Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu V d.

paskutinis muilas su migdolais ir safranu thumbup.gif

user posted image
(foto nelabai kokybiska, nes tik telefona po ranka turejau ax.gif )
Atsakyti
nu net rankos nusviro. Nu kaip jumi tokie grazus muiliokai gaunasi?
auksarankes jus cia visos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 12 05, 11:23)
nu net rankos nusviro. Nu kaip jumi tokie grazus muiliokai gaunasi?
auksarankes jus cia visos biggrin.gif

man kitu labai grazus wub.gif savo tai vis koks "nedatiopa" doh.gif sitas su migdolais ir safranu irgi nieko blatno, bet jau kvapas wub.gif wub.gif wub.gif uostyciau atrodo ir uostyciau ax.gif
Atsakyti
Vaiva, o koki tu kvapa dejai, kad jis ishsilaike muiliuke?
Atsakyti
QUOTE(Suoka @ 2011 12 06, 11:04)
Vaiva, o koki tu kvapa dejai, kad jis ishsilaike muiliuke?

kvapa- levandu eterini, priedai - migdolai smulkinti ir safranas - nezinau kas ten kaip suregavo, bet kvapas thumbup.gif
Atsakyti
[quote=Detalytė,2011 12 01, 14:41]

Detalyte, sveika prisijungusi smile.gif. Labai gražūs muiliukai, įdomios spalvos smile.gif. Man labai patinka levandų. Įdomu, kaip spalvas išgavai?
Atsakyti
[quote=Ingrid2,2011 12 07, 20:29]
[quote=Detalytė,2011 12 01, 14:41]

Detalyte, sveika prisijungusi smile.gif. Labai gražūs muiliukai, įdomios spalvos smile.gif. Man labai patinka levandų. Įdomu, kaip spalvas išgavai?
[/quote]
Labai malonu skaityti, kad kažkam gražu, tai ką darai smile.gif Kai pradėjau domėtis muilo gamyba pastebėjau kad Jus viena kitą palaikot, pagiriat, pastūmėjat eiti pirmyn smile.gif. Juk dažniausiai gyvenime visi mėgsta daugiau kritikuoti ir sakyti ką darai negerai smile.gif. O gal muilą verda tik geri ir malonūs žmonės? smile.gif Čia šiaip pamąstymai mirksiukas.gif
Į levandų muilą dėjau avokadų aliejų (manau, tai turėjo įtakos spalvai). Į šviesiąją dalį dėjau titano dioxido, o į tamsiąja raudonojo ir žaliojo molius ( bet laaabai nedaug). O spalviškai tikrai labai natūraliai ir gražiai atrodo ( o ir kvapas nuostabus smile.gif)
Atsakyti
Sveikos, merginos. Na, po truputi pribrendau as gaminti savo muila smile.gif Baisiai smagu pasijausti alchemike.
Pirmi muiliukai jau guli namie, dziusta, gaunas viskas kol kas letai, sudetingai ir neaiskiai 4u.gif

Ir man, kaip ir, turbut, daugeliui jusu, kyla klausimas kur nusipirkti pigiau bent pagrindiniu alieju (kaip tik neseniai maciau panasia zinute) ax.gif
Radau tokia vieta: http://www.gracefrui...and-solid-oils/
Cia rafinuotas kokosu aliejus kanuoja apie 16 lt uz kilogdama, tik brangus atvezimas, apie 70 lt. Bet - siuntinio svoris turi buti iki 25 kg, t.y. atsivezus tuos pacius 25 kilus kokosu aliejaus, vieno kilogramo kaina gautusi apie 20 litu. Brrr, matematinis romanas rasosi smile.gif
Trumpai tariant - ar cia gera kaina? Ar kas nors bande is ten uzsisakyti, ar viskas ten OK? Gal merginos susikooperuoja ir bendromis jegomis uzsakineja is karto dideli kieki?

