Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu V d.

QUOTE(Detalytė @ 2011 12 08, 15:35)
Gal galite pasidalinti patirtimi verdant kastilijos muilą? Viriau iš 100 % alyvuogių aliejaus ir padariau 5 % pariebinimą. Gavosi riebokas.  Plaunantis rankas labai maloniai slydu  smile.gif  ir nusiplauna gerai, bet muilui to riebumo lyg ir daugoka. O gal su laiku tas riebumas dings? Muilui apie 6 savaites.


kiek zinau , muila palaikykit 6 menesius tada bus pats tas ax.gif 6 savaites 100 % alyvuogiu aliejaus muilui mazoka gal g.gif
Atsakyti
Suprantu, kad mažokai smile.gif , bet pabandyti, tai labai rūpėjo blush2.gif . Jis toks nuostabiai kietas ir gražiai putoja ( ko nesitikėjau), bet tas slydumas keistas smile.gif . Toks jausmas, kad aliejumi apipiltas smile.gif
Atsakyti
O aš alyvuoginį dariau su 8 proc pariebinimu, bet man jis visai neatrodo riebus, tikėjausi, kad riebesnis bus g.gif Brandintas 7 mėn.
Atsakyti
QUOTE(Detalytė @ 2011 12 08, 15:35)
Gal galite pasidalinti patirtimi verdant kastilijos muilą? Viriau iš 100 % alyvuogių aliejaus ir padariau 5 % pariebinimą. Gavosi riebokas.  Plaunantis rankas labai maloniai slydu  smile.gif  ir nusiplauna gerai, bet muilui to riebumo lyg ir daugoka. O gal su laiku tas riebumas dings? Muilui apie 6 savaites.

Manau, kad čia ne riebumas, o gleivės, kurios susidaro naudojant vien alyvuogių aliejų. sako, kad jos geriausiai odą plauna ir pamaitina.
O šiaip tai po 6 mėn. tų gleivių pamažės, tik kastilijos muilą reikia laikyti sausai, kai naudoji ( ant kokių grotelių ar pan.). Dar priklauso nuo aliejaus rūšies, mano kastilija iš skirtingų aliejų skirtingai gleivėjasi - daugiausia gleivių iš ispaniško aliejaus ekstra virgin, virta gegužės mėn., tai dabar žymiai sumažėjo.
5% riebumas - visai nedidelis, daro kastiliją ir riebesnę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 08 gruodžio 2011 - 19:27
Kiek daug graziu muiliuku bigsmile.gif

del kastilijos muilo, tai as irgi pritariu, kad cia ne riebalas, o glicerinas, del ko tas muilas yra toks minkstas. Kadangi glicerinas traukia vandeni, o 6 sav muile jo yra nemazai, tai darau prielaida, kad butent todel jis jums gleivejasi ir atrodo, kad yra riebus, plius minkstas. Ilgiau pabrandinus jis bus kietas ir taip "nesisnargles" 4u.gif
Atsakyti
Pagaliau prisiruošiau sukelti muilų foto:
Alyvuoginis muilas:
user posted image

Levandų muilas su daug sviestmedžio al. ir kakavos sviestu:
user posted image

Šokoladinis muilas:
user posted image

Medaus muilas:
user posted image

Su žaliaja arbata
user posted image

Druskos mėtinis:
user posted image

Kokosinis druskinukas:
user posted image

O čia supakuoti muiliukai:
user posted image
Atsakyti
jusu muiliukai nuostabus ,man iki tokiu kaip iki menulio, bet pradzia jau yra
vakar isviriau pirmaji savo muiliuka ,aciu visoms kurios savo ziniomis prisidejote prie jo 4u.gif

