Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu V d.

QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 12 01, 15:45)
o tikslas?

Apvelta vilna muiliuką naudoju duše, jis vietoj švelnios plaušinės. Aš nemėgstu praustis viso kūno tik su muilu, o plaušinės ne visada norisi, tai toks tarpinis variantas smile.gif. Vyras mielai plaunasi su juo rankas, nes jis nuostabiai putoja smile.gif. O vaikui labai patinka, nes jis būna minkštokas (vilna jeigu visada šlapia, tai muiliukas būna minkštokas), todėl jis žaisdamas labai gerai nusiplauna rankas biggrin.gif
Atsakyti
oi agne/ramte kaip tau aciu uz analize su paaiskinimais. Berods zinojau viska, bet kai kas nors sudelioja paraidziui galvoje taip aisku pasidaro.

turiu klausima muilo virejoms. Jau mano gabaliuokai ruosti kaledoms pries sesias savaites kaip ir sakyciau subrendo, tik Kastiljos dar lauksiu (gal niekam ir nedovanosiu, kad nekeiktu paskui). Zadu graziai su kokiu skustuku krastelius apdailinti, bet gaila tas nuograuzas ismesti, pasakykite ka Jus su jom darot. Gaila man jas ismesti, vistik geris.
Kazkaip galvojau gal viska suversti i kruva ir vandenyje istirpinti ir pasidaryti skysta muila. Ar as cia nufantazavau?
Atsakyti
QUOTE(Ausrina @ 2011 12 01, 18:42)
To Detalytė

Labai gražus medetkų muiliukas, o dar kaip pirmasis, tai iš viso  thumbup.gif
Virėjos gal kuri galit pakomentuoti kaip keičiasi muilo spalva, stovint?
Man labai gražu kada viršus pavingiuotas ir su tokia balta plutele pvz kaip kad pas Detalytę kastilijos su raudonu moliu arba antras jos kastilijos

Kam nesigauna ta balta spalva, tam jos norisi smile.gif O aš jos nebenoriu, bet man ant visų muiliukų jinai gaunasi (net ant kavos muilo schmoll.gif ). Tikrai labai gražiai atrodo balta spalvyte, kai pasidengia kastilijos muilas, o kai pasidengia kavos muilas, tai nieko gero schmoll.gif

Ačiū už pagyrimus smile.gif ,labai malonu žinoti, kad gražu ne tiktai man 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Detalytė @ 2011 12 02, 09:00)
Apvelta vilna muiliuką naudoju duše, jis vietoj švelnios plaušinės. Aš nemėgstu praustis viso kūno tik su muilu, o plaušinės ne visada norisi, tai toks tarpinis variantas  smile.gif. Vyras mielai plaunasi su juo rankas, nes jis nuostabiai putoja  smile.gif. O vaikui labai patinka, nes jis būna minkštokas (vilna jeigu visada šlapia, tai muiliukas būna minkštokas), todėl jis žaisdamas labai gerai nusiplauna rankas  biggrin.gif

o tie vilnos draiskalai kaip su kanalizacija elgiasi? Suprantu kad ne kuokstais, bet po poros tokiu muiliuku sunaudojimu, ar netenka santechniku kviesti?
Ideja man labai patiko, bet is praktines puses, kazko truksta. kaip sako "zadnicei čuju, čto čtoto ni to, a čto, niponimaju" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 12 02, 09:11)
o tie vilnos draiskalai kaip su kanalizacija elgiasi? Suprantu kad ne kuokstais, bet po poros tokiu muiliuku sunaudojimu, ar netenka santechniku kviesti?
Ideja man labai patiko, bet is praktines puses, kazko truksta. kaip sako "zadnicei čuju, čto čtoto ni to, a čto, niponimaju" smile.gif

Prajuokinot smile.gif , apie tai net nepagalvojau, kai pradėjau daryti tokius muiliukus (šeimoje aš atsakinga už grožį o vyras už praktiškumą biggrin.gif , deja jam tokių klausimų taip pat nekilo biggrin.gif. Gal reikės duoti "velnių", kad blogai atlieka savo darbą biggrin.gif ) , bet vilna nuo muiliuko tikrai nekrenta smile.gif
Atsakyti
Tai, kad susinaudoja tas muilas, o vilna lieka. Tada ir gali jei nori ją šiukšliadėžėn paleist. Kam į kanalizaciją?

Aš mažajai į baseiną tokį muilą-plaušinę dedu. Nereik vaikui vargt su dviem daiktais ir nusiprausia ir muilas iš rankų nekrenta.

Ai, o dar bajeris su broliu buvo.
Padovanojau jo šeimai muilo ir supakuotas buvo drobiniam maišely. Tai tas po to žmoną giria, kad matai gudriai sugalvojusi ji - muilą plaušinę iškart, ir dar su šniūreliu pakabinimui lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kvaki: 02 gruodžio 2011 - 09:30
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 12 02, 10:06)

turiu klausima muilo virejoms. Jau mano gabaliuokai ruosti kaledoms pries sesias savaites kaip ir sakyciau subrendo, tik Kastiljos dar lauksiu (gal niekam ir nedovanosiu, kad nekeiktu paskui). Zadu graziai su kokiu skustuku krastelius apdailinti, bet gaila tas nuograuzas ismesti, pasakykite ka Jus su jom darot. Gaila man jas ismesti, vistik geris.
Kazkaip galvojau gal viska suversti i kruva ir vandenyje istirpinti ir pasidaryti skysta muila. Ar as cia nufantazavau?