Tiesiog kiek as paziuriu, kad muilas burbuliuotu reikia to kokoso...
Atsakyti
QUOTE(littlehellcat @ 2011 12 08, 12:31)

vieno kilogramo kaina gautusi apie 20 litu. Trumpai tariant - ar cia gera kaina?

aš dar nesu užsakiusi iš jų, kokybės nežinau, bet kaina ir su siuntimu jei jis geresnis nei sanitexo(ko labai tikiuosi) tikrai gera, kitur yra ir 500gr. 20lt ir pan

o man reikia patarimo, manau tikrai yra tokių kurios perlydinėjot savo muilą, man apipjaustant likučių daug prisikaupė, kad jau kilogramas gavosi, reikia perlydyti, vieną kartą perlydinėjau, tai kažkokia nesamonės gavosi, dariau pagal knygą, maišiau kol atšals, bet taip ilgai šalo, kad ojoi joi, ranką kelias dienas jaučiau, na maišiau maišiau ir nieko gero nesigavo, jis man ir po mėnesio minkštas buvo
kiek jūs pilate vandens perlydymui, ir kaip viską darote, iš anksto didelis ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ailima @ 2011 12 08, 14:04)
o man reikia patarimo, manau tikrai yra tokių kurios perlydinėjot savo muilą, man  apipjaustant likučių daug prisikaupė, kad jau kilogramas gavosi, reikia perlydyti, vieną kartą perlydinėjau, tai kažkokia nesamonės gavosi, dariau pagal knygą, maišiau kol atšals, bet taip ilgai šalo, kad ojoi joi, ranką kelias dienas jaučiau, na maišiau maišiau ir nieko gero nesigavo, jis man ir po mėnesio minkštas buvo
kiek jūs pilate vandens perlydymui, ir kaip viską darote, iš anksto didelis ačiū 4u.gif  4u.gif  4u.gif

as nesu g.gif o jeigu tuos likucius kaip nors idomiai sumesti i kita muila g.gif ? ta prasme - gaminant muila nauja i forma ideta senesnio likuciu ax.gif idomu butu kas gautusi g.gif
Atsakyti
QUOTE(ailima @ 2011 12 08, 14:04)
o man reikia patarimo, manau tikrai yra tokių kurios perlydinėjot savo muilą, man  apipjaustant likučių daug prisikaupė, kad jau kilogramas gavosi, reikia perlydyti, vieną kartą perlydinėjau, tai kažkokia nesamonės gavosi, dariau pagal knygą, maišiau kol atšals, bet taip ilgai šalo, kad ojoi joi, ranką kelias dienas jaučiau, na maišiau maišiau ir nieko gero nesigavo, jis man ir po mėnesio minkštas buvo
kiek jūs pilate vandens perlydymui, ir kaip viską darote, iš anksto didelis ačiū 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Perlydant dėdavau smulkius muilo gabaliukus į puodą ir kaitindavau karšto vandens vonioj (t.y. kitam puode su vandeniu, kaip verdant muilą karštuoju būdu). Jei sandariai uždengtas, vandens reikia labai mažai, praktiškai kelis šaukštus 500g. muilo. Pašildyti reikia ilgokai, bet aš net nemašydavau kol visai nesuminkštėja. O paskui - gerai išmaišai ir į formas.
Bet geriausiai pritaikyti kaip intarpus į kitą naujai verdamą muilą, galima paderinti spalvas, pjūvyje labai gražiai atrodo
Atsakyti
Gal galite pasidalinti patirtimi verdant kastilijos muilą? Viriau iš 100 % alyvuogių aliejaus ir padariau 5 % pariebinimą. Gavosi riebokas. Plaunantis rankas labai maloniai slydu smile.gif ir nusiplauna gerai, bet muilui to riebumo lyg ir daugoka. O gal su laiku tas riebumas dings? Muilui apie 6 savaites.
Atsakyti