Medetku/apelsinu

user posted image
Atsakyti
Labai mieli druskos muiliukai agee, tokios malonios spalvos thumbup.gif
Agniuk@s labai simpatiškas muiliukas thumbup.gif . Mano pirmasis muiliukas taip pat buvo medetkų smile.gif Keista g.gif
Ačiū už mintis dėl kastilijos muilo smile.gif , bet, tarp kitko, man patinka, kad jis toks slydus blush2.gif Kadangi viską smulkiai rašausi apie gamybą, tai labai ačiū už idėją, kad reikia atkreipti dėmesį į alyvuogių aliejaus kilmę.
Gal kuri nors esate girdėjusi, o ir išbandžiusi, kad muilą geriausia virti iš alyvuogių išspaudų aliejaus ? įdomu kodėl toks teiginys? Štai čia radau tokia mintį "Nenaudokite aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus. Jis yra puikus virtuvėje, bet ne muilo gamyboje." http://www.supermama...680383-150.html Gal turite minčių? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Detalytė @ 2011 12 09, 07:33)
Gal kuri nors esate girdėjusi, o ir išbandžiusi, kad muilą geriausia virti iš alyvuogių išspaudų aliejaus ? įdomu kodėl toks teiginys? Štai čia radau tokia mintį "Nenaudokite aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus. Jis yra puikus virtuvėje, bet ne muilo gamyboje."


Esu šį sakinį skaičius kažkuriam angliškam muiladirbystės puslapyje. Irgi konkretaus atsakymo iš LT muiladarių negavau.
Bet visada naudoju išspaudų aliejų blush2.gif Man taip pigiau gaunasi blush2.gif
Atsakyti
labas visoms,
nuostabūs darbai bigsmile.gif

aš viriau su išspaudų alyvuogių aliejumi.
Mano supratimu, jis gaunasi kietesnis ir mažiau gleivėjasi.
Šiaip eksperimentavau: dariau su minimaliu kiekiu vandens (kiek skaičiuoklė leido) ir su 0 pariebinimu, šarmo ir aliejaus temperatūros buvo apie 50 laipsniukų. Žiauriai greitai sukietėjo, kitą dieną jau akmeninis buvo- vos supjausčiau. Turiu pripažinti, kad gleivėjasi daug mažiau, negu įprastai gamintas ( su atitinkamu kiekiu vandens ir su pariebinimu)... dabar stovi vonioje ant drėgnos kempinės principe...kiti muilai tęžta, o alyvuoginis laikosi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Saule25 @ 2011 12 09, 09:39)
labas visoms,
nuostabūs darbai bigsmile.gif

aš viriau su išspaudų alyvuogių aliejumi.
Mano supratimu, jis gaunasi kietesnis ir mažiau gleivėjasi.
Šiaip eksperimentavau: dariau su minimaliu kiekiu vandens (kiek skaičiuoklė leido) ir su 0 pariebinimu, šarmo ir aliejaus temperatūros buvo apie 50 laipsniukų. Žiauriai greitai sukietėjo, kitą dieną jau akmeninis buvo- vos supjausčiau. Turiu pripažinti, kad gleivėjasi daug mažiau, negu įprastai gamintas ( su atitinkamu kiekiu vandens ir su pariebinimu)... dabar stovi vonioje ant drėgnos kempinės principe...kiti muilai tęžta, o alyvuoginis laikosi biggrin.gif

Kad išspaudų muilas mažiau gleivėjasi negu ekstra virgin irgi pastebėjau. O šiaip kietėja visi vienodai, verdu su 35% vandens kastiliją, maišau prie temp 50-55, nepasitaikė, kad košė gautųsi.
O kaip su nuliniu pariebinimu - koks muilo PH? Turėtų būti aštrus, gerokai oda graužti.
Aš tai su 0 pariebinimu naudoju tik kaip skalbimo muilą ir verdu su KOH skystą indų plovimui.
Atsakyti
Galvoju virti muilą, ant apelsino sulciu.
Kaip manote ar dėl to dėti papildomai šarmo? Nes na jie rugsteles irgi turi.
Ir idomu kokiom proporcijom.

O kokiom proporcijom dedate sokolada į muilą, ar tirpiante kartu su laiejais, ar paciam gale? Na jis savotishkai irgi riebalas, del to daugiau sarmo nereikia?
Atsakyti