo?


Nesu tikra ,nes esu tik pradedancioji zaliuke muilo pasaulyje,bet man atrodo kad darant su tokiu sviestu,taip pat su ozkos pienu,reikia vitamino e ar kito naturalaus konservanto kad sustabdyti muilo gedima.
Jei nusisnekejau nepykit blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Suoka @ 2011 12 09, 12:22)
Hehe godumas toks dalykas, po to kaip puskilis muilo iskeliavo lauk, del medaus godumo, dabar kyla noras atsiklausti.
O tu dejai sutarkavus ar pylei islydita?
Kvapas buvo?

Galvoju pabandyti su sviestu, bet užtikau komentara, kad muiliukai gaminti su sviestu (gee) po kurio laiko pradeda smirdeti.
Ar kam taip buvo?

Jei nelaikysit muilo nenaudojamo labai ilgai, neturėtų smirdėti, juk ghee laikosi kelis mėnesius, tai ir muilas tiek bus.
Gal reikėtų daryti su mažesniu viršriebiu, tada lieka mažiau nesureagavisių riebalų, nėra kam gesti.
O sviesto kvapas man nelabai patiko, vieną kartą viriau, bet aš viriau bekvapį, priminė kažkokį maistą, pakepinta svieste. Reikia dėti kokių kvapų, gal citrusinių (petitgreinų ar pan.)
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2011 12 09, 09:32)
Kad išspaudų muilas mažiau gleivėjasi negu ekstra virgin irgi pastebėjau. O šiaip kietėja visi vienodai, verdu su 35% vandens kastiliją, maišau prie temp  50-55, nepasitaikė, kad košė gautųsi.
O kaip su nuliniu  pariebinimu - koks muilo PH? Turėtų būti aštrus, gerokai oda graužti.
Aš tai su  0 pariebinimu naudoju tik kaip skalbimo muilą ir verdu su KOH skystą indų plovimui.



tai buvo mano eksperimentas plaukų muilui gauti. Mano plaukai blonduoti sruogelėmis... tai tie plaukai, kurie nedažyti - super atrodė: nesivėlė ir neapsinešė...o dažyti tai vistiek atrodė kaip riebalais sutepti...
Atsakyti
QUOTE(Agniuk@s @ 2011 12 09, 13:03)
Nesu tikra ,nes esu tik pradedancioji zaliuke muilo pasaulyje,bet man atrodo kad darant su tokiu sviestu,taip pat su ozkos pienu,reikia vitamino e ar kito naturalaus konservanto kad sustabdyti muilo gedima.
Jei nusisnekejau nepykit  blush2.gif


smile.gif nereikia vitamino E smile.gif ,pas mane su ozkos pienu muilai smile.gif puikiai issilaiko be jokiu konservantu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Saule25 @ 2011 12 09, 14:56)
tai buvo mano eksperimentas plaukų muilui gauti. Mano plaukai blonduoti sruogelėmis... tai tie plaukai, kurie nedažyti - super atrodė: nesivėlė ir neapsinešė...o dažyti tai vistiek atrodė kaip riebalais sutepti...


Tikrai, šampūniniams muilams gerai mažesnis viršriebis, mažiausias mano virtas šampūniniams buvo 1%.
Pastebėjau, kad man irgi netinka alyvuogių aliejus šampūniniam muilui (plaukai dažyti, konjako spalva, tiesūs, neploni, tankūs). Kitiems tiko. Man geriausi šampūniniai - su vynuogių sėklų, avokadų, kanapių aliejais. Aišku,visur - kokosas ( apie 30%), ricinos - iki 10%.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 09 gruodžio 2011 - 14:44
QUOTE(agee @ 2011 12 08, 21:26)


O čia supakuoti muiliukai:
user posted image

Laba diena smile.gif O gal pasakysit is kur dezutes gavot? smile.gif
Atsakyti
Dėžutes dariau pati iš kartono.
Atsakyti
Vėl grožybių privirėt bigsmile.gif Puikūs muilai, Agee 4u.gif O jau dėžutes, ne tas žodis, aš tik pagalvoju kad reikia daryt, bet vis nepradedu... Ir pavadinimai, etiketės, viskas tobula iki smulkmenų, šaunuolė thumbup.gif
Dėl ghee svieto - tai gerai pagamintas jis ne šaldytuve gali būti laikomas metų metais, gal muilas smirdėt pradeda jei paprastą sviestą kas sumąsto dėti, nežinau... Savotišką kvapą ghee turi, tačiau man netrukdo. Neseni dar mano muilai su juo, bet nesmirda, EA dėjau, tai sviesto kvapas nesijaučia. Gal kada vėliau kas pasikeis - tada žinosiu, kad smirda, ir visoms pasakysiu... Kai ieškojau kaip ghee gaminamas, kažkur skaičiau, kad indijoje sakoma, jog šimtą metų išlaikytas ghee vertas tiek pat kiek tokio svorio auksas, laikui bėgant jo savybės tik gerėja. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 12 10, 14:05)
Vėl grožybių privirėt bigsmile.gif  Puikūs muilai, Agee 4u.gif  O jau dėžutes, ne tas žodis, aš tik pagalvoju kad reikia daryt, bet vis nepradedu... Ir pavadinimai, etiketės, viskas tobula iki smulkmenų, šaunuolė thumbup.gif
Dėl ghee svieto - tai gerai pagamintas jis ne šaldytuve gali būti laikomas metų metais, gal muilas smirdėt pradeda jei paprastą sviestą kas sumąsto dėti, nežinau... Savotišką kvapą ghee turi, tačiau man netrukdo. Neseni dar mano muilai su juo, bet nesmirda, EA dėjau, tai sviesto kvapas nesijaučia. Gal kada vėliau kas pasikeis - tada žinosiu, kad smirda, ir visoms pasakysiu... Kai ieškojau kaip ghee gaminamas, kažkur skaičiau, kad indijoje sakoma, jog šimtą metų išlaikytas ghee vertas tiek pat kiek tokio svorio auksas, laikui bėgant jo savybės tik gerėja. 4u.gif

Na nežinau, nežinau kaip su šimtu metų, bet laikomas ne šaldytuve pradeda senti kaip ir aliejai (po gero pusmečio ar truputį ilgiau). Turiu šeimoj sveikuolių, kurie ghee verda jau senokai, viską su juo gamina, tai ir man dažnai jo tenka, o paskutiniu metu ir pati pagaminu.
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2011 12 10, 17:33)
Na nežinau, nežinau kaip su šimtu metų, bet laikomas ne šaldytuve pradeda senti kaip ir aliejai (po gero pusmečio ar truputį ilgiau). Turiu šeimoj sveikuolių, kurie ghee verda jau senokai, viską su juo gamina, tai ir man dažnai jo tenka, o paskutiniu metu ir pati pagaminu.

Nesiginčiju, tik kaip papūga kartoju ką skaičius, pati irgi pasigaminu, bet labai ilgai neužsistovi... rolleyes.gif Tada belieka tikėtis, kad muile neprasmirs, per pusmetį tikrai nesunaudosiu...
Atsakyti