Skystas muilas tai neišeis, tik gelis.
Jei gražių spalvos drožlės, tai verdant baltą muilą pabaigoj prieš išpilstant galima įmaišyti, geriausiai į baltą, pjūvyje labai gražiai atrodo maži kitos spalvos kristalėliai.
Labai visi gyrė , kai į paprastą baltą muilą ( buvo įdėtas 1 šaukštas balto molio) įmaišiau žalsvas (su spirulina) ir rudokas (su liepžiedžių nuoviru ir medum) nuopjovas. Ir savybės ( putojimas, minkštumas ) buvo labai geros
Atsakyti
Na, žinokit tikrai daro muilus ir iškart su šniūreliu pakabinimui, galvoju kada pabandyt į formeles įdėt, - būtų galima nors ir ant eglutės kabinti. Aišku į gabalinį galima kieno dėžutės taisyklingos, ant krašto susižymėt būsimus gabaliukus ir įmontuot... Kažkokia firma užsienyje gamina vien muilus su virvute, jų firminiai. Patogu duše pakabint, net kai muilinės nėra. Vyrams patinka, armijoj ir kalėjimuos rašė tokius naudoja - kad nenušvilptų, ant rankos užsikabina... Nežinau kiek tiesos. Bet ieškau gražios tinkamos virvelės. biggrin.gif
Apželdintoja diplomante, mėgstu susidėliot mintyse viską į lentynėles, susistemint, tada man aišku. Rašiau tik vienos eilutės skaičiukus, bet jais receptą dėliodama pagrinde ir vadovaujuos, o tada žiūriu "sugested range" ir kiek mano receptas telpa į tuos rėmus, ko trūksta, ko per daug, tada kartais kad būtų viskas po akim susirašau ant lapelio planuojamų aliejų skaičiukus ir dėlioju kaip kryžiažodį, ką atimu, ko pridedu... Arba vieną aliejų visai išmetu ir pakeičiu kitu... Žaidžiu, kol atrodo tinkamas.
Baltas viršus nuo recepto irgi priklauso. Kur dariau paskutinius su ghee, jo nėra nė ženklo, prieš tai ant vieno buvo nemažas, ten buvo nemažai kokosų, kitų kietų sviestų, alyvuogių 30proc.
Aš tai kad pats muilas baltesnis, šviesesnis būtų noriu, bet bijau cinko oksidu labai balint, nes irgi kaip molis gali sausint... Galvoju kaip dėliotis receptą, kad kuo baltesnis būtų. 4u.gif
Atsakyti
Detalyte, muiliukai labai grazus thumbup.gif , bet taip pat labai krito i aki paskutiniojo Kastilijos muilo dezute. Kaip pasigaminai?
Atsakyti
[quote=Kukulyte,2011 12 02, 10:21]
Detalyte, muiliukai labai grazus thumbup.gif , bet taip pat labai krito i aki paskutiniojo Kastilijos muilo dezute. Kaip pasigaminai?
Paėmiau seną man patikusią dėžutę, ir pagal ją pasidariau pagal savo išmatavimus (paprasčiausiai Worde, kur lentelės daromos), uždėjau jau seniau sugalvotą savo logotipą. Nusipirkau patikusį popierių ir ant jo su spalvotu spausdintuvu atspausdinau. Visas linijas iš blogosios pusės nubrėžiau su adata (kad lengviau ir gražiau lenktųsi) ir išlanksčiau smile.gif

Papildyta:
O viduje yra surašytos muilo savybės ir sudėtis. Kiekvienam muilui darau atskirą dėžutę, su muilo pavadinimu, jo savybėmis ir sudėtimi smile.gif Jau ruošiuosi Kalėdoms smile.gif
Atsakyti
detalyte
O tai padarot muila ir po pedsako pridedat vilnos ir ismaisot?
o koki kieki dedat i kiek?
Vilna is parduotuves velimo pirkta, ar siulai supesioti, ar nuo avies svieziai kirpta?......biggrin.gif (gal dar kokia versija yra biggrin.gif biggrin.gif)
zadu dar virti muila su ozkos pienu, pagalvojau, kad visai nieko butu ivelti tos vilnos, jei vistik issiaiskinsiu reikalus su kanalizacija biggrin.gif

aciu Saule/Guoda uz ideja su drozlem wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo apzeldintoja diplomante: 02 gruodžio 2011 - 11:36
Šitas pukutis yra tik išorėje apveltas su vilna, viduje yra mano gamintas medetkų muilas.
Paimu vilnos pluošto gijas ir jomis apvynioju muilą, tada karštu vandeniu atsargiai jį sušlapinu. Sako, kad reikia dėti į polietileninį maišelį ir atsargiai jį volioti, bet aš nededu jo į maišelį o tiesiog, tai darau atsargiai rankomis smile.gif. Apie 5 min. volioju rankose, o kai jis tampa visas prigludęs ir vienodas nuplaunu kambario temperatūros vandenuku. Muiliuką nusausinu rankšluosčiu ir palieku išdžiūti keletui valandų smile.gif.
Jeigu nelabai aiškiai parašiau, paieškokite kaip reikia velti, ir esmę tikrai suprasite smile.gif
Atsakyti